Dodaj do ulubionych

Predkosc na autostradzie

20.12.06, 15:26
Nie ma co, policja znowu bije swoja glupota...

motogazeta.autocentrum.pl/go/338__Lapanka_na_A4__7__0__5__579648250____________11_11.html
Obserwuj wątek
    • qamillo Re: Predkosc na autostradzie 20.12.06, 16:51
      a zeby jezdzic 130km/h wystarczy mercedes 115 zwany trapezem lub puchaczem
      rocznik pański np.1973.z najsłabszym motorem czyli 200D (aż55KM).Na dodatek
      jeżdżąc takim wehikułem nie ma opcji,zeby zostać złapanym za przkroczenie 130-tu
      bo szybciej "nie wyciąga" więc autko takie skutecznie zabezpiecza przed
      "obemknięciem sie nogi na gazie" a w konsekwencji popełnieniu wykroczenia
      (przestępstwa?) drogowego.Ale co wtedy ze wszystkimi "szacuneczkami" za ciężkie
      pieniążki które mają powyżej rzeczonych 55 koni a we właścicielu jucha aż
      kipi,żeby pognać na oślep...choćby i dwieście na godzine..???
    • sven_b Re: Predkosc na autostradzie 20.12.06, 18:33
      Drogówka zawsze miala swoj świat, daleki od tego, w ktorym jest potrzebna. Nigdy
      nie widuje ich na krajowej '1' czy '7', gdzie dochodzi do lamania ograniczen
      predkosci przez TIRy, auta z kratką, przecinanie ciągłej i wyprzedzania na czoło
      czy na przejsciu. Zaznacze, ze nie mam tu na mysli miejscowych mietkow z
      suszarką w Polonezie, ale mobilny, nieoznakowany radar z kamerą, ktory krążylby
      na duzym odcinku.

Niedaleko mnie jest 3pasmowa obwodnica przedzielona wzdłuż torem tramwajowym. W
      miejscu przystanku tramwaju jest przejscie dla pieszych z sygnalizacją. Zawsze,
      gdy zapala sie czerwone dla ruchu kolowego przelatują jeszcze 3-4 auta. To
      niezbyt mile uczucie gdy zapala sie dla mnie zielone i przed nosem przelatuje
      TIR 100/h. Zglosilem fakt wielokrotnie. Patrol pojawil sie tylko raz i zebral
      pokaźne żniwo wariatow, ale niestety stac ich bylo na jednorazowy incydent.
      • qamillo Re: Predkosc na autostradzie 20.12.06, 22:16
        ale skoro już są przewidziane ograniczenia na autostradzie to znaczy ,ze policja
        ma prawo i obowiązek je egzekwowac i zupełnie nie na temat jest stwierdzenie,ze
        "gdzie indziej byliby bardziej potrzebni".Może by byli potrzebni a może
        wystarczyłaby zwykła kamera sprzężona ze światłami..Prędkości 130km/h chyba nie
        wymyślił gienek z radiowozu tylko kto inny.A z tego co przeczytałem genek z
        radiowozu i tak był dosyc pobłażliwy..
        • logis_on_line Re: Predkosc na autostradzie 21.12.06, 09:09
          > ale skoro już są przewidziane ograniczenia na autostradzie to znaczy ,ze
          > policja ma prawo i obowiązek je egzekwowac

To jest pozorowanie pracy - dobrze wykonana praca powinna cechować się efektami
          a tych jest brak w działaniu naszej policji.
          Co po lekarzu, który zamiast przywracać akcję serca bierze się za opatrywanie
          skaleczonego paluszka.

Pozdrawiam
      • foreks Re: Predkosc na autostradzie 21.12.06, 09:57
        prawda, przenajswietsza. na oslawionej ostatnio trasie warszawa-siedlce, ktora
        znam jak wlasna kieszen, mozna srednio zginac 5 razy jadac w te i z powrotem.
        tiry po 10 jeden za drugim, czolowki, wyprzedzanie ze spychaniem, podwojna
        ciagla jest przezroczysta. ale jedyne co jest, to fotoradar, i suszarka od
        wielkiego dzwona. palanty.
    • odin-2 Re: Predkosc na autostradzie 21.12.06, 11:14
      Autor: wujo_prezio
      Data: 20.12.06, 15:26

Wujaszku,niemasz sie czego obawiac,z Twojej strony ...-tylko teoretyczne pytanie
      jaka predkosc na autostradzie ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka