nocek1 24.07.06, 22:05 Witam Poszukujemy używanego samochodu dla rodziny 2+3, zastanawiamy się nad sharanem bądź alhambrą -jakie sa wasze opinie na temat tych samochodów? Link Zgłoś Obserwuj wątek
zja_wa12 Re: co myślicie o vanach ? 24.07.06, 22:07 Myśl przyszłościowo kup Multivana byle był TDi Link Zgłoś
odin-2 Re: co myślicie o vanach ? 25.07.06, 08:07 po 5-6 latach gdy sprzedawane sa traca wiecej w % niz kombi. Link Zgłoś
nocek1 Re: co myślicie o vanach ? 25.07.06, 15:47 Pytam jako laik kompletny - póki co mamy słuzbową pandę - na wcisk wszyscy wchodzą - ale upchnięci jak śledzie - więc myslimy o czymś naprawdę dużym i spodobały nam się vany. Trójka dzieci to już liczba docelowa i wiecej nie planujemy, ale wózek i wszelkie klamoty zawsze zajmują sporo miejsca. Jak czytamy opinie o vanach to są skrajnie różne - Ci którzy mają niby chwala ale w testach awaryjności kiepsko - chcemy przeznaczyc na samochód ok 20-25 tys. 9 tak akurat na 8-9 letniego sharana). Więc jeśli ktoś mógłby coś szerzej i więcej doradzić to będę wdzięczna - a jeśli nie van - to co sie sprawdza przy takiej rodzince ( biorąc pod uwage mój "wielki" talent do pakowania mnóstwa rzeczy ; Pozdrawiam i czekam na więcej informacji :) Link Zgłoś
waskes29 Re: co myślicie o vanach ? 25.07.06, 15:56 Samochod awaryjny ale przewaznie malo kosztowne drobiazgi ,znacznie lepszy po fl kiedy to VW zajal sie sprawa jakosci (do sprawdzenia wczesniej odpowiadal za to ford -bo zaraz sie zacznie ). Podsumowujac jak na VW kiepskie jakosciowo wnetrze ( modele do 2002) i sporo psujacych sie drobiazgow ale wlasciciele jednak chwala sobie ten samochod .Jak juz szukasz to najabrdziej plecany 1.9 tdi. Moze bedzie pomocne moto.money.pl/oceny_aut/Volkswagen_Sharan_I_m.html Link Zgłoś
iberia30 Re: co myślicie o vanach ? 25.07.06, 17:06 dla rodzinki 2+3 wg mnie van jest lepszym rozwiazaniem niz kombi. Moze chevrolet Rezzo (ex daewoo tacuma), Fiat Ulysse Kia Carnival, Scenic, Picasso, Mistubishi Spacestar? Link Zgłoś
druhroman Re: co myślicie o vanach ? 25.07.06, 18:12 m.Spacestar raczej nie pasuje do tego grona za mało miejsca Link Zgłoś
golandia Re: co myślicie o vanach ? 25.07.06, 19:38 Nie piszę o vanie, ale podpowiem co dla takiej rodzinki. Ja jeżdżę już od 5 lat Renault Kangoo, dwoje dzieci w dużych fotelikach z tyłu a pomiędzy nimi swobodnie ktoś siedzi, więc dla trzeciego dziecka na pewno jest miejsce. Do tego prawie nieograniczona przestrzeń bagażowa, wiem z doświadczenia; łóżeczko turystyczne + materac, wózek, krzesełko do kamienia, walizki, zabawki itd. To samochód dla mamy z dziećmi i duzym psem, bo tata ma mniejszy służbowy i się nie mieścimy. Wymieniam olej,leję paliwo i jadę. Po 5 ltach tłumik i amortyzatory - nic więcej! Polecam Link Zgłoś
kobieciarz2 Re: co myślicie o vanach ? 25.07.06, 20:42 sama nazwa Twoich wybrańców mowi juz ze to stare repy:)pomysl lepiej o niby vanie a jednak kombiaku zawsze latwiej sprzedac np o peugeocie 307 SW jak dobrze poszukasz to znajdziesz w tdi i to w podobnej cenie w której teraz szukasz tyle ze o polowe mlodszy.ma podzielone siedzenie na 3 osobne miejsca ,znajomy wozi 3 swoje mlode poczwarki i 1 stara i jest zadowolony jak diabli. Link Zgłoś
loyezoo Re: co myślicie o vanach ? 26.07.06, 08:27 No jak znajdzie "puga" 307 tdi:))) to ja za niego zapłacę:P.Teraz poważniej.Mam znajomych którzy maja Scenic-i Niby francuskie ale jakoś nie narzekają z tym że w/g mnie to jest niby van,bo wcale tam nie ma więcej miejsca niz w np. w kombi.Space Star to już wogóle porażka jak ktoś nazywa to vanem.Ciężko coś polecić w tych pieniądzach.Nie wiem jak cenowo stoi Kia Carnival ale to byłby niezly wybór. Link Zgłoś
nocek1 Re: co myślicie o vanach ? 26.07.06, 09:30 nawet jeśli by przeznaczyć większe pieniądze to kia ma w drugim rzędzie 2 miejsca, a my zdecydowanie wolimy trzy - żeby cała rodzina pomieściła się w dwóch rzędach a dalej to już tylko bagażnik ... Link Zgłoś