dagra1 06.05.07, 11:47 nowy model od 2004 r. co sadzicie o tej marce i tym modelu.awaryjnosc spalanie etc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
obama1 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 12:26 spalanie: trasa 8-9 litrow, miasto 11-12, drogie części, niewygodne fotele, psują się drobiazgi dość często, poważnych usterek raczej nie ma... dobre wyposażenie nawet w podstawowych wersjach, ale obawiam się że 137 KM to trochę mało... dynamika (potrzebna chociażby na trasie przy wyprzedzaniu) na pewno nie powala Link Zgłoś
landrynkaaa1 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 12:53 obama1 napisał: ale obawiam się że 137 KM to trochę > mało... dynamika (potrzebna chociażby na trasie przy wyprzedzaniu) na pewno nie > powala No tak - szczególnie, że w Polsce dominują samochody o mocy do 100KM. Ja proponuję odrazu M5 albo Mietka 55AMG - dynamika (zadowalająca) Link Zgłoś
robert888 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 12:54 landrynka bo sie rozpuścisz z emocji... Link Zgłoś
landrynkaaa1 Robercik nie podniecaj się za nadto 06.05.07, 12:59 W twoim wieku grozi to zawałem :D Link Zgłoś
starymoherberet Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 15:36 rzeczywiscie 140 km to zdecydowanie za malo. Na nasze warunki potrzeba co najmniej 300, zeby dobrze wypruc do przodu i podleczyc kompleksy. Jezdzilem troche tym autem (juz bylem na nie zdecydowany, ale w efekcie kupilem inny produkt subaru). 1 - silnik w zupelnosci wystarcza 2 - pasażerowie z tyłu narzekali, ze strasznie trzesie :) 3 - jest reduktor, wiec nawet mozna troche po terenie pojezdzic (w granicach zdrowego rozsadku) Minus z posiadania subaru jest jeden (przynajmniej ja taki zauwazylem) - na sile staraja sie ze mna scigac wszelakiej masci dresy :) nie wiem z czego to wynika, ale goscie bardzo czesto musza sprawdzic, czy subaru rzeczywiscie jest tak szybkie, czy jednak jest przereklamowane. Moja reakcja jest zawsze taka sama :) - jade jak emeryt :) A niech maja troche radosci z zycia :) Link Zgłoś
mameja21 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 15:41 starymoherberet napisał jest reduktor, W Legacy jest reduktor? Link Zgłoś
starymoherberet Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 15:54 Jest (przynajmniej w tym ktory testowalem byl - skrzynia manualna). Reduktor jest tez w imprezie (skrzynia manualna). Link Zgłoś
qamillo Szybkie pytanko.. 06.05.07, 16:09 Skoro piszesz - jade jak emeryt :) po cholerke wogóle sie gnieść w subaru? stary merc beczka (200d jest wręcz stworzony dla emerytów)jest przecie o lata świetlne wygodniejszy,na dodatek ma porządne fotele a nie zydelki do połowy uda i spala mniej paliwa.Na dodatek z maleńkim przebiegiem i dobrym wyposażeniem,serwisowanego od nowości w ASO można kupić za ok4k eur... Link Zgłoś
starymoherberet Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 17:42 A twoim zdaniem powinienem pokazac jak sie przyspiesza do 100 w 6 sekund ? Przeciez to zalosne, zebym dla zabawy jakiegos dresa zwiekszal zuzycie paliwa, a tak jade sobie jak emeryt, 100 mam po 10 moze 11 sekundach, matka natura jest szczesliwa i generalnie czuje sie z moim zachowaniem dobrze - no i gosc w wysluzonym BMW za 4 tys EUR moze dalej pisac takie bzdety jak ty i miec poczucie ze kupil za grosze fure po frajerze, ktory tak jak ja wydal na auto 40 tys EUR, a po 3, 4 czy moze 10 latach sprzedaje w pelni sprawne :) Link Zgłoś
thorgal10 Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 19:57 Witam w "klubie" 6.0 s do 100 km/h. Młodzi i gniewni w używanych autach nie dają takiej frajdy jak panowie w "sportowych" Diesel'ach z dziwnymi minami jak ich 400 Nm nie daje rady z 320 Nm... Pozdrawiam, Link Zgłoś
starymoherberet Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 20:23 Tutaj masz pelna racje :) Ja szczegolnie mam dosc przedstawicieli w focusach, corollach i innych meganach, ktorzy w zamian za to, ze firma dala im lepszy wozek moga smialo poswiecic zycie swoje i innych uczestnikow ruchu, byle by tylko byc jak najszybciej w wyznaczonych miejscach. Czasami mam wrazenie, ze cos nie tak jest z moimi autami, bo mnie jazda z predkoscia 160 po polskich drogach po prostu meczy - znacznie bardziej wole 130 max 140, a goscie potrafia cisnac po 170 non-stop - nie wiem czy im wygodnie, czy te auta sa jakies przerabiane, czy cholera wie co... Mam nadzieje, ze nie ryzykuja tak dla ochlapu w postaci weekendu szkoleniowego w Golebiewskim. Daje ten przyklad, bo niegdys jadac z rodzina wlasnie do HGw Wisle bylem co rusz napastowany przez firmowe smigacze jednego z bankow - wszyscy cisneli na szkolenie, ale chyba byla jakas nagroda dla pierwszego, bo przeciez skoro ryzykowali juz zycie, to chyba musial byc jakis cel oprocz uznania kolegow i kolezanek. Link Zgłoś
qamillo a co tam... 06.05.07, 21:13 ..jakieś 170.Ja ,nie to zebym sie chwalił,po wisłostradzie szyłem w biały dzień okrągłe 230.Przez wiadukt w nad torami w aninie (przełużenie grochowskiej)spokojnie da sie przejść 210,może nawet więcej ale nie próbowałem...i te wszystkie prędkości shitcarami typu baleron 300E... Link Zgłoś
rop5 Re: szybka odpowiedz... 06.05.07, 21:13 Biegaczom coraz częściej montuje się smycz w postaci GPS. Link Zgłoś
thorgal10 Re: subaru legacy 2.0 137 KM 06.05.07, 13:00 O szczegółach poczytaj na: subaru.pl/forum/ Pozdrawiam, Link Zgłoś