Dodaj do ulubionych

Nissan Almera II 1.5

15.08.07, 14:21
Mam okazję kupić Almerkę z 2001r.z pewnego źródła od pierwszego
właściciela z udokumentowanym przebiegiem 80 tys.km.Autko
kuszące.Mam tylko wątpliwość,czy ten model podtrzymuje rewelacyjne
opinie jakie wypracowł Sunny,którym kiedyś jeździłem.Będę wdzięczny
za Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • dx771 Re: Nissan Almera II 1.5 15.08.07, 20:54
      Z tyłu ciasno.Trochę się interesowałem Almerą i z tego co wywnioskowałem to auto
      nie jest tak dobra jak poprzednia Almera (która notabene ma za to beznadziejnie
      wyniki crash testu), ale i ostatnia Toyota corolla nie jest już tak dobra jak
      toyota poprzedniej generacji.

Moim zdaniem auto nie jest mistrzem, ale nadal jest ok.

Ja bym brał.
      • z551 Re: Nissan Almera II 1.5 16.08.07, 21:17
        Cenna opinia-dzięki
    • chris62 Re: Nissan Almera II 1.5 17.08.07, 09:05
      Nic specjalnego - zwykłe jeździdło, które ciężko rozpędzić o przeciętnym komforcie.
      Podejrzewam też, że nie będzie za dobrze wyposażone.
      Psuć się raczej nie będzie ma mały przebieg, bywały egzemplarze z problemami
      korozyjnymi.
      Opinie? Tym sięnie przejmuj dziś nie ma słabych aut wszystkie prezentują jako
      taki poziom.
      • z551 Re: Nissan Almera II 1.5 18.08.07, 17:34
        ważne,bo ma klimę m.in.mam czas do namysłu przez miesiąc.Masz
        rację,każda marka ma swoje dobre i złe notki.
        • dx771 Re: Nissan Almera II 1.5 18.08.07, 23:04
          Jak ma klimatyzacje i nie chcesz wydać więcej pieniędzy to kup sobie ten samochód.

Trudno o coś pewnego i w dodatku z tak małym przebiegiem.
          Więc masz szczęscie.
          Autko w środku ok, z tyłu dla mnie za ciasno, ale jak nie masz 3 dzieci to nie
          powinieneś narzekać.
          • k2i Re: Nissan Almera II 1.5 19.08.07, 00:29
            napiszę w ten sposób, intewresowałem sie podobnym modelem co ty i chciałem sie zmieścić tak do 20000 zł i jak sobie tak porównałem to wyszło na to że kupiłem mazdę 323f z 2000 roku z full opcją, wcześniej jeździłem sunnym 1.4 16v z 1994 roku a w pracy miałem właśnie okazje jeździć firmową almerka n16, i powiem tylko tyle że nie są to już tak udane samochody jak almery jeden, czy sunny po 1993 roku, naprawde niestety sa to awaryjne samochody pomimo naprawdę fajnego wygladu osiagi maja poprostu denne, ich największe bolączki to korozja, sypiace sie zawieszenie i mało dynamiczny silnik w wersji 1,5 (poprostu nie ma czym jechać).
            Jakies 6 miesięcy temu kupiłem mazdę 323f naprawdę jest to genialne autko, o czyms takim jak korozja to zapomniałem bo ma blache ocynkowaną, zawieszenie od mazdy 626 produkowanej po 1997 roku (niesamowicie ciche), niesamowicie dynamiczny silnik 1,8 no i oczywiście super wypasione wyposażenie a i na miejsce w sirodku nie mozna narzekać.

tutaj daję tylko i wyłącznie przykłąd , to nie jest reklama:
            otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3225369
            • seqs Re: Nissan Almera II 1.5 19.08.07, 12:55
              Powiem szczerze, że słyszałem bardzo złe opinie odnośnie tego akurat auta.
              Narzeczona brata sprawiła sobie właśnie taką Almerkę w maju tego roku. Przebieg
              70 tyś. km, udokumentowany, zadbana, pierwszy właściciel. Niby wszystko cacy. Po
              miesiącu musiała wymienić prawie całe przednie zawieszenie, a ostatnio coś się
              schrzaniło ze skrzynią. I proszę nie mówić, że to ze względu na złe użytkowanie,
              czy na to, że jeździ nią kobieta, bo tak nie jest. Byłem z Nią w warsztaci i
              koleś powiedział, że nie kupuję się Almer z roczników 2000 - 2003, bo to
              straszny syf. Co do wrażeń z jazdy, to ciężko o jakieś zachwyty. Silnik 1.5 jest
              jednak trochę za mały jak dla tego auta. Dopiero powyżej 3000 obr./min czuć jak
              przyspiesza. Z tyłu mało wygodna, z przodu już lepiej. Na korzyć auta
              przemawiają jeszcze hamulce, gdyż są naprawdę bardzo dobre. Jeszcze jednym
              minusem jest spalanie. Almerka potrafi spalić nawet 11l benzyny w mieście, a
              gazu to ona nie znosi najlepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka