kludjan01 22.06.06, 06:58 Witam! Czy ktoś z Państwa wie co może być przyczyną tego, że z rury wydobywa się dużo białego dymu? samochód; Opel Kadet 1,7 D , '90 Link Zgłoś Obserwuj wątek
jan.kowalski.1960 Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 07:19 sprawdz skad ta woda w paliwie,uszczelka pod glowica o wymiane prosi ? Link Zgłoś
zja_wa12 Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 08:18 A jaki mają zapach?Prawdopodobnie bierze sporo oleju i trzeba wymienić pierścienie Link Zgłoś
jan.kowalski.1960 Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 08:21 zja_wa12 napisał: > A jaki mają zapach?Prawdopodobnie bierze sporo oleju i trzeba wymienić > pierścienie .. gdyby spalal olej - dym bylby czarny/ciemny. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 09:23 sporo aut palacych olej widzialem i zawsze wtedy dym jest niebiesko-szary. Cos jak w syrence i w trabancie bialy i czarny dym w dieslu to sa dosc charakterystyczne objawy: - dym biały (krople wody i niespalone do końca paliwo), produkowany jest wówczas, gdy silnik jest zimny, zanika w miarę wzrostu jego temperatury. Link Zgłoś
zja_wa12 Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 12:07 kopci na czarno jak mieszanak za bogata. Link Zgłoś
kludjan01 Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 09:37 pierścienie są wymienione, uszczelka też, ciśnienie jest równe we wszystkich cylindrach, ma dobre przyspieszenie, zapala "na dotyk". pompa wtryskowa ustawiona jest na znaki ale ma dodatkową regulację ,czy może w złym momencie wtryskuje paliwo? Link Zgłoś
waskes29 Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 09:49 kludjan01 napisał: > pierścienie są wymienione, uszczelka też, ciśnienie jest równe we wszystkich > cylindrach, ma dobre przyspieszenie, zapala "na dotyk". > pompa wtryskowa ustawiona jest na znaki ale ma dodatkową regulację ,czy może w > złym momencie wtryskuje paliwo? Teoretycznie moze to byc cos z pompa wtryskowa paliwa . Zasadnicze pytanie czy znika plyn chlodzacy ?Jesli tak to problem jest jasny - uszczelka glowicy lub sama glowica jest peknieta .Jesli plyn nie ubywa to problem jest raczej w tym ze zle jest ustawiony zaplon. I raczej nie ma innych opcji a jak sa to bardzo malo prawdopodobne. Link Zgłoś
gogggo Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 12:16 Podobnie jak JAN KOWALSKI stawiam na uszczelke pod głowicą.Jeśli nastąpiła utrata mocy,kłęby białego dymu to przynajmniej w/w uszczelkę "masz jak w banku". Link Zgłoś
loyezoo Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 16:19 Skoro były wymieniane pierścienie itd.znaczy była zdejmowana głowica i w/g mnie jest walnięta uszczelka lub głowica (mogła nie byc splanowana lub źle splanowana).2 kwestia auto z "wydmuchaną" uszczelką nie koniecznie traci na mocy zależy gdzie jest przedmuch.Pzdr. Link Zgłoś
skyddad Re: moje auto dymi na biało 22.06.06, 21:39 Bialy dym ---za wczesny punkt wtrysku.(Objaw jakbys wode lal do komory spalania.) Czarny dym---za pozny punkt wtrysku.(Objaw jak bys weglem palil w piecu) Pzdr.Sky. Link Zgłoś
rasiauskas pompa paliwa! 23.06.06, 17:07 jak zapach jest trudny do okreslenia, blizej do palonego plastiku to mozebyc pompa paliwa. Link Zgłoś
marcinc3 Re: moje auto dymi na biało 23.06.06, 17:42 jezeli stracil na mocy mogl sie przestawic zaplon - jezeli nie to zre olej -lub uszczelka pod glowica ale to wtedy para bardziej Link Zgłoś