remo29 11.09.03, 10:28 info.onet.pl/797621,11,item.html Widziałem to z bliska w drodze do pracy - masakra... Link Zgłoś Obserwuj wątek
h.i.p Re: Poranny karambol 11.09.03, 10:31 remo29 napisał: > info.onet.pl/797621,11,item.html > Widziałem to z bliska w drodze do pracy - masakra... hip: Cholerne dziennikarzyny. Znów się czepiają kierowców bmw! Czy innych już nie potrafią dostrzec? Dranie! Dlaczego oni tak nienawidzą bmw? pozdr Link Zgłoś
remo29 Re: Poranny karambol 11.09.03, 10:34 Powiem ci, że dopiero z Onetu dowiedziałem się że do BMW, bo z bliska to niebardzo... Link Zgłoś
h.i.p Re: Poranny karambol 11.09.03, 10:38 remo29 napisał: > Powiem ci, że dopiero z Onetu dowiedziałem się że do BMW, bo z bliska to > niebardzo... hip: Ale, proszę, wyjaśnij mi dlaczego te dziennikarzyny uwzięły się na bmw? Co druga relacja z wypadku: winny kierowca bmw. Czy nie należy postawić tamę oskarżeniom i pomówieniom pod adresem niewinnych miłośników bmw? Jak można tak manipulować informacjami i ich tak szkalować bez powodu? Chyba wszyscy jesteśmy oburzeni, prawda? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Poranny karambol IP: 217.96.36.* 11.09.03, 12:35 Hmmm....cytat za Onetem ..."Według wstępnych ustaleń policji, jadące od strony Bielska-Białej do Katowic bmw zjechało na lewy pas jezdni zderzając się czołowo z jadącym z przeciwnego kierunku fordem focusem. Zginęło dwóch kierowców..." Sucha relacja informująca, że kierowca BMW zjechał na przeciwny pas ruchu... Gdzie Ty tu widzisz jakieś zawzięcie??? Równie dobrze mógł to być Polonez i napisaliby: Polonez zjechał.... Link Zgłoś
h.i.p Re: Poranny karambol 11.09.03, 12:45 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Gdzie Ty tu widzisz jakieś zawzięcie??? Równie dobrze mógł to być Polonez i > napisaliby: Polonez zjechał.... hip: No właśnie. Gdyby to był Polonez to by o tym nie napisali. Ale, że to bmw to zaraz krzyczą na cały głos. Paskudne dziennikarzyny, ciągle się tych bmw czepiają ;))))))))))))))))))))))))))))))))) pozdrawiam Link Zgłoś
remo29 Re: Poranny karambol 11.09.03, 12:47 [...] > to zaraz krzyczą na cały głos. Paskudne dziennikarzyny, ciągle się tych bmw > czepiają > ;))))))))))))))))))))))))))))))))) Teraz to już i ja nie czaję bryły... Link Zgłoś
h.i.p Dedykuję Greenblackowi 11.09.03, 12:53 remo29 napisał: > [...] > > to zaraz krzyczą na cały głos. Paskudne dziennikarzyny, ciągle się tych bm > w > > czepiają > > ;))))))))))))))))))))))))))))))))) > > Teraz to już i ja nie czaję bryły... hip: Moje żartobliwe komentarze dedykuję Greenblackowi. No właśnie, gdzie jest Greenblack? pozdrowienia dla Greenblacka Link Zgłoś
remo29 o sprawcy 11.09.03, 12:55 Przy okazji (za Gazetą w Katowicach): "Na miejscu zginęli kierowcy bmw i forda, obaj w wieku 61 lat. 57-letnia pasażerka forda zmarła po przewiezieniu do szpitala." Tym razem drechów nie było. Link Zgłoś
h.i.p Re: o sprawcy 11.09.03, 13:14 remo29 napisał: > Przy okazji (za Gazetą w Katowicach): > "Na miejscu zginęli kierowcy bmw i forda, obaj w wieku 61 lat. 57-letnia > pasażerka forda zmarła po przewiezieniu do szpitala." > > Tym razem drechów nie było. hip: Ciekawe jaka była przyczyna zjechania na przeciwny pas. pozdr Link Zgłoś
klemens1 Re: Poranny karambol 12.09.03, 14:14 > hip: No właśnie. Gdyby to był Polonez to by o tym nie napisali. Ale, że to bmw > to zaraz krzyczą na cały głos. Paskudne dziennikarzyny, ciągle się tych bmw > czepiają > ;))))))))))))))))))))))))))))))))) > pozdrawiam Piszą i o innych, w tym Polonezach. Ciekawym jest jednak fakt że liczba ofiar śmiertelnych w przeliczeniu na liczbę samochodów jest dla bmw dwukrotnie wyższa niż dla malucha. Maluch bezpieczniejszy? Link Zgłoś
h.i.p Re: Poranny karambol 12.09.03, 14:21 klemens1 napisał: > Piszą i o innych, w tym Polonezach. > Ciekawym jest jednak fakt że liczba ofiar śmiertelnych w przeliczeniu na liczbę > > samochodów jest dla bmw dwukrotnie wyższa niż dla malucha. Maluch > bezpieczniejszy? hip: O! A to ciekawe. Czy mógłbyś podać mi źródło tych danych? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: venivv Re: Poranny karambol IP: 212.160.232.* 12.09.03, 18:51 to było pewnie skradzione :)) Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Poranny karambol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 10:59 O której godzinie to było, bo zdaje się, że miałem szczęście. Też jeżdżę tędy do pracy. Link Zgłoś
qrakki999 Uważajcie cos wisi w powietrzu 11.09.03, 11:06 Karambol na południu a ja jadąc do pracy dzisiaj rano zjeżdżałem cztery razy przepuszczając karetki /na odcinku może 5 km/ - coś dzisiaj jest nie tak! pzdr. Q Link Zgłoś
remo29 Re: Uważajcie cos wisi w powietrzu 11.09.03, 11:09 qrakki999 napisał: > Karambol na południu a ja jadąc do pracy dzisiaj rano zjeżdżałem cztery razy > przepuszczając karetki /na odcinku może 5 km/ - coś dzisiaj jest nie tak! Powiem ci co jest nie tak: kierofcy są zdziwieni, ze we wrześniu zdarzają się mokre i śliskie drogi... Link Zgłoś
przemo_c Re: Uważajcie cos wisi w powietrzu 11.09.03, 11:09 Gwałtownie spadło ciśnienie, mniejsza widoczność i spowolnione reakcje kierowców. Tak przynajmniej było dziś pod Warszawą i w okolicach (jadąc do stolicy od strony Białegostoku)... Nie dajcie się głupocie innych i śmierci... :D Link Zgłoś
h.i.p Re: Uważajcie cos wisi w powietrzu 11.09.03, 11:15 Zbliża się październik - miesiąc największej liczby wypadków śmiertelnych w Polsce.. Potem jest spadek tej liczby i minimum w styczniu i lutym. Obyśmy wszyscy ten październik przeżyli... pozdr Link Zgłoś
Gość: venivv październik? IP: 212.160.232.* 12.09.03, 18:54 to tylko u nas, czy w całej Europie? Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Uważajcie cos wisi w powietrzu IP: *.lukowa7.waw.pl 11.09.03, 13:06 potwierdzam - dziś z poranną koncentracją było coś nie tak. Dziś próbowałam otworzyć kodem otwarte drzwi, a rano na drodze widziałam 3 stłuczki. Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Poranny karambol IP: 213.216.66.* 11.09.03, 11:08 Nie wiem w którym to jest miejscu w Tychach bo ja nie z Tych ale kiedyś na skrzyżowaniu przy browarze widziałem coś takiego. Ja stałem wyjeżdzajac z Tych. Od [chyba katowic] smigał człowiek grubo ponad sto chcac zdazyc przed czerwonym swiatłem a od Bielska człowiek w oplu omedze chciał zjechac do Tych mysląc pewnie ze tamten zatrzyma sie na czerwonym. Nie zrobił tego. Omega przeleciała po stuknieciu w bok kilkanascie metrów lądując na wysepce. słabo i rzygac mi sie chciało gdy ci ludzie wyszli z aut. takim charakterystycznym chwiejnym od szoku krokiem brrr 5040 Link Zgłoś
remo29 Re: Poranny karambol 11.09.03, 11:58 [...] > słabo i rzygac mi sie chciało gdy ci ludzie wyszli z aut. takim > charakterystycznym chwiejnym od szoku krokiem > brrr Ja nie zapomnę jak wjeżdżałem na główną Bielsko-Katowice (miałem zielone światło i skręcałem w lewo). Coś mnie tknęło i zdjęłem nogę z gazu. Kątem oka zobaczyłem granatową toyotę carinę, która właśnie "zdążała na żółtym" tak coś koło 120km/h. Przeleciała pół metra przed moją maską... Link Zgłoś
Gość: toni Re: Poranny karambol IP: *.tvgawex.pl 11.09.03, 22:53 remo29 napisał: > [...] > > słabo i rzygac mi sie chciało gdy ci ludzie wyszli z aut. takim > > charakterystycznym chwiejnym od szoku krokiem > > brrr > > Ja nie zapomnę jak wjeżdżałem na główną Bielsko-Katowice (miałem zielone > światło i skręcałem w lewo). Coś mnie tknęło i zdjęłem nogę z gazu. Kątem oka > zobaczyłem granatową toyotę carinę, która właśnie "zdążała na żółtym" tak coś > koło 120km/h. Przeleciała pół metra przed moją maską... Twoj Aniol Stroz ma niezly refleks. 8)pozdr. Link Zgłoś
mindo Re: Poranny karambol 12.09.03, 06:48 Gość portalu: remo29 napisał(a): > > Ja nie zapomnę jak wjeżdżałem na główną Bielsko-Katowice (miałem zielone > > światło i skręcałem w lewo). Coś mnie tknęło i zdjęłem nogę z gazu. Kątem > oka > > zobaczyłem granatową toyotę carinę, która właśnie "zdążała na żółtym" tak > coś > > koło 120km/h. Przeleciała pół metra przed moją maską... To jako to jest z tobą? Skręcasz na zielonym w lewo i myślisz o du..e Maryni. A gzie zasada ograniczonego zaufania? Gdzie nawyk sprawdzenia i upewnienia się, że można bezpiecznie wjechać na skrzyżowanie. Sygnalizacja świetlna to tylko automat ale ty masz jeszcze rozum. A gdyby to była karetka pogotowia albo straż pożarna na sygnale? Zielone światło tylko ZEZWALA na wjzad na skrzyżowanie ale nie zwalnia jednocześnie od myslenia i upewnienia się na 100% czy rzeczywiście można bezpieczenie wjechać. To tyle. Link Zgłoś
remo29 Re: Poranny karambol 12.09.03, 15:08 mindo napisał: > Gdzie nawyk sprawdzenia i upewnienia się, > że można bezpiecznie wjechać na skrzyżowanie. Sygnalizacja świetlna to tylko > automat ale ty masz jeszcze rozum. To było ostrzeżenie. Od tamtej pory kilka (-naście?) razy uniknąłem blaszki właśnie dzięki temu, że miałem w pamięci podmuch, który zabujał moim samochodem... Link Zgłoś