Dodaj do ulubionych

Waszym zdaniem samochód idealny to ... ?

26.08.07, 00:07
Idealny pod względem ceny, jakości, ergonomii, niezawodności

Tylko tak powiedzmy do 80tys złotych
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Szczerze? Tylko się nie śmiej 26.08.07, 00:16
      Mercedes W123 po solidnym remoncie. Auto, które sprezentujesz wnukowi.
      A z nowych? Ja wiem... Wszystko co dzisiaj robią to chłam i tandeta.
      • wasiek3 Re: Szczerze? Tylko się nie śmiej 26.08.07, 21:45

> Mercedes W123 po solidnym remoncie. Auto, które sprezentujesz wnukowi.
        Bede polemizowal... Osobiscie uwazam ze Volvo z serii 200 jest najfajniejsze na
        swiecie :)

> A z nowych? Ja wiem... Wszystko co dzisiaj robią to chłam i tandeta.
        Za to tu sie zgodze w 100% :))

pozdrawiam
    • matres4 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 00:19
      Może civik (tylko nie każdemu się spodoba futurystyczna buda)? Albo
      Toledo (patrz wyżej), A3 (chyba wystarczy na podstawową wersje) lub
      Octavia, Croma? Ja za taką kase kupiłbym hondę - jednak jak
      wspomniałem nie każdemu może się podobać.
      Chyba że myślisz o aucie używanym? Tu już można znaleźć coś z
      segmentu premium!
    • morfeusz83 używane też sie liczą do stawki:) 26.08.07, 00:22
    • matres4 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 00:42
      Z używanych... To może BMW X3 (ewenualnie X5), mercedes ML, na volvo
      XC90 może nie styknąć ale jak się dobrze poszuka... A jak klasyczna
      limuzyna to audi A6 lub nieco starsze A8, volvo S80, może peugeocik
      607 ale najlepszy (jak pisałeś - Idealny pod względem ceny, jakości,
      ergonomii, niezawodności) będzie chyba jakiś lexus!
    • fredoo Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 11:55
      Rower.Tak ten na pedały.Zużycie paliwa,to co smakuję
      właścicielowi.Nie zanieczyszcza środowiska.Tani w zakupie i
      eksploatacji.Służy kondycji fizycznej i zdrowiu.
    • robert888 zawsze wnioskujemy o skasowanie takiego posta 26.08.07, 12:01
    • stg44 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 12:08
      witam.
      -Skoda Octawia mkII

cena , jakość i przestronność.
      • derduch Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 12:27
        stg44 napisał:

> witam.
        > -Skoda Octawia mkII
        >
        > cena , jakość i przestronność.

To wiadomo. Skoda jest zawsze i we wszystkim najlepsza. Ładownością przewyższa
        Kamaza, szybkościa Lamborgini, parkuje się idealnie jak Smart, w środku jest
        wspaniała jak Jaguar, a prestiżowa jak Rolls Royce, pali i kosztuje jak motorower.

Autor pewnie pytał o drugie miejsce.
        • landrynkaaa1 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 12:42
          derduch napisał:

> To wiadomo. Skoda jest zawsze i we wszystkim najlepsza. Ładownością przewyższa
          > Kamaza, szybkościa Lamborgini, parkuje się idealnie jak Smart, w środku jest
          > wspaniała jak Jaguar, a prestiżowa jak Rolls Royce, pali i kosztuje jak motorower.
          >
          > Autor pewnie pytał o drugie miejsce.

Pragnę zaznaczyć iż Skodilaki są wspaniałe poza jednym mankamentem. W pakiecie
          Super Elegance Prestige Luxus L&K za popielniczę oraz zapalniczkę trzeba
          dodatkowo zapłacić.

Aby nie urazić wszystkich posiadaczy tegoż ustrojstwa - wybaczcie mi ale
          Skodzina powinna być raczej porównywalna z LOGANEM gdyż to jest odpowiednia
          klasa dla tegoż produktu. Nie wiem dlaczego we wielu testach porównuje się ją do
          Audi A4, BMW 3, lub Mercedesa C oraz VW Passata - to jakieś nieporozumienie.
          • przemekthor Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 13:55
            > Aby nie urazić wszystkich posiadaczy tegoż ustrojstwa - wybaczcie
            mi ale Skodzina powinna być raczej porównywalna z LOGANEM gdyż to
            jest odpowiednia klasa dla tegoż produktu (...) to jakieś
            nieporozumienie

Taaa, wykrzyczales sie juz dosc? Nieporozumieniem jest wszystko to,
            co tu nawypisywales.
            • landrynkaaa1 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 14:38
              Takież jest moje zdanie - a ty masz pełne prawo się z nim nie zgodzić.
              • stg44 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 15:11
                witam.
                ciężko jest mi zrozumieć dlaczego szanowna pani "Landynka" i
                pan "derduch" piszą takie teksty pod adresem Skody.

Osobiście Skoda zostawiła mi obraz z lat młodości w postaci 1100 i
                105 a potem 120 a potem wielki ComeBack w postaci Favoritki i
                dlatego nie jestem fascynatem tej marki ale trzeba przyznać że gdyby
                nie VW nie było by Skody z takimi wynikami sprzedaży.

Gdybym ktoś mi proponował nową Octawię za 80tyś zł to bym mu
                podziękował gdyż wolałbym coś kilku letniego "mocniejszego" i
                bardziej "mniej" owidzianego - gdzie się nie spojrzeć to albo Fabia
                lub Octawka i dlatego od roku jeżdżę Audi A8 mkII (poprzedni model)
                i powiem że podobnie kosztował.

Skodzie tzreba oddać to że za rozsądne pieniądze oferuje spory i
                przyzwoity samochód dla kogoś komu nie zależy na marce i prestiżu a
                wyłącznie na 4 kołach ze sporym bagażnikiem i konkurencyjnej cenie.

a co do testów w porównaniu do Audi , Bmw , Mercedesa itp marek to
                trzeba jeszcze chcieć zrozumieć po co był taki test - widziałem go
                jakiś czas temu w AutoŚwiecie i były porównane wersje Kombi.

a do pana Derducha zwrócę sie z zapytaniem, a czy ja napisałem to co
                Ty raczyłeś napisać? Ewidentnie Masz jakiś problem z marką Skody.

proponuję na spokojnie pisać i się aż tak nie podniecać.
                • derduch Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 21:06
                  Dla mnie Skoda to podobnie jak PiS, wybór debila lub biedaka z nadzieją na CUD.

Oświeć mnie i napisz że... z resztą, po co masz pisać, toć Octavia to Passat i o
                  klase lepsza niż A4
                  • sum_tzw_olimpijczyk Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 21:25
                    Wybór debila? Czemu? Dlatego że ty tak mowisz? Skąd te uprzedzenia, zupełnie
                    tego nie rozumiem
                    • derduch Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 21:45
                      Przepraszam duuuuzo uprościłem.
                      Skoda to doskonały samochód, bardzo rozsądny wybór w klasie aut małych, nawet
                      kompaktów jesli mówimy o Octavi.
                      Wybór dla debili jesli ktoś uważa że kupując Octavie łyka Passata a tożsamo(a
                      pełno takich!) twierdzi że kupił Fabie bo to Golf tylko tańszy :-))))

Powtórzę: Skoda to doskonały samochód ze sporym bagażem niedocenienia z
                      debilnym, niestety marketingiem.
                      • sum_tzw_olimpijczyk Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 21:56
                        I w tym się zgadzamy. Z Fabią to mydlenie oczu, że to samochód rodzinny,
                        doprowadzało mnie do szału... Gdyby zrobili wersję 3D (Fabia 1), to nagle by się
                        okazało że jest wielkości Polo (zgodnie z prawdą) i nie stało w salonie koło
                        samochodu rodzinnego.
                        • derduch Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 22:16
                          Mamy jak widzę dokładnie te same wrażenia.

Pozdrawiam serdecznie i z duuużą dozą sympatii
                          • sum_tzw_olimpijczyk Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 22:19
                            Nie poznaję człowieka... U Papieża na audiencji byłeś czy co?:D
                            • derduch Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 22:25
                              Nie pier...nicz ;-) Jeżeli gadamy bez takich eggsów, na poważnie to nie będę
                              sobie jaj robić :-)

Coś mnie łeb boli, nie wiem czemu... chyba to z braku alkoholu we krwi :(
                              • sum_tzw_olimpijczyk Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 22:37
                                Może brak krwi w alkoholu?:D Zależy czego jest więcej:D
                      • stg44 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 22:01
                        jestem bardzo ciekawy od kogo słyszałeś taki tekst jaki napisałeś że
                        ktoś kupując Octawię uważa ze będzie jeździł Passatem!
                        to są dwie inne płyty podłogowe więc nawet nastawy zawieszenia są
                        zgoła odmienne - passat ma dłuższy roztaw między osiami co jest
                        kluczowe gdyż mniej "galopuje" od Octawki.

inna sprawa to zupełnie inny wygląd wszystkiego począwszy od świateł
                        po deskę rozdzielczą nie wspominając o materiałach obiciowych i
                        tworzywach.

skąd przyszło ci do głowy bzdurne porówanie do Passata?

i to samo tyczy się Fabii? nie siedzę w małych samochodach ale Fabia
                        chyba ma płytę zrobioną pod Vw Polo albo z popzredniego Polo.

Derduch czym Ty się tak przejmujesz?chyba że Masz Passata i Cię
                        skręca bo ktoś coś palną - życzę większego dystansu bo to co
                        napisaleś to jakieś kpiny.
                        • derduch Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 22:15
                          Nic mnie nie skręca, luzik, na spoko luzik :-)
                          • stg44 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 22:25
                            (browarek)
                            mnie natomiast Skody Octawki kojarzą sie wyłącznie ze służbówką i
                            tyle.

mężczyzna któty kocha samochody nie kupi nigdy takich marek typowo
                            popularnych - bo samochód to jak koń dla kowboja - musi być ten
                            jedyny i niepowtarzalny z możliwością zaadoptowania własnych
                            gadżetów - siodła itp.

dlatego cały czas szukam tego jedynego choć teraz jestem bardzo
                            zadowolony z A8 choć ma kilka braków - brak schładzanego schowka ,
                            brak przednich czujników parkowania! choć już były dostępne , za
                            duża kierownica oraz brak schowka w tylnym podłokietniku gdzie moje
                            dzieciaki mogą chować zabawki- dostało mi się za to! i muszą je
                            wkłądać do siatek za przdnimi fotelami.
          • bojakk Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 14:23
            Jesli idzie o Logana, to moze to byc samochod o najlepszym wskazniku jakosci do
            ceny, wiec nie ma co pluc. Nie wazne co kupisz i tak wyjdzie, ze to badziew, bo
            nie oplaca sie robic porzadnych samochodow, tzn takich, ktore sie nie psuja, sa
            trwale itd. Nikt nie kupowalby wtedy nowych, a przeciez nie o to chodzi.
            Pzdr
          • stg44 Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 15:16
            z Loganem? prędzej to Fabia a nie Octawia i chyba jednak nadal Fabia
            jest droższa i lepiej wykonana niż Dacia.

mam prośbę do Pani , jeżeli już pisać to trzeba choć trochę poznać
            temat i te samochody.

• souls_hunter Re: Waszym zdaniem samochód idealny to ... ? 26.08.07, 21:10
      Tylko i wylacznie sluzbowy.
    • radek99990 samochód idealny 26.08.07, 23:25
      Jaki samochód osobowy wjedzie na 50 cm krawężnik?
      -Służbowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka