sammy7 30.11.06, 19:41 Tradycyjnie ochyda bez charakteru i proporcji, ale na kolkach!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
kasus3 Debiut nowej Corolli 30.11.06, 21:55 Ma coś Z Hondy Accord i coś z Mazdy 6 i 3! Ciekawe jaka cena, ale japońce chyba poszli na łatwizne i obrobili auta swoich ziomków.:) Link Zgłoś
plmlp Verso 180KM jest w porzo, ale trzeba uważać na 01.12.06, 20:23 pedał, bo paliwo łatwo zaczyna znikać. Link Zgłoś
goodmorning1 Debiut nowej Corolli 01.12.06, 08:40 Jesli ktoś szukał "normalnej" alternatywy dla civica - właśnie znalazł. Bardzo przyjemne auto (na zdjęciach). Link Zgłoś
spqr5 Re: Debiut nowej Corolli 01.12.06, 09:09 A co jest nie normalnego w tym Civicu ? www.honda.pl/szczegoly.php?przedm=7912888&grupa_p=41 Link Zgłoś
foreks Re: Debiut nowej Corolli 01.12.06, 09:54 ohyda, jesli juz. oraz daje glowe, ze znowu bedzie bic rekordy sprzedazy w polsce. jeszcze z japan bedzie zjezdzac, ladne halo. oraz taki may accord, moze byc. Link Zgłoś
koljax Re: Debiut nowej Corolli 01.12.06, 14:35 A w ogole to podobno mialo juz nie byc nazwy "corolla" bo ta nazwa ostatnio zaczela sie coraz gorzej kojarzyc - gdzies tak czytalem... Link Zgłoś
programistajava Re: Debiut nowej Corolli 01.12.06, 15:36 dobrze czytales ale o hatchbacku , sedany zostaja pod nazwa Corolla. Link Zgłoś
etom Re: Debiut nowej Corolli 01.12.06, 20:49 Sedan ma nadal nazwe Corolla a nowa nazwa Corolli hatchback to Auris. Link Zgłoś
vratislaviak Re: Debiut nowej Corolli 02.12.06, 09:23 Toytoa wycofuje corolle ze względu na jej awaryjność :)i zminia nazwe auta aby sie źle juz nie kojażyła Link Zgłoś
rasiauskas Re: Debiut nowej Corolli 01.12.06, 19:07 Ciekawe czy hamulce z azbesu i czy drazek kierowniczy peka. Podobno juz wzywaja do serwisu na akcje! Link Zgłoś
robcio.b [...] 01.12.06, 20:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
smokpz To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 19:17 Jeśli chodzi o silniki - nie można narzekać, wnętrze jest również ok, (bez tych burackich niebieskich wskaźników jak w nowym civicu), poza tym Auris to będzie hatchback. Kupuję! Link Zgłoś
sdb Re: To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 19:48 ladna. a co do silnikow to ciekawe na jakim poziomie ksztaltuje sie spalanie oleju Link Zgłoś
zbig72 bardzo fajna, no i sedan! 01.12.06, 20:07 wreszcie jakieś klasyczie eleganckie auto, bez tych udziwnień jak w np. hondzie no i sedan! Link Zgłoś
sklis Po grzyba jeszcze produkują sedany? 01.12.06, 23:28 To najbardziej niepraktyczne nadwozie, jaki można sobie wyobrazić. Hatchback, a najlepiej kombi. Sedanem to chyba trzeba jeździć za karę ;) Link Zgłoś
totalizator Re: To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 20:42 Dobry samochod oleju nie spala przez pierwsze 50 000km. Link Zgłoś
sdb Re: To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 21:03 totalizator napisał: > Dobry samochod oleju nie spala przez pierwsze 50 000km. wiec jezdze superdobrym samochodem bo potych 50 000 zaczal palic jak glupi to wlasnie 1,4 VVT-i Link Zgłoś
smokpz W silnikach VVTi była wada.Ja też to miałem.Na 02.12.06, 09:50 gwarancji wymieniono silnik. Proponuję Ci pojechać do Toyoty i powiedzieć o problemie (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś), nieważne czy z gwarancją czy bez. Pomogą. Link Zgłoś
totalizator Re: To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 20:40 Nie podniecajcie sie z zakupem. Wykupimy je wszystkie za 15 lat z Niemiec, beda troche bardziej antyczne, czytaj 'wartosciowe'. Link Zgłoś
inu Re: To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 20:44 Myślałem, że będzie gorzej. Z Corollą jest tak, że najpierw jest lekkie rozczarowanie, a potem powolna fascynacja. Żona jeździ karolinką od trzech lat (rocznik 98) i jest rewelacja. Przy moim passacie B6 to niezawodne, wierne autko. Buda przypomina skrzyżowanie BMW 3 z Accordem. Relatywnie zadziornie. Silnik 1.6 126 koni- niezły wynik, pytanie, ile będzie spalał. No i cena. I kolejna zagwozdka, czy za cenę nowego nie lepiej kupić np 3 letniej Avensis. Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 20:51 już wole wole kia ceed o tej nudnej corolli Link Zgłoś
jacek.pietruszynski Re: To jest Corolla, ja czekam na Auris! 01.12.06, 23:41 Z tą zadziornością to bardzo duża przesada:)) Widać, że to samochód zaprojektowany przez program komputerowy. Ani śladu wyobraźni i polotu. Ale na szczęście są też ładne samochody:)) Link Zgłoś
crichton1 Re: Debiut nowej Corolli 01.12.06, 21:15 Najnowszy Civic Sedan jest mimo wszystko ładniejszy. Z przodu jeszcze Corolla ujdzie, ale z boku Civic wygląda odważniej i ładniej. Jeszcze lepiej Civic wypada w środku, ostatnio zachwycał się tym środkiem policjant, który mnie kontrolował. Corolla natomiast niewiele różni się od poprzedniczki. Przyznam, że zastanawiałem się nawet, czy nie poczekać na Carollę, ale teraz widzę, że nie było warto. Gdybym miał wybierać, kupiłbym drugi raz to co mam, czyli właśnie Civic'a 4D. Polecam. Link Zgłoś
ivan35 Debiut nowej Corolli 01.12.06, 21:27 "Przestronniej jest też w tylnym bagażniku" A gdzie ten przedni wsadzili? Ciekaw jestem bardzo..., czy to nie to miejsce gdzie zwykle kierownik zasiada? ;) Link Zgłoś
wallenrode stylistycznie -nic specjalnego 01.12.06, 21:35 pierwsze co zwróciło moją uwagę to daleko odsunieta przednia oś kół - nos jak w pugo 607 - wygląda jakby silnik był przed kołami a na pewno tak nie jest. a poza tym jak w tytule. kolejny kandydat na niezawodność ale bez osobowości. jestem ciekawy kto projektuje samochody toyocie? ale chyba nie europejczyk. Link Zgłoś
piotr33k2 Re: stylistycznie -nic specjalnego 01.12.06, 21:51 o toyotach mozna powiedzieć wiele dobrego poza jednym -że są ładne, np. nowa yaris przypomina beczke po śledziach a ta corola skrzyżowanie germańskiej i samurajskiej estetyki.wiem wiem pewno sie przyzwyczaimy jak zwykle ale czy oni nie mogą tam zatrudnić jakiś przyzwoitych stylistów . Link Zgłoś
sklis design to mają ostatnio Peugeot i Citroen, ale... 01.12.06, 23:34 ...samochód jest do jeżdżenia, a nie do oglądania. W tym kontekście kolesia, który zaprojektował te srebrne elementy w kokpicie nowej Corolli, powinno się wsadzić do czubków. Kokpit powinien być czarny albo szary, bez pedalskich (bez obrazy) błyskotek. Link Zgłoś
paseo Debiut nowej Corolli 02.12.06, 07:58 Srodek troche jak z Infinity /dobrze/ ,na zewnatrz NUUUUUUUda Link Zgłoś
frank_drebin Co Toyota nie zamowila kampanii reklamowej w GW, 02.12.06, 09:37 ze sie GW tak ciska ? Link Zgłoś
smokpz GW znowu mówi ludziom co mają myśleć 02.12.06, 09:52 Niedługo Osowski napisze: nowa Corolla to wina PiS :) Link Zgłoś
axermann Pewnie Kublik "fanta" od japsów nie dostał i 02.12.06, 10:05 dlatego tak najeżdza.A swoja drogą to gdyby żona Kublika nie miała takiej pozycji w GW to facio byłby zredukowany przy ostatnich zwolnieniach w Agorze. Takim "specem" od gospodarki i motoryzacji to nawet może być redaktor z działu kulturalnego. Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Debiut nowej Corolli 02.12.06, 10:35 Nie rozumiem tytułu. Jak dla mnie to piękny samochód i byłabym szczęśliwa, gdybym go miała na własność :) pozdrawiam Link Zgłoś
stinger47 Zachwyt nad kawalkiem zelaza 02.12.06, 11:12 Auto jak auto. sluzy do przemieszczania sie z miejsca na miejsce i tyle. Ma byc wygodne, proste i tanie w obsludze i bezawaryjne. Wyglad to kwestia gustu. Smiesza mnie tacy co to pisza jak maja maja fure ale trzeba uwazac bo jak sie przycisnie to duzo pali. T po cos baranie kupowal takie auto jak cie nie stac na paliwo? Toyoty corolle mialem dwie. Obie zrobily po ok. 200 000 km bezawaryjnie zupelnie. Teraz mam BMW i niech go szlag trafi bo ciagle cos niedomaga (kupilem nowego, ma teraz dwa lata). Zona jezdzi 5 lat tez corolla i tez sie nic jeszcze nie zepsulo. Chyba kupie te nowa corolle. Kicham na to czy ladna czy nie. Ma mnie bezstresowo wozic i juz. Link Zgłoś
wowo5 Re: Zachwyt nad kawalkiem zelaza 02.12.06, 19:44 Przypomina nowa Camry. Z przodu calkiem niezle. Gorzej z boku. Civic bardziej mi sie podoba. Tym nie mniej nowa Corolla wyglada lepiej od obecnej. Link Zgłoś
zbig73 Re: Lepiej traktuj żonę, zmieniaj jej auto co rok 02.12.06, 21:19 5-letnim sam zaperkuj Link Zgłoś