Dodaj do ulubionych

Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit......

IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 09:57
Kupiłam czytadło do pociągu, i choć zawsze czytałam tu wasze wyśmiewcze
posty, nie wierzyłam , że coś może być tak tendencyjne, głupawe,
nieprofesjonalne i źle napisane.
Porada na str. 35 - wypowiedź spejalisty od ruchu i techniki jazdy...
cyt.:"Otóż skutecznie unikniemy wielu zagrożeń, gdy warunki jazdy są naprawdę
trudne, jeśli będziemy podróżować w należytej odległości - za ruchomą tarczą
w postaci samochodu ciężarowego lub autobusu. Siedzący wysoko kierowca
takiego pojazdu ( z tym się zgodzę :P )lepiej widzi drogę (zwłaszcza we
mgle), a tym samym może bezpiecznie jechać szybciej niż my samodzielnie
(czyli jak normalnie TIR jedzie 80km/h to ile jedzie "szybciej , bezpiecznie
we mgle"???). Nadto uchroni nas przed ewentualnością kolizji z jakąś
przeszkodą, która w dowolnej chwili może wyłonić się ZNIENACKA Z CIEMNOŚCI
lub (co gorsza!!!!) MGŁY !" koniec cytatu.Ufff
Na zdjęciu ekspert w wieku raczej dojrzałym ( i to bardzo) brakuje tylko
kapelusza i wychuchanego TICO przy boku....
Może trochę na wyrost się "naśmiewam", ale ....Co wy na To?
Obserwuj wątek
    • krakus.mp Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 01.10.03, 16:23
      Gość portalu: martynka napisał(a):

> Kupiłam czytadło do pociągu, i choć zawsze czytałam tu wasze wyśmiewcze
      > posty, nie wierzyłam , że coś może być tak tendencyjne, głupawe,
      > nieprofesjonalne i źle napisane.
      > Porada na str. 35 - wypowiedź spejalisty od ruchu i techniki jazdy...
      > cyt.:"Otóż skutecznie unikniemy wielu zagrożeń, gdy warunki jazdy są naprawdę
      > trudne, jeśli będziemy podróżować w należytej odległości - za ruchomą tarczą
      > w postaci samochodu ciężarowego lub autobusu. Siedzący wysoko kierowca
      > takiego pojazdu ( z tym się zgodzę :P )lepiej widzi drogę (zwłaszcza we
      > mgle), a tym samym może bezpiecznie jechać szybciej niż my samodzielnie
      > (czyli jak normalnie TIR jedzie 80km/h to ile jedzie "szybciej , bezpiecznie
      > we mgle"???). Nadto uchroni nas przed ewentualnością kolizji z jakąś
      > przeszkodą, która w dowolnej chwili może wyłonić się ZNIENACKA Z CIEMNOŚCI
      > lub (co gorsza!!!!) MGŁY !" koniec cytatu.Ufff
      > Na zdjęciu ekspert w wieku raczej dojrzałym ( i to bardzo) brakuje tylko
      > kapelusza i wychuchanego TICO przy boku....
      > Może trochę na wyrost się "naśmiewam", ale ....Co wy na To?
      Witam.
      Podzielam Twoje zdanie o tej "debilnej" gazetce.
      Przestałem ją kupować,bo piszący do niej dziennikarze sprawiają wrażenie ,jakby
      nigdy nie posiadali samochodu.
      Testy są z góry do przewidzenia,gdy bierze w nich udział auto z Niemiec lub
      Francji przeciwko Japończykowi. Oczywiście zawsze wygrywa to niemieckie lub
      francuskie.Szatą graficzną AŚ przypomina czasopisma dla kobiet (te co opisują
      plotki).
      Dziwię się że ludzie to kupują i czytają.Ja zrezygnowałem bezpowrotnie i jestem
      zadowolony z tego.Proponuję , aby tego chłamu nie kupować!!!
      Pozdrawiam.

• Gość: zx Do krakusa.mp IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 17:44
        Słusznie zauważyłeś, że poziom pisma jest taki jak periodyków typu Tina itp.
        badziewie.

Powód prosty - ten sam wydawca...

Auto Shit dla głupich facetów = Tina dla głupich bab...
    • lexus400 Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 01.10.03, 17:53
      No widzisz martynko - powazni faceci nie śmieją się bez powodu,to badziewie
      nawet na czytadło dla kobiety się nie nadaje a to już naprawde o czymś
      świadczy.Tak więc martynko WITAJ W KLUBIE NIE CZYTAJĄCYCH BADZIEWIA!!!!!!
      Pozdrawiam
      • reeeyo Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 01.10.03, 19:46
        Zaraz tam badziewie. Są tylko trochę nudni. Itacy GLOBALNI.
        Tacy dla wszystkich...
        • lexus400 Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 01.10.03, 19:51
          reeeyo napisał:

> Zaraz tam badziewie. Są tylko trochę nudni. Itacy GLOBALNI.
          > Tacy dla wszystkich...

...tacy uniwersalni i dla przedszkolaka i dla mechanika i dla dentysty i dla....
          Pzdr. (obyśmy się nie skupili teraz na AŚ)
      • Gość: martynka Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... IP: *.lukowa7.waw.pl 02.10.03, 12:01
        Dzięki...:))
    • cytryniec Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 01.10.03, 21:30
      Gość portalu: martynka napisał(a):
      >która w dowolnej chwili może wyłonić się ZNIENACKA Z CIEMNOŚCI

To "znienacka" przypomniało mi wypowiedź pewnego policjanta z Legnicy. Otóż
      policja zatrzymała na swoim parkingu 4 kombajny zbożowe Claasa chyba, bo nie
      miały pozwolenia na przejazd nienormatywny. A że był okres żniw,to panowie
      kombajniści przyszli sobie rankiem na parking, odpalili maszyny i pojechali w
      swoją stronę. Kiedy reporter zapytał się policjanta, jak to jest możliwe,że ze
      strzeżonego parkingu policji kto chce zabiera pojazdy, ten odpowiedział,
      że: "Kombajniści wykorzystali moment nieuwagi i CHYŁKIEM I Z NIENACKA wyjechali
      z parkingu".
      I co wy na to?

• sherlock_holmes Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 01.10.03, 21:42
        Przypomnial mi sie dowcip:
        Anemik zatrudnil sie w zoo do opieki nad zolwiami. Po paru dnaich czlapie do
        dyrektora:
        - PPPPaaannniiiieeee ddddyyyyrrrreeeekkkkttttooorrrrzzzzeeee,
        zzzzooooollllwwwiiieeee mmmmmiiii uuuucccciiiieeeekkkkllllyyyy
        - Jak to sie stalo?
        - Tttttoooo bbbbyyyyylllll mmmmooooommmmmeeeennnnnttttt
      • krakus.mp Znienacka... 01.10.03, 21:45
        cytryniec napisał:

> Gość portalu: martynka napisał(a):
        > >która w dowolnej chwili może wyłonić się ZNIENACKA Z CIEMNOŚCI
        >
        > To "znienacka" przypomniało mi wypowiedź pewnego policjanta z Legnicy. Otóż
        > policja zatrzymała na swoim parkingu 4 kombajny zbożowe Claasa chyba, bo nie
        > miały pozwolenia na przejazd nienormatywny. A że był okres żniw,to panowie
        > kombajniści przyszli sobie rankiem na parking, odpalili maszyny i pojechali w
        > swoją stronę. Kiedy reporter zapytał się policjanta, jak to jest możliwe,że
        ze
        > strzeżonego parkingu policji kto chce zabiera pojazdy, ten odpowiedział,
        > że: "Kombajniści wykorzystali moment nieuwagi i CHYŁKIEM I Z NIENACKA
        wyjechali
        >
        > z parkingu".
        > I co wy na to?

Witam.
        Mnie słowo znienacka przypomniało taką historię.
        Był stan wojenny (1982,styczeń).Wyprowadziłem swojego psa (c.spaniel)na spacer
        ok. godz.22.Miałem zaraz wracać,aby zdążyć przed godz.policyjną.Niestety ale
        troszkę się przedłużył ten spacer i natknąłem sie na patrol ZOMO.Zatrzymali
        mnie niedaleko szkoły podstawowej i zaczęli legitymować.Było już po 22 więc
        grozili zatrzymaniem.Udało mi się jakoś wytłumaczyć,ale przyczepili się do
        braku kagańca u psa.Mówię do nich,że to młody piesek i nie gryzie.Na to jeden
        zomowiec odpowiada " a jak teraz wyjdą dzieci znienacka na przerwę,to co
        będzie?"
        Mnie zamurowało i chciało mi się śmiać.Odpowiedziałem dla jaj "No tak ,muszę
        wracać bo zaraz będzie w szkole przerwa".I powiedziałem dobranoc panom zomowcom.
        Pozdrawiam.
        >
        • Gość: kris Re: Znienacka... IP: 217.97.165.* 02.10.03, 09:24
          heh!! to prawie jak cytat z Misia - "a co jeśli tam będzie przedszkole w
          przyszłości i wasz syn będzie szedł drogą w przyszłości, i nie mówcie że nie
          macie syna, bo możecie go mieć (sprawdzić czy nie ksiądz":)
          • przemo_c Re: Znienacka... o/t 02.10.03, 09:39
            Kris, (sprawdzić czy nie ksiądz) pojawia się na lotnisku, jak syn chce
            odprowadzić Mamę na samolot... :D
            • Gość: Niknejm Re: Znienacka... o/t IP: 5.3.1R* / *.pg.com 02.10.03, 09:57
              przemo_c napisał:

> Kris, (sprawdzić czy nie ksiądz) pojawia się na lotnisku, jak syn chce
              > odprowadzić Mamę na samolot... :D

Też, ale Kris również ma słuszność. "Ksiądz" pojawia się 2 razy :-)

Pzdr
              Niknejm
              • przemo_c Re: Znienacka... o/t 02.10.03, 10:11
                Sprawdzę... zaraz pobiegnę do domku i odpalę Miśka... :D Ale ja jestem prawie
                pewien, że na poczxątku nie ma... Jak ten 'yntelygentny' milicjant idzie i sobie
                powtarza o przedszkolu, to nagle zagląda do Syrenki, a tam właśnie siedzi ksiądz
                i tu się kończy ta scena...
                A jesli walnąłem gafę, sorrki Kris... mea culpa...
      • Gość: Henio Re: Kupi?am Auto S´wiat, czyli Auto Shit...... IP: *.sympatico.ca 02.10.03, 05:27
        A moze oni akurat tam mieli sniadanie na tym posterunku ... Wy Cytryniec
        nie jestescie jeszcze po 14 latach dojrzali klasowo, czy jak?
      • Gość: martynka Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... IP: *.lukowa7.waw.pl 02.10.03, 12:03
        :)))) zacytuję Barta Simpsona : nasza policja nie potrafi złapac nawet grypy....
        PZDR!
    • Gość: max Szwabskie czytadla IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 07:43
      Prawda jest taka, ze wiekszosc prasy motoryzacyjnej w Polsce jest wydawana "pod
      opieka" szwabow. Nawet zelazny MOTOR zostal kupiony przez wydawnictwo nomen-
      omen BAUER (tlumaczenie zbedne). Moze polecicie jakas w miare normalna gazete?
      • sherlock_holmes Re: Szwabskie czytadla 02.10.03, 08:51
        Gość portalu: max napisał(a):

> Prawda jest taka, ze wiekszosc prasy motoryzacyjnej w Polsce jest
        wydawana "pod
        >
        > opieka" szwabow. Nawet zelazny MOTOR zostal kupiony przez wydawnictwo nomen-
        > omen BAUER (tlumaczenie zbedne). Moze polecicie jakas w miare normalna gazete?

Brak :-(
        A propos Motoru - w anjnowszym jest porownanie samochodow dostawczych - tzn.
        przelicznik ile kosztuje 1m3 pojemosci ladunkowej.
        Wygral Peugeot Boxer w wersji najdluzszej i najwyzszej - 14m3. Ale jakzeby
        inaczej, skoro do porownanai wzieto inne samochody w wersjach najmniejszych,
        np. Transit 6,8m3. I pewnie nic wspolnego z tym "testem" nie ma umieszczona na
        sasiedniej stronie reklama ...Peugeota Boxera...
        Najsmieszniejsze jest,ze na ostatnim miejscu sklasyfikowano Merdesa Vario -
        praktycznie ciezarowke, bo wzieto mikroskopijna wrecz wersje z "lukiem
        bagazowym" 5,6m3. To, ze najwieksze Vario lyka do srodka takiego Boxera, to juz
        szczegol.
        • greenblack Re: Szwabskie czytadla 02.10.03, 18:49
          Boxer/Ducato/Jumper w każdej wersji ma najlepszy stosunek pojemność/cena, więc
          to akurat bez znaczenia. Natomiast festiwal tjuninku w "Motorze" jest żenujący.

Pozdrawiam
          • Gość: max Re: Szwabskie czytadla + tjunink IP: 195.85.209.* 03.10.03, 08:06
          • angermax Re: Szwabskie czytadla 03.10.03, 08:24
            Te festiwale tjuninku w qasipolskich gazetach raz mnie smiesza a innym razem
            niezle wkur...... Generuja oszolomow z ich 10 letnimi BRYKAMI z kawalkami
            plastikow doczepionych jak sie dalo i kawalkiem rynny z tylu. Gdyby taki
            pojezdzil 100 tys. km po polskich drogach to jego WOZ wygladalby jak 20 letnia
            rajowka po niezlym dzwonie, ale na niektorych (-e) to dziala. W tym kraju sens
            ma chyba tylko kombinowanie z oprogramowaniem fabrycznych sterownikow. A juz te
            niskie, sztywne i markowe zawieszenia montowane w lekko zyzytych FURACH
            jezdzacych po klasycznej rodzimej nawierzchni powoduja dodatkowe uszczerbki na
            masie mozgowej tych herosow. A Panom Redaktorom i ich aryjskim mocodawcom w to
            graj ...
      • Gość: XP Re: Szwabskie czytadla IP: 213.77.31.* 02.10.03, 10:15
        Chyba nie ma takich gazet i czasopism, każde chce z czegoś żyć.
      • Gość: Ładolog Re: Szwabskie czytadla IP: *.telenergo.pl 03.10.03, 11:14
        CYTAT ze "świata według kiepskich" :WSZYŚCIUSIEŃKO SIE KURDE ZGADZA.
        ps:SZWABY NIEDŁUGO WYKUPIĄ WSZYSTKO CO POLSKIE,ale mnie wq.wiają...!!!
    • kojonkoski Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 02.10.03, 08:08
      Koleżanko droga,

Wg mnie są tam napisane następujące rzeczy:
      1.Kierowca TIR-a widzi drogę lepiej czy gorzej niż kierowca osobowego.
      2.Jazda za TIR-em jest bezpieczniejsza niż samodzielna
      3.Jeśli coś wyłoni się z ciemności lub mgły, to jadąc za TIR-em nie wpadniemy
      na to.

Przeczytaj jeszcze raz ten artykuł i powiedz czy jest tam napisane, że kierowca
      TIR-a widzi lepiej we mgle?

Kolejny przykład postu, który wmawia komuś, że powiedział co innego niż
      powiedział, potem z tym polemizuje i udowadnia, że to bez sensu.

Pozdrawiam.

• remo29 Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 02.10.03, 08:52
      No, przyznam się szczerze, że coś w tej poradzie jest... Tak na logikę
      patrząc... Piechota też biegnie ZA czołgiem, a nie PRZED nim.
      Szkopuł jednak w tym, że TIRowiec wcale nie musi być rozsądnym (wypoczętym,
      wyspanym, trzeźwym, przewidywalnym) kierowcą i może się zdarzyć, że
      taka "tarcza" okaże się ostatnią ścianą. Poza tym mgła mgle nierówna - nie jest
      powiedziane, że z góry (z szoferki TIRa) widać więcej, a wiara w to może być
      zgubna dla jadącego z tyłu. Pamiętajmy, że TIR przy kolizji czołowej z
      samochodem napewno nie ucierpi tak bardzo jak tico przy uderzeniu w tył takiego
      giganta.
      Reasumując - czytałem już większe głupoty w AS i TA akurat mną nie wstrząsa.
      • Gość: pawel Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 10:35
        Kilka numerów temu nowy Accord wygrał test z A4. Ciekawe czy autor tekstu
        wyleciał za to z roboty???
      • Gość: martynka Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... IP: *.lukowa7.waw.pl 02.10.03, 12:10
        Może sama porada ma w sobie coś...Za to jeżyk jakim jest napisana woła o pomstę
        do nieba..
        Przypomnę jednak - ile razy były roztrząsywane tu przypadki kiedyś ktoś na
        drodze 2 pasmowej kurczowo trzyma się tira, powodując tym samym spadek dynamiki
        ruchu.
        Ja np. nie lubię jeżdzić za tirem, nawet we mgle, wolę sama ocenić co jest
        przed mną i przede wszytskim przed sobą lubię widzieć drogę a nie napis TIR.
    • slonik17 Re: Kupiłam Auto Świat, czyli Auto Shit...... 02.10.03, 12:23
      W takim razie JAKIE pismo motoryzacyjne kupowac ?? Chyba w kazdym ktos znajdzie
      jakas bzdure czy zly wynik testu (wedlug subiektywnej oceny).
      Pzdr, Slon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka