Dodaj do ulubionych

Cos mi szura w tylnym kole - co to?

IP: 195.136.21.* 21.01.02, 08:23
Przy zimnych hamulcach podczas 4-5 hamowan z tylu dobiega odglos hamulcow kolejowych. Szura
tak ze nie mozna wytrzymac. Jak sie nagrzeje to przestaje. Skutecznosc jest OK. Bylem w serwisie
jakis czas temu i mowili ze to piasek, ze jak auto postoi to tak sie moze zrobic, itp. Teraz zaraz konczy
sie gwarancja i chce zeby to usuneli.
Ludzie powiedzcie mi co to moze byc. Jak sie maja w serwisie do tego zabrac? Szczerze
powiedziawszy (napisawszy) ja nie mam zielonego pojecia. Pierwszy raz mi sie takie co zrobilo i to w
nowym aucie.
pozdro
marcin
P.S. Z tylu sa bebny.
LICZE NA WAS!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: Cos mi szura w tylnym kole - co to? IP: *.pg.com 21.01.02, 08:53
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> Przy zimnych hamulcach podczas 4-5 hamowan z tylu dobiega odglos hamulcow kolej
      > owych. Szura
      > tak ze nie mozna wytrzymac. Jak sie nagrzeje to przestaje. Skutecznosc jest OK.
      > Bylem w serwisie
      > jakis czas temu i mowili ze to piasek, ze jak auto postoi to tak sie moze zrobi
      > c, itp. Teraz zaraz konczy
      > sie gwarancja i chce zeby to usuneli.
      > Ludzie powiedzcie mi co to moze byc. Jak sie maja w serwisie do tego zabrac? Sz
      > czerze
      > powiedziawszy (napisawszy) ja nie mam zielonego pojecia. Pierwszy raz mi sie ta
      > kie co zrobilo i to w
      > nowym aucie.
      > pozdro
      > marcin
      > P.S. Z tylu sa bebny.
      > LICZE NA WAS!!!!!!!!!!!!!!

Niech sprawdzą, czy do środka nic się nie dostało, względnie czy jakiś element
      nie zaciera o bęben.

Bądź stanowczy.

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: marcin Do Niknejm-a IP: 195.136.21.* 21.01.02, 08:57
        Czesc!
        Dzieki za szybka odpowiedz. Do serwisu i tak pojade i tak. Tylko jak jedziesz do ASO to musisz mniej
        wiecej im powiedziec:
        -co sie spsulo
        -jak to naprawic
        A zreszta sam wiesz, co oznacza slowo specjalisci z ASO.
        pozdrawiam
        marcin
        Chopie jak to szura to nie masz pojecia!!
        • Gość: SA Re: Do Niknejm-a IP: *.eltur.com.pl 21.01.02, 09:10
          Napisz co masz przeciwko:
          -wydobyciu z bagażnika lewarka, klucza do kół i śrubokręta lub imbusa?
          -podniesieniu podejrzanego koła lewarkiem
          -obróceniu podniesionym kołem
          -odkręceniu i zdjęciu koła z bębna
          -obróceniu bębnem
          -zdjęciu bębna
          -obróceniu piastą
          -przeanalizowaniu zaobserwowanych zjawisk
          -wyciągnięciu wniosków
          -montażowi wszystkiego powyższego w odwrotnej kolejności?
          • Gość: SA Przepraszam, miało być do Marcina! IP: *.eltur.com.pl 21.01.02, 09:15
            Sorki.
          • Gość: marcin Re: Do SA IP: 195.136.21.* 21.01.02, 09:19
            Tylko to ze auto jest na gwarancji.
            Po to kupilem nowe aby sie nie pieprzyc (tj nie upieprzyc i nie napieprzyc).
            Po to komus w tylek wcisnalem swoja kase aby przez okres gwarancji skakal przy samochodzie i o
            niego dbal (nie musi byc nawet mily), niech tylko robi to za co ma zaplacone.
            A poza tym ja sie nie musze na tym znac (ale wzamian moge podyskutowac na inne tematy).
            I jeszcze wiek, stary nie jestem (mlody tez nie) ale mnie sie juz nie chce.
            pozdrawiam
            marcin
            • Gość: SA Jeszcze do Marcina IP: *.eltur.com.pl 21.01.02, 09:53
              No to po kiego ci wiedzieć co tam szura?! Jedź do serwisu i powiedz im za co
              płacisz! Powodzenia!
    • Gość: Krzysiek Re: Cos mi szura w tylnym kole - co to? IP: 10.0.215.* 21.01.02, 09:17
      Jezeli dzieje sie to w wilgotne dni i po dluzszym postoju (parenascie godzin),
      to wycieracz skorodowana powierzchnie bebna. Jak sie wytrze to przestaje.
      Zahamuj raz solidnie (patrzac w lusterko) to powinno przejsc za pierwszym razem.
      • Gość: marcin Dz Krzycha IP: 195.136.21.* 21.01.02, 09:23
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Jezeli dzieje sie to w wilgotne dni i po dluzszym postoju (parenascie godzin),
        > to wycieracz skorodowana powierzchnie bebna. Jak sie wytrze to przestaje.
        > Zahamuj raz solidnie (patrzac w lusterko) to powinno przejsc za pierwszym razem
        > .
        Krzychu ale to samo przechodzi po gora 5 hamowaniach. I za kazdym razem jest to samo, to samo, to
        samo, to samo, .............! Dzieje sie tak jak sam. postoi dluzsza chwilke tj. ok 12 h.
        Mnie zaczelo to strasznie irytowac, zwlaszcza ze niedlugo konczy sie gwarancja.
        pozdrawiam
        marcin
        • dep Re: szuranie 21.01.02, 09:40
          Krzysiek ma racje, jak auto stoi np.przez noc,szczegolnie teraz gdy jest wilgoc
          to slyszy sie takie szuranie.Tylko u mnie to jest we wszystkich kolach.Kilka
          hamowan jak piszesz i problem znika.
          pzdr
          Dep
          • Gość: Wojtek Re: szuranie IP: *.waw.cdp.pl 21.01.02, 10:24
            Miałem przez pewien czas to samo. Nowy samochód. przebieg 8.000 km a po
            ruszeniu odgłos jakby klocki były zdarte. Dowiadywałem sie w ASO. Twierdza, że
            to nowy typ okładzin - bardziej wytrzymały ale jednocześnie głośniejszy. Kolega
            z pracy miał podobną rzecz - pojechał do ASO , wyczyścili hamulce i przestało.
            Wojtek
            • Gość: Michal Re: szuranie IP: *.telia.com 21.01.02, 11:00
              Przejedz sie pare metrow i zaciagnij reczny i spowoduj dobre przetarcie bebnow.
              Pzdr.Michal
              • Gość: marcin Do Michala IP: 195.136.21.* 21.01.02, 12:35
                Czesc!
                Pomoze ten reczny. Nic mnie nie kosztuje, ale czy pomoze?
                Mam zablokowac tyl czy tylko przychamowac?
                pozdro
                marcin
    • Gość: Sven Re: Cos mi szura w tylnym kole - co to? IP: 212.191.129.* 21.01.02, 11:56
      Tez to mialem, tez polecialem do serwisu i tez bylo jak pisze
      Wojtek - przeczyscili i oddali. Temat bumerang - wraca w zime,
      ale nie kazda. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka