staruch5 25.05.04, 14:09 ile powinna kosztowac najprostsza instalacja (1000zl?)? Jakie ma znaczenie, ze tico nie ma sondy lambda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: daewoo tico 0.8 25.05.04, 14:43 to jest silnik gaznikowy, wiec bez znaczenia jest sonda- zadnej elektroniki tam nie ma Odpowiedz Link
staruch5 Re: daewoo tico 0.8 25.05.04, 15:09 moze mam skleroze i nie pamietam. Czy Wy macie jakis punkt w Krakowie? Nawet nie chodzi o instalacje (tego na pewno nie macie), bo raz moglbym pojechac do Siedlec, ale jak potem trzeba by cos poprawic, to tylko do Was. Czy np. w Krakowie jest ktos przez Was autoryzowany do przegladow lub napraw gwarancyjnych?Pzdr. Odpowiedz Link
gaziarz Re: daewoo tico 0.8 25.05.04, 15:50 nie mamy... I nikogo nie autoryzujemy... Regulacja gaznikowej instalacji to nic skomplikowanego Odpowiedz Link
staruch5 Re: daewoo tico 0.8 25.05.04, 16:56 OK. Zalozmy, ze bym sie skusil. 1. Czy pracujecie w sobote? 2. O ktorej musialbym byc najpozniej w roboczy dzien, zeby sie wyrobic w ciagu dnia? 3. Jezeli nie chce zbiorniak w kole, to mam jakies opcje? 4. Rozmiar zbiornika w bagazniku? 5. Jak to wyglada cenowo? 6. No i opcja z kolem zapasowym (+100zl?). 7. Prosze przypopmniec, czy gwarancja to rok? 8. Gotowka, czy tez karta?Pzdr. Odpowiedz Link
gaziarz Re: daewoo tico 0.8 26.05.04, 09:00 staruch5 napisał: > OK. Zalozmy, ze bym sie skusil. > 1. Czy pracujecie w sobote? tak > 2. O ktorej musialbym byc najpozniej w roboczy dzien, zeby sie wyrobic w ciagu dnia? Tico- nawet o 13-14 > 3. Jezeli nie chce zbiorniak w kole, to mam jakies opcje? tak, pelen wachlarz- co tylko wejdzie- wybor na miejscu. > 4. Rozmiar zbiornika w bagazniku? moze taki malutki 20,5litra z boku? > 5. Jak to wyglada cenowo? 1000zl calosc > 6. No i opcja z kolem zapasowym (+100zl?). tak > 7. Prosze przypopmniec, czy gwarancja to rok? tak > 8. Gotowka, czy tez karta?Pzdr. cach only pzdr Odpowiedz Link
staruch5 Re: daewoo tico 0.8 26.05.04, 11:39 wszystko cacy, ale na Twoim cenniku na stronce jest 900zl. Czemu piszesz, ze calosc 1000zl? Osobno piszesz, ze +100zl za bak w kole, wiec to chyba nie o to chodzilo. Odpowiedz Link
staruch5 Re: daewoo tico 0.8 26.05.04, 11:54 Drogi Gaziarzu, robie rozpoznanie w Krakowie. proponuja mi instalacje Stefanelli lub BRS. Gwarancja na 2 lata. Mozesz to skrytykowac? Jak to sie ma do Twojej Landi?Pzdr. Odpowiedz Link
staruch5 Re: daewoo tico 0.8 26.05.04, 12:28 no i jeszcze jedna konkurencja proponuje Stargas lub Lavato. Odpowiedz Link
staruch5 Re: daewoo tico 0.8 26.05.04, 13:47 i jeszcze pytania. czy teraz robi sie reduktor gazu(parownik) podcisnieniowy, czy elektroniczny? Mam nadzieje, ze elektroniczny. Co Pan proponuje jako pomiar poziomu gazu? Tylko wskaznik rezerwy? Czy przelaczanie gaz/benzyna jest automatyczne czy reczne? Rozumiem, ze te ewentualnosci zbiornikowe moge zdecydowac na miejscu i nie okaze sie, ze jedna z opcji moze byc...jutro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gaziarz Re: daewoo tico 0.8 26.05.04, 16:31 staruch5 napisał: > i jeszcze pytania. > czy teraz robi sie reduktor gazu(parownik) podcisnieniowy, czy elektroniczny? > Mam nadzieje, ze elektroniczny. podcisnieniowy. Jaka elektronika by miala w tico tym sterowac? > Co Pan proponuje jako pomiar poziomu gazu? Tylko wskaznik rezerwy? najlepszym pomiarem jest licznik kilometrow. Najpewniejszy. > Czy przelaczanie gaz/benzyna jest automatyczne czy reczne? w gazniku tylko reczne i do tego skomplikowane (wypalanie benzyny i dopiero przelaczenie) > Rozumiem, ze te ewentualnosci zbiornikowe moge zdecydowac na miejscu i nie > okaze sie, ze jedna z opcji moze byc...jutro. owszem > Pozdrawiam. a co do ceny... zmienie ja jak bede w Siedlcach Odpowiedz Link
staruch5 Re: daewoo tico 0.8 04.06.04, 12:43 Dziekuje za pomoc, ale juz zagazowalem pod Krakowem. Mam pytania. 1.czy szkodzi silnikowi odpalanie na gazie? Nie mam problemu z rozruchem. czy konieczne, albo bardzo wskazane, jest zapalanie na benzynie? 2. Niepokoi mnie pompa benzynowa. W tico jest to mechaniczna, membranowa. Moj gaziarz zamknal odplyw paliwa z pompy. Martwie sie, ze membrana tego nie wytrzyma. Moge zrobic bocznik od pompy do odplywu z gaznika sterowany elektrozaworem (tak jak elektrozawor gazu). tylko, czy warto? Co Wy robicie w takim przypadku? Zostawiacie pompe z zablokowanym paliwem i ona to przezyje? Pzdr. Odpowiedz Link
gazol75 Re: daewoo tico 0.8 08.06.04, 22:28 ....Q-RNA takie małe auto a tyle dylematów .... albo ktoś chce jeździć na gazie albo nie ....\ ...cena jak z lumpexu ... a wymagania jak do auta marki BMW z silnikiem V-12 :) broń mnie Panie Boże przed takim klientem !!! tylko klienci z Daewoo i Skody są tacy namolni ...ale to w końcu dorobek całego ich życia co do pompy to szlag jej nie trafi... pod warunkiem ze zcasem to cudo pośmiga chwile na Etylinie :) ...WATRO PAMIETAĆ ...ZE NARZĄD NIEURZYWANY Odpowiedz Link
ag2812 Re: daewoo tico 0.8 09.06.04, 14:11 Mozesz śmiało odpalać na gazie zwłaszcza że wkrótce pewnie padnie ci pływak w gaźniku. Co do pompy to jeśli ma tylko wejście - wyjście a nie ma odprowadzenia nadmiaru benzyny (czyli odprowadzenie jest dopiero przy gaźniku) to musisz coś z tym zrobić. Pompa pompą ale może ci pęknąć lub zsunąć się przewód benzyny (tam będzie nienaturalnie wysokie ciśnienie, wyższe niż przewidywał producent auta) i możęsz mieć mały albo i całkiem duży pożar. Jeśli auto pali bez problemów na gazie to najprościej odepnij przewód ssący pompy i zatkaj czymś wężyk. Wtedy pompa będzie sobie mielić powietrze i spokój. Odpowiedz Link