Dodaj do ulubionych

Chyba zmienię zdanie...

28.04.03, 16:02
...o właścicielach Fabii.Nie mam zamiaru się z nich wyśmiewać,ale po
przygodzie jaką miałem w sobotę,to się zastanawiam czy to co piszą inni
forumowicze nie jest prawdą.
Jadę sobie Al.Pokoju w Krakowie przepisowo 70km/h i zbliżam się do jadącej
prawum pasem Fabii.Włączam kierunkowskaz aby ją wyprzedzić i w momencie kiedy
zaczynam ten manewr,gość w kapeluszu (tak,w kapeluszu) zaczyna się wpychac na
lewy pas prosto przed moją maskę ( bez kierunkowskazu).Pomyślałem że nie
zauważył mnie w lusterku,więc wyhamowałem i go wpuściłem na swój
pas.Postanowiłem go wyprzedzić prawym pasem (jezdnia z dwoma pasami do jazdy
w tym samym kierunku)i w momencie kiedy to robię,facet w kapeluszu znów
zajeżdża mi drogę!Wku...iłem się wtedy bardzo, więc puściłem sobie pod nosem
odpowiednią wiązankę. To jeszcze nie wszystko.Dojeżdżam do Ronda Czyżyńskiego
i chcę skręcić przy zielonej strzałce w prawo.Przed moim autem stoi inna
Fabia (kierowca w kaszkiecie)i czeka aż zapali się zielone światło.Strzałka
do skrętu się pali,droga wolna a gość uporczywie czeka aż na sygnalizatorze
zapali się zielone światło.I tak sobie myślę czy to co ktoś napisał o
kierowcach Fabii nie jest prawdą? Kierowcy tych czeskich samochodów chyba
muślą że są sami na jezdni.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • krakus.mp Re: Chyba zmienię zdanie... 28.04.03, 17:37
    • Gość: Andre Re: Chyba zmienię zdanie... IP: *.pcplus.com.pl 28.04.03, 17:40
      Ale to nie ja ?
    • Gość: links2 Re: Chyba zmienię zdanie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.03, 17:52
      co wy z tą fabią?!
      krakusie drogi - pecha miałeś!
      2 takie przypadki o niczym nie świadczą
      po polsce jeżdżą tysiące fabii i gdyby każda Ci drogę zajeżdżała to byś z
      garażu nie wyjechał! :)
      • krakus.mp Re: Chyba zmienię zdanie... 28.04.03, 18:00
        Ja mam na temat tego autka bardzo dobre zdanie.Oczywiście że to był tylko
        przypadek.Każdy kierowca .każdego auta na drodze mógł tak postąpić.Po prostu
        był to zbieg okoliczności.Mnie tylko się przypomniały posty na temat kierowców
        Fabii ,którzy je prowadzą w kapeluszach lub kaszkietach i pomyślałem że opiszę
        swoje spotkanie drogowe z podobnymi kierowcami Fabii.Powtarzam ,że nie mam
        zamiaru im dokuczać lub obrażać.Każdy kierowca może mieć gorszy dzień za
        kółkiem.Pozdrawiam.
        • Gość: links2 Re: Chyba zmienię zdanie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.03, 18:52
          to dobrze.
          bo to już tak wyglądało...
          ja wczoraj widziałem buraka w... fiacie marea weekend - a to takie miłe
          rodzinne autko przecież :) facio wyprzedzał dwa stojące na przystanku autobusy
          na czwartego czy piątego :( tylko paski na dresie mignęły. prawie rozjechał
          parę wysiadających staruszków i zderzył się czołowo z fiatem 125p... na
          szczęście miał ABS.
          ale jakoś nikt nie bluzga na mareę weekend tylko na fabię. wyjaśni mi ktoś ten
          fenomen?
          nara
          • Gość: zorro widać że jesteś z Krakowa durniu IP: *.no 28.04.03, 21:06
            Człowieku jesteś tak głupi że twoja obecność na tym forum uwałacza innym piszacym. Zabieraj sie stąd i pisz lepiej listy do Misia czy Płomyczka, za cztery-pięć lat styl ci się wyrobi to może nawet wydrukują.
            • krakus.mp Re: widać że jesteś z Krakowa durniu 28.04.03, 21:20
              Gość portalu: zorro napisał(a):

> Człowieku jesteś tak głupi że twoja obecność na tym forum uwałacza innym
              piszac
              > ym. Zabieraj sie stąd i pisz lepiej listy do Misia czy Płomyczka, za cztery-
              pię
              > ć lat styl ci się wyrobi to może nawet wydrukują.

Baaaaardzo Dłuuuuugo myślałeś co napisać! Dzięki za radę.
              • Gość: zorro Re: widać że jesteś z Krakowa durniu IP: *.no 28.04.03, 21:34
                Ty za to napisałeś wiele mądrego palancie. Powiem ci że każdy twój wpis na tym forum daje jasne świadectwo prawdzie: jesteś debilem.
                • krakus.mp Re: a ty z jakiej wioski pochodzisz? 28.04.03, 21:39

> Ty za to napisałeś wiele mądrego palancie. Powiem ci że każdy twój wpis na
                  tym
                  > forum daje jasne świadectwo prawdzie: jesteś debilem.
            • Gość: weterynarz Re: widać że jesteś z Krakowa durniu IP: *.bphpbk.pl 28.04.03, 21:35

> Człowieku jesteś tak głupi że twoja obecność na tym forum uwałacza innym
              piszac
              > ym. Zabieraj sie stąd i pisz lepiej listy do Misia czy Płomyczka, za cztery-
              pię
              > ć lat styl ci się wyrobi to może nawet wydrukują.
              Zorro,ty jesteś głupszy od jeża.A jeż , to najgłupszy zwierz!
              • Gość: leon Re: widać że jesteś z Krakowa durniu IP: *.swic.dialup.inetia.pl 29.04.03, 03:02
                krakus, ty do miesiecy piszesz tylko o kapelusznikach i fabii. Ciagle to samo.
                Masz problem z psychika chlopie, ale oczywiscie sie wyprzesz. Dziwie sie, za
                admin jeszcze nie zareagowal centusiu. Podasz mi moze jakis twoj post ktory
                nic nie krytykuje????
                To bylo pytanie retoryczne....
                • krakus.mp Re: widać że jesteś z Krakowa durniu 29.04.03, 20:16
                  Gość portalu: leon napisał(a):

> krakus, ty do miesiecy piszesz tylko o kapelusznikach i fabii. Ciagle to
                  samo.
                  > Masz problem z psychika chlopie, ale oczywiscie sie wyprzesz. Dziwie sie, za
                  > admin jeszcze nie zareagowal centusiu. Podasz mi moze jakis twoj post ktory
                  > nic nie krytykuje????
                  > To bylo pytanie retoryczne....
                  Może się gościu zdziwisz,ale jesteś w błędzie i pomyliłeś mnie z kim innym!
                  Przeglądnij sobie posty w których zabierałem głos ,a sam zobaczysz że na temat
                  kapeluszników i Fabi nie mam negatywnego zdania.Zabierałem parę razy głos w tym
                  temacie,ale wyrażałem się pozytywnie ,broniąc kierowców tego sympatycznego
                  autka.Ten post powyżej jest moim PIERWSZYM postem zapodanym na forum o Fabii i
                  firmowany moim nickiem.Jeżeli krytykuję ,to tylko dresiarzy z ogolonymi
                  głowami,szpanujących w swoich stuningowanych,kilkunastoletnich
                  rupieciach.Czepiam się skorumpowanej Policji,która ma gdzieś Obywateli tego
                  kraju.Krytykuję tępych buraków,zabierających głos na tym forum w sposób
                  napastliwy i niekulturalny.Kiedy ktoś mnie obraża,to trudno zachować kulturę w
                  swoich postach.Nikt na tym forum nie jest ideałem,ale na szczęście więcej jest
                  ludzi na poziomie,mających wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia.Jeżeli uważasz
                  że jest inaczej to twoja sprawa.Pozdrawiam.
            • Gość: Tomek widać że nie jesteś z Krakowa IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 29.04.03, 21:50
              A wiec co-Warszawka czy prowincja? Nie pisze "durniu" bo na to,abys byl chociaz
              durniem, musisz jeszcze troche popracowac.A teraz wroc do klockow i misia
          • Gość: ja Re: Chyba zmienię zdanie... IP: *.dyn.optonline.net 29.04.03, 03:28
            Gość portalu: links2 napisał(a):

> to dobrze.
            > bo to już tak wyglądało...
            > ja wczoraj widziałem buraka w... fiacie marea weekend - a to takie miłe
            > rodzinne autko przecież :) facio wyprzedzał dwa stojące na przystanku
            autobusy
            > na czwartego czy piątego :( tylko paski na dresie mignęły. prawie rozjechał
            > parę wysiadających staruszków i zderzył się czołowo z fiatem 125p... na
            > szczęście miał ABS.
            > ale jakoś nikt nie bluzga na mareę weekend tylko na fabię. wyjaśni mi ktoś
            ten
            > fenomen?
            > nara

no tam z tylu jechala Fabia.nie widziales ? :)
            • devote Re: Chyba zmienię zdanie... 29.04.03, 03:36
              facet ci podpadl bo jechal Fabia.jak by jechal VW,BMW lub AUDI to bys krzyczal
              ze to jakis dres.Jak by jechal traktorem to bys narzekal ze jakis
              rolnik,wiesniak ze wsi.jak by jechal Lancia to byl darl morde ze jakis posel
              lub polityk co mu wszystko mozna.

itd itd itd

• Gość: zbig Re: Chyba zmienię zdanie... IP: 212.160.128.* 29.04.03, 09:29
                devote napisał:

> facet ci podpadl bo jechal Fabia.jak by jechal VW,BMW lub AUDI to bys
                krzyczal
                > ze to jakis dres.Jak by jechal traktorem to bys narzekal ze jakis
                > rolnik,wiesniak ze wsi.jak by jechal Lancia to byl darl morde ze jakis posel
                > lub polityk co mu wszystko mozna.
                >
                > itd itd itd
                Oczywiście kierowcom każdej marki można prztpisać jakieś grzeszki.
                Z moich obserwacji wynika na przykład,że rzadko które BMW/bardzo
                siare,stare,nowsze czy najnowsze/porusza się zgodnie z przepisami.Głównie
                kierowcy tych aut przekraczaja nagminnie i znacznie prędkośc w mieście czy
                poza,wyprzedzają na trzeciego,wpychają się nagminnie gdzie bądż,przekraczają
                linie ciągłe itd.Jak na horyzoncie pojawi się BMW ,to na wszelki wypadek należy
                jeszcze wzmóc czujność.Wydaje się,że kierowcy aut z pewną nonszalancją traktują
                przepisy ruchu drogowego i innych uzytkowników szos.
                Pozdr.Dodatkowo dla tych normalnie jeżdżęcych kierowców BMW.
                >
                >
            • Gość: links2 Re: Chyba zmienię zdanie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.03, 12:07
              z tyłu jechał focus ale nie zdążył... pewnie 1.4 he he he ;)
              no chyba że to była fabia po tuningu :)
    • qrakki999 Re: Chyba zmienię zdanie... 29.04.03, 12:22
      A z moich obserwacji wynika, że najgorzej jeżdżą u nas kierowcy z białymi
      tablicami ze znaczkiem PL oraz ci co mają czarne tablice. Choć sa tez wyjątki,
      bo dzisiaj jechałem ul. JPII i świętokrzyską za VW Caravelle na niemieckich
      tablicach, który w ogóle nie używał kierunkowskazów!

pzdr.
      Q
      • Gość: bocian ... ale też miał białe tablice tylko znaczek D IP: 213.76.133.* 29.04.03, 13:03
        qrakki999 napisał:

> A z moich obserwacji wynika, że najgorzej jeżdżą u nas kierowcy z białymi
        > tablicami ze znaczkiem PL oraz ci co mają czarne tablice. Choć sa tez
        wyjątki,
        > bo dzisiaj jechałem ul. JPII i świętokrzyską za VW Caravelle na niemieckich
        > tablicach, który w ogóle nie używał kierunkowskazów!
        >
        > pzdr.
        > Q

;-)))
        Pzdr
        • qrakki999 PL jak Pełen Luz:) 29.04.03, 13:36
          To fakt;-)
          D jak.....!
          A nasze PL oznaczać mogłoby Pełen Luz, ale oprócz mojego ojca który czerpie
          autentyczną przyjemność i relaks z jazdy to włącznie ze mna znam i widuję
          samych znerwicowanych rajdowców:(
          pzdr.
          Q
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka