Gość: Krzysiek IP: 212.191.36.* 19.06.01, 14:47 Jak myslicie - jaki kolor należy wybrać kupując w salonie tak aby samochód w przyszłości dobrze sprzedać? Wiadomo, są kolory modne np. teraz bardzo dużo sprzedaje się srebrnego metalica. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: głos Re: Zawsze IP: *.citicorp.com 19.06.01, 15:11 srebrny, potem granatowy metalik , dalej mój repertuar się wyczerpuje Link Zgłoś
sahel nie ma chyba uniwersalnego koloru 19.06.01, 15:24 zauwazcie, ze kolor, a raczej gama kolorow jest uzalezniona od segmentu w jakim dane auto sie plasuje. Nie widzialem jeszcze czerwonego mercedesa 600. Uwazam, ze kolor samochodu jest kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje. Mi osobiscie najbardziej podobaja sie czarne samochody, pozniej srebrne, i na koncu grafitowe. Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Zawsze IP: *.icpnet.pl 19.06.01, 17:07 Oczywiście każdy ma swojego kolorowego faworyta .Ja nie kupiłbym czerwonego Golfa IV gdyż ten kolor do niego chyba nie pasuje ,natomiast do Focusa już tak .Podobnie jest z ciemnozielonym Matizem ,który wygląda w moim mniemaniu wręcz brzydko .Do Sc już pasuje lepiej . Nie podobają mi się też granaty -nie pasują do większości aut . W tej chwili najpopularniejszym bez wątpienia jest srebrny metalic i to jest teraz najbardziej uniwersalny kolor . Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Zawsze IP: 195.94.205.* 20.06.01, 02:38 To nie tylko moda. To po prostu najpraktyczniejszy na świecie kolor. Miałem stare auto w tym kolorze, nowe kupiłem też srebrny metalic. Nie widać brudu, z daleka łatwo widoczne dla innych użytkowników (zwłaszcza w słoneczną pogodę). Nie nagrzewa się w upale tak jak inne kolory (pod tym względem lepszy jest tylko biały ale nie chcąc jeździć rażącym brudasem trzeba go prawie bez przerwy myć). Poza tym zawsze wygląda elegancko a nie jak np. trumna, garnitur repa, czy straż pożarna. I ten kolor nie "opatrzy" Ci się. Kiedyś tam następny mój wóz też będzie w tym kolorze. I w żadnym innym. Naprawdę polecam. Link Zgłoś
Gość: mar Re: Zawsze IP: *.citicorp.com 20.06.01, 09:39 wybierałem między srebrnym a perłowym granatem met. i białym, w granacie przeraziła mnie łatwość powstawania rys i ich widoczność oraz smugi pozostające po myciu, wybrałem srebrny jako najbardziej uniwersalny, biały odpadł ponieważ straciłbym kilka tysiów przy odsprzedaży za parę lat Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Zawsze IP: *.oakton.edu 20.06.01, 18:24 Ktos kiedys powiedzial kazdy byle zielony ( amoze to byl czarny ) Link Zgłoś
Gość: Grabaż Re: Zawsze IP: 212.191.36.* 21.06.01, 14:13 Tylko czarny .... zawsze i wszędzie będzie pasował. Hough!!!!!! Link Zgłoś
Gość: P. Re: Zawsze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 23:07 Nie ma jak czarne.. ja mam hm. taki szary znaczy grafitowy metalik. A dokladniej nazywal sie "Blask krzemu". Piekna nazwa, nie? Link Zgłoś
Gość: srebro Re: Zawsze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00 tylko srebrny - to jest najlepszy kolor! nawet jak samochod jest bardzo brudny to tak tego nie widac a na ciemnych samochodach (granat, czarny) - widac od razu. srebrny pasuje zarowno do eleganckich limuzyn jak i do sportowych bolidow. zapewne to kwestia gustu ale mi sie wlasnie ten kolor podoba. Link Zgłoś
Gość: Blau Srebro i biel IP: 212.160.130.* 24.06.01, 00:00 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Jak myslicie - jaki kolor należy wybrać kupując w salonie tak aby samochód w > przyszłości dobrze sprzedać? Wiadomo, są kolory modne np. teraz bardzo dużo > sprzedaje się srebrnego metalica. Srebrny jest chyba najłatwiej sprzedać, bo nikomu nie wadzi. Jest łatwy w utrzymaniu, ale ma też wady. Ja miałem przyjemnośc przekonać się o jednej. Uderzyłem lekko drzwiami o betonowy słupek na parkingu i zrobił się odprysk wielkości monety jednogroszowej. Trzeba było te drzwi lakierować, bo zaprawkę było widać z daleka. Kiedyś miałem białe auto i tam po zaprawce nie było śladu. No, ale z drugiej strony tego białego samochodu nie mogłem długo sprzedać... Link Zgłoś