aswierszcz 07.10.03, 17:42 Planuję kupno nowego samochodu i jestem ciekaw czy udało sie wam "zbic" cene przy zakupie nowego samochodu w salonie poniżej ceny promocyjnej albo katalogowej . Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mar Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.eranet.pl 08.10.03, 00:17 Ford Focus z 57 do 53 tys. (1.6, 3-drzwiowy, klimatyzacja elektroniczna, lakier metalizowany), Citroen Xara z 53-55 tys. do 49.900 (wyposażenie podobne, ale czas oczekiwania aż 3 tygodnie), Fiat Stilo 1.6 Active z 53 do 51 tys. We wszystkich przypadkach cena promocyjna została jeszcze obniżona. Z żadnej oferty nie skorzystałem, bo chciałem kupić samochód BEZ PROMOCJI, wg ceny katalogowej, ale bez klimatyzacji, za 46-48 tys. zł. Niestety takie samaochody dostępne są tylko na zamówienie i czas oczekiwania to 2 miesiące. Po czorta dawać takie upusty - oznacza to, że cena samochodu jest źle skalkulowana, a to dla mnie oznacza, że producent i dealer osiągają niewspółmierne zyski do kosztów. Skoro najpierw wyceniają samochód na 62 tys zł (Ford) potem obniżeją cenę do 57 w ramach promocji "x100", a jak przychodzi do transakcji to gotowi są zejść jeszzcze do 53 tys. tzn. że w sumnie obniżają cenę o 15-20%. To dlaczego nie mieliby obniżeyć jeszcze o 10? A jak chcę kupić samochód za 46-8 tys. BEZ TARGOWANIA SIĘ, to nie mogę, bo musiałbym na niego czekać do świąt. Czy to są przemyslane i opłacalne działania? No ale przynajmniej dowiedziałem się, do jakich ustępstw są skłonni sprzedawcy. Link Zgłoś
Gość: tojociaż Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:56 niestety Link Zgłoś
Gość: lk Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: 217.8.161.* 08.10.03, 12:09 chyba ?aski nie robia, przeciez zawsze mozna pojsc gdzie indziej... poza tym po cholere wydaja tyle kasy na raklame i nie maja zadnej pewnosci czy to cos da, lepiej zejsc z ceny 5-10 tys. a klienci sami przyjda i nie powini sie prosic o kilka procent rabatu... a potem sie dalerzy i producenci dziwia czemu tak malo sprzedaja, a kierowcy wola uzywane, przeciez tak nie wiele trzeba wystarczy zejsc troche z ceny i klienci sie znajda... sam chetnie kupilbym nowy samochod, ale nie w takiej cenie jakie sa...za 30 tys kupilem Accorda full opcja '97 i jezdze juz rok, a za te pieniadze moglbym kupic sobie nowe seicento lub daweoo tico Poza tym kto chce wydac 35 tys. na Lanosa..?? Sprzedajcie je po 20 tys. a sam kupie 2 i bede jezdzil ja i zona, to jest sposob ratowania zakladow pracy. Fabryka bedzie produkowac, kierowcy kupowac, warsztaty naprawiac itd. Producenci samochodow obudzcie sie!!!! Link Zgłoś
remo29 Re: Upusty przy kupnie samochodu 08.10.03, 13:22 [...] > Poza tym kto chce wydac 35 tys. na Lanosa..?? Sprzedajcie je po 20 tys. a sam > kupie 2 i bede jezdzil ja i zona, to jest sposob ratowania zakladow pracy. > Fabryka bedzie produkowac, kierowcy kupowac, warsztaty naprawiac itd. > Producenci samochodow obudzcie sie!!!! To już kiedyś było. Nazywało się roboty publiczne - jeden kopał rów, drugi zaraz za nim zasypywał. Tylko skąd mieć fundusze na takie społecznie słuszne przedsięwzięcia? Link Zgłoś
Gość: lk Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: 217.8.161.* 08.10.03, 13:35 nie zgadzam sie z toba: po pierwsze nie proponowalem produkowania aut wadliwych po to aby serwisy miale robote.. po drugie jakie fundusze..?? odpowiedz mi ile kosztuje wyprodukowanie lanosa..??? nic nie trzeba fundowac, pozbyc sie zbednych posrednikow.. Link Zgłoś
Gość: Fillippo Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.pgnig.pl 08.10.03, 12:16 Ja planuję kupic Forda Fiesta 5d w wersji X100. Cennikowo wychodzi 43.400. Jak myslicie ile da się zejść z ceny, tak by targując się nie podać zbyt niskiego pułapu. Wiadomo zbiża się koniec roku więc chyba powinno zależeć dealerom na sprzedaży. Link Zgłoś
pcspeaker Re: Upusty przy kupnie samochodu 08.10.03, 12:28 Empirycznie sprawdzilem, ze u Forda da sie wytargowac znizke o okolo 10% od Twojej ceny cennikowej. Ale warunkiem prawie koniecznym jest wybranie auta z tych, ktore posiada obecnie salon. Jak trzeba zamawiac i sprowadzac, to sa juz klopoty. Czyli - jak wybralas juz konkretne auto i kolor - to obdzwaniasz okolicznych dealerow i szukasz tego co chcesz. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.fastres.net 08.10.03, 17:45 ...Juz niedlugo UE.... Jezeli Polacy chca sprzedawac auta to musza obnizyc ceny...... Link Zgłoś
Gość: verte Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 18:44 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > ...Juz niedlugo UE.... > Jezeli Polacy chca sprzedawac auta to musza obnizyc ceny...... Ceny nowych aut w Polsce należą do najniższych w Europie(pomijam luksusowe). Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.fastres.net 08.10.03, 18:53 .....Problem w tym ze stara Astra,Uno itp.to w UE historia...... Link Zgłoś
Gość: olo Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 21:07 Obawiam sie ze wroclawscy dilerzy forda nie odpowiadaja temu o czym oisano w poprzednich postach Uslyszalem jedynie ze ford focus x100 to juz sama cena jest promocja i jedynie moge liczyc na dywaniki lub radio choc wybrane auto stalo na parkingu cos nie tak z tymi dilerami.... a jakie doswiadczenia mieli inny forumowicze we wroclawiu z fordem ????? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Fillippo Re: Upusty przy kupnie samochodu IP: *.pgnig.pl 09.10.03, 08:32 Ja nie wiem jak to jest z tymi Fordami, ale rozmawiałem z dealerem i powiedział mi że nie ma możliwości zejścia z ceny, ponieważ Ford Polska kontroluje faktury i dealerzy tego typu praktyk nie stosują (jeszcze to sprawdzę!!). Wiem jedno, są w stanie coś dodać (jakieś dywaniki, radio, alarm itp.) - mi zaproponowano kolor metaliczny gratis, ale uważam, że to jest za mało i szukam dalej. Link Zgłoś