Dodaj do ulubionych

Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Direct???

26.05.08, 10:16
Witam, czy ktoś z was ma ubezpieczone auto w Link 4, czy Liberty
Direct? Mają mocna kampanię reklamową, chwalą się dość
przekonywująco, że u nich jest dużo taniej niż u konkurencji. Mam
obecnie auto ubezpieczone w Warcie, kupiłam nowe i chciałabym
znaleźć ubezpieczyciela oferującego najlepsze warunki. Bedę
wdzięczna za jakieś wskazówki. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • masnopek Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 26.05.08, 11:34
      W przypadku nowego auta raczej nie bedzie sie oplacac. Ja mam 1-roczna octavie, OC+AC w generali. Axa, Liberty i Link4 byly drozsze o 300 - 2000 zl (liberty wygralo - chcieli 4000 za podobny pakiet jak mam w generali). Co jeszcze ciekawe, w AXA na stronie internetowej ubezpieczenie wyszlo mi bodajze 3200, a telefonicznie wyszlo 2400 :).
      Niestety trzeba dzwonic, targowac sie itd.
      Powodzenia
    • iberia.pl Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 26.05.08, 12:22
      wskazowka nr1 -wyszukiwarka forumowa, bo temat jest walkowany co
      tydzien, znajdziesz linki do agencji, ktore maja oferte kilku
      ubezpieczycieli
      wskazowka nr 2 - wykonac kilka telefonow na infolinie: Link, Axa,
      CU, Liberty, itd.
      wskazowka nr 3 - jesli juz jakies TU bedzie mialo dla Ciebie dobra
      oferte to przed zawarciem polisy polecam zapoznac sie z OWU-Ogolne
      Warunki Ubezpieczenia, a zwlaszcza paragraf mowiacy o wylaczeniach-
      czyli za co nie placa.Zwroc uwage na udzial wlasny (zniesienie), kto
      moze autem jezdzic-czasem maja obostrzenia, ze kierowca ponizej
      jakiegos wieku to nie bardzo, i jaki jest zakres polisy.
      Sama cena to nie wszystko.
    • lysy.liberal Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 26.05.08, 14:38
      Miałem wóz ubezpieczony w PZU. Podchody robiły Linki4 do mnie, ale
      to co kalkulowali podczas rozmów nijak nie pasowało
      do "przykładowych kalkulcji" w ofertach mailowych. Posprawdzałem
      troszkę na kalkulatorach składek i wybór padł na Liberty. Najtańszy
      był Allianz direct ale trzeba płacić wypukłą kartą. Może za rok...
      Aha, zaznaczam że moje doświadczenia dotyczą wyłącznie OC.
      pozdrawiam.
    • 0nna Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 26.05.08, 15:15
      Dla mnie liczy sie przede wszystkim :
      -biuro tego ubezpieczyciela pod nosem,
      - sposób likwidacji szkód-czy szkodowiec przyjedzie i w jakim czasie,
      -czy w ramach czasu naprawy otrzymam w cenie polisy auto zastępcze
      -czy w polisie mam lawetę, holowanie po wypadku
      -czy w polisie jest opcja na Polskę czy też inne, jakie państwa, np UE, albo
      Zielonej Karty
      -kto może jeździć, w jakim wieku, ile lat mający prawko,
      -jestem pechowcem, zawsze mam AC; ważna jest jakość ochrony przy kradzieży.
      Teraz mam w Compensie, bo nowe auto,
      wcześniej Tryg, Cigna, Heros.

Moją jedną szkodę spowodował klient PZU, wjechał mi w kuper-niech ich dunder
      trzaśnie...
    • tocqueville Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 26.05.08, 18:42
      jesli chodzi o AC to kompletnie nie ma sensu kierować się ceną
      • kinste Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 26.05.08, 19:18
        Nie życzę nikomu stłuczki z winy kierowcy który ma OC w Link4 ... terminy, terminy, terminy ... nie wiadomo kiedy i ile.
        • bassooner Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 27.05.08, 15:44
          Ja mam w Link4. Zapłaciłem w piątek 326 zł za OC + NW za Vectrę 1,6 '99 kombi.
          Zniżki maksymalne + zniżka za dziecko do lat 16. Oferują jeszcze dodatkowe
          gratisowe ubezpieczenie na samochód (dla stałych klientów) na 2 tygodniowy
          wyjazd zagraniczny i brak utraty zniżki w tym roku jeśli będę sprawcą.
          Jak to wygląda w praktyce tego nie wiem, ale kieruję się zasadą, że OC mnie
          bezpośrednio nie dotyczy, a i cena jest korzystna.
          W zeszłym roku nie oddali mi reszty za OC po sprzedaży samochodu, bo niby
          dokumenty do nich nie dotarły...po czym wypłacili z niewiadomych powodów
          trzykrotność tego co musieli...;-)))
          I za to ich kocham.
          Współczuję jednak szczerze gościowi któremu wjadę w d*pę...;-(((
        • vgrin Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 27.05.08, 23:34
          Ja tam mam w linku i nie narzekam. Piszesz strasznie ogólnie. A może dokumenty
          nie zostały dostarczone na czas albo czegoś innego nie dopilnowałeś?
          • bassooner Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 28.05.08, 11:23
            vgrin napisał:

> Ja tam mam w linku i nie narzekam. Piszesz strasznie ogólnie. A może dokumenty
            nie zostały dostarczone na czas albo czegoś innego nie dopilnowałeś?
            ____________________________________________________________________
            Ja też nie narzekam. Dokumenty po uprzedniej rozmowie telefonicznej i
            poinformowaniu o sprzedaży auta wysłałem priorytetem, a poradzono mi w Linku
            żebym zrobił to zwykłym listem. Dokumenty do nich nie doszły - tak mi
            powiedzieli - to dlaczego zwrócili trzy razy więcej jak musieli, a później
            dzwoniąc pytali się czy sprzedałem taki, a taki samochód i czym obecnie jeżdżę,
            choć był ubezpieczony u nich...;-((( Miarkuję, że mają jubel w papierach.
            • nabucho1 Re: Wybór ubezpieczyciela... Link 4, Liberty Dire 29.05.08, 22:20
              Ale jak to? Byłeś ubezpieczony u nich, sprzedałeś samochód, zgłosiłeś im to, oni
              zwrócili Ci kasę, a potem dzwonili, żeby dowiedzieć się jaki miałeś samochód i
              na jaki zmieniłeś? I nie rozumiem- jesteś u nich ciągle ubezpieczony czy już
              nie? Bo już się zaplątałem :)
    • k2i AXA 27.05.08, 05:02
      ja mam już chyba trzeci rok i jestem zadowolony, składki tanie i mam cały pakiet, w link4 wyliczyli mi 500zł więcej o PZU to nawet nie wspominam, z libertyD nije miałem doczynienia.
      Z tego co zauważyłem AXA promuje młodych kierowców tylko zauważyłem jedną nieścisłość, znajomi tam dzwonili i niektórym wyliczali wysokie stawki a niektórym śmiesznie niskie w porównaniu z ich zniżkami. Od czego to zależy że osoby z podobnymi danymi maja tak różniące się stawki ubezpieczeń nie wiem ale warto zadzwonić i się zapytać 9522
      • ansena Re: AXA 28.05.08, 21:00
        Nie wiem z czego te różnice mogą wynikać, ale jest przecież mnóstwo czynników
        składających się na koszt ubezpieczenia, więc to bardzo indywidualnie obliczana
        kwota. Kurcze, dziwi mnie to, że link4 było o 500 zł droższe- wydawało mi się,
        że jeśli nie mają agentów to na tym oszczędzają. A możesz podać jakieś szczegóły
        odnośnie tego jaki masz samochód itp.?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka