Gość: benedykt IP: 167.3.114.* 11.05.09, 09:43 o ja...mój morris obchodzi dzisiaj urodziny :))) prezent już dostał bo wczoraj mu wstawiłem silnik :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: aspik Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:08 Caterham, prawdziwie sportowe auto, zadnych zbednych blach i kilogramow. szkoda ze mnie nie stac :) Link Zgłoś
Gość: Ttt Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: 193.111.166.* 11.05.09, 10:41 Bardzo ciekawy odcinek. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: owoc Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: 82.160.252.* 11.05.09, 10:42 Caterham no nareszcie na polskim rynku pojawi sie fajne bezkompromisowe prawdziwie sportowe autko.Super! Co do MINI to to autko od zawsze bylo, jest i oby dalej takie fajne bylo bo to ze juz jest kultowe to chyba wiadomo:-) A co do renault no coz nigdy nie bylem jakims wielkim fanem laguny ale przeciwnikiem tym bardziej tez nie tak wiec jesli to prawda to szkoda:-( Niestety z autami tej marki jest ogromny problem bo niestety awaryjnosc tych aut zamiast spadac to sie niestety z kazdym nowym modelem powieksza i juz sami mechanicy nie daja sobie czasami z tym rady. Link Zgłoś
Gość: aspik Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 11:39 co do laguny, to niech firma nie straszy, bo dzieki niej ASO reno maja co robic. szkoda tylko ze przewaznie odwiedzaja je auta na gwarancji ;-) Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: 89.174.65.* 11.05.09, 12:25 Catherham w Polsce!!!! Od dziś zmienia się definicja szybkiego samochodu w Posce! Drzyjcie właściciele Ferrari, Porszaków i innych szybkich (podobno) zabawek ... od dziś będziecie widzieli przed sobą tylko dwa, oddalajace się, czerwone światełka.... i to pomimo wciśniętego do dechy pedału gazu.... :-) Link Zgłoś
Gość: misio Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.09, 12:28 chciałbym mieć takiego caterhama ;-) jak juz będę miał 40 lat to sobie kupie taki używany, żeby czuć się na 30 ;-) Link Zgłoś
Gość: IGoR Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: 92.8.144.* 11.05.09, 13:22 Panie Jacku, nie chce być uszczypliwy ale czy nie wymawia się kejtram? :) pzdrowienia, fajny odcinek Link Zgłoś
Gość: renofan Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 15:17 chyba flagowy jest wciąż vel satis, nie jechałem laguną3 jeszcze ale jej chyba wciąż daleko do poprzednika - safrane. czy ktoś zna kogoś kto ostatnio kupił noweg vel satisa ? Link Zgłoś
Gość: jacek.balkan Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 15:25 IGoR, czasem gdzieś się przejęzyczę czy popełnię błąd (co zresztą nigdy Waszej uwadze nie ujdzie, niestety:) Czasem z przepracowania, czasem z niewiedzy, czasem z rozpędu - ale skoro przedstawiciele caterhama mówią o sobie caterham polska, to przed szereg wybiegać nie będę, i kejtramem polska nazywać ich nie będę:) pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.acn.waw.pl 11.05.09, 15:26 jeśli ten caterham waży mniej niż 550 kg to będzie można go prowadzić mając 16 lat, super!! Link Zgłoś
Gość: TJ Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.chello.pl 11.05.09, 16:00 Litości. A czy BMW Polacy wymawiają "bi em dabliu"? Oczywiście, że nie ma nic niepoprawnego w wymawianiu "Caterham". Swoją drogą fantastycznie, że firma wchodzi na polski rynek. Caterhamy to prawdziwe sportowe bolidy, prawdziwe auta bez zbędnych kilogramów, elektroniki, systemów, komputerków, pstryczków i masażerów pośladków. Podobno jeśli ktoś chciałby wiedzieć, jak wygląda prawdziwa jazda samochodem, to uświadomi mu to właśnie Caterham. Przednia zabawa musi być podczas jazdy tym kit carem. 100 lat dla cudownego legendarnego "Miniaczka"! No i miejmy nadzieję, że Laguna się ostanie, bo to naprawdę fajne auto. Tak przy okazji, m.in. za Vel Satisa a przede wszystkim za genialnego Avantime'a mam wielki sentyment do tej marki. Projektowanie naprawdę porządnych aut według tradycji (911, Golf) to sztuka. Ale dzięki Bogu, że są też odważni/szaleni, którzy lecą na Marsa i stamtąd przywożą tak niezwykłe pojazdy jak choćby Avantime. :) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 16:49 Mnie się wydaję, że Laguna się źle sprzedaje, ponieważ najzwyczajniej w świecie jest nieciekawa stylistycznie. Renault musi mieć interesujący i nowoczesny wygląd. Tak było z poprzednią Laguną (nawet na tle dzisiejszych aut z tej klasy wygląda dobrze), tak też było z poprzednim Megane. Nowy model nie wnosi powiewu świeżości. Dodatkowo, moim zdaniem (ale to subiektywna opinia) jest po prostu brzydki. Gdybym miał na dzień dzisiejszy wybrać samochód wygodny i nowoczesny (nie przejmując się zbytnio awaryjnością), to kupiłbym raczej Citroena C5, albo Alfe 159. Jak dla mnie Renault straciło swoją największą zaletę. Avantime i Vel Satis mi się nie podobają, ale wyróżniały się z tłumu. Zresztą C5 też się zrobiło zbytnio niemieckie (Citroen nawet się tym chwalili w reklamach)... Ja bym wolał, żeby Citroen pozostał Citroenem i produkował takie auta jak C6 :D Link Zgłoś
Gość: hakapik Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.05.09, 17:35 Jacek, "two thumbs up" - wiesz za co ;) IGoR a moze EYE- Gor? www.youtube.com/watch?v=XaPZZJVDx6Y&feature=related Link Zgłoś
Gość: gundis Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.nat.student.pw.edu.pl 11.05.09, 17:50 dziennik - axel springer - i wszystko jasne. bardziej zakłamany jest tylko pan Aaron Szechter Link Zgłoś
Gość: Art Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.prz.edu.pl 11.05.09, 18:59 Witam serdecznie Panie Jacku Może pan kiedyś powie parę słów o polskim sportowym aucie Leopard produkowanym w Mielcu. Jest równie piękny jak Caterham. www.leopardautomobile.com/ Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: alt Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 22:58 no szacunek, dobrą robotę robicie Link Zgłoś
Gość: paweł m. Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 23:06 nie znalazłem nigdzie skrzynki kontaktowej więc napiszę tutaj: zwałowa gra - można pojeździć citroenem c4 który zmienia się w robota na rolkach tak jak w reklamie www.c4robot.com/index.php?section=download Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.icpnet.pl 11.05.09, 23:24 Inteligenty gość z Pana,Panie Jacku,pozdrowienie z Wielkopolski Link Zgłoś
Gość: renofan Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 01:12 co do citroena c5 (model 2009) i laguny3, to ... c5 wygrywa - ale musiał bym pojeździć z 3kkm kazdym zeby mieć pewność ;) mocne c5 waży prawie tyle co merc s klasa w220 !!! spory rozstaw osi, hydro... Co do C6 vs Vel Satis.... to tu już niewiadomo, z tym że mamy 2005 vs 2001, pojeżdzić 3000km i będzie wiadomo, tylko pewnie nie ma jak :) 4 lata róznicy robią swoje, to jak reno rozłożyło safranem Audi V8, ale jak się A8 pojawiło 2 lata po sfrane to już była to konkurencja na miarę starszych lexusa LS albo Mercesesa S W140. Link Zgłoś
Gość: Gog Re: Motodziennik: Caterham w Polsce IP: *.echostar.pl 13.05.09, 15:01 Caterham u nas! Yes, yes, yes... -- ogrodypamieci.pl/profil/ayrton-senna Link Zgłoś