Gość: OA IP: 195.82.167.* 12.11.04, 10:19 Szukam dobrego peelingu do BARDZO zanieczyszczonej cery - krostki [na szczęście nie ropne..] + zaskórniki + bardzo święcąca się twarz... Najlepiej do 20zł... Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elanor Re: Peeling do b. zanieczyszczonej cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:46 Polecam peeling antybakteryjny Avonu-doskonale oczyszcza i mocno chłodzi. Może jednak być trochę niedelikatny dla wrażliwej skóry (nie wiem czy taką masz). Teraz jest w promocji za ok. 10 zł (nie jestem konsultantką-sama zamówiłam:). Dobry jest jeszcze St. Ives-ten biały. Kosztuje ok. 19 zł i ma dużą tubę. Niezły jest również Dax Cosmetics, Sekrety Urody, Peeling z drobinkami łupin orzecha i kosztuje ok. 8 zł. Jeśli potrzebujesz czegoś delikatniejszego a równie skutecznego to powinnaś spróbować peeling-maskę do skóry tłustej i mieszanej z serii AA Oceanic. Niestety nie mogę nigdzie ostatnio go dostać. Uwielbiam peelingi i też mam zanieczyszczoną skórę, więc trochę tego miałam. Pozdrawiam wszystkie wielbicielki ścierających drobinek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OA ILE RAZY W TYGODNIU? IP: 195.82.167.* 23.11.04, 19:41 Mam już ten z Avonu:) Użyłam go raz, ale świetnie się czułam:D Tak..."świeżo" i "czysto":) Mam pytanie: Czy można tego peelingu użyuwać 2 razy w tygodniu? Czy to za często? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: ILE RAZY W TYGODNIU? 24.11.04, 15:12 można peeling stosować 2 razy w tygodniu, o ile Twojej skórze będzie to odpowiadało. ja go stosuję bardzo rzadko, gdyż jest dla mnie za mocny. a wrażenie "świeżo i czysto" daje mentol - stary trick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Czy taki peeling ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 10:49 Czy taki peeling moze zastapic oczyszczanie skory u kosmetyczki...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elanor Re: Czy taki peeling ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 11:56 Moim zdaniem nie, ale po pewnym czasie regularnego wykonywania peelingu skóra robi się wyraźnie gładsza-to tak z mojego doświadczenia. Nie stać mnie na oczyszczanie u kosmetyczki (byłam może ze 3 razy), ale teraz jestem zadowolona z mojej cery. Zaskórniki u kosmetyczki są usuwane, a złuszczanie zapobiega nowym i może zlikwidować te płytkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Czy taki peeling ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 00:09 Swietny jest piling z YR ale cena kolo 30zl- trzeba szukac po promocjach. Ja zawsze uzywalam (jak mialam wieksze problemyz cera) pilingu erisa(ok 10-15zl) i maseczki drozdzowej erisa- dawalo swietne efekty. Aktualnie mam piling Ziaji Bio balans(6zl)- swietny ale do cery z mniejszymi problemami. Ja u kosmetyczki bylam dwa razy w zyciu(mam 23 lata) mialam niesamowity tradzik, ale po pilingach- 2 razy w tygodniu i maseczkach wszystko wrocilo do normy. Polecam rowniez nakladac na Twarz rozrobione z mlekiem i maka drozdze sa swietne- maseczka gotowa eris tez dobra i mniej pracochlonna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruzia Re: Peeling do b. zanieczyszczonej cery IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 14.11.04, 14:18 A jaki peeling do cery zanieczyszczonej, ale też bardzo wrażliwej możecie polecić? Mam dużo zaskórników i trochę krost, więc tym peelingiem nie chciałabym pogorszyć sytuacji.Z góry dziękuję za radę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Peeling do b. zanieczyszczonej cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 22:22 Moze sprobuj Ziaji bio balans...poszukaj jakiegos do skory wrazliwej ew omijaj ropne krostki albo sprobuj je zaleczyc a potem regularnie uzywaj pilingu- nie powinny powstawac- no chyba ze jesz tlusto i czekoladowo to wtedy chyba tylko duza ilosc wody i jablek pomoze... tak naprawde duzo zalezy od tego co sie je...no ale nie taki temat przepraszam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruzia Re: Peeling do b. zanieczyszczonej cery IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 15.11.04, 08:35 Dzięki bardzo za radę, może jeszcze ktos poleci cosik... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Peeling do b. zanieczyszczonej cery 15.11.04, 15:19 fruzia, to może wypróbuj peeling enzymatyczny drożdżowy Bandi. enzymatyczny nie podrażni Ci skóry, jeśli masz krostki, a drożdże oczyszczają cerę. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: Peeling do b. zanieczyszczonej cery 14.11.04, 18:06 Świetny jest peeling morelowy Rossmanna. Przy regularnym stosowaniu daje efekt gładkiej i dobrze oczyszczonej cery. Ma dużo drobinek, które nie uciekają, nie rozmazują się, nie giną w kremie i są ostre, ale delikatne. Dodatkowo jest zamknięty w uroczym brązowym słoiku, ma pojemność 100 ml za 7 zł. Mój ideał. Bardzo polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś