Dodaj do ulubionych

Alternator - fiat palio/siena ????

27.04.03, 22:41
Mam pytanie do forumowiczów którzy zetkneli sie z uszkodzeniami alternatora.

Mój ojciec ma palio weekenda z silnikiem 1,4 75 KM i własnie poszedł tam
alternator. Ponoć jest to wada fabryczna korpusu która może być podstawa do
wymiany bezpłatnej lub zniżkowej nawet po gwarancji. Tylko że nasz lubelski
serwis umywa ręce. Kiedyś kiedyś jakieś dwa lata temu słyszałem że po
gwarancji alternatory w tych samochodach były wymieniane za 25% ceny. Czy
ktoś może coś wie????

Pozdrawiam!!! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ttt Re: Alternator - fiat palio/siena ???? IP: 81.15.182.* 28.04.03, 07:32
      Czy tak wymieniali to nie wiem.
      Jak pękł mi aternator w punto, pojechałem do elektryka i kupiłem regenerowany
      za 200 zł (stary musiałem oddać) i sobie sam założyłem. Chodzi już 4 lata i nic.
      A w to, że serwis zakłada za 25% ceny nie za bardzo wierzę (chyba, że chodzi o
      samą robociznę), bo serwisy generalnie unikają ponoszenia kosztów.
      pozdrowienia ttt
    • Gość: Tommik Re: Alternator - fiat palio/siena ???? IP: 80.51.241.* 28.04.03, 08:01
      Faktycznie to jest znana wada fabryczna tych typów, wynikające ze złego
      umiejscowienia alternatora. Nie ma zmiłuj, trzeba płacić.
    • Gość: tody1305 Re: Alternator - fiat palio/siena ???? IP: *.stachura.com.pl 28.04.03, 13:43
      To jest wada fabryczna. 1.Stojan jest ściśle wpasowany w obudowę 2.Woda z pod
      kół chlapie na alternator, brak jakiej kolwiek osłony.
      Jeśli wjedziesz w kałużę to niestety rozgrzana obudowa pęka. To samo ma Punto I.
      Nie kupuj alternatora w serwisie, przepłacisz. Kup regenerowany w firmie która
      się specjalizuje w alternatorach.
    • Gość: seba Re: Alternator - fiat palio/siena ???? IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 23:02
      witam ten problem nie dotyczy tylko palio i sieny ale również fiata marea
      własnie pękła mi obudowa alternatora jak ją wyjeli to była tak rozwalona jak by
      ja ktos młotkiem walił .kupiłem używany nawet było cieżko znalezc bo goście
      mówią ze idą jak ciepłe bułki.250zł marea weekend kupiłem nową w1997 roku nie
      polecam złom totalny.
    • Gość: Sieniak Wejdź na forum Autocentrum.pl IP: 157.25.84.* 30.04.03, 11:56
      Tam jest link do forum fiata sieny/palio. Ludzie którzy tam pisują zjedli zęby
      na alternatorach itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka