Dodaj do ulubionych

Prosba o ocene autka!!!

29.07.07, 13:59
witam! powiedzcie co sądzicie patrząc na zdjęcia jakie pierwsze wrażenie? Niestety niemoge sie dodzwonic caly dzien do wlasciciela takze blizszych informacji nie mam.Cena atrakcyjna zastanawiam sie czy aby nie za bardzo. dz

www.autotrader.pl/details,29813,102084150.asp
Obserwuj wątek
    • wojtek195028 Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 15:28
      prawie 10 lat stare auto i 200 tys km. mozna kupic w canadzie za 1000 $ czyli
      2500 pln.
      • vikii2 Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 16:11
        NAa 1 rzut oka "ale maszyna" ,ale na zdjeciu ,wszystko ladnie wyglada.
        Czy brales pod uwage ile bedzie kosztowac Ciebie uzrzymanie tego auta?
        Ile pali ? ,jakie OC?, czy mozesz wykupic AC,? czy czesci sa drogie?
        Ja jako kobieta ,przed kupnem(jezeli zdecydujesz sie) sprawdzilabym ,na
        jakiejs stacji diagnostycznej ,wtedy wychodza "wady ukryte"

A dlaczego pisze? syn tak kupil auto OKAZJA ,wlasciciel wyjezdzal do
        Angli(pic na wode) .Wypucowane itp ,zalowal na sprawdzenie i co
        okazalo sie "w srodku totalna ruina" Dalszy ciag to mozna sie
        domyslec.
      • iberia.pl Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 17:30
        wojtek195028 napisał:

> prawie 10 lat stare auto i 200 tys km. mozna kupic w canadzie za 1000 $ czyli
        > 2500 pln.

a teraz wytlumacz nam co ten twoj post wnisol do watku?Poki co jestemsy w
        Polsce i te realia interesuja autora watku.
        • leon.86 Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 17:39
          iberia.pl ceny z tego linq sa stanowczo zawyzone z tego roq mozna dostac cari za 13tys i to z powodzeniem
          • iberia.pl Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 17:55
            to nie rozumiem, najpierw placzesz, ze podejrzanie niska cena, potem, ze tamte
            sa zawyzone....
            • hilly_billy Re: Prosba o ocene autka!!! 30.07.07, 19:31
              iberia.pl napisała:

> to nie rozumiem, najpierw placzesz, ze podejrzanie niska cena, potem, ze
              > tamte
              > sa zawyzone....

...bo to jest tani chwyt autora tego ogloszenia. nie wiem dlaczego ludzie sie
              na to jeszcze nabieraja...
    • wujaszek_joe Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 16:26
      gorszych zdjęć chyba się nie da zrobić. ale to dobrze, wygląda że sprzedaje
      właściciel a nie handlarz. jesli faktycznie krajowe to na pewno warto go bliżej
      zobaczyć, np. na stacji diagnostycznej.
      pamiętaj że tego silnika nie przerobisz na gaz
      • pindoll Re: Prosba o ocene autka!!! 31.07.07, 17:17
        wujaszek_joe napisał:

> gorszych zdjęć chyba się nie da zrobić. ale to dobrze, wygląda że sprzedaje
        > właściciel a nie handlarz.

a ja sądzę wręcz odwrotnie - pojazd nie jest przerejestrowany (LPU to nie jest
        mazowieckie)
        • zenon77 Re: Prosba o ocene autka!!! 31.07.07, 18:08
          Witam,
          Pinndoll, proszę Cię nie opowidaj człowiekowi bzdur. W tym kraju mnóstwo osób
          mieszka poza miejscem zameldowania. Gość pewnie pracuje w Warszawie a jest
          zameldowany w Puławach, ot i cała zagadka rozwikłana. Sprzedaje raczej osoba
          prywatna, bo jest tylko adres mailowy na popularnym serwerze i komórka. Do tych
          co twierdzą, że było bite przodem mogę tylko pogratulować spostrzegawczości.
          Znam się nieco na tym i nie widzę tu źle spasowanych elementów (na tych
          zdjęciach wogóle niewiele co widać), ale może któryś ze speców mnie oświeci...
          Jedynym elementem, który może zaniepokoić jest fakt stosunkowo niedawnej
          rejestracji, a auto ma II właściciela. Ciekawe dlaczego sprzedaje je tak
          szybko. To oczywiście może nie mieć znaczenia, ale to pytanie warto sobie
          zadać. Nic tu drogi kolego forumowi mądrale nie pomogą. Trzeba poprosić kogoś,
          kto się na autach zna, może podjechać do zaufanego mechanika i tyle...
          • pindoll Re: Prosba o ocene autka!!! 31.07.07, 18:27
            zenon77 napisał:

> Witam,
            > Pinndoll, proszę Cię nie opowidaj człowiekowi bzdur. W tym kraju mnóstwo osób
            > mieszka poza miejscem zameldowania. Gość pewnie pracuje w Warszawie a jest
            > zameldowany w Puławach, ot i cała zagadka rozwikłana. Sprzedaje raczej osoba
            > prywatna, bo jest tylko adres mailowy na popularnym serwerze i komórka.

zenek, tym razem faktycznie tak jest, ale w naszych realiach ostrożności nigdy
            za wiele - inaczej może dupa ostro szczypać.
    • leon.86 Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 17:02
      bralem pod uwage zwlaszcze ze mam 21 lat i to moje pierwsze autko a tak apropo to chce nim podjechcac do aso i sprawdzic mysle ze zaplace do 200zeta

nie da sie przerobic bo to bezposredni wtrysk wiem wiem ale mi sie wydaje ze bylo bite szczegolnie przod widac na tych zdjeciach ze niezbyt dobrze spasowany jak sie dobrze przyjzec to widac pomimo slabej jakosci fotek
      • gyrek Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 19:12
        A od kiedy bezpośredniego wtrysku benki nie można przerobić na bezpośredni
        wtrysk gazu fazy ciekłej?
        • leon.86 Re: Prosba o ocene autka!!! 29.07.07, 19:29
          z tego co wiem to gaz dla tego silnika bylby zabojczy
    • vikii2 Re: Leon 29.07.07, 18:03
      a czy wiesz o tym ,ze bedziesz mial zwyzke za OC 30%.Sa rozne firmy
      ubezpieczeniowe i sa rozne granice wieku(nawet do 28lat).Popytaj sie
      najpierw ,gdzie najtaniej.Moglys ,kogos (mame , ojca) ,zrobic
      wspolwlascicielem ,lub umowe spisac na 2 osoby ,zeby nie placic zwyzki.
      Jakiekolwiek bedziesz kupowal auto ,pamietaj o tym.
      • 4815ma Re: dyskusja " znawcow" 29.07.07, 18:19
        a nie lepiej rower? Oceniac auto po wygladzie na zdjeciu :)))))))))))))))
        Typowo polskie !
      • lunaglass Re: Leon 29.07.07, 20:25
        > wspolwlascicielem ,lub umowe spisac na 2 osoby ,zeby nie placic zwyzki.
        To nie tak. Zwyżkę i tak sie płaci, z tym, że robiąc auto na 2 osoby sumuje się
        zniżki i zwyżki obu właścicieli. Np jeden właściciel ma -60% a drugi +30%. Wtedy
        płaci się +30% -60% = -30% Stawki podstawowej. Tak jest w PZU i pewnie w
        większości "ubezpieczalni".
        • vikii2 Re: Leon 29.07.07, 21:22
          lunaglass napisał:

> > wspolwlascicielem ,lub umowe spisac na 2 osoby ,zeby nie placic zwyzki.
          > To nie tak. Zwyżkę i tak sie płaci, z tym, że robiąc auto na 2 osoby sumuje
          się
          > zniżki i zwyżki obu właścicieli. Np jeden właściciel ma -60% a drugi +30%.
          Wted
          > y
          > płaci się +30% -60% = -30% Stawki podstawowej. Tak jest w PZU i pewnie w
          > większości "ubezpieczalni".

W Allianz "wzieli moj wiek" pomimo ze syn ma 19lat ,bez zadnych zwyzek.
          Dlatego pisalam ,ze warto "przesledzic" ,wszystkie firmy ubezpieczeniowe.
          • speedone Re: Leon 29.07.07, 22:14
            ja mam taka zasade ze jak cos na zdjeciu jest ukryte niby przypadkiem to na 100%
            cos tam jest.
    • al9 NIE kupuj! po cholere Ci takie auto? 31.07.07, 10:08
      126 KM????
      chcesz robic wrazenie na kolezankach spod remizy?
      kup pierwsze auto normalnego kompakta. Astre, golfa. Moze nawet cos mniejszego
      corse czy polo. KOSZTY utrzymania tego Mitsu Cie zjedzą.... Bez sensu....
      Przemysl to!
      al
      • iberia.pl Re: NIE kupuj! po cholere Ci takie auto? 31.07.07, 15:40
        tez sie nad tym zastanawialam, ale moze byc tak, ze kolega kupi teraz auto a
        nastepna wymiana niewiadomo kiedy-wtedy ma to sens.
        Choc tez mam obawy jak mlody kierowca wsiada do takiej fury....
    • mariusz-ef Re: daj se spokoj, kupa zlomu 31.07.07, 11:53
      go...niane auto, czego odzwierciedleniem sa go..wniane zdjecia, ktorych zapewne
      jedynym celem jest zamaskowanie jakiegos g..wna, inaczej, tzw. niespodzianki
      dla ew. zainteresowanego kupnem - w tym przypadku na 100% tłuczony przód

drewniane elementy wewnatrz auta swiadcza nie o klasie samochodu, ale o tym ,
      ze przydzwonil w jakies drzewo, ktorego nie dalo sie usunac ze srodka, wiec
      postanowiono odbudwac auto wokol niego (wokol drzewa)
      • morfeusz83 sam jesteś kupa złomu 31.07.07, 12:50
        Ale tego autka raczej bym niepolecał, na twoim miejscu zastanowiłbym sie na almerą(5d) primerą lub civicem w sedanie, ewentualnie jakis VW, opel lub mazda np.626 jeśli lubisz wielkie samochody.

A co do mitschubischi to sam kiedys chcciałem takiego kupić dpoóki nim sobie nie pojeździłem, no wyposażenie ma niezłe ale na tym sie plusy kończą, a zresztą dobre carismy były produkowane do końca 1997 roku potem to juz lipa:( (fabryka w holandi i niskiej jakości materiały zastępcze). Powiem w ten sposób że nie jest to zły samochód ale jest wiele lepszych na naszym rynku, za taka cenę kupisz doskonale utrzymaną mazdę 626 z 1997roku a zresztą co ci bedę pisał->mazdaspeed.pl
        • morfeusz83 Re: sam jesteś kupa złomu 31.07.07, 12:51
          oj przepraszam myslałem że do 13 tys a tutaj cię interesuje auto do 11 sorki
          • morfeusz83 Re: sam jesteś kupa złomu 31.07.07, 12:53
            a jeszcze jedno w tej wersji to zapomnij o instalacji gazowej:( poprostu da się ją zamontować ale tylko teoretycznie, a koszty by cie poprostu pochłoneły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka