agnwil 27.02.07, 14:28 podoba mi sie ten samochod i zastanawiam sie nad kupnem... poradzcie... Link Zgłoś Obserwuj wątek
agnwil Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 14:29 przeraszam za tytlu oczywiscei miał być RENAULT Laguna ale corka mi ponaciskala... :/ Link Zgłoś
asserwis Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 14:46 jesli podoba sie Tobie to kupuj po co sie zastanawiasz. jesli nowy to spoko, jak używany to nie ma reguły co do marki zawsze można się "naciąć" i kupic zamaskowany złom (czysta ruletka) Link Zgłoś
agnwil Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 14:55 na nowy mnie nie stac :/ ale może ktoś użytkuje... czy czesto sie psuje to autko.. czy czesci sa drogie... no wiadomo... oprocz tego ze wizualnie mi sie podoba.. to nic wiecej nei wiem ;) jestem zielona... o... wiem ze ogladalam benzyne i sie zastanawiam nad wstawieniem do niego gazu.. ale czy to sie oplaca... Link Zgłoś
iberia.pl Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 15:03 ktory rocznik? Poszukaj na forum bo ostatnio byl taki watek, laguna 1-ok, laguna2-zlom. Link Zgłoś
qamillo Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 15:27 najważniejszy jest rocznik i kredyt.im świeższy rocznik a kredyt większy tym inwestycja jest lepsza. Link Zgłoś
asserwis Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 15:48 kazdy samochód może sie sie popsuć. nie ma to znaczenia jaki model, a raczej kto nim jeżdzi i jak dba. jezeli ktoś twierdzi żeej sie psuje od np. renault jest mniej zawodne niz suzuki, lub że vw mnij sie psuje od renault to nie zna sie na rzeczy. w ówczesnych samochodach ryzyko wystąpienia awarii w każdej prawie marce jest podobne. Link Zgłoś
areco5 Re: Renau3 Laguna - polecacie? 02.03.07, 19:28 jak nie nowy to uwazaj - znajomy kupował niedawno 1.9 dci, auto nie miało 100 tys. km i właśnie sie rozlatywało koło zamachowe - naprawa w ASO... . do tego problemy z turbiną - można wtopić.. Auto po fl mają poprawione zawieszenie. Link Zgłoś
qwerty888 Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 23:19 Niestety laguna 2 nie poszła śladem za laguną 1. Tak jak laguna 1 to samochód nie stwarzający żadnych problemów - oczywiście nie mówię o jakimś gracie z niewiadoma przeszłościa, tak laguna 2 to już porażka. Samochód jest naszpikowany elektroniką, która niestety non stop pada. Link Zgłoś
asserwis Re: Renau3 Laguna - polecacie? 27.02.07, 23:35 masz widocznie pecha. znam lagune 2 i jest ok. Link Zgłoś
latamnisko Re: Renau3 Laguna - polecacie? 28.02.07, 15:10 mam II i z elektroniką nie było nigdy żadnych kłopotów Link Zgłoś
awprawo Turbina w dCi 28.02.07, 17:49 Słyszałem że turbiny w 1,9 dCi szybko wykańczaja sie -czy ktoś może tą informacje zweryfikowac? Link Zgłoś
fru.fru Re: Turbina w dCi 28.02.07, 18:14 padaja wprost proporcjonalnie do betonirstwa uzyszkodnikow. Jak masz auto od nowosci, i jestes swiadom istnienia turbiny, a co za tym idzie, odpowiednio ja traktujesz, pojezdzisz, jak masz auto po jakims rączym PH, to alleluja. Turbo to garret,wiec z ewentualna naprawa czy kupnem nowej poza aso nie ma problemu. Aha mam LII w tej chwili 100kkm,i z elektronika spokoj, laczniki stabilizatora, i oswietlenie panela klimatronika sie wysralo. jestem sklonny podkoniec roku zmienic na nowa, z 4 letnia gwrancja, ktora ma byc niedlugo wprowadzona jako standard. Link Zgłoś
awprawo Re: Turbina w dCi 28.02.07, 19:56 Ok dzieki za info - w kwestii dabłości o turbine to ju z coraz więcej nas wie jak z nią jeździć..;) Link Zgłoś
fru.fru Re: Turbina w dCi 28.02.07, 20:14 aha i jeszcze jedno, na wszelkich forach dot. laguny, mowa jest o problemach z egr.Moznato ustrojstwo wymienic, czyscic lub zaslepic ;-) Link Zgłoś
awprawo Re: Turbina w dCi 01.03.07, 14:14 fru.fru napisał: > aha i jeszcze jedno, na wszelkich forach dot. laguny, mowa jest o problemach z > egr.Moznato ustrojstwo wymienic, czyscic lub zaslepic ;-) Zaślepienie podobno podwyższa odczuwalna moc silnika (silnik zamiast spalin dotaje czyste powietrze...) Link Zgłoś
black_code animacja silnika renault 01.03.07, 14:53 Tak znalazlem przy okazji wiec wklejam moze to kogos zainteresuje . youtube.com/watch?v=X5VmV53Li2U Link Zgłoś
walczakelwira0 Re: Renau3 Laguna - polecacie? 01.03.07, 23:02 milem taka lagune i duzo na temat ten mógł bym ci powiedziec.Jezeli jest to auto bez wypadkowe i starannie serwisowane to warto, jezeli nie to klapa, po dzwonie pada elektronika której tu nie brakuje. pekają tylne sprężyny, przednie zawieszenie na naszych drogach trzeba robic co jakies 30tys km.mówimy oczywiście o markowych częściach. Zwróć uwagę również na to czy nie bije fajera pod czas jazdy bo wew. przegub skrzyni lubi paść. Jezeli karta jest ostro zdewastowana to trzeba ja wymienić bo też padnie tak że zwróc na to uwagę bo możesz wpędzić się w kozsta.Laguna jest to bardzo wygodne i wdzięczne auto pod warunkiem że sie o nie sczczególnie dba ja tak robiłem i świetnie się spisywała a w środku to auto nie ma sobie równych w swojej klasie.Jeszcze o silniku jezeli bęzyna to naj rozsądniejszą opcja będzie 1.8 ew.2.0 i nie przerabiaj jej na gaz bo wtedy sie zacznie sekwęcja sie nie opłaca bo one naprawdę mało palą chyba że kręcisz duże przebiegi.A diecel to tylko nowy bo używane w 90% są zajechane. Na razie to tyle życze udanego zakupu. Link Zgłoś