Dodaj do ulubionych

Auta z marzeń

IP: 217.153.26.* 17.04.09, 08:13
1,2,3 próba komentarza...
Obserwuj wątek
    • Gość: nalepas Re: Auta z marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 08:15
      dzisiaj bardzo szybko:)
    • Gość: Gość Re: Auta z marzeń IP: *.warynski.net 17.04.09, 08:25
      Jesli chinczykom zajmie 100 lat na dogonienie amerykanskiej motoryzacji, to kiedy dogonia europe.
    • Gość: gość Re: Auta z marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 08:43
      To Amerykańską motoryzację trzeba doganiać???
    • Gość: Karol Re: Auta z marzeń IP: *.bmwgroup.com 17.04.09, 09:41
      Amerykańskie samochody są jeżdzącymi zabytkami z wielkimi, 8-zaworowymi silnikami i zawieszeniem XIX-wiecznego wozu drabinistego
    • Gość: Ore Re: Auta z marzeń IP: 79.110.195.* 17.04.09, 10:03
      Amerykańską doganiać - można.. na piechotę.. doścignąć też, tylko trzeba wrzucić wsteczny..
    • Gość: west Re: Auta z marzeń IP: *.chello.pl 17.04.09, 10:36
      "To Amerykańską motoryzację trzeba doganiać???"

Człowieczku, kiedy w USA jeździły prawie wszystkie samochody dostępne na świecie - a było to 100 lat temu, Polski nie było na mapach... wiec... SHUT UP
    • a4_capone Re: Auta z marzeń 17.04.09, 10:45
      kolego west. To prawda, ze Amerykanie bardzo wczesnie zajeli sei motoryzacja, ale duzego postepu od tego czasu nie bylo. TO sa potwory z wielkimi silnikami, ze sprawnoscia ponizej krytyki nadajace sie jedynie do jazdy na wprost. JAkosc wykonczenia... bez komentarza
    • Gość: west Re: Auta z marzeń IP: *.chello.pl 17.04.09, 10:57
      Po co gadać o silnikach, czy jakości? Mówimy o powszechności i dostępności.
      Reszta to uwarunkowania regionalne, tania benzyna, tradycja, ogromny kraj...
      Ale tu nie o to chodzi.
      Dla Amerykanina zakup samochodu można porównać z zakupem telewizora przez Europejczyka.
    • Gość: omax Re: Auta z marzeń IP: *.aster.pl 17.04.09, 11:15
      West ma sporo racji samochody tam są jakie są bo takie były potrzeby, a nie inne. Chociażby fakt, ze autostrady tam w jednym kierunku maja tyle pasów co w Europie w dwóch kierunkach :)
      Po drugie taka prosta konstrukcja spowodowała to, że auta tam były w miarę tanie i ogólnie dostępne. Jak ktoś chciał coś lepszego to zawsze mógł sobie kupić Lexusa czy Mercedesa :) W Europie ludzie latami odkładają na to by kupić sobie auto (i to przeważnie jakąś małą puszkę), a tam kupno i posiadanie własnego pojazdu nie było niczym szczególnym.
    • Gość: maga Re: Auta z marzeń IP: *.ghnet.pl 17.04.09, 11:45
      "...co prawda jechala na lawecie, ale i tak sie liczy" :D
      uwielbiam ten sposb opisywania swiata. ale w kwesti wazeliny to wszystko. chcemy dluzszych odcinkow :)
      Dzisiejszy odcinek taki troche "rozmazany", bez konkretow.
    • Gość: Heniu Re: Auta z marzeń IP: *.cust.tele2.pl 17.04.09, 11:51
      lubje jak jacek robi mi lody
    • Gość: Miku$ Re: Auta z marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:45
      Hmmm...... A czym jest dziś jakość wykonania? Godziny spędzone w serwisie Patrząc na mechanika z podpiętym komputerem do naszego z fajnym środkiem i setką wahaczy auta.
      Patrzącego tępo w ekran i nie mającego pojęcia co jest?
      A ja Kocham AMERYKAŃSKIE WOZY!!!! one mają duszę
      i kto nie siedział, nie jechał to niech nie powtarza że są złe.
      One są prostą sprawdzoną konstrukcją, która słabo skręca:)
      Ale mi to nie przeszkadza. Corvette....
    • Gość: illinoj Re: Auta z marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:58
      coś ostatnie 2 odcinki mocną tną, wcześniejsze chodziły jak złoto? co to może być? a odcinek przecietny :)
    • Gość: popek Re: Auta z marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 13:28
      Mi też się 2 ostatnie odcinki bardzo tną chyba wszystko przez ta reklamę Michelin;/
    • Gość: adams Re: Auta z marzeń IP: *.3s.pl 17.04.09, 14:50
      Amerykańska motoryzacja to fenomen często nie zrozumiały dla europejczyków ? no bo jak wytłumaczyć fakt, że taki Mustang wyposażony w sztywny most z tyłu (na polskich forach przeczytałem już mnóstwo ironicznych komentarzy na temat zawieszenia Mustanga) osiąga 0,95 g na skipadzie, a ?zaawansowane europejskie konstrukcje ? sami z resztą sprawdźcie ....
    • Gość: nie znam sie Re: Auta z marzeń IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.09, 15:42
      ale mi się wydaje że pan Jacek powiedział coś o kulturze motoryzacyjnej amerykanów a nie o ich samochodach
    • Gość: do west Re: Auta z marzeń IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.09, 15:49
      nie chce się wtrącać ale tak w ogóle to ameryka została później odkryta a na mapach nie było polski bo była pod zaborem i dla polaka to nie powinno być śmieszne tak mi się wydaje i gdyby nie było adolfa w polsce było by trzy razy więcej autostrad niż w niemczech
    • Gość: do west Re: Auta z marzeń IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.09, 15:58
      motocykle.svasti.org/samochod_wars_fso_1.jpg
      akson.sgh.waw.pl/~tw23969/prototypy/p08/prot08h.jpg
      protauta45.republika.pl/wwa210.jpg
      www.autohistories.com/beskid/Beskid106-l.jpg
      to najlepsze jeżdżące polskie prototypy buraku plus jeden nowy www.wysokieobroty.pl/auto/1,48316,3978039.html
      no i melexy są z polski te oryginalne najlepsze najwięcej jest ich w ameryce
    • Gość: swir Re: Auta z marzeń IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 16:42
      ale ta końcówka jak jacek sobie idzie mnie rozwaliła. Brawa za smiech dla mnie ahahahhahah ehehehehhe ehhehehehehe ohohohehehehehehhe hihihihi mihiihihihi muahahahhahah EEEOOOOOOOOEEEEEEOOOOOO
    • Gość: east Re: Auta z marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 18:45
      Europa i USA to dwa różne światy, tylko ciekawe czemu europejskie auta w USA mają wiekszy prestiż nie amerykanskie w Europie ?
    • Gość: Gość Re: Auta z marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 19:02
      @west
      Jeśli mówimy o powszechności i dostępności, to możemy sobie zadać proste pytanie. Z czego to wynika? USA to ogromny kraj, gęstość zaludnienia kilka razy mniejsza niż w Polsce. Ci ludzie potrzebują samochodów bo odległości są ogromne. Dlatego w Stanach prawie każdy ma samochód, a w Polsce to nie jest aż tak bardzo potrzebne. Ja mieszkam pod Krakowem i mogę dojść do centrum w 2-3h. W Stanach pewnie zajmuje to cały dzień...

Jeśli natomiast spojrzeć ze strony technologii. Cóż, amerykańskie auta są daleko w tyle. Oni nie wymyślili nic ciekawego przez ostatnie 20 lat. Poprawa bezpieczeństwa (pasy, poduszki, ABS, ESP, ksenony), nowoczesne diesle (Common Rail), nowoczesne silniki benzynowe (downsizing), hybrydy. Ile z tego wymyślono i rozwinięto w USA? Obawiam się, że niewiele. Teraz coś tam kombinują z samochodami elektrycznymi, ale troszkę za późno... No chyba, że Obama sypnie kasą. Klienci głosują swoimi pieniędzmi już od dawna i raczej nie na amerykańską motoryzację...
    • Gość: maly Re: Auta z marzeń IP: *.hlrn.qwest.net 17.04.09, 19:16
      To proste... Znacznie wiecej Europejczykow emigruje to USA niz na odwrot.
    • Gość: turkish Re: Auta z marzeń IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.04.09, 00:24
      do not be afraid!
      polskiej motoryzacji, jak rowniez kultury motoryzacyjnej nikt i nigdy nie przegoni!
    • Gość: ciekawy Re: Auta z marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.09, 07:47
      Odnśnie do przedwczorajszego odcinka o podatku za stary samochód,mam pytanie czy nasz rząd już wszystkim zwrócił kase ze nielegalnie pobieraną akcyze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka