0golone_jajka 08.02.07, 08:09 Jak ja uwielbiam jak kasują cfaniaczkuf za jazdę z pasa tylko dla skręcających i wlepiają im 250 zeta i 5 punktów!! Gdyby tak więcej było patroli to na oddłużenie szpitali by się znalazło! Link Zgłoś Obserwuj wątek
norbert76 Re: Uwaga! Pirat! 08.02.07, 16:50 Oglądałeś wczoraj? Babka w czerwonym Megane wyraźnie zaznaczyła (chyba nawet kilka razy), że takich mamy właśnie kierowców - zobaczą kobietę z włączonym migaczem (skrót myślowy) i specjalnie nie wpuszczają:D. Link Zgłoś
emes-nju Re: Uwaga! Pirat! 08.02.07, 16:58 > zobaczą kobietę z włączonym migaczem (skrót myślowy) i specjalnie nie > wpuszczają No... Dwa tygodnie temu stalem na lewym pasie, do skretu w lewo. Pani na srodkowym pasie tez chciala skrecic w lewo wiec sie zatrzymala. Logiczne, nie? Zaden STOJACY nie chcial (a moze nie mogl, bo stal...?) jej wpuscic, znalazl sie za to taki, ktory zaparkowal w tej pani. A pani przejechala sie po mom autku od tylnych drzwi, do przednigo zderzaka. Manadat dostal ten, ktory najechal na nagle zatrzymujacy sie na srodkowym pasie samochod... To tez logiczne... Acha - kobiety powoduja mniej wypadkow niz mezczyzni. Ta tez zadnego wypadku przeciez nie spowodowala... Ot, tak sie tylko zatrzymala na chwilke :-/ Link Zgłoś
norbert76 Re: Uwaga! Pirat! 08.02.07, 17:13 Wkur*ia mnie na maxa jak ktoś w ostatniej chwili kapnie się, że miał akurat TU skręcić i nie pojedzie dalej, zawróci i trafi do celu jak normalny człowiek tylko MUSI JUŻ TU I TERAZ. Link Zgłoś
niknejm Re: Uwaga! Pirat! 09.02.07, 01:38 Poruszyliście bardzo ważny temat. Pozwoliłem sobie założyć nowy wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=57008670 Link Zgłoś
norbert76 Re: Uwaga! Pirat! 09.02.07, 10:14 Dla mnie jak na rzie MISZCZEM programu Uwaga!Pirat! jest facet w passacie po Mińskiem Mazowieckim z przedostatniego odcinka - teren zabudowany - ponad 100km/h, wyprzedzanie - na podwójnych ciągłych i pasach dla pieszych, ominięcie pola wyłączonego z ruchu i pasa do skrętu w lewo - lewą stroną jednocześnie wyprzedzając kolumnę samochodów. Efekt - 1000 zł i... 25 pkt karnych. Biedaczyna tylko przecież wiózł żonę W 9 M-CU CIĄŻY, bo się źle czuła. I ten jego płacz w radiowozie. Płacz sku*wielu, płacz, nad własną głupotą! Bardzo dobrze Ci tak...:D Link Zgłoś
sum_tzw_olimpijczyk Re: Uwaga! Pirat! 09.02.07, 10:23 A mnie ten przypadek zmusił do myślenia... Wiem wiem, nie powinno się tak jeździć, narażał siebie,żonę i innych ludzi, ale miałem kiedyś wypadek w domu, wyglądało groźnie. Człowiek wtedy nie myśli racjonalnie, nikt nie dzwonił po karetkę tylko wsiedlismy do samochodu i pojechaliśmy. Było po północy (na szczęście), drogi puste, ale jazda 130-140 pustą i dziurawą Modlińską w Warszawie to dla mnie było wtedy przeżycie. Link Zgłoś
norbert76 Re: Uwaga! Pirat! 09.02.07, 10:46 sum_tzw_olimpijczyk napisał: > [...] Było po północy (na > szczęście), drogi puste, ale jazda 130-140 pustą i dziurawą Modlińską w > Warszawie to dla mnie było wtedy przeżycie. Przykro mi, że miałeś taką sytuację, ale czy uważasz, że gdyby wtedy Cię złapali nie powinni Cię ukarać? Nie odbieraj tego osobiście. Chodzi mi o to, że taki mandat może spowodować, ze nigdy więcej tak już nie zrobisz, a tym samym uratujesz życie sobie, bliskim lub zupełnie komuś obcemu. Jak mówiła w szkole babka od fluoryzacji: lepiej zapobiegać niż leczyć... Link Zgłoś
loyezoo Re: Uwaga! Pirat! 09.02.07, 10:55 Zdarzyło mi się kila razy wieść osobę na SOR (Szpitalny Oddział Ratunkowy) te kilka,kilkanaście minut które by zeszło karetce mogło spowodować że można by było dzwonić po karawan.I tu muszę powiedzieć że mandatu bym nie przyjął.Jechałem na długich światłach używając przerywanie klaksonu.Tyle że to nie była ciąża A ZAGROŻENIE ŻYCIA.No i też nie "przeginałem" żeby wyprzedzać na pasach. Link Zgłoś
norbert76 Re: Uwaga! Pirat! 09.02.07, 11:20 loyezoo napisał: > [...]Jechałem na długich światłach używając przerywanie klaksonu.Tyle że to > nie była ciąża A ZAGROŻENIE ŻYCIA.No i też nie "przeginałem" żeby wyprzedzać na > > pasach. O to mi chodzi - myślisz i masz oczy dookoła głowy. Tamten z TV zdaje się nie myślał, a oczy miał w d*pie, tak jak innych na drodze. Link Zgłoś
kodem_pl Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 11:23 Stan wyzszej koniecznosci. Slyszales o czyms takim?:-D Link Zgłoś
norbert76 Re: Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 11:30 Słyszałem, ale kolega napisał, że jechał na klaksonie i długich. Wszyscy Cię widzą i słyszą, są przygotowani. A nie pojawiasz się nagle znikąd w miejscu gdzie nie powinno Cię być. Poza tym nie wiem dlaczego bronicie tego gościa z TV. Żona źle się czuła. Jak gliniarze z nim skończyli to podszedł do samochodu od strony pasażera i gadał z żoną. Ja na jego miejscu wpadłbym do samochodu i jechał dalej, a nie ucinał sobie gadki. Zresztą jak na pewno zauważyliście 90% zatrzymanych ma chorą matkę/żonę/córkę:D. Link Zgłoś
sum_tzw_olimpijczyk Re: Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 11:32 Zastanawia mnie jedno. Skoro facet naprawdę się spieszył, miał ciężką sytuację, czemu nie wezwali karetki? Czemu chociaż nie zaproponowali mu eskorty do szpitala? Czy to naprawdę tacy tępi służbiści i liczy się dla nich tylko to, że facet zgarnął wór punktów vitay i 1000zł mandatu? Po prostu chcieli się wykazać przed TV, udupić faceta jak się da. Link Zgłoś
plawski Re: Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 11:36 sum_tzw_olimpijczyk napisał: (...) > facet zgarnął wór punktów vitay i 1000zł mandatu? To były raczej punkty "żegnay" > Po prostu chcieli się wykazać przed TV, udupić faceta jak się da. Niestety tak pewnie często jest mimo oczywistej winy kierującego. Link Zgłoś
koljax Re: Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 11:46 sum_tzw_olimpijczyk napisał: > Zastanawia mnie jedno. Skoro facet naprawdę się spieszył, miał ciężką sytuację, czemu nie wezwali karetki? Moze sie bal zaplikowania pavulonu... Link Zgłoś
1realista Re: Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 11:47 wtedy powinien odmówic przyjecia punktów i mandatu i poprosic o eskortę do szpitala. bo jesli jechali tylko do domu to taka agresywana jazda powoduje dużo wieksze pogorszenie samopoczucia niż jazda kapelusznika. Dla mnie to była proba wyłgania sie od mandatu i dobrze że zdjęli takiego idiotę z drogi. Zresztą można poogladac ilu kierowcow mocno przegina a potem wymysla jakieś głupie tłumaczenia. Link Zgłoś
myrkgrav Re: Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 12:08 Nie oglądałem tego ale jestem niemal przekonany, że facet ściemniał. Każdy ma zawsze jakieś śmieszne tłumaczenia. A to żona chora, a to do pracy się śpieszył a to teściowa na msze musi zdążyć.. Jakby rzeczywiście był to stan wyższej konieczności to gliniarze by odpuścili. Link Zgłoś
norbert76 Re: Wtedy nie powinni karac... 09.02.07, 12:12 myrkgrav napisał: [...] Jakby rzeczywiście był to stan wyższej > konieczności to gliniarze by odpuścili. dokładnie! Link Zgłoś
prawie_pirat Też lubię ,ale nielubię komunistycznych komentarzy 09.02.07, 21:13 prowadzącego ten program ,bo to jeszcze bardziej mnie rozjusza . Link Zgłoś
akinka6 Re: Też lubię ,ale nielubię komunistycznych komen 10.02.07, 05:55 A mnie właśnie komentarze prowadzącego bardzo się podobają, bo wyobraź sobie co ten program byłby bez nich wart. Link Zgłoś