Dodaj do ulubionych

Auto dla kobiety

02.03.08, 11:37
Jak w tytule. DLa kobiety i nei tylko ;)
Ja sama w rodzinie miałam i mam same Toyoty(corolla'91, yaris'01), bo jest to "moja" sprawdzona, zaufana marka.

Ale z pewnością są i inne auta, innych marek, na których się nie zawodzicie... Jakie auto z pełną odpowiedzialnością polecilibyście?
Ktróe auta oceniacie pozytywnie pod względem ekonomiczności, bezawaryjności, bezkorozyjności?
Może ten wątek pomoże niektórym przy wyborze auta :)

Ja osobiście polecam wymienione przeze mnie auta.
1. Corolle mam w rodzinie od zawsze - jedyne w niej wymieniamy to olej i co jakiś czas klocki hamulcowe, czyli to co w każdym aucie sie wymienia niezwiązane z awarią. Blachy świetne - przed zimą wymienilismy w niej przednie błotniki(po kilkunastu latach), bo juz widac było korozje, reszta nieruszona. I uważam, ze warto było zainwestować w ten "remoncik", bo poza tym auto nigdy nie było w warsztacie z powodu silnika czy czegokolwiek. Przebieg ok. 160 000 km i zanosi się na to ze przejeździ drugie tyle. Spalanie: 6-6,5l/100km w ruchu mieszanym i ok. 5l/100km w trasie. Silnik 1.9 XL diesel
Obecna wartość: ok 7 000 zł

2. Yaris 2001 r. od nowości nie zrobiła poki co zadnego psikusa w postaci awarii i wizyt w warsztacie. Silnik 1.0. Spalanie: ok. 4l/100km w trasie, 5-5,5l/100km w mieszanym. Korozji brak.
Obecna wartość: ok. 18 000 zł

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tomeeeek Re: Auto dla kobiety 02.03.08, 16:37
      Moja żonka jeździ foresterem. I za nic nie chce go zamienić na nic innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka