black_code 13.03.07, 11:17 rzeczywiscie Cee'd wypada bardzo dobrze na tle konkurencji www.autozeitung.de/online/render.php?render=47159 Link Zgłoś Obserwuj wątek
karakalla Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 13.03.07, 18:12 Teraz jeszcze tylko dobry wynik w testach EuroNCAP, powiedzmy, że 75% z przodu i jakaś przyzwoita ochrona z boków - i można będzie powiedzieć, że inżynierowie wykonali kawał dobrej roboty. Link Zgłoś
habudzik Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 13.03.07, 18:27 Oglądałem sobie to autko ( cee'd ) i uważam że jest świetne . Cena jest zajefajna więc po co przepłacać za Civica czy Corolke które jakością tego co się maca wewnątrz nie biją Ceeda i nie przedstawiaja większej wartości . Jestem naprawde zaskoczony pozytywnie tym samochodem a kombi jest z wyglądu na fotkach jeszcze fajniejsze . Link Zgłoś
alter50 Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 00:00 Ten test mnie ucieszył,szczególnie ,że zrobiony przez Niemców .Wynik cee'da w towarzystwie Golfa buduje.Jakie to uczciwe w porównaniu z naszym malkontenctwem.Bo kto z naszych forumowych ,,ekspertów' zdobyłby sie na taka odwagę,Golfa prównywać do cee'da,tam jak widac można i to z dobrym dla cee'da rezultatem.Za to szanuję Niemców. Link Zgłoś
mameja21 Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 08:24 Niesamowite jakiego postępu dokonują Koreańczycy. Jeszcze kilka lat temu ich auta pod wieloma względami dzieliła przepaść od europejskich, a teraz dystans jest znacznie mniejszy ( myślę tu oczywiście o niższych klasach aut ). Ciekawe jak to będzie wyglądać za np.10 lat. Link Zgłoś
habudzik Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 09:48 Mysle jednak że ich targetem są japońskie "wozy" o czym świadczy choćby podobieństwo . Na zapodanych zdjeciach Mazdy i Kii wyraźnie widać że nie widać różnicy - fot otwartych drzwi oraz profil . Link Zgłoś
daria.1 Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 13:33 myslę ze Kia duza nie namiesza ,autko sprzedaje się dobrze tylko w wersji podstawowej za 44 tys .Kupują go ludzie których nie stać na Golfa ,civica . Normalnie kupiliby Fabie Polo a tu mają autką o klasę wyżej . To ze go testują z vw nic nie da bo i tak jest najgorszy punktowo , Mazda i Golf to autka już stare ,niedługo nastepcy a tu Korea jeszcze ma problemy . Jednak trzeba powiedzieć że to niezłe autko ,mi się nim żle jezdziło . Pisze się tu o jakimś skoku Kia ,prawda jest taka ze ten samochód niczym się nie wybija ponad inne modele oferowane przez kia no może gwarancja ale czymś trzeba przyciągnąc klienta .Ja pamiętam jak wprowadzali Shume niby taka rewelacja i co ???? Link Zgłoś
marwa Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 14:19 > Pisze się tu o jakimś skoku Kia ,prawda jest taka ze ten samochód niczym się nie > wybija ponad inne modele oferowane przez kia (...) Czytałem kilka testów w polskiej prasie motoryzacyjnej, gdzie wysnuto wręcz przeciwne wnioski ... Link Zgłoś
daria.1 Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 14:50 rozumiem ze wg.prasy Ceed odstaje od innych modeli tej marki ??? ja tego nie widzę .Szczerze mówiąc uważam że np Magnetis jest ładniejszy i lepiej wykonany ale to kwestia gustu . Link Zgłoś
marwa Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 15:11 > rozumiem ze wg.prasy Ceed odstaje od innych modeli tej marki ??? Tak, ale oczywiście na plus. - np w ostatnim Auto Świecie jest porównywany do m.in. VW Golfa, Mazdy 3, Opla Astry. Link Zgłoś
daria.1 Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 15:22 bez przesady ,mi chodzi o to ze koreańczycy robią niezłe auta ale nie od modelu CEED .Sorento było kamieniem milowym a nie Ceed. Link Zgłoś
marilicia Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 14:50 Szefem dzialu designu Kii jest Niemiec, ex-designer z Audi i VW, Peter Schreyer. Link Zgłoś
swoboda_t Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 20:47 "Cena jest zajefajna więc po co przepłacać za Civica czy Corolke które jakością tego co się maca wewnątrz nie biją Ceeda i nie przedstawiaja większej wartości". za fokę, Astrę, Golfa też?? Pytam retorycznie :) P.S.: Ciekawe jak wypadnie ENCAP i jakość serwisu w Polsce, bo o niezawodność jako taką raczej się nie obawiam. Link Zgłoś
habudzik Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 21:13 Raczej nie do Fokcusa , Astry czy Golfa mierzy Cee'd Link Zgłoś
swoboda_t Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 15.03.07, 14:42 Cee'd mierzy w klasę kompakt, a tak się przypadkiem składa, że cif, rolka, foka, Golf, Astra czy megana to typowi przedstawiciele tego segmentu. A-klasa jest droższa i "vanovata" (podobnie Seaty), 1 i A3 są premium, C4 jest dla świrów ceniących dzieła Abakanowicz ;P , ale auta wymienione w pierwszym zdaniu, nawet te niemieckie (łał, NIEMIECKIE!), to segement w który mierzy Kia. Nie różnią się zbytnio technologicznie, jakościowo, wizualnie, cenowo. Najdroższe są Honda i tojtoj, obecnie nawet Golf wychodzi taniej. Najbliżej Kii jest Renault, Ford i Opel. Twoje twierdzenie nie ma innego uzasadnienia niż "niemieckie są debest bo są niemieckie, azjatyckie to trzecia liga, bo są azjatyckie" :) Link Zgłoś
swoboda_t Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 15.03.07, 14:45 Zapomniałem jeszcze o P307 dysponującym unikalną technologią samozapłonu w wersji diesel i benzyna ;) Link Zgłoś
habudzik Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 15.03.07, 14:58 swoboda_t napisał: Twoje twierdzenie nie ma innego uzasadnienia > niż "niemieckie są debest bo są niemieckie, azjatyckie to trzecia liga, bo są > azjatyckie" :) Gdybym był Iberią.pl to bym Ci napisał : 'nie wmawiaj mi dziecka w brzuch' ale że nią nie jestem to Ci napisze : przestań pierd...ć . Moje twierdzenie ma uzasadnienie nie z powodu Azja czy Niemcy tylko z powodu tego że Kia wizualnie przypomina "japońską myśl dyzajnerską" ( tu Mazde ) , i wszystko . Nie jest tez w stanie zawojaowac Europy tak jak Golf , Astra czy Focus więc jej celem bedzie odebrać troche tortu japońskim producentom . Podoba mi się rozumowanie Kii która wie gdzie jej miejsce i jak daleko moze się posunąć . I życze jej wszystkiego najlepszego . Link Zgłoś
swoboda_t Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 15.03.07, 15:59 Ojej, luźno chopie, bo Ci żyłka pęknie :D Kia jak wszyscy chce po prostu sprzedać jak najwięcej aut. Znajomość swojego miejsca, uważanie do czego można się posunąć nie mają tu zastosowania, to nie są salonowe gierki towarzyskie. Kia walczyć będzie o jak największy kawałek rynku choć oczywiście na razie nie ma szans doścignąć euromarek, których główną przewagą jest pochodzenie. Japońce też zresztą nie mają szans tak długo, jak europejskie koncerny nie podupadną. Jest coś śmiesznego w tym co piszesz, że niby takie a takie marki powinny znać swoje miejsce. Idąc tym tokiem VW powinno robić tylko tanie wozidła, Audi konkurować z Oplem itd. P.S.: Budę Cee'da zaprojektował żabojad. Link Zgłoś
big_natural Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 15.03.07, 22:54 jak widać praca koreanów zaskutkowała nie mogę zrozumieć tylu pkt golfa wszak sami niemcy niezadowolenie byli z 5 nie udała im się. ciekawi mnie jak wypadnie nowa generacja golfa premiera za rok :) czekam tymbardziej że mają pojawić sie nowe silniki chciałbym zobaczyć wyraz twarzy dumnego posiadacza golfa po tym teście jak i tym który ukazał sie w polskiem auto moto w zestawieniu z 5 autam tej klasy ceed na równi z golfem :) przyznacie sami jak niemiecka prasa chwali auto w zestawieniu z ich "sztandarem" to coś musi w tym być co do mazdy ubolewam ze jej nie ma w naszym kraju to pożadne auta z których wzorce czerpała i z tego co widze dalej czerpie kia np. nowy carnival Link Zgłoś
habudzik Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 16.03.07, 11:04 swoboda_t napisał: > Ojej, luźno chopie, bo Ci żyłka pęknie :D Kia jak wszyscy chce po prostu > sprzedać jak najwięcej aut. Nie wszyscy , nie wszyscy ale nie w tej klasie . Znajomość swojego miejsca, uważanie do czego można > się posunąć nie mają tu zastosowania, to nie są salonowe gierki towarzyskie. Chyba zdaje sobie sprawe że nie może zagrozić ugruntowanej pozycji europejskich marek ( nie tylko niemieckich ) i to nazywam : "zna swoje miejsce" i "jak daleko może się posunąć" . Myśle ( jak znam te dwa kraje dobrze a Fr doskonale ) że we Francji i Włoszech nie bedzie mniej Fiatów czy PSA i Reno ale zapewne sporo ludzi się zastanowi czy kupić Honde Mazde Misia , Nissana czy może lepiej jednak Kie lub niedługo i30 . Celowo , specjalnie dla Ciebie nie pisze nic o D cobyś się nie czepiał czego nie trza . Link Zgłoś
dokto A tyle było jazgotu... 14.03.07, 10:11 ...jak Kia poszła na Słowację. Że nigdy w życiu, że wszystko tylko nie kia, że nie będzie nam azjata pluł w twarz. Sam czekam aż pojawi się kombi:))) Link Zgłoś
nonentity Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 14.03.07, 18:57 Czy niemieckie testy kiedykolwiek byly obiektywne? moze takie pytanie na poczatek. Ze golf wygra z kazdym innym(w niemieckim tescie) w swojej klasie to nic dziwnego, ale ze faworyzuja Kia:-) Link Zgłoś
maria37a Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 15.03.07, 11:02 Widać wyraźnie ze Ceed chce konkurować z Golfem, Focusem, 307 i innymi w klasie. Myśle że stonowanym wyglądem Ceed bierze na cel mojego Golfika. Moja Piątka wydaje mi się podobna w proporcjach. Co prawda Golf jest znacznie ładniejszy ale ponieważ po moich doświadczeniach wiem, że troche się lubi czasem popsuć więc jeśli Ceed będzie bezawaryjny to Piątka może czuć się zagrożona. Link Zgłoś
wowo5 Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 16.03.07, 03:54 Poziom sie wyrownal. Koreanczycy sa w stanie wyprodukowac konkurencyjne auta i do tego zaoferowac przystepna cene. Kia jest w stanie odebrac klientow markom europejskim. Francuzi i Fiat na pewno sa w ich zasiegu. Ale jezeli ktos uwaza, ze na tym sie skonczy to sie myli. Koreanczycy maja duze ambicje. Oczywiscie klasa wyzsza jest poza ich zasiegiem ale w klasie kompaktow trzeba sie z nimi liczyc. Nawet VW nie moze spac spokojnie. Wystarczy, ze odbiora klientow Skodzie, Seatowi albo przekonali ludzi, ktorzy rozwazali Foxa albo Polo do kupienia np. Ceeda. Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 16.03.07, 07:52 Z tego porownania najlepsza moim zdaniem jest mazda. Japonczyk wiec oferuje solidnosc cos czego nie moze dac awaryjny VW. Link Zgłoś
simr1979 Re: test-porownanie Golf ,Cee'd ,Mazda 3 16.03.07, 11:39 wowo5 napisał: > Poziom sie wyrownal. Koreanczycy sa w stanie wyprodukowac konkurencyjne auta i > do tego zaoferowac przystepna cene. Dopiero się (chyba) wyrównuje - pierwszym autem koreańskim budowanym pod europejskie standarty (wielkościowe i jakościowe) był Hyundai Getz. Odniósł średni sukces, i już jest właściwie skończony, ze wzglądu na dokonany ostatnio skok w segmencie B (Clio, Grandepunto, Corsa). Cee'd/i30 to dopiero druga próba - jeszcze za wcześnie mówić, że zaliczona...;) Link Zgłoś