Dodaj do ulubionych

PORD w Gdańsku!

IP: *.ib.tcz.pl 04.12.08, 21:14
Napiszcie proszę coś więcej o tym ośrodku. Z kim zdawaliście
egzamin, którym samochodem jeździliście? (chodzi mi o konkretny
numer samochodu). I ogólnie jakie są wasze wrażenia z tego miejsca.
Obserwuj wątek
    • kamaz76 Re: PORD w Gdańsku! 05.12.08, 08:40
      Ja jestem z Gdańska i zdawałam w PORDzie w ostatnich dniach w sumie po raz
      trzeci-zdany.
      Wiesz nie za bardzo rozumiem dlaczego o konkretny numer samochodu Ci chodzi,
      czemu chcesz znać bo przecież jest to absolutna losowość-wyczytywani jesteśmy do
      egzaminu w klolejności losowanej przez komputer, to jaki egzaminator będzie miał
      jakiego egzaminowanego i akurat jaki samochód będzie wolny wszystko losowość.
      Wiem to bo na podstawie tych 3 moich podejść i siedzenia w poczekalni i
      rozgryzania tej całej machiny razem z obgryzaniem swoich paznokci w nerwach;)
      mogłam to sprawdzić. Egzaminator przez megafon wyczytał moje nazwisko: pani taka
      i taka proszona do samochodu nr 4 akurat a jak do niego wyszłam na
      dwór,rozejrzał się i zmienił decyzję: nie ta już 4 nieaktualna to może 8 bo jest
      wolna akurat. Nie podam nazwisk egzaminatorów bo nie wiem jaki jest cel nie ma
      się wpływu na ten wybór a po co się nastawiać wredny/fajny to tylko Cię
      zblokuje, uprzedzi a powiem Ci, że bardzo ale to bardzo na plus zaskoczyli mnie
      egzaminatorzy w PORDzie- 3 panów- pierwszy starszy, kolejny młody, kolejny
      trochę od niego starszy byli naprawdę bardzo w porządku,owszem milczący
      rzeczowi podczas jazd ale to dobrze to pomaga w koncentracji ale naprawdę bardzo
      ludzcy w wielu aspektach zachowań zdającego. Każdemu z nich dziękowałam po nawet
      oblanym egzaminie za fajne podejście i sympatyczność.Zasługiwali na to w
      zupełności. Tak się orientowałam i w PORDzie jest zaledwie kilku może mniej
      przyjemnych panów, nie znam nazwisk a tak to są ok.
      Masz jeszcze jakieś pytania to pytaj.
      • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 14:16
        Dziękuję Kamaz za informacje. Z tymi numerami samochodów chodziło
        mi przede wszystkim o to, czy w którymś konkretnym aucie muszę np.
        bardziej uważać na sprzęgło. Wiem, że każdy samochód ma to samo, ale
        pewne części zwłaszcza pedały sprzęgła, gazu działają różnie. W moim
        kursanckim samochodzie sprzęgło inaczej działało tzn. mniej musiałam
        popuszczać zanim ruszyłam. Na egzaminie natomiast (jechałam 10-tką)
        bardziej musiałam je popuszczać. Bałam się, że samochód mi zgaśnie
        przy ruszaniu. W dodatku tak strasznie to sprzęgło mi skrzypiało pod
        nogą. Dlatego będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
        • elizelka Re: PORD w Gdańsku! 10.12.08, 17:42
          W PORDzie w Gdyni też są skrzypiące sprzęgła. Bardzo mnie to
          zdziwiło na egzaminie, co to w ogóle jest na tym sprzęgle w autach
          egzaminacyjnych?

Słyszałam, że co 2 tygodnie egzaminatorzy z Gdańska wymieniają się z
          Gdynią. Mam przesłanki, żeby to potwierdzić:) pozdr
          • kamaz76 Re: PORD w Gdańsku! 10.12.08, 19:17
            Powiem Ci tak Szczęściara;)bo nie nazywaj się pechową słowa mają moc;), że też
            się tego obawiałam jak to będzie z tym gazem, tym dociskaniem pedałów. Znajomi
            mi coś mówili piąte przez dzisiąte że gdzieś posłyszeli, że chyba egzaminatorzy
            podkręcają gaz w tych samochodach by łatwiej egzaminowanym gasło bo to się
            często zdarza i na egzaminie po kilka razy czasem i byłam niemal pewna, że będą
            z tym kłopoty poważne i u mnie.
            Ja na kursie miałam zawsze problem z tym, że przy ruszaniu obroty sięgały mi
            ponad 2000 czasem pod 3000 masakra jak dużo gazu dawałam. Nie mogłam tego
            opanować mimo że w takich baletkach jeździłam. W czasie 3 egzaminów gdy byłam
            naprawdę w porządnym stresie i ciało nie zachowywało się pewnie - ani razu
            podkreślam ani razu na żadnym egzaminie, w żadnym jego momencie trwania, przy 3
            różnych samochodach nic mi nie gasło. Nic w obsłudze poza poczuciem w jednym
            samochodzie klekotania tych pedałów nie sprawiło problemu.Te samochody były jak
            oceniam w dobrym stanie technicznym.Podobno dbają o to żeby w takim stanie
            były żeby egzaminowani się nie czepiali. Zawsze lepiej dać po prostu więcej
            gazu. Jak będzie za głośno np przez chwilę to oni nie karcą za to, ja kilka razy
            głośniej zabrumbrumbrałam czy to na rękawie czy na podjeździe ale nie
            zgasło,słowem nie skomentowano, pojechałam skutecznie a to najważniejsze.
            Pamiętam, że najprawdopodobniej jechałam nr 4, nr 8 ale tego jednego nie
            pamiętam z emocji:).
            Raz miałam taki problem, że samochód to właśnie ten numer, którego nie pamiętam
            miał popsuty ten dzyndzel odblokowujący do otwierania maski ten pod kierownicą.
            Do tego stopnia nie dało się nim nic spowodować, że egzaminator wołał na pomoc
            drugiego egzaminatora i całe zajście potraktowaliśmy we trójkę 2 egzaminatorów
            biedzących się nad tym i ja jako powód do rozładowania mojego napięcia i
            pośmiania się.Co tam jeszcze mogę poradzić hmmm. Zasada numer jeden u mnie w
            całym życiu się sprawdza witasz egzaminatora szerokim uśmiechem i uściskiem jego
            ręki. Może dlatego byli dla mnie tacy przemili wszyscy co do jednego.
          • Gość: Anka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.gdynia.mm.pl 11.12.08, 18:05
            A teraz PORD w Gdyni nie ma nowych samochodów???? Bo mieszkam blisko
            i zawsze widziałam granatowe samochodty, a teraz jeżdża same
            srebrne. Pamietam, że pisali na Trojmieście, że mieli zamiar w tym
            roku wymienić..... Ja zdaje egzamin za miesiac i ucieszylam sie, że
            bedziemy zdawac w nowych autkach ( jeśli rzeczywiście sa nowe ;) )
            • elizelka Re: PORD w Gdańsku! 11.12.08, 18:21
              ooo, są już nowe? ja miesiąc temu zdawałam jeszcze na starych,
              granatowych (tylko jeden był srebrny). to będziesz nówką śmigać na
              egzaminie:) tylko ciekawe czy też mają takie słabe silniki, czy się
              szarpnęli na lepsze... powodzenia na examie (życzę Ci tego
              egzaminatora, na którego ja trafiłam:))
              • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 15:34
                Ja zdawałam jeszcze miesiąc temu granatowym i widziałam tylko jeden
                jasny samochód z nr 15. A nie ma nikogo więcej, kto zdawał w
                Gdańsku?
                • adama-mama Re: PORD w Gdańsku! 17.12.08, 14:41
                  Ja zdawałam w Gdańsku 1 października. Zdałam za 1 razem, samochód
                  miałam z nr 1:-) .Widocznie jedynka przyniosła mi szczęście:-) Nie
                  odczułam róznicy jeżeli chodzi o sprzegło w porównaniu moją L-ką.
                  Egzaminator się czepiał cały czas różnych drobiazgów ale
                  zaliczył.Jak chcesz to poczytaj mój wątek, który założyłam zaraz po
                  zdanym egz. - opisałam go szczegółowo.
                  Powodzenia na egzaminie!
                  • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 15:09
                    Odnalazłam Twój szczegółowy opis egzaminu. Niestety muszę przyznać,
                    że nie nabrałam po nim optymizmu. Ale i tacy egzaminatorzy się
                    zdarzają.
                    • jakasia1977 Re: PORD w Gdańsku! 20.12.08, 22:37
                      ja zdawałam 13 grudnia na "10"aucie, maja wszystkie nowe i w moim
                      nic nie działało źle ;) pozdrawiam
                      • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 13:03
                        Jakasiu1977 a możesz napisać z kim zdawałaś. Znam parę nazwisk
                        egzaminatorów. Napisz chociaż imię i pierwszą literę nazwiska.
                        • jakasia1977 Re: PORD w Gdańsku! 22.12.08, 22:23
                          Nie pamietam, ale był b. sympatyczny :P
                          • Gość: an Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chelmnet.pl 25.12.08, 14:48
                            ja zdawałam 30 sierpnia za 2 razem sie udało,za 1 razem miałam
                            egzaminatora starszego,za drugim młodego,nic a nic się nie
                            czepiał,nawet gdy mi auto zgasło 2x z rzędu przy parkowaniu,słowem
                            się nie odezwał,gdy zaparkowałam,tylko powiedział "a teraz prosze
                            wyjechać",żadnych głupich komentarzy,karcenia.Nie pamiętam dobrze
                            nazwiska a o imieniu nie wspomne,ale coś ze
                            Szczepanik,Szczepański...wyleciało mi z głowy.Baaardzo miły facet.
                        • Gość: landryna Re: PORD w Gdańsku! IP: *.tczew.net.pl 04.01.09, 22:06
                          Zdałam za czwartym razem egzaminatorzy okazali się bardzo miłymi i
                          sympatycznymi ludzmi omówili moje błędy i życzyli powodzenia
                          następnym razem.Dopiero p.Brunona zabrałam na wycieczkę po Gdańsku
                          polecenia wydawał z dużym wyprzedzeniem mogłam się przygotować nie
                          wprowadzał dodatkowego stresu nie rozmawiał co pozwalało mi się
                          skupić popełniony błąd skomentował nie rozwodził się w ośrodku
                          omówił cały egzamin i stwierdził, że jeżdżę mało dynamicznie ale
                          bezpiecznie.Nie stresuj się Oni są OK
                        • Gość: S.R Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 20:40
                          Pan |Zbigniew jak ma na nazwisko? wiesz może?
                • Gość: Gdynianin Re: PORD w Gdańsku! IP: *.gdynia.mm.pl 10.12.09, 22:54
                  Mam B,C i D kategorie wszystkie zdane za pierwszym razem i powiem wam że to nie
                  zależy od samochodu ale od osoby jak jeździ.
    • Gość: aaa Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 09:07
      Wrażenia z tego miejsca są super,Egzaminatorzy też ok.
      Samochody niczym się nie różnią,a tak na serio,to weź sie do
      nauki,wówczas egzamin będzie dla Ciebie bardzo przyjemnym
      przeżyciem,nie horrorem.
    • Gość: Pechowa kursantka Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: *.ib.tcz.pl 08.01.09, 16:33
      No i stało się. Dzisiaj poległam w Gdańsku już czwarty raz. Ale tym
      razem udało mi się wreszcie wyjechac z placu. Tym razem plac ok,
      chociaż musiałam powtórzyc górkę, bo zgasło mi auto za pierwszą
      próbą. Miasto natomiast - katastrofa!!!
      I stąd moje pytanie. Czy moglibyście polecic mi dobrą szkołę jazdy i
      instruktora blisko PORDu? Po Gdańsku nie jeździłam dużo, bo mieszkam
      30 km od Gdańska i jeździłam w moim mieście. Będę wdzięczna za
      informacje.
      • Gość: kursantka Re: Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 16:41
        ja moge polecić Elka School, fakt ich biuro nie mieści sie blisko PORDU bo az we
        wrzeszczu...ale za to placyk mają dość blisko PORDu, świetnie uczą no i jeżdzisz
        z instruktorem gdzie chcesz (mozesz powiedzieć np ze chcesz jeździc po trasach
        egzaminacyjnych) ...a trasy egzaminacyjne znają doskonale :) i wszystkie
        "pułapki" też :D
        • Gość: Pechowa kursantka Re: Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: *.ib.tcz.pl 09.01.09, 19:03
          Dzięki bardzo za podpowiedź. Po niedzieli napewno do nich zadzwonię.
          Mam tylko nadzieję, że na jazdę nie czeka się zbyt długo, bo egzamin
          mam już 20 stycznia, a chciałabym pojeździc chociaż dwa razy.
          Zobaczymy.
          • Gość: adama-mama Re: Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: *.rev.pro-internet.pl 13.01.09, 22:41
            Ja jeździłam na Przymorzu w szkole Lech. I praktycznie tylko trasami
            egzaminacyjnymi. Mój instruktor znał rózne pułapki w różnycjh
            miejscach. I jedna taka mi się trafiła na egz. - wybrnęłam bo
            wiedziałam w czym rzecz.
      • Gość: szympans Re: Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: 193.26.131.* 21.02.09, 23:42
        Gorąco polecam OSK-Elite i Pana Artura Olszewskiego, z doświadczeniem
        egzaminatora i super podejściem do kursanta. Jazdy tylko po trasach
        egzaminacyjnych, nie marnuje się ani minuty i niedrogo.
        • Gość: Kasia Re: Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: 193.26.131.* 25.02.09, 00:52
          Tylko osk-elite. Młody zespół super fajnych instruktorów i instruktorek. Szkoła
          mieści się w Centrum Gdańska a jazdy tylko na trasach egzaminacyjnych więc nie
          ma później nieznanych miejsc i kruczków na egz :)
        • Gość: Katrin Re: Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: *.ip.jarsat.pl 13.11.12, 23:33
          Potwierdzam i polecam ! Sprawdziłam osobiście.
          Egzamin zaliczony za 1 razem :)
      • Gość: dawid Re: Dobra szkoła jazdy blisko PORDu. IP: *.abaks.pl 24.02.09, 18:34
        polecam osk elite bardzo dobrze ucza wpisz sobie w google osk-
        elite .pl z gdanska sa polecam
    • Gość: Adaś Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:46
      Witam ;)
      Egzamin miałem 27.01.2009 o godzinie 18.45
      Gdy zobaczyłem Panią Egzaminatorkę od razu wiedzialem ze pojadę z nią . Okazała się bardzo miłą osobą . Oczywiście plac zaliczyłem bez problemu potem miasto . Nie było problemów chociaż robiła mi pułapki to i tak sobie z nimi poradziłem . Egzamin zdałem za pierwszym razem . Dla podchodzący do egzaminu pierwszy raz - nie słuchajcie tych którzy twierdza ze egazminator oblał ich a zrobili wszystko dobrze . Oni to też ludzie i nie są wcale tacy okropni jak mowią inni ;) pozdrawiam .
      • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.ib.tcz.pl 31.01.09, 21:23
        Witaj! A z którą egzaminatorką zdawałeś? Bo w PORDZIE w Gdańsku są
        chyba dwie. Ja ostatni egzamin też miałam z kobietą, Panią Gabrielą.
        Na początku trochę się czepiała, że źle ustawiłam boczne lusterka.
        Potem kilka razy na łuku krzyczała mi, żebym patrzyła w tylnią szybę
        a nie w lusterka. Dlatego na placu już trochę się zestresowałam. Ale
        na mieście było już ok. Oblałam z własnej winy. Nie mam do niej
        żalu. Powiem nawet, że mogłabym zdawac z nią jeszcze raz.
    • Gość: Justysia125 Re: PORD w Gdańsku! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.02.09, 16:18
      Witam ja zdawałam 3 lutego i zdałam za pierwszym razem (do tej pory nie mogę uwierzyć). Niewiem jak się nazywał egzaminator taki starszy pan, ale był bardzo wyrozumiały ponieważ popełniłam kilka małych błędów (kilka jest dopuszczalnych), samochód numer 4. Teraz czekam na odbiór, chyba dopiero jak bede mieć w rękach dokument to naprawdę uwierzę. Życzę wszystkim zdającym takiego szczęścia jakie ja miałam :)
      • Gość: mysza Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 19:30
        też zdawałam na samochodzie z nr 4 :) zapewne egzaminator to p.
        Edward (starszy, siwy pan) tez z nim miałam - zdane za pierwszym
        podejściem :)
        • Gość: staś Re: PORD w Gdańsku! IP: *.idc.net.pl 04.02.09, 19:39
          Nie obraź się Pechowa kursantko, ale jak trzy razy nie zrobiłaś nawet placu to
          nie myśl o pechu tylko o swoich umiejętnościach.
          Lepiej na tym wyjdziesz, serio piszę.
          • Gość: Justysia125 Re: PORD w Gdańsku! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 04.02.09, 20:25
            MYSZA a jak długo czekałaś na odbiór prawka?
            • Gość: mysza Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 12:44
              równo tydzień czekałam :)
          • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:14
            Na szczęście Stasiu nie mogę się z Tobą zgodzić. W moim przypadku
            nie chodzi wcale o brak umiejętności. Na kursie łuk wychodził mi
            bezbłędnie. W 90% to stres sprawił, że do dziś nie zdałam egzaminu.
            Trudno zrobić poprawnie łuk, kiedy noga skacze Ci na sprzęgle z
            nerwów. Mam nadzieję, że Tobie udało się zdać egzamin szybko i
            bezboleśnie. Pozdrawiam.
            • Gość: wega Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 11:23
              hura a ja zdalam dzis za pierwszym razem w Gdyni, hura, egzaminator dosc chłodny i szorstki ale nie dałam się :) zycze wszystkim najlepszego :)
              • Gość: Justysia125 Re: PORD w Gdańsku! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 05.02.09, 11:52
                Gratulacje WEGA!
                • Gość: misioo Re: PORD w Gdańsku! IP: *.eimg.pl 05.02.09, 23:13
                  Również zdałem dzisiaj około 13 przy pierwszym podejściu u bardzo sympatycznego
                  pana egzaminatora Leszka :)
                  Pozdrawiam wszystkich,którzy czekają na egzamin i pamiętajcie, że nerwy
                  najlepiej zostawić w domu lub ewentualnie w poczekalni PORD-u :)
                  • eliiii Re: PORD w Gdańsku! 06.02.09, 00:05
                    Gratuluję!!! do zobaczenia na ulicach 3miasta:)
            • Gość: staś Re: PORD w Gdańsku! IP: *.idc.net.pl 08.02.09, 16:38
              Trochę się z Tobą zgodzę, ale nie do końca.
              Stes zawsze będzie, lewa loga trzęsie się niejako "w standardzie" na egzaminie.
              Zgadzam się, to jasne.
              Natomiast skoro czegoś nie potrafimy wykonać to czegoś nam brakuje.
              I nie usprawiedliwimy tego tym tak modnym teraz "stresem'. W dodatku takie
              myślenie uniemożliwie nam poprawienie się. No bo co Ja mam poprawiać, skoro to
              wina tylko i wyłącznie stresu?
              Proponuję, zmień jednak myślenie. Poczuj się sama odpowiedzialna za to co
              robisz. Poćwicz i sama zobaczysz efekty.
              Powodzenia.
              P.S.
              Parę egzaminów już zdałem, nie zawsze za pierwszym razem. Jakoś leci.
              • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 18:29
                Stasiu! Może masz trochę racji w tym co piszesz. Zauważyłam po
                sobie, że za każdym podejściem do egzaminu idzie mi coraz lepiej,
                pomimo, że oblewam. Chyba zaczynam się uodparniać na stres
                egzaminacyjny. Kolejne podejście w marcu. Liczę, że tym razem będzie
                dobrze.
              • eliiii Re: PORD w Gdańsku! 08.02.09, 18:34
                Gość portalu: staś napisał(a):

> Parę egzaminów już zdałem, nie zawsze za pierwszym razem. Jakoś
                leci.

Stasiu, gratuluję serdecznie wszystkich zdanych egzaminów:):):)
            • Gość: Beata Re: PORD w Gdańsku! IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.10, 16:17
              7 lipca zdawałam egzamin o 7 rano samochodem nr 7, nie zaliczyłam
              pasa ruchu, który na kursie robiłam bezbłędu. Nerwy i stres robia
              swoje a jeszcze źle ustawione lusterka i bucowaty egzaminator=klapa
              • Gość: maniora Re: PORD w Gdańsku! IP: *.stg.pl 23.11.11, 17:52
                ten samochod nr 7 cos pechowy musi byc, bo ja na nim tez oblalam ;/
    • Gość: monia Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 18:55
      Dzisiejszy piątek 13-go był dla mnie bardzo szczęśliwy - zdałam :D !!
      Pan egzaminator - nie pamiętam nazwiska - bardzo profesjonalny, konkretny i rzeczowy, na końcu podsumował całą moją jazdę, wskazał, na co zwrócić szczególną uwagę, co poprawić, a następnie życząc szerokiej drogi poinformował o pozytywnym wyniku egzaminu!!
      Jeszcze sama nie mogę uwierzyć, super uczucie :)

Wie ktoś może ile się teraz czeka na wydanie dokumentu? I kiedy należy zapłacić za prawko - przy odbiorze czy jakoś wcześniej?
      • Gość: mysza Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 19:02
        gratuluje!!!
        ja czekałam 7 dni na prawko... można płacić na miejscu lub wcześniej
        przelewem
      • Gość: Pechowa kursantka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 08:07
        Wielkie gratulacje Monia!
        Ja też będę zdawała w piątek 13-go. Z tą tylko różnicą, że w marcu.
        Mam nadzieję, że i dla mnie okaże się szczęśliwy. Specjalnie
        wybrałam sobie ten termin. Pozdrawiam.
        • Gość: monia Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 10:15
          Dzięki, dzięki :)
          Ja swojego terminu nie wybierałam celowo, proponowano mi ten pt. 13go albo
          dopiero termin w marcu.. W sumie dzień jak każdy inny ;)

• Gość: paweł Re: PORD w Gdańsku! IP: *.ttk209.sta.nsm.pl 18.02.09, 22:12
            Witam zdałem dzisiaj prawko za pierwszym razem ile bede czekał na odbiór ,po ilu
            moge tam jechac??
            • eliiii Re: PORD w Gdańsku! 18.02.09, 23:26
              Gratulacje:)
            • Gość: mysza Re: PORD w Gdańsku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 10:10
              Gratuluje!!!!!!!!

www.kierowca.pwpw.pl/ na tej stronce mozesz sprawdzić czy juz masz
              prawko do odebrania... ja czekałam tydzień
    • eliiii Re: PORD w Gdańsku! 21.02.09, 10:33
      Wcześniej Kraków, teraz Gdańsk:

CBŚ zatrzymało 46 osób z Pomorskiego Ośrodka Ruchu Drogowego w
      Gdańsku, którzy w zamian za łapówki załatwiali pozytywne wyniki
      egzaminów na prawo jazdy.

Zatrzymano m.in. 14 egzaminatorów, 17 instruktorów nauki jazdy, 7
      pracowników administracyjnych i 8 właścicieli ośrodków szkolenia.

- Zatrzymania były we wtorek i czwartek - mówi Zbigniew Niemczyk
      szef oddziału prokuratury krajowej w Gdańsku. - Na wniosek
      prokuratury zatrzymane osoby dostały zakaz wykonywania obowiązków.

Zarzuty usłyszało także 140 kursantów, którzy wręczyli korzyści
      majątkowe.

Policja podaje, że zorganizowana grupa przestępcza działała w latach
      2003-2008.

Zatrzymanym grozi kara do 8 lat pozbawienia wolności.
      • Gość: mysza Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 11:09
        nareszcie zrobili porządek :D:D:D
        • Gość: sceptyk Re: PORD w Gdańsku! IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 11:25
          aż afera no, zatrzymali i co? Pewnie wypuścili, bo winę trzeba udowodnić.
          Medialnie temat na piątkę, jutro pewnie w Fakcie na 1 stronie będzie. Udowodnić,
          skazać i odsunąć od zawodu na zawsze. Wszędzie się znajdą ludzie bardziej
          pazerni na łatwy grosz. Ja nigdy nie dałem i nie dam łapówki.Dopóki będą ci co
          będą chcieli dać znajdą się tacy co wezmą.
          • Gość: monia Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 13:39
            Dokładnie tak.
            Hdyby nie było takich, co dają, to i nie byłoby takich co biorą. I to nie tylko
            w tej branży...
            • w357 wiecie kto nie bierze ? 21.02.09, 18:25

Ryba i Nieboszczyk !

- Ryba już się wycwaniła :-)
              - Nieboszczyk .... już "swoje" wziął,
              a teraz już Mu się nie chce ;-)
              • eliiii Re: wiecie kto nie bierze ? 21.02.09, 18:28
                jak dają, to trzeba brać:):):)
      • Gość: gość Re: PORD w Gdańsku! IP: *.idc.net.pl 21.02.09, 20:02
        Elii, co znalazłaś w Krakowie?
        Coś Ci się chyba pomyliło?
        • eliiii Re: PORD w Gdańsku! 21.02.09, 20:09
          Nie, nie zdawałam w Krakowie, taka szalona nie jestem:)
          Nic mi się nie pomyliło, sama wklejałam na forum 17 lutego taki oto
          fragment tekstu:

Małopolscy policjanci zatrzymali kolejnego instruktora nauki jazdy
          oraz dwóch lekarzy uczestniczących w procederze załatwiania za
          pieniądze praw jazdy, bez konieczności uczestniczenia w kursie i
          egzaminach - poinformował rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w
          Krakowie, Dariusz Nowak. (Wirtualna Polska)
          • Gość: gość Re: PORD w Gdańsku! IP: *.idc.net.pl 21.02.09, 20:41
            To, że małopolscy policjanci to nie znaczy , że w Krakowie. Dziennikarska notka
            jest niestety, często myląca.
        • eliiii Re: PORD w Gdańsku! 21.02.09, 20:30
          moto.wp.pl/kat,23681,title,Lewe-prawo-jazdy-bez-kursu-i-egzaminu,wid,10859200,wiadomosc.html

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=31713
          • Gość: gość Re: PORD w Gdańsku! IP: *.idc.net.pl 21.02.09, 21:33
            A sytuacja dotyczyła najpierw Śląska, a potem Nowego Sącza.
            A policjanci byli z Krakowa.
            • eliiii Re: PORD w Gdańsku! 21.02.09, 21:43
              masz rację, zwracam honor. nigdzie nie jest napisane, że to Kraków
    • Gość: wideo Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: 89.108.220.* 22.02.09, 15:53

www.tvn24.pl/2202337,28377,0,0,1,wideo.html

Unieważnią 160 praw jazdy osobom które zapłaciły łapówki ?
      • Gość: venom Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 15:56
        raczej pewne.
        • Gość: mysza Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:03
          www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=31738 ciekawe
          kto będzie egzaminował skoro już tyle osób tam zatrzymano :D
          • Gość: venom Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.09, 17:54
            ciekawe jak sobie poradzili z tak "przeczesaną " kadrą. Zdawał ktoś?
            • Gość: kati Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.chello.pl 04.03.09, 18:06
              zdawalam dzien po zatrzymaniu,po raz pierwszy,zrobilam kilka bledow
              dopuszczalnych ale zdalam,nie odczulo sie paskudnej korupcji,wszystko
              przebiegalo prawidlowo,tylko duzo dluzej,pewnie z racji braku egzaminatorow tych
              co zwinęli,moj chlopak tez zdal,zdawalismy w tym samym dniu,kolezanka oblala z
              jej winy(przewrocila tyczke na rekawie)teraz czeka prawie 2 miesiace na
              egzamin,terminy są za dlugie,ale skoro tyle osob zatrzymali to kto ma
              egzaminowac????
          • ania-461 Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? 23.02.09, 17:57
            Witam , to mija się jak zwykle z prawdą. Zdawałam dzisiaj ,egzamin
            odbył sie bez problemów , czas oczekiwania na jazdę po testach 2
            godziny.Inna rzecz , że oblałam na placyku(zakaz patrzenia w
            lusterka).Jestem przygnębiona , ale jak czytam Wasze posty , to lżej
            mi na sercu.Pozdrawiam
            • Gość: monia Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:30
              Jaki "zakaz patrzenia w lusterka"?
              Przecież podczas pierwszego zadania egzaminacyjnego egzaminowany powinien
              obserwować tor jazdy zarówno przez lusterka, jak i przez tylną szybę...
              • Gość: gość Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:52
                Jak się obleje na placu,to winny musi się znaleźć.
                Tu zawiniły lusterka.
                Ach te przeklęte lusterka.
              • ania-461 Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? 23.02.09, 19:18
                Też byłam o tym przekonana, dopóki nie zaczęłam cofać!
                • Gość: gość Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 19:23
                  Znam "klimat" egzaminów i nie słyszałam o zakazie patrzenia w
                  lusterka i nigdy nie usłyszałam takiego zakazu od egzaminatora.
                  • ania-461 Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? 23.02.09, 19:30
                    Gość portalu: gość napisał(a):

> Znam "klimat" egzaminów i nie słyszałam o zakazie patrzenia w
                    > lusterka i nigdy nie usłyszałam takiego zakazu od egzaminatora.
                    No a ja niestety tak , od Piotra Szczepaniaka , czy jak mu tam
                    • Gość: gość Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 19:35
                      A Ty jak się nazywasz?
                      Chyba to nie tajemnica.
                    • w357 Piotr Szczepaniak do Prokuratora.... 23.02.09, 19:39
                      .... albo "Komisji Śledczej" o "wydawaniu Uprawnień ...."

Jeżeli zapodane "Zeznania" nie są pomówieniem.
                    • Gość: monia Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 19:46
                      Jeżeli faktycznie egzaminator zakazał Ci patrzeć w lusterka (tzn. powiedział to
                      wprost, a nie coś w stylu, że za dużo patrzysz w lusterka, albo, że proszę
                      patrzeć w tylną szybę), albo, co gorsza, złożył Ci lusterka (bo swego czasu w
                      PORD był taki jeden egzaminator), to masz podstawę do odwołania.

Na swoim pierwszym egzaminie, też w PORD, pan egzaminator tuż przed rozpoczęciem
                      zadania powiedział mi dosłownie: "Przypominam, że jadąc do tyłu, obserwujemy tor
                      jazdy przez lusterka ORAZ przez tylną szybę".

• w357 podstawa Prawna --> 23.02.09, 20:08

Dziennik Ustaw z 2005 r. Nr 217 poz. 1834
                        ROZPORZĄDZENIE
                        MINISTRA INFRASTRUKTURY1)
                        z dnia 27 października 2005 r.
                        w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez
                        kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów2)
                        (Dz. U. z dnia 31 października 2005 r.)

Na podstawie art. 115 ust. 1 pkt 1-4 ustawy z dnia 20 czerwca 1997
                        r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908, z
                        późn. zm.3)) zarządza się, co następuje:

........
                        ..........
                        Zasady przeprowadzania egzaminu praktycznego
                        § 9. 1. Egzamin praktyczny polega na:
                        1) wykonaniu na placu manewrowym zadań określonych:
                        a) w tabeli 2, z zastrzeżeniem pkt 2 - zgodnie z techniką kierowania
                        pojazdem i kryteriami określonymi w tabeli 4, jeżeli osoba jest
                        egzaminowana w zakresie jednej z kategorii prawa jazdy,
                        ............
                        .....

Tabela 4
                        Poz.1.
                        .......
                        .....
                        1) pozycja początkowa pojazdu określona w instrukcji
                        w tabeli nr 9,
                        2) dla kategorii B, B1, C, C1, D1 - płynna jazda pasem
                        ruchu do przodu i tyłu (w przypadku kategorii B i B1
                        w trakcie jazdy do tyłu obserwacja toru jazdy pojazdu
                        zgodnie z techniką kierowania przez tylną szybę
                        pojazdu i lusterka),

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                        Zwróć UWAGĘ na Text --> (w przypadku kategorii B i B1
                        w trakcie jazdy do tyłu obserwacja toru jazdy pojazdu
                        zgodnie z techniką kierowania przez tylną szybę
                        pojazdu i lusterka),

Wnioski ?
                        WNIOSKI przyjmuje Sekretariat.

• w357 i to jest podstwa do Odwołania się, o ile.... 23.02.09, 19:35
              ..... nic nie przekręciłaś, a Ja dobrze zrozumiałem.

ania-461 napisała:

>> .......Inna rzecz , że oblałam na placyku
              >> (zakaz patrzenia w lusterka).

Możesz sprawdzić w Dz.U. o Egzaminowaniu (który wciąż OBOWIĄZUJE).

PS
              Kiedyś już o tym pisałem.... jak to byłem Obserwatorem Egzaminów
              ("zaraz" po wejściu w życie owego Dz.U.).
          • kitek_maly Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? 25.02.09, 08:52

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=31738
            Świetna jest ta sonda z lewej. :-D Of kors nie będą grzebać przy IP, jeśli ktoś
            odpowie, że 'dał'. ;-)
            • Gość: mike Re: PORD w Gdańsku! Unieważnią prawa jazdy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:24
              Wczoraj Środa Popielcowa okazała siędla mnei szczęśliwym dniem do
              zdałem prawo jazdy za pierwszym podejściem. Miałem 2 egzaminy
              jednego dnia i oba zaliczyłem, był fajny młody ok 30 lat egzaminator
              trochę się czepiał ale mnei nei oblał.
              • Gość: halmany Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: *.chello.pl 27.02.09, 14:48
                czy ktoś wie czy wejdą nowe zasady egzaminowania i kiedy??/Bo czytam posty i
                niektóre osoby piszą że po teorii mieli odrazu jazdy tego samego dnia tak więc
                czy weszły już nowe zasady czy to przypadek a raczej fart!!!
                • Gość: mysza Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 15:22
                  można się zapisać osobno na teorie i osobno na praktyke... ale także
                  można zapisać się na exam żeby było wszystko jednego dnia...tylko
                  dłuuuugo się czeka... musisz w PORDzie powiedzieć przy zapisywaniu
                  sie na egzamin, że chciałbyś jednego dnia zdawać...
                  • Gość: angel Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: *.chelmnet.pl 28.02.09, 19:22
                    zdałam wczoraj egzamin za 1 razem :) mialam super egzaminatora. wie
                    ktos ile czeka sie na odbiór prawka w Gdansku na chełmie?
                    • Gość: angel Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: *.chelmnet.pl 28.02.09, 19:23
                      zdałam wczoraj egzamin za 1 razem :) mialam super egzaminatora. wie
                      ktos ile czeka sie na odbiór prawka w Gdansku na chełmie?

ah no i miałam teorie od razu przed praktyką, a na jazde czekałam
                      jakas godzine .
                      • Gość: monia Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 21:24
                        Ja czekałam 11 dni.
                      • Gość: Agnieszka Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: 85.128.89.* 03.03.09, 13:43
                        jak to mozliwe ze miałas praktyke od razu przed teorią, ja
                        zapisywalam się w lutym na pierwszy termin i za kilka dnia mam testy
                        i jak zdam to moge się umówić na jazde, od czego zalezy to wszytsko
                        to jakas paranoja
                        • Gość: angel Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: *.chelmnet.pl 07.03.09, 09:32
                          nie wiem jak mozliwe ale mozliwe, zapisywalam sie kolo 23 stycznia i
                          pani powiedziala ze od 16 lutego mozn zapisywac sie juz na dwa naraz.
                          • Gość: AGA Re: PORD w Gdańsku.nowe zasady egzaminu IP: 85.128.89.* 09.03.09, 10:05
                            no to ja mialma pecha bo zapisywałam sie kolo 9 lutego, ale
                            dzwonilam tam w zeszłym tygodniu ok. 03 marca i pani nadsal twierdzi
                            ze zadaje sie osobno, nie wiem co w tym gdańskim pordzie sie dzieje
    • Gość: Anka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chello.pl 28.02.09, 22:45
      Jest dużo lepiej niż mówią. Mi znajomi takie historie naopowiadali,
      że szłam na egzamin przerażona, aczkolwiek ja uwielbiam motoryzację,
      więc zdanie egzaminu to było kwestia ambicji :) Zdawałam z takim
      młodym facetem, nazywał się Nowak o ile pamiętam, jechałam
      samochodem nr 7, 3-drzwiowym i zdawałam 30.09 ok. 20, więc z jednej
      strony było już zupełnie ciemno, ale z drugiej nie było prawie
      samochodów na ulicach. Auto prowadziło się bardzo dobrze,
      egzaminator jak to zwykle oschły i milczący, tylko na końcu się
      rozgadał z komplementami, ze urodziłam się za kierownicą itp :D no i
      zdane za 1-szym podejściem ^_^
      • Gość: mmmm Re: PORD w Gdańsku! do ania-461 IP: *.chello.pl 02.03.09, 19:49
        ja zdawalam u tego egzaminatora i nie zakazal patrzec w lusterka,
        tzn skontrolowalam jedynie przy cofaniu na zakrecie czy mam rowno
        linie i potem patrzalam w tylna szybe-nie uslyszalam,ze zle zrobilam
        zerkajac z poczatku w lusterka.Zdalam u niego,byl b mily,nie
        marudzil nic ani nie gderal cala droge ze cos zle robie.
        • Gość: gepard Re: PORD w Gdańsku! do ania-461 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 20:17
          Gratulacje mmmm :)

No i stąd rodzą się te wszystkie straaaszne historie jak to trudno zdać egzamin, jak to egzaminatorzy chcą koniecznie uwalić, jak się czepiają wszystkiego i że egzamin ktoś oblał bo egzaminator był be, albo tyczka krzywa, albo ptak nasrał na szybę, albo... Za grosz samokrytyki.

Pewnie dziewczyna patrzyła cały czas w lusterka (bo i takie okazy się zdarzają co tylko na "sposób lusterkowy" jak małpy jeżdżą), na to egzaminator, żeby ciut pomóc, coby powtórki nie było: "Proszę w tylną szybę patrzeć".. no i niewiele trzeba żeby dorobić sobie historyjkę, że egzaminator "zakazał" patrzeć w lusterka. No bo jak to, przyznać się do własnego błędu? Skąd! Toż to przecież ten chamowaty egzaminator jest winny!

• Gość: murinjo Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 21:04
        a ja tez dawałem z tym typem.cichociemny jakiego wcześniej nie
        widziałem.może wcześniej wygadał zasób swoich słów.przyczepił się do
        mnie o rzeczy, o któych nie powinien sie przyczepić.może tego pana
        powinni na egzamin wysłać.ciekawe jak on jeździ?powinni ten caały
        pord w Gdańsku rozwiązać i na rok zawieśić egzaminy bo to co sie tam
        wyprawia to skandal.w innych miastach tego nie ma.czekam na kolejne
        newsy o aferze.
        • Gość: . Re: PORD w Gdańsku! IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 08:09
          ja zdawałam w ubiegły piątek z miłym, dość okrągłym panem egzaminiatorem i zdałam, a pan egzaminator traktował mnie jak człowieka,a nie jak kolejne 100 zł..
        • Gość: Patryk B. Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 02:22
          > widziałem.może wcześniej wygadał zasób swoich słów.przyczepił się do
          > mnie o rzeczy, o któych nie powinien sie przyczepić.może tego pana

1. egzaminatorzy zazwyczaj nie prowadzą rozmów ze zdającymi - żeby mogli się
          skupić na prowadzeniu
          2. odwołałeś się od decyzji "czepiającego się" (ha ha, ale nieuki uwielbiają to
          słowo) egzaminatora? Masz do tego prawo!
    • Gość: ambrozy Re: PORD w Gdańsku! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.09, 18:17
      ja jechałem jak dotąd 6 i 7 w siódemce jedynka nie wchodziła ale teraz wymienili
      samochody i jechałem 10 ale egzaminator który był wcześniej około2 lat temu
      nauczycielem jazdy w rydwanie w Pruszczu i to on mnie uczył teraz mnie oblał
      zaraz po tym jak mnie poznał

Ps: jak chcecie zdać to liczcie na szczęście to wtedy macie jakieś szanse
    • Gość: shu Re: PORD w Gdyni! IP: *.chello.pl 04.03.09, 19:35
      a ja mialam pecha, trzy razy trafiłam na tego samego egzaminatora,
      Jarosława K i trzy razy mnie oblał, 2 razy górka i raz na zółtym
      świtle...
      • eliiii Re: PORD w Gdyni! 04.03.09, 20:14
        Gość portalu: shu napisał(a):

> a ja mialam pecha, trzy razy trafiłam na tego samego egzaminatora,
        > Jarosława K i trzy razy mnie oblał, 2 razy górka i raz na zółtym
        > świtle...

Taki dość młody, krzyczący jak w wojsku?????????????
        Też za pierwszym razem na niego trafiłam. Byłam w szoku, że tak
        można traktować ludzi. Poszłam tam z życzliwym uśmiechem, a on
        sprowadził mnie do parteru... tylko szczęście w nieszczęściu, że
        oblałam na łuku i nie musiałam z nim nigdzie jechać (naprawdę się
        cieszyłam, że mogę już iść i nie oglądać pana egzaminatora
        Jarosława)... rzeczywiście to pech trafić na takiego człowieka!
      • Gość: ania Re: PORD w Gdyni! IP: 109.243.67.* 03.08.10, 13:11
        nie dosc ze tak duzo płacimy za kurs to jeszcze h...** nie przepuszczaja
        za 3 razem mysla ze my sramy pieniedzmi a tymczasem zastanawiamy sie
        jak przezyc kolejny dzien bo własnie ostatnia stówe i 12 zł dałam na
        kolejne zdanie, chociaz kazdy wie ze za 112 zł nikt nawet nie wyjezdzi
        na egzaminie dla mnie to jest złodziejstwo i jeszcze państwowe . kur*a
        taka jest prawda i niech to kazdy głosno powie!!!!!!!! rozumiem zeby za
        1 razem nie zdac ale za 3? jesli egzaminator bedzie mial dobry humor
        dzis to zdasz a jak zły to wogole nie idz !
        • Gość: gość Re: PORD w Gdyni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 16:53
          Ty wogóle nie zdasz,z takim podejściem nie masz szans.
      • Gość: xyz Re: PORD w Gdyni! IP: *.szczecin.mm.pl 09.03.11, 21:30
        to prawda Jarosław K to totalny kretyn chyba nikt u niego nie zdał...ja zdałam za 7 razem było warto walczyć:) ostatni egzamin był z Panem Andruszkiewiczem czy jakoś tak -super gościu naprawde:)
      • Gość: adam Re: PORD w Gdyni! IP: *.204.126.195.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.11, 08:20
        łapówkarze biorą to się widzi jak taki kierowca świeżo upieczony jedzie
      • Gość: prokuratura Re: PORD w Gdyni! IP: *.204.30.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.11, 08:29
        mawia i tyle myślą ze sprawa ucichła i dalej mogą swoje ciemne interesy załatwiać ale spłynie na nich też sprawiedliwość . Powiem wam jaki jest schemat załatwianych praw jazdy żeby nie wpaść po prostu instruktor dogaduje się z egzaminatorem żeby ten na egzaminie pojechał tą samą trasom co ma nauczone kursanta na pamięć i takim sposobem jest niby na kamerach ok.
      • Gość: emilka Re: PORD w Gdyni! IP: *.net.stream.pl 17.11.11, 21:16
        CZY ten Jarosław jest wszędzie(Gdańsk,Gdynia)? a może ON nazywa się inaczej?
        • Gość: emilka1 Re: PORD w Gdyni! IP: *.net.stream.pl 17.11.11, 23:18
          On się nazywa (A zainteresowni B ędą wiedzieć)-niewiadomo.Ale jest wyrozumiały,nie wprowadza celowo w błąd,lubi profesjonalizm w "szybkości jazdy"{(uważać w czasie egzaminu na kontrolujące fono-małżonki !!(dno)}bo-wszysko przerąbane}
    • 7serek7 PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 10.03.09, 16:36
      witam , czy ktos moze pamieta jak sie nazywał egzaminator z samochodu nr 9?
      bardzo wporzadku był ten Pan, zycze kazdemu by na niego trafił, uczciwy ,
      rzetelny nie wywiera presji na kursantach,w średni wieku ok 40 lat myśle, z tym
      emocji zapomnialem ja ksie nazywa,,, JAroslaw moze mial na imie , nie pamietam
      • Gość: hjena Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.laczpol.net.pl 10.03.09, 18:14
        czyżby Gikiewicz?
        Swietny facet ale mialam przyjemność u niego nie zdać .

Na numery nie ma co patrzeć, są losowe.
        • Gość: Uczciwy Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: 178.19.184.* 27.11.11, 23:12
          Świetny ?

To chyba żart - ulubione powiedzonko :Zwisa mi to jak kilo kitu na jajach...

Ale może to nie ten Pan.
      • Gość: karolka Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:46
        żaden samochód nie jest przypisany do konkretnego egzaminatora, ja 9
        mialam dwa razy i za każdym razem inny egzaminator, za 3 razem
        miałam nr 5 i zdałam:)
        • Gość: adula Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: 217.172.227.* 01.12.09, 15:06
          mój mąż zdawał na "9" w Gdyni. Ale z tego co pamiętam, to był
          Lewandowski, landowski, coś w tym stylu. Zdał za 1 razem :D Ja mam
          egzamin jutro i chyba przestane czytać to forum, bo to moje 1 wsze
          podejście i tylko sie stresuje ;/ pozdrawiam
        • Gość: pati Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.ip.attu.pl 04.04.11, 11:20
          Numer samochodu jak i egzaminator są przypadkowi.Zdarza się,ze zdaje się za pierwszym razem ale jest to sporadyczne tzn,1na 10.Katastrofa. Przyczepiają się do niczego i chodzi tylko i wyłącznie o kasę.
      • Gość: renia Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 11:13
        powinienes miec papierek z jego pieczatka. imie i nazwisko i numer jakistam
      • Gość: karol Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.net.stream.pl 17.11.11, 22:32
        On jest wielką niewiadomą, ale chyba to PAN ANDRZEJ B.-super facet,spokojny,wyrozumiały,zimny-opanowany(wewnątrz Niego się gotuje-nie pokazuje tego)
      • Gość: kamil Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.net.stream.pl 17.11.11, 22:48
        On się inaczej nazywa(uważaj bo ma wariatkę "żonę")
        • Gość: miszcz Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.gdynia.mm.pl 22.11.11, 23:53
          O co chodzi z tą żoną?
          • Gość: irek Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.net.stream.pl 06.02.12, 21:53
            ONA to zazdrosna wariatka
      • Gość: iwona Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.net.stream.pl 17.11.11, 23:00
        On jest super,wyrozumiały ,delikatny w ocenach kursantów [aby tylko nie zadzwoniła jego żona-(koszmar -"blondynka")- to już po egzaminie -ona jest złym fatum-streso-twórczym monsrtrum!!!! UWAZAJCIE
        • Gość: irek Re: PORD w GDyni, samochó egzaminacyjny nr 9 IP: *.net.stream.pl 06.02.12, 21:57
          Chyba o tej samej babie mówimy,( SZkoda faceta całą kasę Mu zabiera)
    • Gość: pawel PORD w Gdańsku! IP: *.174.16.8.jpk.pl 10.03.09, 17:01
      orientuje sie ktos czy sa jeszcze egzaminy laczone (teoira i praktyka jednego
      dnia)? a jak nie ma to czy jest jakas szansa , ze je znow wprowadza w najbliszym
      czasie?
      • Gość: aga Re: PORD w Gdańsku! IP: 85.128.89.* 11.03.09, 08:41
        z tego co mi wiadomo to nie ma, tylko gdynia ma takie, ja
        zapisywałam się na początku lutego i dostalam termin na teorie
        połowa marca super nie!!!!!!!jak zdam testy to moge iść się zapisac
        na praktyke na która się czeka nawet do 2 miesięcy a teraz po tej
        aferze to pewnie i dłużej jest po prostu rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: a Re: PORD w Gdańsku! IP: 188.33.8.* 06.06.09, 20:59
        Już są Łączone.
    • Gość: xxxxxxxx Re: PORD w Gdańsku! IP: *.tvteletronik.pl 11.03.09, 19:18
      to są gnoje zależy im tylko na kasie jak nie zapłacisz to nie zdasz
      • Gość: hjena Re: PORD w Gdańsku! IP: *.laczpol.net.pl 12.03.09, 18:42
        bzdury kolego gadasz, ja zdałam bez łapówek a że miałam problem z manewrami to
        troszkę potrwało.
        • Gość: . Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chello.pl 12.03.09, 22:12
          kolezanka nie zdala przedwczoraj,a na kolejny egzamin dostala szanse
          21 marca,wiec nie zawsze sie czeka dlugo.
          • Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: PORD w Gdańsku! IP: 85.128.89.* 13.03.09, 07:44
            moze kolezanka twoja dała w łape albo ma znajomości bo ja się
            wczoraj pisywałam na kolejny termin i mam 23 kwiecien!!!!!!!!!!
            • Gość: Bartek Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 15:06
              Ja zdawałem w środe 11 marca niestety nie zdałem ustaliłem termin i
              egzamin mam dopiero na 21 Kwietnia.
              • Gość: . Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chello.pl 14.03.09, 20:28
                kolezanka nie dala w zadna lape,nie zdala juz 4 raz i byl termin
                akurat na 21 marca na godz 12 czy 12,50,moze akurat ktos zrezygnowal-
                nie wiem,ale miala jak widac szczescie:)
              • Gość: Bartek Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 19:17
                Dzisiaj miałem poraz kolejny egzamin, znów nie zdałem tym razem
                oblałem na mieście, było to moje 2 podejście mam nadzieje że kolejny
                egzamin bedzie szczęśliwy.
            • Gość: lalala Re: PORD w Gdańsku! IP: 94.231.54.* 15.03.09, 17:43
              heh ja nie dawalam i mam termin na 3kw, zapisywalam sie w piatek:) i pierwszy
              raz nie ide:P
              • Gość: Zono Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:16
                moj kolega zdal za 4 razem, i duzo beki było z tego:) na 1
                egzaminie, jakos egzamninator go nie polubił i obłał na
                jakims "ch...owym" skrzyzowaniu:) ( oczywiscie zart) oblał bo nie
                właczył migacza, na drugim egzaminie, wymusił, co za łeb:) na 3
                poległ na rekawie, najechal na linie:) a za 4 jezdzil 45 minut i...
                zdał, brawo oporny kolego:)
            • Gość: mike Re: PORD w Gdańsku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:21
              JEśli chodzi o dwa egdaminy jednego dnia to tylko luty był takim
              miesiącem w którym można było odbyć dwa egzaminy w jednym dniu. Od
              marca wszystko wróciło do tego że najpierw teoria potem praktyka
            • Gość: mike Re: PORD w Gdańsku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:21
              Mam pytanie czy ktoś z was wie jak ma na imie pan NOWAK bo też z nim
              zdawałem i zdałem za pierwszym razem ale nie pamiętam imienia.
            • Gość: Misia Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 09:48
              Wiecie co! słyszałam ze po tej aferze jest dużo nowych egzaminatorów i spotkałam sie z dużo zdanymi za pierwszym razem, może coś sie w końcu zmieniło......
          • Gość: Tomi Re: PORD w Gdańsku! IP: 193.26.131.* 03.05.09, 19:55
            Moim zdaniem kiepskiej baletnicy...

Osobiście uważam,że podstawa to wybór dobrego ośrodka szkolenia - zanim się
            zapisałem poczytałem opinie i trafiłem do Pana Artura Olszewskiego z OSK ELITE
            nie dość że młody i przesympatyczny ma ogromne doświadczenie i pracował również
            jako egzaminator więc doskonale wie jak przygotować do egzaminu czego jestem
            najlepszym przykładem (zdałem za 1 razem i nic co działo się na egzaminie nie
            było niespodzianką). Uwierzcie egzaminatorzy nie są tacy źli i surowi jak
            większość z Was pisze to tylko kwestia dobrego przygotowania...Czy większość z
            Was tak narzekających gdyby sama była egzaminatorem i oceniając siebie dałaby
            sobie prawo jazdy ????

Mam kolegę, który zaczął kurs razem ze mną - niestety w innym ośrodku gdyż
            kierował się tylko ceną i bliskością od domu później jednak się okazało, że
            oszczędził tylko pozornie...za materiały dydaktyczne płacił osobno, za egzamin
            wewnętrzny również a jazdy zamiast 60 minut trwały po 45...

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i polecam najlepszego instruktora Artura O. :)
            • Gość: any Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chello.pl 15.05.09, 21:33
              hmm...no to niezly miales osrodek,ze jeszcze zaplacili za Ciebie za egzamin w
              Pordzie...:)
              swoja droga,ja zdawalam w ubieglym roku i na poczatku nie odzywalam sie do
              egzaminatora,a nawet przerazala mnie ta cisza,az w koncu go zagadalam i rozmowa
              sie rozkrecila:) widzial,ze nie przeszkadza mi to w skupieniu sie na jezdzie,a
              na sam koniec gdy go uswiadomilam,ze stresowalam sie,on stwierdzil zdziwiony,ze
              nie bylo nic po mnie widac,ponoc mam pokerowa twarz czasami:)
              • Gość: Ewa Re: PORD w Gdańsku! IP: 178.19.184.* 04.11.10, 23:59
                Potwierdzam w 1000 % Pan Artur to prawdziwy instruktor z powołania i cudowny bezinteresowny człowiek . Tylko dzięki jego umiejętnościom zdałam !
            • Gość: Thomas Re: PORD w Gdańsku! IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 15:47
              Witam serdecznie forumowiczów. W pełni przyłączam się do powyższych opinii. Miałem przyjemność wyjeździć kilka godzin dodatkowych pod czujnym okiem Pana Artura Olszewskiego. Mogę śmiało napisać ,że te kilka godzin dało mi więcej niż cały kurs w innym ośrodku. Nauczyłem się wszystkiego praktycznie od nowa, poznałem bardzo dokładnie wszystkie trasy egzaminacyjne i ... bez najmniejszego problemu zdałem egzamin ! Pan Artur to prawdziwy pasjonat i niemal maniak (w pozytywnym znaczeniu) nauki jazdy :) Widać ,że kocha to co robi i oddaje się temu bezgranicznie a to naprawdę niezwykłe w dzisiejszych czasach... Posiada przy tym ogromna wiedzę i doświadczenie, które przekazuje podczas szkolenia - uprawnienia instruktora nauki jazdy , doskonalenia techniki jazdy i ...egzaminatora. Polecam gorąco tym ,którzy chcą się profesjonalnie przygotować do egzaminu państwowego.
            • Gość: Marika Re: PORD w Gdańsku! IP: 153.19.95.* 24.03.14, 14:14
              Potwierdzam pan Artur Olszewski to mega dobry instruktor - dojeżdzaliśmy na jazdy aż z Bytowa ale opłaciło się egzamin zdany za 1 razem(nowa teoria i praktyka). Pan Artur za swe zasługi uzyskał nawet tytuł Osobowość Roku na rzecz bezpieczeństwa ruchu drogowego nadany przez marszałka województwa i pomorską radę bezpieczeństwa ruchu drogowego i dziennik bałtycki...więc musi być dobry. Ponadto nr dostalismy z polecenia od zaufanych przyjaciół, którzy również korzystali z usług i byli bardzo zadowoleni. Polecam szczerze.
        • Gość: Izka Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chello.pl 03.06.09, 20:15
          Ja zdawałam 3 razy i za każdym razem ewidwntnie był to mój błąd -
          nerwy - egzaminatorzy byli bardzo mili, zdałam u pana w okularach
          niestety nie pamiętam nazwiska, przesympatyczny człowiek, starał się
          zniwelować panikę jaka mnie ogarniała, na mieści popełniłam kilka
          drobnych błędów, egzaminator zdawał sobie sprawę jaki jest to stres
          i zdałam, wcześniej pamiętam imię też przemiłego egzaminatora:
          Bruno. Nie dałam łapówki, nikt ode mnie jej nie chciał.
    • Gość: ona Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chello.pl 18.03.09, 18:08
      zdawałam dziś no i oczywiście nie zdałam. moim egzaminatorem był Henryk -
      niemiły, totalny gbur!! nie wiem czemu oni w ogóle zatrudniają takich ludzi. nie
      polecam!
    • Gość: marioways Re: PORD w Gdańsku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 11:56
      Ja zdawałem 29.01.09 trzecie podejscie godzina 17.30 egzaminator Piotr
      Łukaszewski-plac elegancko[w końcu bo dwa razy wczesniej oblany] na miescie przy
      zawracaniu z bramy jego zdaniem najechałem na przeciwny pas ruchu stwarzając
      zagrożenie pomimo że samochód jadący tym pasem normalnie przejechał,nie miałem
      siły z chamidłem się kłócić ponieważ byłem chory i na egzamin jechałem z 39
      stopniową gorączką.To była ostatnia szansa bo teoria 6-m-ce się kończyła no i
      oczywiście wykupienie dodatkowych 5godz.-i tutaj kto ustalał te zasady przy
      ustawie to był kompletnym durniem-co ma teoria [zdana] do praktyki po
      pierwsze,po drugie czas oczekiwania na egzamin praktyczny wynosi ponad mieśiąc
      nie z winy zdającego więc prób na zdanie egzaminu w ciągu pół roku jest zaledwie
      kilka-wystarczyło by wykupienie tych dodatkowych 5-godzin,a nie ponownie do
      teorii przystępować-szkoda czasu i pieniędzy-w związku z tym skierowałem do
      rzecznika praw obywatelskich skargę na w.w.ustawę 18kwietnia miałem ponowną
      teorię oczywiście zdałem,a egzamin praktyczny wyznaczyli dopiero na
      26kwietnia-mam nadzieję że tym razem za 4 razem zdam.Co do kultury nie których
      [egzaminatorów]bo tylko z trzema miałem przyjemność to nawet lepiej się nie
      wypowiadać traktują człowieka z góry niewiem czy oni są po szkole podstawowej,
      nie którzy po podstawówce większą kulturę mają niż oni,albo ci starzy dziady
      zgredy jedne co oni wogóle tam robią!!!!W końcu to POLSKA tu nic normalnego nie
      jest.POWODZENIA DLA WSZYSTKICH ZDAJĄCYCH!!!!
      • Gość: gośściówa Re: PORD w Gdańsku! IP: *.nat0.sta.nsm.pl 05.12.09, 13:21
        miała egzamin z egzaminatora piotrem łukasiewiczem i z
        krzysztofem łukaszewskim to cos pomieszałas
    • Gość: k Re: PORD w Gdańsku! IP: *.chello.pl 27.03.09, 18:59