wujo_prezio 20.12.06, 15:26 Nie ma co, policja znowu bije swoja glupota... motogazeta.autocentrum.pl/go/338__Lapanka_na_A4__7__0__5__579648250____________11_11.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
qamillo Re: Predkosc na autostradzie 20.12.06, 16:51 a zeby jezdzic 130km/h wystarczy mercedes 115 zwany trapezem lub puchaczem rocznik pański np.1973.z najsłabszym motorem czyli 200D (aż55KM).Na dodatek jeżdżąc takim wehikułem nie ma opcji,zeby zostać złapanym za przkroczenie 130-tu bo szybciej "nie wyciąga" więc autko takie skutecznie zabezpiecza przed "obemknięciem sie nogi na gazie" a w konsekwencji popełnieniu wykroczenia (przestępstwa?) drogowego.Ale co wtedy ze wszystkimi "szacuneczkami" za ciężkie pieniążki które mają powyżej rzeczonych 55 koni a we właścicielu jucha aż kipi,żeby pognać na oślep...choćby i dwieście na godzine..??? Link Zgłoś
sven_b Re: Predkosc na autostradzie 20.12.06, 18:33 Drogówka zawsze miala swoj świat, daleki od tego, w ktorym jest potrzebna. Nigdy nie widuje ich na krajowej '1' czy '7', gdzie dochodzi do lamania ograniczen predkosci przez TIRy, auta z kratką, przecinanie ciągłej i wyprzedzania na czoło czy na przejsciu. Zaznacze, ze nie mam tu na mysli miejscowych mietkow z suszarką w Polonezie, ale mobilny, nieoznakowany radar z kamerą, ktory krążylby na duzym odcinku. Niedaleko mnie jest 3pasmowa obwodnica przedzielona wzdłuż torem tramwajowym. W miejscu przystanku tramwaju jest przejscie dla pieszych z sygnalizacją. Zawsze, gdy zapala sie czerwone dla ruchu kolowego przelatują jeszcze 3-4 auta. To niezbyt mile uczucie gdy zapala sie dla mnie zielone i przed nosem przelatuje TIR 100/h. Zglosilem fakt wielokrotnie. Patrol pojawil sie tylko raz i zebral pokaźne żniwo wariatow, ale niestety stac ich bylo na jednorazowy incydent. Link Zgłoś
qamillo Re: Predkosc na autostradzie 20.12.06, 22:16 ale skoro już są przewidziane ograniczenia na autostradzie to znaczy ,ze policja ma prawo i obowiązek je egzekwowac i zupełnie nie na temat jest stwierdzenie,ze "gdzie indziej byliby bardziej potrzebni".Może by byli potrzebni a może wystarczyłaby zwykła kamera sprzężona ze światłami..Prędkości 130km/h chyba nie wymyślił gienek z radiowozu tylko kto inny.A z tego co przeczytałem genek z radiowozu i tak był dosyc pobłażliwy.. Link Zgłoś
logis_on_line Re: Predkosc na autostradzie 21.12.06, 09:09 > ale skoro już są przewidziane ograniczenia na autostradzie to znaczy ,ze > policja ma prawo i obowiązek je egzekwowac To jest pozorowanie pracy - dobrze wykonana praca powinna cechować się efektami a tych jest brak w działaniu naszej policji. Co po lekarzu, który zamiast przywracać akcję serca bierze się za opatrywanie skaleczonego paluszka. Pozdrawiam Link Zgłoś
foreks Re: Predkosc na autostradzie 21.12.06, 09:57 prawda, przenajswietsza. na oslawionej ostatnio trasie warszawa-siedlce, ktora znam jak wlasna kieszen, mozna srednio zginac 5 razy jadac w te i z powrotem. tiry po 10 jeden za drugim, czolowki, wyprzedzanie ze spychaniem, podwojna ciagla jest przezroczysta. ale jedyne co jest, to fotoradar, i suszarka od wielkiego dzwona. palanty. Link Zgłoś
odin-2 Re: Predkosc na autostradzie 21.12.06, 11:14 Autor: wujo_prezio Data: 20.12.06, 15:26 Wujaszku,niemasz sie czego obawiac,z Twojej strony ...-tylko teoretyczne pytanie jaka predkosc na autostradzie ? Link Zgłoś