neuken Piękny samochodzik . Gdyby nie budżet to 19.06.06, 21:51 wybrałbym właśnie tego Lexusa . Myślę ,że jest w stanie spalić te 8 l ,a na dłuższej trasie ,przy prędkościach 120-130 km/h spaliłby napewno jeszcze mniej . Dlaczego tak sądzę ,bo moje BMW 530i pali 10-11 l przy normalnej jeździe ,czyli 1/3 miasto ,2/3 poza miastem z prędkościami wymienionymi wyżej . Raz jechałem 200 km cały czas 200 km/h to spalanie wyszło 14 l ,a za drugim razem wyszło nawet 8.6 l ,prędkości 120-130 km/h i tylko trasa i to polskie drogi ,czyli miasto ,wieś , traktor ,remont ,cieżarówka itd. ,czyli razem coś około 700 km na jednym baku . Super silnik i już wiem za co otrzymał nagrodę . Piękny Lexusik ,połączenie komfortu Mercedesa,jakości Audi i sportu BMW . Gdybym miał teraz wybierać to Lexus GS430h ,albo nawet zwykły GS430 ,bo w testach spalał 11.5 l ,no ale kto patrzy na spalanie jak kupuje taki samochód ? Tylko nie każdy lubi tankować co 200 km, a w takim samochodzie się nie odczuwa przejechanych km . No gdyby jeszcze u nas kosztował tyle co w USA ,to kto by kupił u nas nowego Passata 3.2 FSI czy nowe ,wypasione Mondeo 3.0 v6 ? Link Zgłoś
hmp_inc Re: Piękny samochodzik . Gdyby nie budżet to 19.06.06, 22:00 neuken napisał: No gdyby jeszcze u nas kosztował tyle co w USA ,to kto by kupił u na > s nowego Passata 3.2 FSI czy nowe ,wypasione Mondeo 3.0 v6 ? A co było gdyby... :) Wtedy Passat kosztowałby tyle co Polo więc kto kupowałby ... itd Ale auto ogólnie bardzo sympatyczne. Co z tego skoro nigdy nie będzie mnie na nie stac :) Link Zgłoś
borusse1 Re: Piękny samochodzik . Gdyby nie budżet to 06.08.06, 22:26 Ja bym go nie wybral. Mam normalnie MB CLK320, a robilem ostatnio jazde probna takim GS450h. 1. przy podobnej jezdzie oba te samochody zuzywaja te sama ilosc benzyny 2. Lexus jest cholernie ciezki i bardzo podsterowny pomimo tylnego napedu- bardzo to czuc i psuje to bardzo przyjemnosc z jazdy 3. Kto jezdzi samochodem z silnikiem ok. 300 KM 120-130 km/h??? Ja nie. A powyzej tych predkosci zalety hybrydy sa juz niezbyt widoczne... Na korzysc Lexusa przemawia tylko jego lepsza jakosc wykonania w stosunku do CLK: ale to i pare lat mlodszy samochod oraz tez wyzsza klasa cenowa. Gdybym mial wybierac Lexusa a podobnego MB to prawdopodobnie wybralbym zawsze MB, bo wschodnioazjatycki design po prostu mi nie odpowiada. MB, BMW czy Audi produkuja samochody nie gorsze techniczne (prawdopodobnie lepsze), ktore maja charakter (wiem wiem, to sprawa subiektywna). Ale taki np. LS430 to z zewnatrz tylko kopia starej S-Klasy. Link Zgłoś
borusse1 Re: Piękny samochodzik . Gdyby nie budżet to 06.08.06, 22:28 Aha, zobaczcie jeszcze to: zdjecia z mojej jazdy probnej (szkoda, ze niezbyt udane) krzysztofp.fotopic.net/c1022909.html Link Zgłoś
jasiek-23 Re: Lexus GS450h 19.06.06, 23:02 co to za podejście..moze zniosą wizy do usa to moze sie okazac ze stac Cie i to prędzej niz myslisz.. Link Zgłoś
hmp_inc Re: Lexus GS450h 20.06.06, 10:25 jasiek-23 napisał: > co to za podejście..moze zniosą wizy do usa to moze sie okazac ze stac Cie i to > > prędzej niz myslisz.. marzyciel :) Bardzo chętnie stąd wyjadę - wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3428042.html Link Zgłoś
lopez166 Re: Lexus GS450h 22.06.06, 22:36 Auto ma bardzo dynamiczną sylwetkę. Hybryda w takim aucie to świetny pomysł. Kupujący Leksusa mogą też wieżyc w doskonałą jakość samochodu, ponieważ Leksus należy do toyoty. znana już swietna jakość. Link Zgłoś
habudzik Re: Lexus GS450h 06.08.06, 13:39 lopez166 napisał: > Kupujący Leksusa mogą też wieżyc w doskonałą jakość samochodu, ponieważ Leksus > należy do toyoty. znana już swietna jakość. Zwłaszcza jesli chodzi o Papierusa www.akumulator.pl/showpage.php?pageID=55&idgtxe7=1040 Link Zgłoś