Dodaj do ulubionych

subaru legacy 2.0 137 KM

06.05.07, 11:47
nowy model od 2004 r. co sadzicie o tej marce i tym modelu.awaryjnosc spalanie
etc.
Obserwuj wątek
    • obama1 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 12:26
      spalanie: trasa 8-9 litrow, miasto 11-12, drogie części, niewygodne fotele,
      psują się drobiazgi dość często, poważnych usterek raczej nie ma... dobre
      wyposażenie nawet w podstawowych wersjach, ale obawiam się że 137 KM to trochę
      mało... dynamika (potrzebna chociażby na trasie przy wyprzedzaniu) na pewno nie
      powala
      • landrynkaaa1 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 12:53
        obama1 napisał:
        ale obawiam się że 137 KM to trochę
        > mało... dynamika (potrzebna chociażby na trasie przy wyprzedzaniu) na pewno nie
        > powala

No tak - szczególnie, że w Polsce dominują samochody o mocy do 100KM.

Ja proponuję odrazu M5 albo Mietka 55AMG - dynamika (zadowalająca)
        • robert888 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 12:54
          landrynka bo sie rozpuścisz z emocji...
          • landrynkaaa1 Robercik nie podniecaj się za nadto 06.05.07, 12:59
            W twoim wieku grozi to zawałem :D
            • robert888 zieeeef... 06.05.07, 13:39
      • starymoherberet Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 15:36
        rzeczywiscie 140 km to zdecydowanie za malo. Na nasze warunki potrzeba co
        najmniej 300, zeby dobrze wypruc do przodu i podleczyc kompleksy.
        Jezdzilem troche tym autem (juz bylem na nie zdecydowany, ale w efekcie kupilem
        inny produkt subaru).
        1 - silnik w zupelnosci wystarcza
        2 - pasażerowie z tyłu narzekali, ze strasznie trzesie :)
        3 - jest reduktor, wiec nawet mozna troche po terenie pojezdzic (w granicach
        zdrowego rozsadku)
        Minus z posiadania subaru jest jeden (przynajmniej ja taki zauwazylem) - na sile
        staraja sie ze mna scigac wszelakiej masci dresy :) nie wiem z czego to wynika,
        ale goscie bardzo czesto musza sprawdzic, czy subaru rzeczywiscie jest tak
        szybkie, czy jednak jest przereklamowane. Moja reakcja jest zawsze taka sama :)
        - jade jak emeryt :) A niech maja troche radosci z zycia :)
        • mameja21 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 15:41
          starymoherberet napisał
          jest reduktor,

W Legacy jest reduktor?
          • starymoherberet Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 15:54
            Jest (przynajmniej w tym ktory testowalem byl - skrzynia manualna). Reduktor
            jest tez w imprezie (skrzynia manualna).
            • qamillo Szybkie pytanko.. 06.05.07, 16:09
              Skoro piszesz - jade jak emeryt :) po cholerke wogóle sie gnieść w subaru? stary
              merc beczka (200d jest wręcz stworzony dla emerytów)jest przecie o lata świetlne
              wygodniejszy,na dodatek ma porządne fotele a nie zydelki do połowy uda i spala
              mniej paliwa.Na dodatek z maleńkim przebiegiem i dobrym
              wyposażeniem,serwisowanego od nowości w ASO można kupić za ok4k eur...
              • starymoherberet Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 17:42
                A twoim zdaniem powinienem pokazac jak sie przyspiesza do 100 w 6 sekund ?
                Przeciez to zalosne, zebym dla zabawy jakiegos dresa zwiekszal zuzycie paliwa, a
                tak jade sobie jak emeryt, 100 mam po 10 moze 11 sekundach, matka natura jest
                szczesliwa i generalnie czuje sie z moim zachowaniem dobrze - no i gosc w
                wysluzonym BMW za 4 tys EUR moze dalej pisac takie bzdety jak ty i miec
                poczucie ze kupil za grosze fure po frajerze, ktory tak jak ja wydal na auto 40
                tys EUR, a po 3, 4 czy moze 10 latach sprzedaje w pelni sprawne :)
                • thorgal10 Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 19:57
                  Witam w "klubie" 6.0 s do 100 km/h.

Młodzi i gniewni w używanych autach nie dają takiej frajdy jak panowie
                  w "sportowych" Diesel'ach z dziwnymi minami jak ich 400 Nm nie daje rady z 320
                  Nm...

Pozdrawiam,
                  • starymoherberet Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 20:23
                    Tutaj masz pelna racje :) Ja szczegolnie mam dosc przedstawicieli w focusach,
                    corollach i innych meganach, ktorzy w zamian za to, ze firma dala im lepszy
                    wozek moga smialo poswiecic zycie swoje i innych uczestnikow ruchu, byle by
                    tylko byc jak najszybciej w wyznaczonych miejscach. Czasami mam wrazenie, ze cos
                    nie tak jest z moimi autami, bo mnie jazda z predkoscia 160 po polskich drogach
                    po prostu meczy - znacznie bardziej wole 130 max 140, a goscie potrafia cisnac
                    po 170 non-stop - nie wiem czy im wygodnie, czy te auta sa jakies przerabiane,
                    czy cholera wie co... Mam nadzieje, ze nie ryzykuja tak dla ochlapu w postaci
                    weekendu szkoleniowego w Golebiewskim. Daje ten przyklad, bo niegdys jadac z
                    rodzina wlasnie do HGw Wisle bylem co rusz napastowany przez firmowe smigacze
                    jednego z bankow - wszyscy cisneli na szkolenie, ale chyba byla jakas nagroda
                    dla pierwszego, bo przeciez skoro ryzykowali juz zycie, to chyba musial byc
                    jakis cel oprocz uznania kolegow i kolezanek.
                    • qamillo a co tam... 06.05.07, 21:13
                      ..jakieś 170.Ja ,nie to zebym sie chwalił,po wisłostradzie szyłem w biały dzień
                      okrągłe 230.Przez wiadukt w nad torami w aninie (przełużenie
                      grochowskiej)spokojnie da sie przejść 210,może nawet więcej ale nie
                      próbowałem...i te wszystkie prędkości shitcarami typu baleron 300E...
                    • rop5 Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 21:13
                      Biegaczom coraz częściej montuje się smycz w postaci GPS.
    • thorgal10 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 13:00
      O szczegółach poczytaj na:

subaru.pl/forum/

Pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka