kolja 09.01.02, 08:58 Czy ktos wie cos wiecej o tej usterce w nowej Corsie ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Arti Re: Corsa IP: 192.168.0.* 09.01.02, 11:25 Ta usterka to chyba nie w nowej Corsie, lecz w poprzednim modelu w końcówce jego produkcji. Może się mylę? Link Zgłoś
Gość: mac Re: Corsa IP: 213.77.125.* 09.01.02, 11:53 Poszukaj w wątkach z zeszłego roku - listopad-grudzień. Coś tam było. Chyba chodzi o modele Corsy B po roku 1997. Pzdr. Link Zgłoś
kolja Re: Corsa 09.01.02, 12:10 Sorry, troche namieszalem, faktycznie chyba chodzi o stara corse (prod. od listopada 2000 - nie wiem do kiedy -wg. wątku z grudnia). A przy okazji - moze jakis posiadacz nowej corsy podzieli sie wrazeniami. Rozwazam kwestie zakupu. Mysle tez o fabii, ale co opel to opel... Poza tym podobno fabia strasznie żłopie. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: mac Re: Corsa IP: 213.77.125.* 09.01.02, 12:22 Ja mam Corsę B od 1993 roku. Minęło już parę lat i nie narzekam. Praktycznie nic się nie zepsuło. Wymieniam tylko olej. Przejechałem 102 000 km. Raz profilaktycznie wymieniłem pasek rozrządu i tłumik (odpadła końcówka). Myślę że nowa Corsa C jest równie niezawodna. Co do Fabi to się nie wypowiadam, bo to temat rzeka, szczególnie na tym forum. Ale powiem Ci jedno. Mam rodzinę w Czechach. Oni w życiu nie wsiedli by do skody. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Corsa IP: 192.168.0.* 09.01.02, 14:28 Ja jeżdżę już 8 miesięcy nową Corsą C 1.2. 16V 75KM wersja Comfort. Autko narazie spisuje się wzorowo, osiągi silnika zadowalające (80% kilometrów robię po mieście). Nogę mam ciężką i jeszcze nigdy nie spaliła mi więcej niż 8.4.l. (przy tych wielkich mrozach). Średnie spalanie w mieście 7.8l, ogólnie średnio wychodzi mi w zimie 7.5l. w lato wychodziło 6.2l. Zawieszenie jest świetne (znakomite trzymanie w zakrętach), choć dziury po zimie są odczuwalne. Ale ja zdecydowanie wolę poczuć dziurę, niż niepewnie przemierzać zakręt. Najprzyjemniej podróżuje się z prędkością 100-110km/h. Powyżej 120km/h robi się trochę głośno. Z mankamentów do tej pory to: - skrzypiące wycieraczki (chyba załtwiłem je woskiem - usztywniły się piórka), - nienajlepsza widoczność do tyłu (wersja 3D), szerokie słupki tylne. 170km/h już jechałem (bardzo krótko), ale myślę, że jeszcze z 5km/h by się wydusiło, poza tym max. prędkość nie ma znaczenia. Autko gorąco polecam. Mnie urzekła linia. Jak jest umyta i wypolerowana, to jest po prostu piękna. Ale podobno to rzecz gustu... Pozdrawiam Arti Link Zgłoś