Dodaj do ulubionych

do fanów MB 124

31.05.07, 20:14
chciałem nabyć model E z roku 1993-1995. diesel oczywiście. znajomi mnie namawiają, że to samochód nie do zajeżdżenia. czy to prawda? i ile takie cacko kosztuje? na allegro, gratce, otomoto widzę, że można kupić już za 11-12 tysi. możliwe? czy to gó.. jakieś?
Obserwuj wątek
    • qamillo Re: do fanów MB 124 31.05.07, 20:54
      wsio zależy od stanu skupienia.Egzemplarz po taryfie '93 zszedł ostatnio na ebay za niecały 1000eur.Niemiec napisał przebieg 750kkm i ze fura jest tylko oklejona "budyniową" folią a pod spodem lakier srebrno-szary..taki wozik po małej kosmetyce trafi pewnie na allegro jako nigdy nie jeżdżony na taxi z przebiegiem 258kkm za okazyjne 12k "do negocjacji". Ja osobiście poleciłbym Ci zakup osobisty autka garażowanego od 1-szego ownera z rzeszy nawet z początku produkcji za to wycacanego z książką serwisową,niewielkim przebiegiem i dobrym wypasem..bowiem wbrew powszechnej tutaj opinii śmiem twierdzić ,ze kryterium rocznikowe (chocia tak ważne!) może sie okazac zwodnicze...
    • misiak.bk Re: do fanów MB 124 01.06.07, 12:22
      witam
      Osobiście szukałbym raczej rocznika 1991-1993 (przed liftem ale z szeroką
      listwą). Nie ma tam paru elektronicznych pierdół, które dorzucono po lifcie
      (potrafią one znakomicie utrudniać życie:)). Silniki 250 lub 300 d dwuzaworowy
      może nie są super idealne pod względem osiągów, ale za to wytrzymałe i proste w
      obsłudze. Poza tym są tańsze i mniej upierdliwe w serwisowaniu niż
      czterozaworówki. Szukaj sam z pewnego źródła, nie musi być koniecznie od
      pierwszego właściciela, aby nie był powypadkowy. Blacharkę mozna zrobić ale w
      MB dużo elementów jest pochowanych np. pod błotnikami (np. od systemu
      podcisnienia). Jeśli sie zaniedba pewne rzeczy podczas głupiej wymiany błotnika
      to może to się odbić na pracy silnika czy skrzyni biegów (w przypadku automatu)
      Wazne coby auto obejrzał ktoś kto sie na tym zna. W MB słyczać i widać, gdy coś
      jest nie tak. Mój miał wcześniej trzech właścicieli i przebieg ponad 300tkm ale
      był cały czas szanowany. Szukałem niestety ponad 4 miesiące takiego
      egzemplarza, który by spełniał moje wymagania.
      Nie licz na to, że te diesle będą ci spalac na poziomie dzisiejszych
      konstrukcji. 300 d może spalić nawet do 12 l po mieście.
      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka