Dodaj do ulubionych

Getz Hyundaia czy Yaris

IP: 195.117.23.* 08.10.03, 14:35
Poradżcie ludziska bo się juz pogubiłem i nie wim ktore z tych autek wybrać .
Toyota niby bardziej markowa ale czsem będę musiały wyjeżdżać w trasy a słuszalem że toyotka słabo sobie radzi powyżej 120 km ( ciekawe czy to prawda) Rozważam Getza 1.3 Midle + ABS i Yarisa Terra z silniczkiem 1.3 .
Pomóżcie , jestem totalnym laikiem w tych sprawach
Obserwuj wątek
    • fitit Re: Getz Hyundaia czy Yaris 08.10.03, 14:38
      Obydwa samochody nie nadają się na tzw. trasę.
      • Gość: Adek Re: Getz Hyundaia czy Yaris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:45
        ale jak juz to Yariska:)
        • Gość: markus Re: Getz Hyundaia czy Yaris IP: 195.117.23.* 08.10.03, 15:07
          no i dowiedzialemm się :D ale na poważnie to wydatek 40 tys to nie zabawa więc troche szczegółowiej np czy silniczek 1.0 yarisa jest dobry czy ktos wogóle mial/ma getza i jak to się sprawuje , jak traci samochod na wartości i takie tam pierdoły
          • Gość: ecik Re: Getz Hyundaia czy Yaris IP: *.innsoft.com.pl 08.10.03, 15:16
            mam ale nie Getza, tylko Accenta II z silniczkiem 1,3. Getz zresztą ma ten sam
            silnik. Nie wiem jak dokładnie jest z gabarytami Getza, ale z zewnątrz jak
            oglądałam nie jest wiele mniejszy od Accenta. Na trasie daje się na tym silniku
            jechać i do 190. Dopiero przy 150 zaczyna lekko przeszkadzać głośniejszy
            silnik. Przy 120-130 km/h jedzie się bardzo komfortowo. Nie ma porównania do
            Jariski, bo nią nie jeździłam, ale z całą odpowiedzialnością polecam Hyundaia.
            Samochodzik jest bezawaryjny - mam już 50.000 i jeździ bez zarzutu. Jak chcesz
            się przekonać co do komfortu, to proponuję jazdę p[róbną jednym i drugim
            samochodem. Acha - i jeszcze jedna zaleta, którą ma Hyundai, a nie ma Yariska -
            Hyundai jest na tyle mało w Polsce, że ich nie kradną. możesz zostawić gdzie
            chcesz i masz spokojną głowę, że samochód b.ędzie na miejscu gdy wrócisz. poza
            tym mój acc - w mieście pali ok. 7-8 l, na trasie 5,5-6 (na klimie).
            • remo29 Re: Getz Hyundaia czy Yaris 08.10.03, 15:20
              [...]
              > Hyundai jest na tyle mało w Polsce, że ich nie kradną. możesz zostawić gdzie
              > chcesz i masz spokojną głowę, że samochód b.ędzie na miejscu gdy wrócisz.
              poza
              > tym mój acc - w mieście pali ok. 7-8 l, na trasie 5,5-6 (na klimie).

Ja dodam jeszcze, że w yarisie nie ma bagażnika tylko coś bardzo symbolicznego.
              • Gość: ecik Re: Getz Hyundaia czy Yaris IP: *.innsoft.com.pl 08.10.03, 15:46
                Getz ma 254 l.
      • Gość: tomjk Re: Getz Hyundaia czy Yaris IP: 195.205.180.* 08.10.03, 14:59
        udaj się, człowieku, do psychologa.
        • sowizdrza Re: Getz Hyundaia czy Yaris 08.10.03, 15:13
          ZAZDROŚNIK!!!!!11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka