Dodaj do ulubionych

Mercedes A

21.07.06, 15:40
Wczoraj przejechalem sie taxi nowa A klasse. To ze wnetrze klekotalo mu jak mi plomby po kapieli w strumieniu w gorach, to pikus - auto wymeczone na warszawskich drogach. Ale w oslupienie wprawil mnie pas bezpieczenstwa, ktory chcialem zapiac. Zapiecie nie dzialalo. Kierowca uswiadomil mnie, ze to juz od dawna. Po pierwsze jak to mozliwe, ze nie zostalo to naprawione? Po drugie jak to mozliwe w samochodzie, w ktorym prawie nikt nie zapina pasow? I po trzecie - ile tych pasow jest wadliwych (w nowym aucie!) w smieszniejszy sposob? To znaczy w taki, ze jak jest dzwon, to puszczaja...
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: Mercedes A 21.07.06, 15:45
      przewiduje zacieta dyspute, w ktorej glowny bohaterem bedzie wielbiciel
      gwiazdy...tj.HABUDZIK :-)

Ja poprzednia A-klasa, bylam wieziona niewielki kawalek by nie rzec kawalatek,
      i musze przyznac, że z tylu to fajna lawka jest :-DDD bo trudno to kanapa
      nazwac.
      • habudzik Re: Mercedes A 21.07.06, 22:10
        iberia30 napisała:

> przewiduje zacieta dyspute, w ktorej glowny bohaterem bedzie wielbiciel
        > gwiazdy...tj.HABUDZIK :-)

Jestem wielbicielem Opla .

> Ja poprzednia A-klasa, bylam wieziona niewielki kawalek by nie rzec
        kawalatek,
        > i musze przyznac, że z tylu to fajna lawka jest :-DDD bo trudno to kanapa
        > nazwac.

...bo to nie kanapa tylko fotele , wyjmowane na dodatek bardzo prosto iszybko.
        • iberia30 Re: Mercedes A 21.07.06, 22:30
          habudzik napisał:

> Jestem wielbicielem Opla .

od kiedy?skad ta zmiana??

> ...bo to nie kanapa tylko fotele , wyjmowane na dodatek bardzo prosto
          iszybko.

taaaa ladne mi fotele o komforcie lawki...i te plastiki jak w deawoo :-))))
          • habudzik Re: Mercedes A 21.07.06, 22:38
            iberia30 napisała:

> habudzik napisał:
            >
            >
            > > Jestem wielbicielem Opla .
            >
            > od kiedy?skad ta zmiana??

Od dawna . Niestety tym razem Opel przesadzil z cenami swoich produktow i
            dlatego teraz jest MB . Zapewne juz tak pozostanie .

> > ...bo to nie kanapa tylko fotele , wyjmowane na dodatek bardzo prosto
            > iszybko.
            >
            > taaaa ladne mi fotele o komforcie lawki...

Niemcy przoduja w twardych siedziskach , odwrotnie niz np francja.

i te plastiki jak w deawoo :-))))

...ooooo to musialas jechac podrobka z nieautoryzowanego salonu bo moje sa
            przyjemne jak nie powiem co .
            • wallenrode Re: Mercedes A 21.07.06, 22:49
              brak znajomosci tematu - MB zawsze robił specjalne wersje dla taksówkarzy -
              powiedzmy ze takie okrojone.

zresztą można się czepiać wszystkiego...

PS. nie urodzi się taki
              co Polakowi dogodzi....
              • iberia30 Re: Mercedes A 21.07.06, 22:50
                wallenrode napisał:

> brak znajomosci tematu - MB zawsze robił specjalne wersje dla taksówkarzy -
                > powiedzmy ze takie okrojone.

A klasa na taxi????
                • wallenrode Re: Mercedes A 21.07.06, 23:06
                  tak owszem A,C,E....

w wawie jeźdżą A klasy w jakiejś korporacji ... swojego czasy miały fajne
                  kołpaki które się nie obracały i była to reklama - jakieś napisy etc.

są to tak zwane kremówki - od koloru lakieru.
                  • iberia30 Re: Mercedes A 21.07.06, 23:12
                    tamten egzemplarz nie byl taksowka.
                    • wallenrode Re: Mercedes A 21.07.06, 23:21
                      okey.

ja ogólnie zaznaczyłem ze są "specialen editionen von Taxi"

a co do A-klasy , nie spodziewajmy się luxusów ale też nie przesadzajmy.

trudno by w najmniejszym modelu była profilowana tylna kanapa.
                      ma być funkcjonalna - czyli dla 3 osób a szerokość nie pozwoliła by na
                      profile...

ja osobiście nie jechałem Aklasą ale nie mam wyżutów sumienia z tego powodu
                      gdyż zakładam że do super komfortu nie została ona stworzona.

staram sie bronić gwiazdy gdyż jestem jej posiadaczem i narazie mnie nie
                      zawiodła a posiadam ją już kilka lat.

• habudzik Re: Mercedes A 21.07.06, 23:26
                        wallenrode napisał:

> okey.
                        >
                        > ja ogólnie zaznaczyłem ze są "specialen editionen von Taxi"
                        >
                        > a co do A-klasy , nie spodziewajmy się luxusów ale też nie przesadzajmy.
                        >
                        > trudno by w najmniejszym modelu była profilowana tylna kanapa.
                        > ma być funkcjonalna - czyli dla 3 osób a szerokość nie pozwoliła by na
                        > profile...

Ludzie mysla ze za cene Opla Merivy dostana S-klasse i jesli brak w A
                        czterostrefowej klimy to hanba. To samochod klasy Corsy czy wlasnie Merivy i
                        tam trzeba szukac porownan.
                        • wallenrode Re: Mercedes A 21.07.06, 23:34
                          no więc właśnie... totalna kpina.

myślą że kupując czy jadąć Aklasą będą mieli komfort jak w E klasie....zresztą
                          zapewne można kupić sobie wypas wersję na skórze z klimatronikiem ...

ale cóż na każdego można znależć haka jak się chcę :)

• swoboda_t Re: Mercedes A 22.07.06, 00:43
                          Tylko cenowo to bardziej klasa Vectry niż Merivy. Pytanie - za co się tyle
                          płaci, poza gwiazdą oczywiście?? Żeby nie było wątpliwości - sam lubię i cenię
                          Mercedesy. Te prawdziwe, czyli tak gdzieś do końca W124, może W202. Te
                          najnowsze statki kosmiczne to już nie to, a szajsklasy A i B to dla mnie
                          profanacja marki.
                          Coś jak Alfa diesel - uzasadnione marketingowo i ekonomicznie(co do B-klasy to
                          nawet wątpię), ale niesmaczne.
                          • habudzik Re: Mercedes A 22.07.06, 00:48
                            swoboda_t napisał:

> Tylko cenowo to bardziej klasa Vectry niż Merivy. Pytanie - za co się tyle
                            > płaci, poza gwiazdą oczywiście??

Uwazasz ze zaplacilbym za MB wiecej niz za Merive? Jestem oszczedny .
                            MB kosztowal ok 70 tys. i mial oprocz skory , szyberdachu , automatu wszystko
                            czego mozna zapragnac w takim aucie. Meriva tak wyposazona wychodzila o kilka
                            tys. wiecej a i tak pewne rzeczy nie mogly byc zainstalowane . No i serwis
                            okazalsie byc nieco tanszy w MB , nieznacznie ale jednak tanszy .
                      • iberia30 Re: Mercedes A 22.07.06, 10:13
                        wallenrode napisał:

> a co do A-klasy , nie spodziewajmy się luxusów ale też nie przesadzajmy.

wybacz, nie oczeukje luksowow z CLK, ani Bog wie jakiej ilosci miejsca na nogi,
                        lecz w miare wygodnje kanapy/fotela a nie lawki.Zreszta nie dziwi mnie to bo
                        maz owej wlascicielki jak mial tym autem jechac na trase (a czasem z pewnych
                        wzgledow tk bywalo) to go szlag trafial bo tym pudelkiem wiecej jak 100 km bez
                        bolu plecow nie byl w stanie przejechac`.Dodam, ze ten czlowiek naprawde sporo
                        jezdzil i lista aut jest naprawde baaaaardzo spora wiec mial dobre porownanie.
                        Dodam ze i on byl zwolennikiem gwiazdy za wyjatkiem losiowego auteczka :-).
                        • habudzik Re: Mercedes A 22.07.06, 10:24
                          iberia30 napisała:

> wallenrode napisał:
                          >
                          > > a co do A-klasy , nie spodziewajmy się luxusów ale też nie przesadzajmy.
                          >
                          > wybacz, nie oczeukje luksowow z CLK, ani Bog wie jakiej ilosci miejsca na
                          nogi,
                          >
                          > lecz w miare wygodnje kanapy/fotela a nie lawki.Zreszta nie dziwi mnie to bo
                          > maz owej wlascicielki jak mial tym autem jechac na trase (a czasem z pewnych
                          > wzgledow tk bywalo) to go szlag trafial bo tym pudelkiem wiecej jak 100 km
                          bez
                          > bolu plecow nie byl w stanie przejechac`.Dodam, ze ten czlowiek naprawde
                          sporo
                          > jezdzil i lista aut jest naprawde baaaaardzo spora wiec mial dobre
                          porownanie.
                          > Dodam ze i on byl zwolennikiem gwiazdy za wyjatkiem losiowego auteczka :-).

To bardzo ciekawe co piszesz o bolu plecow . Moze ma chory krzyz. Moze go w
                          krzyzu lamie . Jezdze swoim od 2.5 prawie roku i nic mnie nie boli a tez
                          jezdzilem przeroznymi samochodami . Jade teraz w sumie w 8 dniowa podroz i
                          gwarantuje Ci ze wroce z niej bez bolu plecow.
                          • iberia30 Re: Mercedes A 22.07.06, 10:50
                            habudzik napisał:

> To bardzo ciekawe co piszesz o bolu plecow . Moze ma chory krzyz. Moze go w
                            > krzyzu lamie .

nic z tych rzeczy, facet pod tym katem jest zdrow jak ryba,ale o A-klasie nie
                            wypowiadal sie pochlebnie, na codzien jezdzi C-klasa i jest zadowolony,(do tego
                            srednio raz w tyg kilkaset km innymi autami) no moze troche narzeka na maly
                            bagaznik :-), dlatego ostatnio kupil GC :-)
                            • habudzik Re: Mercedes A 22.07.06, 11:53
                              iberia30 napisała:

>
                              > nic z tych rzeczy, facet pod tym katem jest zdrow jak ryba,ale o A-klasie nie
                              > wypowiadal sie pochlebnie, na codzien jezdzi C-klasa i jest zadowolony,(do
                              tego
                              >
                              > srednio raz w tyg kilkaset km innymi autami) no moze troche narzeka na maly
                              > bagaznik :-), dlatego ostatnio kupil GC :-)

Zdecydowanie A-klasa nie moze drownac C-klasie pod tym wzgledem. To fakt .
                              • zbychuro Re: Mercedes A 22.07.06, 11:59
                                szafami z pod znaku gwiazdy/co to za gwiazda mozna zobaczyc studiujac rankingi
                                niezawodnosci aut takze niemieckie-malo obiektywne/ jezdza buraki ,ktorym sloma
                                z butow wychodzi.Niech zyje Japonia.
                                • wallenrode Re: Mercedes A 22.07.06, 12:38
                                  doprawdy?

• wallenrode Re: Mercedes A 22.07.06, 12:43
                                  współuczuję ci że Ciebie nie stać bo tak w głębi duszy chciałbyś mieć Mietka
                                  tylko docencie za mało zarabiasz cię boli....

jakbyś miał w dupie MB to byś nic nie pisał ,a tak widać jak kłuje ciebie
                                  hehehehehehehehe.

widzisz ja jestem właścicielem masarni po technikum rolniczym i pomykam gwiazdą.

a ty latasz datsunem z lat 80.

szczęśliwej podruży....
                                  • mobile5 Re: Mercedes A 22.07.06, 13:04
                                    wallenrode napisał:
                                    > widzisz ja jestem właścicielem masarni po technikum rolniczym i pomykam gwiazdą
                                    I dlatego możesz się wypowidać na temat fundamentowania słupów pod autostradę, a
                                    właścicielowi japsa na temat MB nie wolno.

> szczęśliwej podruży....
                                    Staraj się student, nie składać prac pisemnych.
                                • habudzik Re: Mercedes A 22.07.06, 13:29
                                  zbychuro napisał:

> szafami z pod znaku gwiazdy/co to za gwiazda mozna zobaczyc studiujac
                                  rankingi
                                  > niezawodnosci aut takze niemieckie-malo obiektywne/

A jakie masz inne rankingi badan "bezawaryjnosci" ? Chyba ze myslisz o
                                  badaniach samozadowolenia sie kierowcow ktore nie przeklada sie na wyniki
                                  sprzedazy .

jezdza buraki ,ktorym sloma
                                  >
                                  > z butow wychodzi.

Tak , jestem burakiem ale burakiem ktorego stac na Mercedesa . Jak skoncze
                                  budowe domu to kupie sobie C-klase w kolorze srebrnym . A sie bedom somsiady
                                  wQrwiac.

>Niech zyje Japonia.

A niech sobie zyje Japonia , Chiny i co tam sobie jeszcze zyczysz , mi jet wsjo
                                  rawno.
                        • mir11 Re: Mercedes A 24.07.06, 12:04
                          Usiądz w wersji L (przedłużanej), ręczę że nie znajdziesz w żadnym innym
                          osobowym aucie takiej ilości miejsca na nogi
                          • habudzik Re: Mercedes A 24.07.06, 12:53
                            mir11 napisał:

> Usiądz w wersji L (przedłużanej), ręczę że nie znajdziesz w żadnym innym
                            > osobowym aucie takiej ilości miejsca na nogi

Zgadza sie . Ja mam prawie 190cm i jak zasiadam na tylnej kanapie to jeszcze
                            miedzy oparciem kierowcy a kolanami zmiesci sie 30cm szerokosci waliza .
                            • mobile5 Re: Mercedes A 24.07.06, 14:38
                              habudzik napisał:
                              > Zgadza sie . Ja mam prawie 190cm

A-klasa i facet na wysokich obcasach? Nie jestem homofobem, ale to lekkie
                              przegięcie.
                              • habudzik Re: Mercedes A 24.07.06, 16:34
                                mobile5 napisał:

> habudzik napisał:
                                > > Zgadza sie . Ja mam prawie 190cm
                                >
                                > A-klasa i facet na wysokich obcasach? Nie jestem homofobem, ale to lekkie
                                > przegięcie.

Ze zdziwieniem przeczytałem Twoje wypociny . Myślałem nawet że ktoś się pod
                                Cibie podszywa . A tu paczcie , czary dziwy Mobile5 jest blisko poziomu izydy.
                                Zaskoczyłeś mnie , nie powiem.
                            • iberia30 Re: Mercedes A 24.07.06, 17:13
                              habudzik napisał:

>
                              > Zgadza sie . Ja mam prawie 190cm i jak zasiadam na tylnej kanapie to jeszcze
                              > miedzy oparciem kierowcy a kolanami zmiesci sie 30cm szerokosci waliza .

chcialam sie tylko upewnic, czy to co powyzej napisales dot. A-klasy?Chyba, jak
                              przedni fotel jest max przysuniety do przodu to mzoe tak.
                              Jakos nie wierze i wyjatkowo nie uwierze dopoki nie zobacze;-)

• habudzik Re: Mercedes A 24.07.06, 17:19
                                iberia30 napisała:

> chcialam sie tylko upewnic, czy to co powyzej napisales dot. A-klasy?Chyba,
                                jak
                                >
                                > przedni fotel jest max przysuniety do przodu to mzoe tak.
                                > Jakos nie wierze i wyjatkowo nie uwierze dopoki nie zobacze;-)
                                >

św. Tomaszka???
                                Tak dotyczy to A klasy ( poprzedniej ) w wersji L . Przedni fotel jest w takiej
                                pozycji jaka pasuje kierowcy o wzroście 190cm i właśnie wtedy jest tyle miejsca
                                z tyłu .
                                • iberia30 Re: Mercedes A 24.07.06, 17:40
                                  habudzik napisał:

>> św. Tomaszka???

jak widac czasem tak, bo z bajek juz wyroslam.

> Tak dotyczy to A klasy ( poprzedniej ) w wersji L . Przedni fotel jest w
                                  takiej pozycji jaka pasuje kierowcy o wzroście 190cm i właśnie wtedy jest tyle
                                  miejsca z tyłu .

jak dla mnie nadal nie do wiary.....
                                  • habudzik Re: Mercedes A 24.07.06, 18:27
                                    iberia30 napisała:

> habudzik napisał:
                                    >
                                    > >> św. Tomaszka???
                                    >
                                    > jak widac czasem tak, bo z bajek juz wyroslam.
                                    >
                                    > > Tak dotyczy to A klasy ( poprzedniej ) w wersji L . Przedni fotel jest w
                                    > takiej pozycji jaka pasuje kierowcy o wzroście 190cm i właśnie wtedy jest
                                    tyle
                                    >
                                    > miejsca z tyłu .
                                    >
                                    > jak dla mnie nadal nie do wiary.....

Niepozostaje Ci wiec nic innego jak wsiasc do takiej z literką "L" i się
                                    przekonać.
                      • emes-nju Re: Mercedes A 23.07.06, 10:06
                        wallenrode napisał:

> trudno by w najmniejszym modelu była profilowana tylna kanapa.
                        > ma być funkcjonalna - czyli dla 3 osób a szerokość nie pozwoliła by na
                        > profile...

No nie. Ja tam tylna kanapa i ogolnym komfortem tej popierdulki bylem bardzo
                        milo zaskoczony (no moze troche przeszkadzal mocno wibrujacy na jalowych
                        diesel). W nowej A kanapa jest wygodna i profilowana jak w wiekszosci
                        wspolczesnych aut na 2,5 miejsca - to znaczy, ze srodkowe jest za kare dla
                        kogos, kogo nie lubimy :-) Do jakosci plastkikow i ogolnego poziomu wykonczenia
                        za specjalnych zastrzezen nie mam - w wyjatkiem samego montazu, ktory skutkuje
                        solidnym grzechotaniem calego wnetrza. To jest MB, a nie taniocha jak nie
                        przymierzajac moj osmioletni Escort, ktory prawie w ogole nie halasowal!

Czepnalem sie zepsutego pasa, a jakos nikt tego nie wzial pod uwage - dyskusja
                        poszla w kierunku badania pisma swietego i rozwazan o wyzszosci Wielkanocy nad
                        Bozym Narodzeniem...
                        • habudzik Re: Mercedes A 23.07.06, 10:43
                          emes-nju napisał:

> No nie. Ja tam tylna kanapa i ogolnym komfortem tej popierdulki bylem bardzo
                          > milo zaskoczony (no moze troche przeszkadzal mocno wibrujacy na jalowych
                          > diesel). W nowej A kanapa jest wygodna i profilowana jak w wiekszosci
                          > wspolczesnych aut na 2,5 miejsca -

W nowej A-klasie tylna kanapa jest bardziej wyprofilowana niz w starej poniewaz
                          nie posiada (nowa) tak rozbudowanego mechanizmu skladania i przemieszczania .
                          Cos za cos . Albo masz lepiej wyprofilowan bez mozliwosci ustawienia albo jest
                          mniej wyprofilowana ale daje 72 sposoby aranzacji wnetrza wg potrzeb .
                          Nowej A-klasy juz raczej nie kupie wlasnie z tego powodu a jesli juz cos
                          podobnego to B-klasa gdy bede potrzebowal cos wozic , jesli nie to C Sportcoupe.
                          Ciekawe co z tymi nie dzialajacymi pasami . U mnie tez sie nie chcialy zapinac
                          ale szybko sie okazalo ze moje dziecko wcisnelo do zapiecia monete 1 groszowa.
                          • emes-nju Re: Mercedes A 23.07.06, 10:54
                            Absolutnie nie czepam sie samego auta, choc troche chyba jest za drogie jak na
                            oferowana jakosc. Wiadomo jednak - bez gwiazdy nie ma jazdy :-)

Ale ten pas... Sprawdzilem - nic w zapieciu nie bylo, klamra wchodzila do
                            konca, ale nie zaskakiwal zatrzask (mocno podwazylo to moje zaufanie do jakosci
                            pasow w tym aucie tym bardziej, ze w swojej karierze samochodowej z pasem
                            mialem tylko raz problem - w 19 letniej Fiescie). Kierowca zeznal, ze pas nie
                            dziala od jakiegos czasu. I w sumie to mnie najbardziej "wzruszylo". Tym
                            bardziej, ze sam sie zapial!
                  • darek9999 Re: Mercedes A 22.07.06, 18:38
                    i po co piszesz takie głupoty?widziałeś srebrne kremówki?
        • wallenrode Re: Mercedes A 21.07.06, 22:30
          a ja Citroena.

ale jeżdżę MB bo jest niezniszczalny i ma klasę nawet po latach
          Ps.im straszy tym lepszy....

pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka