seminanec Fiński minister ostrzega 18.04.08, 18:44 Już widziałem kierowce po wypadku samochodowym , miał na wierzchu flaki aż się żygać chciało. Link Zgłoś
gresiek Re: Fiński minister ostrzega 19.04.08, 03:20 to trzeba bylo rzygnac, ja co drugi dzien widze flaki w pracy i rzygac mi sie nie chce Link Zgłoś
lucyfer_we_wlasnej_osobie powiedzcie to zientarskiemu... 19.04.08, 12:38 ....to że nie miał zapiętych pasów uratowało mu życie Link Zgłoś
mama_anuszy Re: powiedzcie to zientarskiemu... 19.04.08, 12:52 ...nazywasz jego stan zyciem??? Link Zgłoś
the_rapist Re: powiedzcie to zientarskiemu... 19.04.08, 13:42 A nawet jak sie ocknie i nauczy na nowo jesc, sikac, mowic to mam nadzieje, ze kolejne kilkanascie lat spedzi w pudle. Link Zgłoś
lucyfer_we_wlasnej_osobie na pewno jest bardziej zywy niz ten drugi..... 21.04.08, 08:57 ...dziennikarz Link Zgłoś
optyk26 Fiński minister ostrzega 18.04.08, 18:50 Hasło dla idiotów zapinających pasy. Gdyby Zientarski zapiął pas już by nie żył. Polacy nie bądźcie pożytecznymi idiotami i nie słuchajcie debili z Finlandii. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Fiński minister ostrzega 18.04.08, 19:11 Rozumiem, ze siedziales za nim w chwili wypadku i wiesz czy mial czy nie mial zapietych pasow? A tak po za tym probowales jezdzic kiedys czyms szybszym niz seicento bez pasow? Wiesz ile trzeba sily wtedy zeby sie z fotela nie wyrzucilo na zakrecie? Link Zgłoś
mama_anuszy Re: Fiński minister ostrzega 18.04.08, 19:12 a tak Zientarski żyje- ale.. jak roślina. Link Zgłoś
iszkariota Fiński minister ostrzega 18.04.08, 19:17 Pamietacie koszmarny wypadek Kubicy? Miał zapiete pasy, skręcił sobie jedynie nogę w kostce. Zientarski i pasażer przy prędkości podobnej zapietych pasów...nie mieli. Link Zgłoś
ready4freddy Re: Fiński minister ostrzega 18.04.08, 19:47 porownanie zupelnie bez sensu. Kubica rozbil sie w wyczynowym monoposto o zupelnie innej konstrukcji niz normalny samochod w wersji drogowej, to raz. dwa: zrobil to na odpowiednio na takie okazje przygotowanym torze, nie na ulicy w srodku miasta, i raczej nie uderzyl w zelbetowy kloc. co nie zmienia faktu, ze reklama jest genialna, a pasy trzeba zapinac. Zientarski jest sam sobie winien i pasy nie maja tu nic do tego, za to jego kosmiczna glupota - mnostwo. Link Zgłoś
iszkariota Re: Fiński minister ostrzega 18.04.08, 20:01 Może porównanie było w sposób zamierzony drastyczne. Zgadza sie wszystko na temat różnic poza koszmarnym widokiem obu rozbitych w kawalki samochodów. Ja również jestem przekonany, że w pasach jest dużo bezpieczniej, mimo zapewnień że jest inaczej tych, którzy jeszcze nie mieli przyjemności wylecenia przez otwór po szybie wybitej głową. Link Zgłoś
10svb Re: Fiński minister ostrzega 20.04.08, 23:09 Zientarski przeżył tylko i wyłącznie dlatego, że nie miał zapiętych pasów i wyleciał przez okno. Inaczej spłonąłby w samochodzie tak jak współpasażer. Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a W Finlandi buduje sie dobre drogi u nas S i KOR 18.04.08, 20:20 tylko gadaja o nich od lat 80tych. Druzyna Zucha Kwacha tez nie lepsza. Link Zgłoś
10danek Re: W Finlandi buduje sie dobre drogi u nas S i K 19.04.08, 15:10 Jolka a swinie obrobione, krowy napojone, Lepper zaspokojony? Link Zgłoś
piespikus Re: Fiński minister ostrzega 19.04.08, 00:34 zastanawiam się tylko czemu fińskie ministerstwo komunikuje się ze swoimi obywatelami po angielsku. odpowiedzi nie znajduję... Link Zgłoś
g.suss Re: Fiński minister ostrzega 19.04.08, 12:23 Pewnie dlatego, że po prostu mogą. Ale nie pękaj, my, Polacy, nie damy się wykorzenić z tożsamości narodowej przez wiadome kręgi lejące określoną wodę na znane wszystkim młyny - będziemy uparcie i świadomie odmawiać kumania jakichkolwiek języków. Link Zgłoś
gresiek Re: Fiński minister ostrzega 19.04.08, 03:19 i tak nie dotrze do naszych slabo rozwinietych, niesmiertelnych dla ktorych prawa fizyki sam tak samo ciekawe jak dla mnie pismo "swiete"... Link Zgłoś
nobull A może by sie tak zacząc uczyc jezyków? 19.04.08, 05:58 A może by sie tak zacząc uczyc jezyków? "Tym bardziej, że słowo "dummies" oznacza nie tylko manekiny, ale i ludzi słabo rozgarniętych umysłowo." A może słowo dummy znaczy po prostu dziennikarz gazety? Dummy w slangu znaczy głupek, ale sa też inne znuczenia dummy bullet: ślepa kula crash dummy: krasz test manekin dummy round: ślepy ładunek dummy fillm: komedia dummy: kretyn dummy gun: atrapa pistoletu dummy banknote: fałszywy banknot ... Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Masz jakis problem? 19.04.08, 10:18 Poza tym, ze lubisz sie popisywac informacjami znanymi kazdemu? Link Zgłoś
teresa104 To i polszczyznę można podszlifować 19.04.08, 11:19 'krasz test manekin'? Taka konstrukcja nie jest charakterystyczna dla polskiego. Może 'manekin do testów zderzeniowych'? A co to jest 'ślepy ładunek'? Tak czy siak, piszący tekst miał rację w kwestii polisemii słowa 'dummies' i sama to potwierdziłaś swoją wyliczanką. Zatem w czym problem? A fińska reklama doskonała! Link Zgłoś
oceanograf A może by tak zacząc od polskiego? 19.04.08, 11:24 Co to jest "krasz test manekin"? Link Zgłoś
g.suss Re: A może by sie tak zacząc uczyc jezyków? 19.04.08, 12:31 A może by tak zacząć uczyć się wyrażać swoje myśli w piśmie? Zarzucasz autorowi nieznajomość słowa "dummy" po czym dowodzisz tezy przeciwnej, dodając od czapy rzeczy, które wszyscy wiedzą plus "krasz test manekina" na potwierdzenie przypuszczeń, że jesteś idiotą. Link Zgłoś
m.moskwa Fiński minister ostrzega 19.04.08, 11:24 Wiekszosc uwag na tym forum (podobnie jak na innych) zionie nienawiscia, zawiscia, checia zdeptania przedmowcy. Apeluje o wiecej szacunku do siebie nawzajem a moze na drogach w naszym kraju bedzie lepiej. Az chce sie wyjezdzac na te drogi z mysla ze w ludzkich glowach nadal tyle jadu. Przykro. Link Zgłoś
kwicolek Fiński minister ostrzega 19.04.08, 12:27 Może ktoś wie,ile powstało wypadków w związku z nie zapięciem pasów? Link Zgłoś
iqcyco Zapinajcie pasy, jesli ciągle chcecie być piękni 20.04.08, 18:52 mój kolega, zasną za kierownicą, i przy stosunkowo niedużej prędkości wjechał do rowu a następnie uderzył w drzewo. (dodam że nie miał zapiętych pasów). Podczas zderzenia kolega uderzył głową w kierownicę, połamał większość kości twarzy, sama szczęka miała 10 złamań. Składali go jedni z lepszych chirurgów plastycznych mimo to nie przypomina już siebie z przed wypadku. Również i ja miałem wypadek samochodowy i gdyby nie zapięte pasy to najprawdopodobniej podzieliłbym los kolegi lub gorzej. Ja byłem kierowcą, a na miejscu pasażera leżał jogurt, gdy doszło do zderzenia ,jogurt uderzył w szybę i dosłownie wybuchnął jak granat, wnętrze samochodu zostało wypełnione czerwienią całe szczęście pochodzenia mlecznego. Link Zgłoś
robert888 jogurt z miejsca pasażera uderzył w szybę? 20.04.08, 18:56 biedak chyba aż podskoczył ze strachu. Link Zgłoś