harald.brenner 20.11.03, 08:35 mam takie pytanie- dlaczego w mercedesach i VW lusterka od strony pasazera jest mniejsze niz to od strony kierowcy - oszczednosc materialow czy jakas inna przyczyna ? jestem ciekaw waszych wyjasnien. pozdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Odin Re: mniejsze lusterko IP: *.telia.com 20.11.03, 09:15 Typowa niemiecka oszczednosc ,podobnie z niemieckimi kielbasami-ok.50% kartofli albo starego chleba . Link Zgłoś
edek40 Re: mniejsze lusterko 20.11.03, 09:28 Opor powietrza. Do tego brzydko wyglada, wiec wyroznia Niemca w tlumie. Przez kilka dni jezdzilem Cordoba z takim wynalazkiem. Zupelnie nie moglem sie przyzwyczaic do obrazu w tej lupie. Juz chyba wole bez... Link Zgłoś
Gość: Tojo Re: mniejsze lusterko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 10:29 Bez przesady.Mam vw i mniejsze lusterko zupełnie nie przeszkadza w jeździe. Wszystko widać co sie dzieje z prawej strony pojazdu. Ponadto zauważyłem , ze to mniejsze jest często większe od normalnych lusterek w innych samochodzch.Pzdr Link Zgłoś
edek40 Re: mniejsze lusterko 20.11.03, 10:40 W moim aucie mam jednakowe lustra. Co wiecej oba sa wygiete po tym samym promieniu, wiec widok w obu jest taki sam. Lusterka VW sa calkiem rozne. Lewe ma odgieta koncowke, a prawe to prawdziwa lupa. Nie twierdze, ze nie mozna sie do tego przyzwyczaic. Jednak mi przez blisko tydzien nie udalo sie to. To rekord w moim wydaniu. Udalo mi sie nawet przyzwyczaic do lustereczek w Uno, a zapewniam Cie, ze to sztuka. Pare razy widzialem Golfy z jednakowymi lustrami. Czy to jest opcja czy cos mi sie przywidzialo? Link Zgłoś
Gość: Miki A u mnie w Fabii IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 10:52 też jest ten durny wynalazek. Często mnie to denerwuje, ponieważ w poprzednim aucie miałem dwa jednakowe. Ale Passat po ostatnim faceliftingu ma dwa jednakowe ! Link Zgłoś
greenblack Re: mniejsze lusterko 20.11.03, 13:08 Na szczęście Ludowóz odchodzi od tego kretynizmu. Podobno dzięki mniejszym oporom powietzrza można było zaoszczędzić 0,0001 l/100 km. Link Zgłoś