mariankrant 28.07.06, 23:39 kupiłem auto i ubezpieczenie OC na starego właściciela jest ważne do 2007 Do kiedy mogę jeździć na jego ubezpieczeniu? i do kiedy muszę zarejestrować auto na siebie? a jeśli tego nie zrobię to jakie poniosę konsekwencje? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jay_z Re: kupiłem auto 28.07.06, 23:40 Wiem cos o 30 dniach. Ale nie sprawdzalem tego z przepisami prawa. Link Zgłoś
iberia30 wyszukiwarka nie gryzie 28.07.06, 23:41 kilka watkow nizej bylo o OC od poprzedniego wlasciciela. Link Zgłoś
wiktoria11 Re: wyszukiwarka nie gryzie 28.07.06, 23:47 Tak ubezpieczenie przypisane jest do auta chyba że nowy własciciel z niego zrezygnuje Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: wyszukiwarka nie gryzie 28.07.06, 23:59 wiktoria11 napisał: > Tak ubezpieczenie przypisane jest do auta chyba że nowy własciciel z niego > zrezygnuje jasssssne do auta :-( to dlaczego ulgi zaleza od "przebiegu" ubezpieczenia ubezpieczajacego ,niezaleznie ile mial tych aut? Link Zgłoś
wiktoria11 Re: wyszukiwarka nie gryzie 29.07.06, 00:18 jasssssne do auta :-( Tak ubezpieczony jest samochud i policja przy kontroli nie wnika czy właściciel ma oc tylko czy samochud ma oc mogą nim jeździć np inni kierowcy a ja mogę mieć i 10 aut i ubezpieczam każde z nich > to dlaczego ulgi zaleza od "przebiegu" ubezpieczenia odpowiedziałeś sobie sam na te pytanie ale jak nie wiesz to tak jak rozwalisz np pożyczony od kolegi samochud to on traci zniżki nie ty Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: wyszukiwarka nie gryzie 29.07.06, 00:37 wiktoria11 napisał: > Tak ubezpieczony jest samochud i policja przy kontroli nie wnika czy > właściciel ma oc tylko czy samochud ma oc mylisz pojecia sprawdzaja czy wlasciciel ma OC na to auto a nie czy auto ma OC > jak rozwalisz np pożyczony od kolegi samochud to on traci zniżki nie ty znowu mylisz pojecia gdzie ja pisalem o kierowcy ? ubezpiecza sie wlasciciel od nastepstw spowodowanych konkretnym autem to nie to samo co twierdzenie ,za AUTO MA OC :-( Link Zgłoś
etom Re: wyszukiwarka nie gryzie 28.07.06, 23:54 Bylo juz dziesiatki watkow ,ale :-) Przerejestrowac musisz do 30 dni. Z OC masz dwie mozliwosci : 1.wypowiadasz umowe OC poprzednika i ubezpieczasz sie na siebie - on wtedy dostanie zwrot niewykorzystanej skladki 2.korzystasz z OC poprzednika do konca ,jednak wtedy TU przeliczy Ci skladke (rekalkulacja) bo mozesz miec inne ulgi niz poprzednik - zaleznie od wyniku ,doplacasz ewentualnie dostajesz zwrot nadplaty (chyba raczej zalicza nadplate na poczet skladki na nastepny rok) Link Zgłoś
mariankrant a co jeśli nie przerejestruje do 30 dni? 28.07.06, 23:57 a co jeśli nie przerejestruje do 30 dni? co mnie czeka? Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: a co jeśli nie przerejestruje do 30 dni? 29.07.06, 00:39 wiktoria11 napisał: > dostaniesz mandat od kogo i za co ? Link Zgłoś
wiktoria11 Re: a co jeśli nie przerejestruje do 30 dni? 29.07.06, 00:41 Czy tobie trzeba wszystko łopatą Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: a co jeśli nie przerejestruje do 30 dni? 29.07.06, 01:00 wiktoria11 napisał: > Czy tobie trzeba wszystko łopatą jade sobie kupionym 3 miesiace temu i nieprzerejestrowanym na siebie autem mam legalny dowod rej. i wazne OC(od poprzednika) zatrzymuje mnie policja ,sprawdza dokumenty i ...... co ? wiec wytlumacz skoro wiesz ,na jakiej podstawie dostane mandat bo o mandacie piszesz Link Zgłoś
loyezoo Re: wyszukiwarka nie gryzie 29.07.06, 09:08 etom napisał: ............ dostajesz zwrot nadplaty Napisz które towarzystwo:)) robie od 8 lat ubezpieczenia i jeszcze nie słyszałem o zwrocie.Owszem rekalkulują ale jeżeli wychodzi mniej to nic nie dostaniesz,jeżeli więcej to coś tam dopłacisz. Link Zgłoś
etom Re: wyszukiwarka nie gryzie 30.07.06, 03:16 loyezoo napisał: > etom napisał: > > ............ dostajesz zwrot nadplaty nie - napisalem tak : " zaleznie od wyniku ,doplacasz ewentualnie dostajesz zwrot nadplaty (chyba raczej zalicza nadplate na poczet skladki na nastepny rok)" Link Zgłoś