Dodaj do ulubionych

FABIA - potrzebny socjolog

IP: *.pcplus.com.pl 08.12.01, 21:12
A może i psycholog?
Bujamy się z tym tematem już kilka dobrych miesięcy.
Nadaj nie kumam dlaczego akurat Fabia wywołuje tyle negotywnych emocji?
Drechy nią nie jeżdżą.
Frustraci i niedowartościowani nią nie jeżdżą
Kapelusznicy, czasami.
Kotyljoniarze, czasami
Ja osobiście, Owszem.
Co jest grane?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: FABIA - potrzebny socjolog 08.12.01, 21:31
      To samochód TRUDNY do zniesienia dla snobów. Skoda - czyli sub-standard. W ich
      oczach "tylko zachodnie" sie liczą, a to produkt czeski, być może montowany w
      Antoninku pod Poznaniem. I to by sprawę kończyło.
      Ale, z drugiej strony, ten samochód w droższych wersjach zostawia za sobą
      wiele "prestizowych" marek. Sąsiad ma SF 2,0. To coś ok. 120 KM i moment
      obrotowy godny diesla. Na ogół jeździ spokojnie (jak to Rapid130 pisze -
      imponowałby mu), ale czsami "dla żartu" potrafi wystartować sobą spod świateł
      wyprzedając jakieś BMW. I to różnych frustratów denerwuje. Odgrywają się na
      marce...
      Ot i całe studium socjologiczno - psychologiczne.
      • Gość: MaciejK Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.radiomerkury.pl 09.12.01, 10:16
        chaladia napisał(a):

a to produkt czeski, być może montowany w
        > Antoninku pod Poznaniem.

Wiem ze trochę nie na temat ale ten błąd widzę poraz kolejny-więc dla informacji
        skodziarzy, antyskodziarzy, oszołomów i normalnych podaję że po pierwsze - Fabie
        montowane są w Antoninku, po drugie Antoninek nie lezy pod Poznaniem, tylko w
        Poznaniu, bowiem jest jego dzielnicą. Pod Poznaniem to leży graniczący z
        Antoninkiem Swarzędz.
        No to by było na tyle.
        PS. Ja nie mam Waszego dylematu i choć "Fobią" nie jeźdże -to darzę te auta
        sympatią bo ich popularność daje pewne miejsca pracy moim współziomkom przy
        ogólnej dekoniunkturze.
        PZDR
    • Gość: jurek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 21:36
      Wydaje mi się , że my Polacy mamy kompleks Czechów . Ale prawdę mówiąc oni
      zawsze byli i są od nas lepsi . Nie tylko w dziedzinie motoryzacji.
    • Gość: Mirek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 22:02
      Gość portalu: Andre napisał(a):

> A może i psycholog?
      > Bujamy się z tym tematem już kilka dobrych miesięcy.
      > Nadaj nie kumam dlaczego akurat Fabia wywołuje tyle negotywnych emocji?
      Ja raczej zauważyłem że wywołuje nieproporcjonalnie dużo miłości wśród
      właścicieli. Auto jak dziesiątki innych, a tu za chwilę będzie "bryką kultową".
      • Gość: Andre Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.pcplus.com.pl 08.12.01, 23:44
        Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Gość portalu: Andre napisał(a):
        >
        > > A może i psycholog?
        > > Bujamy się z tym tematem już kilka dobrych miesięcy.
        > > Nadaj nie kumam dlaczego akurat Fabia wywołuje tyle negotywnych emocji?
        > Ja raczej zauważyłem że wywołuje nieproporcjonalnie dużo miłości wśród
        > właścicieli. Auto jak dziesiątki innych, a tu za chwilę będzie "bryką kultową".
        I to dzięki przeciwnikom tej marki.
        Pozdr.

• civic_vtec Andre - ktoś nie lubi Ciebie i tyle! (n/t) 08.12.01, 22:34
      Napisałem (n/t) zatem tu tylko

Pozdrawiam skodziarzy
      Vtec
    • Gość: Krzysiek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: 10.0.215.* 09.12.01, 02:09
      Z uwagi na cene samochod ten bardzo czesto jest pierwszym szczeblem w drabince
      motoryzacyjnej. Ci co sie na niego wdrapali chca sie dowartosciowac piszac o
      jej niezwyklych walorach. Ci co sa na wyzszych szczeblach podsmiewuja sie z
      nich i to rodzi agresje.
      • Gość: Andre Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.pcplus.com.pl 09.12.01, 12:21
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Z uwagi na cene samochod ten bardzo czesto jest pierwszym szczeblem w drabince
        > motoryzacyjnej. Ci co sie na niego wdrapali chca sie dowartosciowac piszac o
        > jej niezwyklych walorach. Ci co sa na wyzszych szczeblach podsmiewuja sie z
        > nich i to rodzi agresje.

Ale gdzie tam.
        Skodziarze nie są agresywni i nie muszą się dowartościowywać.
        To raczej inni wykazują agresję.
        Szczególnie właściciele Frankenisteinów.
        Pozdr
        • Gość: Krzysiek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: 10.0.215.* 09.12.01, 12:53
          No tak, ale jezeli Ty piszesz o doskonalych wlasnosciach jezdnych swojego
          pojazdu przestronnosci wnetrza i doskonalym wykonczeniu to niestety rodzi to
          okreslony odzew. Jak sie czyta niektore opisy to zywcem sa wyrwane z
          pism "motoryzacyjnych"
          • Gość: Andre Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.pcplus.com.pl 09.12.01, 13:25

> No tak, ale jezeli Ty piszesz o doskonalych wlasnosciach jezdnych swojego
            > pojazdu przestronnosci wnetrza i doskonalym wykonczeniu to niestety rodzi to
            > okreslony odzew. Jak sie czyta niektore opisy to zywcem sa wyrwane z
            > pism "motoryzacyjnych"

Istotnie pisałem o dobrych własnościach jezdnych bo to obiektywna i potwierdzona
            prawda.
            Co do przestronności wnętrza i dobrego wykończenia, to ja nie wychwalałem.
            Pozwoliłem sobie jedynie na spostrzeżenia po "wizji lokalnej" w Golfie IV mojego
            kolegi. Większość drobiazgów w Fabii pochodzi właśnie od G IV.
            Starałem się aby moje uwagi były obiektywne i chyba takie były.
            Reasumując nadal nie wiem skąd tyle "wściekłej furji" w postach o Fabii.
            Pozdr.
            • Gość: Jarek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.unregistered.formus.pl 09.12.01, 13:34

> Pozwoliłem sobie jedynie na spostrzeżenia po "wizji lokalnej" w Golfie IV mojeg
              > o
              > kolegi. Większość drobiazgów w Fabii pochodzi właśnie od G IV.
              > Starałem się aby moje uwagi były obiektywne i chyba takie były.
              > Reasumując nadal nie wiem skąd tyle "wściekłej furji" w postach o Fabii.
              > Pozdr.

Nie przejmuj sie Andre!
              Grunt, zebys Ty jako uzytkownik, byl ze swojego autka zadowolony.

Pozdr ;-)
              • Gość: Andre Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.pcplus.com.pl 09.12.01, 18:37
                Gość portalu: Jarek napisał
                >
                > Nie przejmuj sie Andre!
                > Grunt, zebys Ty jako uzytkownik, byl ze swojego autka zadowolony.
                >
                > Pozdr ;-)
                Z autka jestem zadowolony.
                Jest to (niestety brak kasy) najlepsza fura jaką miałem.
                Pierwsza i ostatnia skoda jaką miałem.
                Dotyczy to wszystkich marek bo nie przywiązuję się emocjonalnie do żadnej
                Następny to będzie japończyk i też nie będzie przedmiotem kultu.
                Pozdr.

• Gość: Krzysiek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: 10.0.215.* 09.12.01, 18:51
                  Teraz Andre to mnie powaliles - pierwsza i ostatnia Skoda. Nalezysz do osob
                  mocno zachwalajacych ten produkt i taka konkluzja.
            • Gość: Krzysiek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: 10.0.215.* 09.12.01, 14:41
              Dlaczego uwazasz, ze twoje spostrzezenai sa obiektywne i potwierdzone.
              Potwierdzone przez niemieckich ekspertow?
              To jest naprawde wylacznie poprawna konstrukcja i przecietne wykonczenie.
              Musisz przejechac sie czym lepszym i popatrzec jak jest wykonany.
      • Gość: Arti A Thalia i Swift? IP: *.teleaudio.com.pl 11.12.01, 13:01

> Z uwagi na cene samochod ten bardzo czesto jest pierwszym szczeblem w drabince
        > motoryzacyjnej. Ci co sie na niego wdrapali chca sie dowartosciowac piszac o
        > jej niezwyklych walorach. Ci co sa na wyzszych szczeblach podsmiewuja sie z
        > nich i to rodzi agresje.

Co ty pleciesz? Przecież jak ktoś ma te 30 kilka tysięcy, to nie musi kupowaś
        Fabii i potem się dowartościowywać. Może kupić Renault Thalia, albo Suzuki Swift,
        nie wspominając o rozmaitych Matizach czy Seiczentach. Twoja teoria jest do
        niczego.
        To samo dotyczy Octavii. Nikt nie kupuje jej za 80 tysięcy z biedy, bo za to
        miałby Astre II i Corsę dla żony. Ale skoro wydaje te 80 na Octavię, to pewnie
        mam jakiś powód (lubi markę, albo ma sentyment czy coś tam). Już nie chcę
        komentować zawodników, którzy złośliwie oceniają posiadaczy Skód (dla ich wiedzy:
        od 30 tysięcy wzwyż za najtańszy model Basic), a sami pomykają np. Oplami
        Kadetami z dwunastoletnim przebiegiem i adresem dilera pod tablicą rejestracyjną
        w stylu: "A.Schwabke, Autohaus, Dresden".

• Gość: Krzysiek Re: A Thalia i Swift? IP: 10.0.215.* 11.12.01, 13:32
          Nic nie zrozumiales.
          • Gość: Arti Re: A Thalia i Swift? IP: *.teleaudio.com.pl 11.12.01, 15:13

> Nic nie zrozumiales.

Możliwe. Więc napisz jaśniej, jeśli łaska, o co Ci chodziło.

• Gość: Krzysiek Re: A Thalia i Swift? IP: 10.0.215.* 11.12.01, 18:10
              Ja poprostu uwazam, ze kupili wlasnie zeby sie dowartosciowac "niemiecka marka".
              Nie wybrali wloszczyzny, francuza czy skosnookiego. Twoja propozycja tez jest
              kiepska: Thalia - brzydka, Swift - nijaki.
              A co do Octavii to ciekawy jestem ilu bylo chetnych na samochod za 80 tys. To
              musial byc juz bardzo przemyslany wybor.
              • Gość: Arti Re: A Thalia i Swift? IP: *.teleaudio.com.pl 11.12.01, 20:19

> Ja poprostu uwazam, ze kupili wlasnie zeby sie dowartosciowac "niemiecka marka"
                > .
                > Nie wybrali wloszczyzny, francuza czy skosnookiego.

Acha. Wcześniej myślałem o czymś zupełnie innym, bo napisałeś, o drabince i o
                tym, że wymyślają walory, żeby się dowartościować. Mój wniosek był taki: Twoim
                zdaniem mieli mało kasy, to kupili czeskie gówno, a teraz musza sami sobie i
                innym udowodnić, że to wcale nie jest takie gówno, bo ma przeróżne zalety.
                Dlatego napisałem o thalii i swifcie, jako dowodach, że za 30 kilka tysięcy można
                kupić nie tylko czeski samochód, więc ta fabia to jednak jakiś przemyślany
                wybór.
                Co do Twojej teorii o niemieckiej marce: też się nie zgadzam. Nikt rozsądny nie
                weźmie skody za niemiecką marke, tak samo jak nikt nie powie, że polonez to
                koreańczyk.

Twoja propozycja tez jest
                > kiepska: Thalia - brzydka, Swift - nijaki.

Kiepska, nie kiepska, ale zawsze można mieć renault za 30 tysięcy i nie mieć
                kłopotów ze skodofobami na forum. Nieprawdaż?

> A co do Octavii to ciekawy jestem ilu bylo chetnych na samochod za 80 tys. To
                > musial byc juz bardzo przemyslany wybor.

No chyba musiał być przemyślany, skoro kupują. Jaki - nie mam pojęcia, bo ja bym
                nie kupił.
    • Gość: Mar kto to są KOTYLIONIARZE? IP: 213.25.197.* 09.12.01, 13:29
      • Gość: bc Re: kto to są KOTYLIONIARZE? IP: 10.9.33.* 09.12.01, 15:20
        Cholera co jest? 14 watkow o skodzie i nie ma jeszcze sarastro??? Czyzby
        wreszcie lekarz go wyleczyl???
      • Gość: Andre Re: kto to są KOTYLIONIARZE? IP: *.pcplus.com.pl 09.12.01, 18:09
        Gość portalu: Mar napisał(a):

Na lusterku: CD,choineczka zapachowa lub św. Krzyś
        Na tylnej pułce: podusie, pieski pluszowe itp.
        Na bocznych szybkach: osłonki z buźką
        Kierownica futerkowa
        Milutkie pokrowce
        etc. etc.
        To mają kotyljoniarze
        Pozdr.
        • Gość: lio Re: kto to są KOTYLIONIARZE? IP: *.arbuzowa.2a.pl 11.12.01, 19:12
          A "półka" się pisze przez "ó", ekspercie-prześmiewco.
          • Gość: Andre Re: kto to są KOTYLIONIARZE? IP: *.pcplus.com.pl 11.12.01, 19:17
            Gość portalu: lio napisał(a):

> A "półka" się pisze przez "ó", ekspercie-prześmiewco.
            Dzięki Wasza upierdliwość.
            • franek-b Andre :))))))))))))))) (n/t) 11.12.01, 23:55
    • Gość: szatan nie ma sarastro ale jestem ja :)) IP: 10.128.128.* 11.12.01, 19:31
      .....i w pełni podzielam jego zdanie :)) akurat on wypowiadał się o droższym
      dziecku Skody(o Octavi).......

> Nadaj nie kumam dlaczego akurat Fabia wywołuje tyle negotywnych emocji?

u mnie absolutnie nie wywołuje negatywnych emocji samochód jako taki

> Drechy nią nie jeżdżą
      nie uogólniaj bo bywa że jeżdżą

> Frustraci i niedowartościowani nią nie jeżdżą
      pewnie znalazłoby się wielu

> Kapelusznicy, czasami.
      powiedziałbym że nawet częściej niż czasami ale tu też daleki byłbym od
      stereotypów....

> Kotyljoniarze, czasami
      byćmoże..

> Ja osobiście, Owszem.
      szerokiej drogi życzę

A TERAZ COŚ OD SIEBIE :))
      robiłem wiele porównań cenowych i absolutnie się nie zgadzam że fabia jest tanim
      samochodem(wbrew temu co wielu twierdzi) TO GŁÓWNY MÓJ ZARZUT....
      nie będę się wdawał w szczegóły i pisała że jeden samochód jest ładniejszy albo
      ma lepsze właściwości jezdne albo większy bagażnik...
      pozwolę sobie na spisanie cen Fabi ze strony www.skoda.pl w różnych wersjach
      silnikowych i wyposażeniu...i na koniec powiem co można by mniej więcej kupic w
      tej cenie spośród samochodów innych marek...

Basic 32.000zł (podobno już od 30.000zł)60KM - w tej cenie można kupić Sienę 75KM
      Classic 35.450zł 60KM - w tej cenie kupiłem 98 konną Thalię z maks. wyp bez ABS i
      klimy...jak nie wymienione przezemnie samochody to spokojnie można kupić jakiegoś
      lanosa w tej cenie z lepszym wyposażeniem
      wyposażenie podobne a w niektórych przypadkach nawet lepsze niż w mojej Thali RT
      jest dopiero w wersjach Comfort tylko że cena też znacznie wyższa bo z silnikiem
      75 koni prawie o 10.000zł większa

..wiecie co mnie rozśmieszyło....czytam sobie wyposażenie...i co ci kretyni tam
      piszą....jakieś banały które już w samochodach z zeszłej epoki uważało się za
      standard..przytocze parę: "przednie pasy bezpieczeństwa z reg. wys. ; zagłówki z
      przodu i z tyłu z reg. wys. ;wucieraczka szyby tylnej..i tu niespodzianka :) ze
      spryskiwaczem wow!! ; wykładzina bagażnika..niebywałe; ogrzewanie tyln. szyby i
      takie tam jeszcze ....

to były właściwie podstawowe wersje z niższej półki....
      teraz coś dla koneserów....
      comfort 68KM- toż to silnik z felicji :)40.000zł
      jeśli w komforcie zechcemy pojeździć troszkę mocniejszą wersją 75 konną to juz
      cena znacznie idzie w górę i płacimy piękne 44.630zł a za taką kaskę to już można
      rozejrzeć się za 90 konną Astrą II spokojnie kupić 106KM lanosa albo jakiegoś
      przyzwoitego Seata Ibizę

ale nie zważając na okoliczności idziemy dalej...i widzimy cudo niemiecko -
      czeskiej motoryzacji kryjące się pod nazwą SKODA FABIA ELEGANCE niestety tutaj
      cena jest również wysoka i zaczyna się od 55.000pln z silnikiem 75KM dla
      porównania Renault Megane AIR z silnikem 1.6 16V 110KM w cenie 53.750zł z
      wyśmienitym wyposażeniem ....
      i wreszcie perełki fabia 1.4 100KM...58.000zł(za 44.500zł R. Clio 98KM w
      najciekawszej wersji), 2L 115KM...61.000zł, i wspaniały diesel od VW 1.9 TDI
      100KM......o benzynowcach mówiłem i dałem parę przykładów znacznie lepszych
      pozycji na rynku z zachodu i ze wschodu...to teraz poszukam równie dobrego
      odpowiednika najwspanialszego diesla skody fabii.....nie musiałem długo szukać i
      znalazłem za niecałe 60.000zł fiata Brava z nowocześniejszym silnikiem 1.9JTD
      105KM.......Renault Megane Expression 1.9 dCi 105KM w cenie 60.850zł....Peugeot
      307 2.0 HDI 90KM za 57.900zł......
      odpowiedniki w cenie i wyposażeniu znalazłem spośród samochodów różnych marek
      i często nawet lepszych klas i stąd moje zdziwieni dlaczego jeszcze kupujecie
      Skody Fabie, nie mogę tego pojąć

ot, wszystko co miałem do powiedzenia powiedziałem....wcale nie cxuje do was
      nienawiści czy odrazy że kupiliście sobie S Fabię lecz najzwyczajniej w świecie
      nie mogę was zrozumieć bo moim skromnym zdaniem S Fabia jest relatywnie droga.

pozdrawiam
      • Gość: Ryszard Re: nie ma sarastro ale jestem ja :)) IP: *.abo.wanadoo.fr 12.12.01, 10:53
        We francji skoda tez budzi mieszane uczucia i jest wokol niej troche dyskusji
        prasowej. W sumie fabia uwazana jest za niezly samochod (bo wiekszy od
        pozostalych w segmencie) ale krytykowana za ceny. Te ich ceny nie przystaja do
        image'u marki a to sie liczy na wtornym rynku. Troche lepiej jest z dieslami bo
        te sa sprawdzone i raczej ok ale i tak ceny skod sa troche zawyzone. Gdy
        porownac seata i skode (we Francji) to seat jest ciutek tanszy. Chyba troche VW
        przegial pale w tej polityce cenowej. pozdr. R
      • Gość: Prospero Re: nie ma sarastro ale jestem ja :)) IP: *.ifj.edu.pl 12.12.01, 13:27
        Istotnie, w Polsce nie mozna sie dowiedziec dlaczego Fabia tyle kosztuje. Co
        ciekawe, sami sprzedawcy wiedza najmniej. Proponuje lekture oficjalnej
        informacji prasowej Skoda Deutschland: www.fabiaclub.com/sad/FABIA.DOC.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Krzysike Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.*.*.* 11.12.01, 22:37
    • Gość: Krzysiek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.*.*.* 11.12.01, 22:38
      Psychiatra jest potrzebny Andre. Fabia jest po prostu brzydka jak noc, a w
      srodku jest marna imitacja vw. Koniec kropka. Skonczmy temat.
      • Gość: Andre Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.pcplus.com.pl 12.12.01, 00:18

> Psychiatra jest potrzebny Andre. Fabia jest po prostu brzydka jak noc, a w
        > srodku jest marna imitacja vw. Koniec kropka. Skonczmy temat.

Nigdy nie pisałem że Fabie jest tania.
        Za swoją 68KM zabuliłem 38 tys.zł
        Kupiłem bo w/g mnie jest to dobre auto (SUBIEKTYWNIE)
        Mam prawo do subiektywizmu
        Czas zweryfikuje opinie
        Opisywano na tym forum wiele usterek w renomowanych markach.
        Wsteczny w Yaris.
        Rdza w Golfie IV
        itd itp
        Nic na temat Fabii poza pianą na pyskach.
        Pozdr
        • Gość: Krzysiek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.toya.net.pl 12.12.01, 01:22
          Tak zupełnie nic to nieprawda. Niedawno ktoś pisał o urwanym kole, zerwanym
          pasku. A swoja droga to nieźle zapłaciłeś za ta Fabie. Ciekawy jestem co ona ma
          poza dość nędznym silnikiem (takie parametry miały silniki w latach 80). No ale
          silnik jest według informatora górnozaworowy - rewelacja techniczna.
          Przepraszam, ze tak się czepiam tego silnika, ale to co oferuje Skoda w tej
          materii to jest kpina. Te określenie górnozaworowy to chyba miało powalić
          użytkowników "Pobiedy", ze niby takie najnowsze rozwiązanie. Firma, która
          próbuje jeszcze wciskać tak przestarzale konstrukcje nie zasługuje na uwagę.
          Uważam, ze sprzedawanie samochodów wykonanych w technice 2 zaworowej jest
          świadectwem znacznego opóźnienia.
          • Gość: Andre Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.pcplus.com.pl 12.12.01, 01:29
            Krzysiuniu !
            Podadamy później .
            Idę spać.
            Cześć .
          • Gość: Ptr Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 10:30
            Jakiś dureń wymyśla różne brednie o rzekomo urwanym kole w swojej niby to
            kupionej Fabii. Hahaha, i potem czyta się posty ludzi co się na to nabierają i
            cytują z całą powagą te banialuki "bo coś tam, ktoś tam napisał" o tej nędznej
            Fabii, mi ona się też nie podoba, więc to pewnie prawda. A u ciebie na podwórku
            nie lądowali też przypadkiem talibowie, żeby kupić Fabię z zarazkami wąglika w
            bagażniku? Czytając te wszystkie posty niezle się ubawiłem opiniami różnych
            chłopków-roztropków, którzy dziwią się naiwności klientów pewnej marki i wiedzą
            co dla każdego jest najlepsze. A gdyby każdemu zależało tylko na cenie to
            pewnie kupowali by Trabanty - pomyślcie niska cena wyjściowa, to za resztę kasy
            jaki wypas można sobie zafundować!
            • Gość: SUKA Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 10:40
              Gość portalu: Ptr napisał(a):

> Jakiś dureń wymyśla różne brednie o rzekomo urwanym kole w swojej niby to
              > kupionej Fabii. Hahaha, i potem czyta się posty ludzi co się na to nabierają i
              > cytują z całą powagą te banialuki "bo coś tam, ktoś tam napisał" o tej nędznej
              > Fabii, mi ona się też nie podoba, więc to pewnie prawda. A u ciebie na podwórku
              >
              > nie lądowali też przypadkiem talibowie, żeby kupić Fabię z zarazkami wąglika w
              > bagażniku? Czytając te wszystkie posty niezle się ubawiłem opiniami różnych
              > chłopków-roztropków, którzy dziwią się naiwności klientów pewnej marki i wiedzą
              >
              > co dla każdego jest najlepsze. A gdyby każdemu zależało tylko na cenie to
              > pewnie kupowali by Trabanty - pomyślcie niska cena wyjściowa, to za resztę kasy
              >
              > jaki wypas można sobie zafundować!
              MASZ 100% RACJI.NAPISZMY WPROST:TYM DURNIEM JEST KRZYSIEK.OD POCZĄTKU POJAWIENIA
              SIĘ NA FORUM WYPISUJE TAKIE BREDNIE,ŻE AŻ ŻAL.
              MUSI BYĆ STRASZNIE OGRANICZONY SKORO NIE ZDAJE SOBIE SPRAWY Z TEGO CO BEŁKOCZE.

• Gość: Krzysiek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: 10.0.215.* 12.12.01, 10:53
                A CO ZA BREDNIE WYPISUJE - PRZYKLAD. NIE MAM ZAMIARU UZYWAC TAKICH SLOW JAK TY.
                JAK CI BRAKUJE ARGUMETOW TO WYPISUJESZ SLOWA OBRAZLIWE.
          • Gość: Mirek Re: FABIA - potrzebny socjolog IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 19:25

> No ale
            > silnik jest według informatora górnozaworowy - rewelacja techniczna.
            Nie no, nie wierzę. Na-praw-dę tak napisali?! Jeśli to nie jest ściema, to do
            Skody (jak dotąd) nic nie mam (z lekkim wskazaniem na olewanie). Ale
            marketingowcy Skody są po prostu nieskończonymi kretynami.
            Dawno nic mnie tak nie rozśmieszyło.
    • Gość: szatan Fabia zalewa nasz rynek .. :)))) (n/t) IP: 10.128.128.* 13.12.01, 22:25
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka