pit1 19.03.03, 18:53 Co ma w sobie, że jest tak chołubiony - Mercedes SEC (126) "dyplomat". Skąd te ceny tych aut? Czy faktycznie to jakieś cudo? auto-symbol? i czy wart tej kasy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: tiamat Re: Mercedes SEC IP: *.avamex.com.pl 19.03.03, 21:25 republika.pl/alpha_one/foto3/560sec881.jpeg dla mnie ma w sobie to takie nieuchwytne "cos" poza tym do mnie przemawia raczej klasyka, a nie obecne konstrukcje (oczywiscie pod wzgledem wygladu :) czy to jest technicznie cudo - nie wiem, nie jestem mechanikiem, od matiza pewnie lepszy, chociaz znowu ten naped na tyl :) jedzie dobrze, mialem raz okazje na niedlugim odcinku (w sumie z 20km) auto-symbol - tak, ale nie w polsce, po prostu w czasach kiedy ono stawalo sie symbolem, u nas nie bylo do tego odpowiedniego srodowiska. w polsce widzialem tylko 2, oczywiscie 'potuningowane', wiec to byl raczej anty-symbol. a jak kiedys ktos zauwazyl na forum w126 jest bardzo popularny wsrod zlodziei i holoty. zadbany egzemplarz z relatywnie malym przebiegiem jest wart swojej kasy, chyba ze wlasciciel chce 100,000?, to sie trzeba bardzo zastanawiac :) Link Zgłoś
Gość: tiamat Re: Mercedes SEC IP: *.avamex.com.pl 19.03.03, 21:28 100,000 euro, nie wstawilo znaczka Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Mercedes SEC IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.03, 02:24 Zapytaj Mercmaniakow autokacik.pl/postlist.php?Cat=&Board=mercedes Link Zgłoś
Gość: karburator Re: Mercedes SEC IP: *.visp.energis.pl 22.03.03, 19:57 Określenie "SEC" oznacza: S - wiadomo: klasa S C - nadwozie dwudrzwiowe (sportowe) a więc nie "Diplomat". Takich samochodów używali jednak dyplomaci poza godzinami pracy (np. w celu zarwania panienki). W czasie pracy używali natomiast SE (limuzyna czterodrzwiowa kl. S) oraz, dużo chętniej, SEL (limuzyna czterodrzwiowa LANG z dużo większą ilością miejsca z tyłu 8-) ( To, że obie opcje kojarzą się z tym samym to akurat przypadek 8-/ Ciekawostką jest tylne zawieszenie-takie samo jak w maluchu (dwa skośne wahacze, bez żadnych drążków z których słynie Mercedes). Starsze modele miały duże, widlaste silniki 3,8 lub 4.5 litra i chyba dlatego lubili te maszyny Amerykańcy. Link Zgłoś