Dodaj do ulubionych

Maluch kontra Trabant

IP: 157.25.125.* 19.07.01, 12:07
Mam niedlugo zamiar kupic jakies uzywane auto. Zastanawiam sie nad 20-letnim
maluchem, a kontrpropozycja jest podobny wiekiem Trabant. Wyposazemie maja
podobne - cztery kola (zapasowe wylecialo przez dziure w podlodze), kierownica
i fotel kierowcy (pasazera w trabancie sie zlamal, a w maluchu ukradli. Oba
maja po jednej poduszce - pod siedzeniem, bo sie wygniotlo i lewy poldupek
zapada sie w maluchu a prawy w trabancie. W obu jest nawet tylna kanapa! Maluch
ponoc bezpieczniejszy, bo jego strefa zgniotu jest dluzsza - ma cos ze dwa
metry od zderzaka do silnika. A moze dorzucic pare zloty i kupic Wartburga?
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Maluch kontra Trabant IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 23:17
      Trabant to samochód z duszą
    • Gość: Zderzak Re: Maluch kontra Trabant IP: 194.181.188.* 23.07.01, 16:28
      Popieraj rodzimą produkcję. A poztym maluch to czterosuw.Pzdr Zderzak
    • Gość: grzegorz Re: Maluch kontra Trabant IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 08:42
      Trabant z silnikiem VW Polo to mój pierwszy samochód jaki w życiu nabyłem.
      Zarabiał na zniżki ubezpieczeniowe i był tym autem, którym uczyłem się jeździć.
      porównywanie z maluchem wypada znacznie korzystniej dla trabanta z
      następujących względów:
      - duży ok 400 l bagażnik
      - silnik o poj. 1100 o większej mocy, przy spalanu porównywalnym z maluchem (
      na trasie ok 5,4 l/100km )
      - nieporównywalnie ciszej we wnętrzu pojazdu w czasie jazdy

Przejechałem autem ok 100 000 km, w tym długie trasy po kilkaset km i
      praktycznie nie sprawiał problemów. Obecnie jest w bardzo dobrym stanie, nie ma
      mowy o jakimś "braniu" oleju.
    • Gość: RAKO Re: Maluch kontra Trabant IP: 192.168.2.* / *.avc.com.pl 24.07.01, 10:06
      Swego czasu miałem i malucha i trabanta (a nawet dwa - jeden dwusuwowy i Polo 1.1). Z doswiadczenia
      doradzałbym zdecydowanie trabanta, a gdyby miałby być to czterosuwowy, to w ogóle nie ma o czym
      dyskutować. Przede wszystkim jest większy (i dla pasażerów i dla bagażu (dwa worki po 50 kg ziemniaków!!)),
      szybszy i zrywniejszy (nawet dwusuwowy) i tańszy w eksploatacji.
    • Gość: ma Re: Maluch kontra Trabant IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.07.01, 11:09
      Gość portalu: Pytajacy napisał(a):

> Mam niedlugo zamiar kupic jakies uzywane auto. Zastanawiam sie nad 20-letnim
      > maluchem, a kontrpropozycja jest podobny wiekiem Trabant. Wyposazemie maja
      > podobne - cztery kola (zapasowe wylecialo przez dziure w podlodze), kierownica
      > i fotel kierowcy (pasazera w trabancie sie zlamal, a w maluchu ukradli. Oba
      > maja po jednej poduszce - pod siedzeniem, bo sie wygniotlo i lewy poldupek
      > zapada sie w maluchu a prawy w trabancie. W obu jest nawet tylna kanapa! Maluch
      >
      > ponoc bezpieczniejszy, bo jego strefa zgniotu jest dluzsza - ma cos ze dwa
      > metry od zderzaka do silnika. A moze dorzucic pare zloty i kupic Wartburga?
      > Co o tym myslicie?

Ludzie, wydaje mi sie, ze Pytajacy stara sie zazartowac ze wszystkich...bo jak
      nie, to moja rada brzmi: lepiej dla siebie i innych, zebys nie kupowal niczego.
      NIe pisze tego, bo mam samochod i stac by mnie bylo na cos lepszego, ale po
      prostu miejsce zlomu jest na zlomowisku a nie na drogach. Przykro mi.
      • Gość: Pytajacy Re: Maluch kontra Trabant IP: 157.25.125.* 25.07.01, 10:41
        Gość portalu: ma napisał(a):

> Gość portalu: Pytajacy napisał(a):
        >
        >
        >
        > Ludzie, wydaje mi sie, ze Pytajacy stara sie zazartowac ze wszystkich...bo jak
        > nie, to moja rada brzmi: lepiej dla siebie i innych, zebys nie kupowal niczego.
        >
        > NIe pisze tego, bo mam samochod i stac by mnie bylo na cos lepszego, ale po
        > prostu miejsce zlomu jest na zlomowisku a nie na drogach. Przykro mi.

Prawde mowiac, nie myslalem, ze ktos wezmie to na powaznie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka