Gość: Maciej IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 20:57 Właśnie zauważyłem na przednich lampach (plastiki) rysy. Ktoś lubi chyba literę s... Jeśli wiecie jak można się ich pozbyć we własnym zakresie byłbym bardzo wdzięczny. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Doki Re: Rysy na reflektorach IP: *.turboline.skynet.be 20.01.02, 21:47 Ciezka sprawa... obawiam sie, ze masz pecha/padles ofiara skurwysynstwa. Plastyk jest cienki i pewnie mozna zeszlifowac, ale potem bedzie jeszcze cienszy... Wymien, chyba ze wiesz, ze cie nie lubia... Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Rysy na reflektorach IP: 162.70.83.* 20.01.02, 23:06 Sa takie pasty do polerowania plastikowych okien w kabrioletach - podobno usuwaja rysy. Co prawda tamten plastik jest miekki w przeciwienstwie do tego na Twoich reflektorach, ale kto wie? Mam taka paste, ale jeszcze jej nie wyprobowalem. Nie pamietam tez nazwy. Moglbys popytac o cos takiego w ASO BMW, Porsche'a (oops - u nas chyba nie ma...) albo moze Mazdy? Albo sprobuj w ostatecznosci pasta polerska do lakieru - nie wiem czy to to samo. A rysy sa glebokie? Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Rysy na reflektorach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 00:50 Mialem podobny problem - pomogla pasta polerska Abel Auto. Troche sie napocilem ale efekt byl zadowalajacy - zostaly tylko najglebsze rysy, powrocil polysk i tak na prawde to juz widac je tylko z bardzo bliska. Pozdro Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Rysy na reflektorach do Wojtka IP: 10.10.10.* 22.01.02, 15:36 Czy ty przypadkiem nie mialeś rysy w Lagunie bo ja mam i żal mi serce ściska. gdzie kupiłeś ten Abel? Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Rysy na reflektorach do Wojtka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 20:42 Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > Czy ty przypadkiem nie mialeś rysy w Lagunie bo ja mam i żal mi serce ściska. > gdzie kupiłeś ten Abel? Nie, to nie bylem ja. Ja sobie oczka mojej Fabii sam porysowalem, gdy zdzieralem muchy i komary. Gdy szybki wyschly rece mi opadly - szybki sie zmatowily :((. 3 godziny polerowalem Ablem i prawie slad nie zostal. Pasta nazywa sie Efface Rayures firmy Abel Auto, kupiona w Makro. Pozdro Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Rysy na reflektorach IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 21:46 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Rysy nie są głębokie, ale boje się,że gnojki znowu to zrobią. Jeszcze trochę poczekam zanim zacznę coś robić. W aso niestety powiedzieli,że trzeba wymienic reflektory bowiem w czasie przeglądu mogą byc kłopoty. Mimo to poszukam dobrej pasty, do przeglądu trochę czasu. Dzięki. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Rysy na reflektorach IP: *.pl 21.01.02, 22:25 Polecam tez Plastmall. Ten preparat naprawde potrafi zdzialac cuda, poratowal mnie juz w wielu sytuacjach. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Rysy na reflektorach IP: *.telia.com 22.01.02, 21:35 Macieju zaloz na reflektory takie krateczki przeciwko kamieniom,wtedy jest utrudniony dostep do powierzchni reflektora.Pzdr.Michal Link Zgłoś