psi-arz 14.09.07, 16:12 Mam okazję kupić matiza - i nie mogę się zdecydować ! Czy macie jakieś doświadczenia z tym samochodem ? - Pomóżcie ! Link Zgłoś Obserwuj wątek
cristof_w Re: Matiz-czy warto? 14.09.07, 17:19 jak zadbany egzemplarz to w sumie warto. Matizki to autka z reguły bardzo mało usterkowe, bez problemów z korozją, tanie w eksploatacji. Jeżeli dla Ciebie dynamika, komfort nie są najważniejsze, tylko tania jazda, to bierz. Pozdrawiam. Link Zgłoś
jusytka Re: Matiz-czy warto? 14.09.07, 19:15 To prawda - autko mało awaryjne i ekonomiczne w eksploatacji - jestem z niego zadowolona :) Link Zgłoś
darek9999 Re: Matiz-czy warto? 15.09.07, 13:37 potwiedzam poprzedników.sam szukam dla ,żony.napisz jaki,z którego roku,jaki przebieg no i za ile. Link Zgłoś
pan666 Re: Matiz-czy warto? 15.09.07, 16:43 psi-arz napisał: Mam okazję kupić matiza - i nie mogę się zdecydować ! czy ta ruda (rdza) moze klamac ?-poswiec sie i kup ! Link Zgłoś
kris7109 Re: Matiz-czy warto? 15.09.07, 17:16 Nie wiem ile kasy masz na tego matizka, ale ja jednak wolał bym autko troszkę większe ,choć znajomy ma matiza i sobie w miarę chwali Link Zgłoś
cristof_w Re: Matiz-czy warto? 16.09.07, 12:59 Jak do miasta i na którtkie wypady to beirz śmiało Matiza. Lepszegfo autka nie potrzeba, naprawdę. Do pracy po mieście też jest w sam raz. Pozdrawiam. Link Zgłoś
korniz Re: Matiz-czy warto? 16.09.07, 20:04 mamy matiza z 2001 roku,91 tys przebiegu.Do tej pory wymieniłem tylko sprzegło-z takich dodatkowych napraw.Mam chyba cieżką nogę stoję w korkach może dlatego.Serwisuję wymieniam to co trzeba linki itp to co zaleca producent.Części tanie spalanie tanie .Mój pali 5- 5,5 -w cyklu mieszanym.Nie wiem jeszcze ile nim pojeżdze bo marzy mi się nowe lepiej wyposażone autko. Link Zgłoś
elpukatore Re: Matiz-czy warto? 18.09.07, 07:40 Miałem matizka z 1999 r , fajne autko do jazdy po mieście choć troszkę za dużo pali , na dalsze wypady raczej nie bardzo(malutki bagażnik). Autko bezawaryjne(wymieniałem tylko olej, filtry, klocki) Zrobiłem nim 80.000 km,Nigdy mnie nie zawiódł no i na koniec nie miałem problemów ze sprzedażą znalazłem kupca w jeden dzień. Pozdrawiam Link Zgłoś