robert.gajewski 10.01.09, 14:33 Wysiadły mi czujniki cofania w Fabi HTP. Przy włączeniu wstecznego słychać tylko długi pisk (odmienny od standardowego). Czy ktoś miał juz taki problem i czy jest szansa jakoś go rozwiązać? Link Zgłoś Obserwuj wątek
emaljung Re: czujniki cofania 11.01.09, 18:36 Jesli 'wysiadly' na mrozie to jak bedzie wyzsza temperatura powinny sie naprawic... ewentualnie zgarnij snieg. Link Zgłoś
robert.gajewski Re: czujniki cofania 12.01.09, 12:01 Dziękuję, uwagę o zgarnięciu śniegu traktuję jako żart, od tego zacząłem, a dodatkowo oczyściłem starannie (a przynajmniej ja tak uważam) czujniki z brudu. Na początek ucieszyłem się bo zaczęły działać ale wtedy okazało się, że działaja tylko przez parę sekund, później długi pisk i czujniki zdychały. Następnego dnia od początku były zdechłe. Link Zgłoś
ramzes161 Re: czujniki cofania 12.01.09, 13:03 Ja miałem poobnie - w serwisie wykryli nieszczelność w którymś miejscu przy czujniku, powodującą zamoknięcie przewodów. Gdy mocno deszcz popada, wtedy czujniki padają, gdy jest sucho albo pada tylko trochę jest wszystko o'k. Odradzili mi wymianę, gdyż koszt tego (po gwarancji) wynosi ok. 600 PLN. Pozdrawiam. Link Zgłoś
robert.gajewski Re: czujniki cofania 18.03.09, 08:47 No i pojechałem do serwisu, coś tam przeczyścili i święto, czujniki działają. Radość prysła następnego dnia, przez chwilę działają a potem znowu przeciągły pisk. Doszła jeszcze jedna "wersja" awarii, czujniki dają ciągły sygnał, tak jakby tuż przy czyjniku była przeszkoda. Link Zgłoś
karol7523 Re: czujniki cofania 12.01.09, 18:48 Więc mała porada: włącz wsteczny bieg żeby czujniki były aktywne podejdź pod nie i przykładaj ucho do każdego (działający czujnik wydaje dźwięk) jeśli jeden z czujników bedzie padnięty nie bedą działać wszystkie. Link Zgłoś
cicik3 Re: czujniki cofania 27.01.09, 16:14 Padła Ci centralka. Czujniki są w porządku, wiem co mówię jestem elektrykiem w serwisie Link Zgłoś
robert.gajewski Re: czujniki cofania 28.01.09, 12:58 Dzięki, wiesz może ile to mnie może szarpnąć finansowo w serwisie? Link Zgłoś
cicik3 Re: czujniki cofania 05.02.09, 14:37 najlepiej zadzwoń. Pamietaj że na centralkę trzeba czekać parę dni nie dostaniesz od ręki Link Zgłoś
rafusj Re: czujniki cofania 22.02.09, 10:13 A możesz napisać czy po włączeniu biegu wstecznego zapalają ci sie światła cofania.Paląę ciągle a może migająi przerywają. Link Zgłoś