Dodaj do ulubionych

Fiat najmniej awaryjny

• Gość: fd Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:42
      A co to w ogóle znaczy samochody niemieckie lub japońskie? Czy Nissan produkowany we Francji z dokładnie tych samych części w tej samej fabryce i mający tego samego szefa, co Renault, to samochód japoński? Itd., itp.
    • Gość: Miaciek Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.miechow.com 13.06.09, 10:43
      Jeżdżę służbwą pandą z 2005 roku. samochód ma na budziku już 100 000 (a w firmie są z dłuższym przebiegiem). Oprócz standardowego zuzycia eksploatacyjnego padła jedna rzecz - moduł od świateł. Gorzej zaprojektowanym, mniej ergonomicznym samochodem w życiu nie jeździłem, ale fakt - się nie psuje.
    • Gość: fd Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:46
      porszak, co kraj, to obyczaj. Możesz rzucić okiem tu:

reliabilityindex.co.uk/top10_worst.html
    • Gość: radosuaf Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:46
      "ciekawi mnie jak to auto zachowywać się bedzie po 300-400 tys. kilometrów tak jak Lexus LS400, BMW 735i, czy S w140? cos mi się zdaje że to auto nie dożyje tak pięknego przebiegu :)"

1. Popatrz na różnicę w cenie - za BMW 735 można mieć pewnie z 10 Pand...
      2. Kto normalny jeździ 300-400 tys. jednym autem? Mnie się nudzą po 80 tys. km i kupuję sobie nowy :-).
      • gruby171111 Re: Fiat najmniej awaryjny 03.11.17, 20:39
        zobacz sobie na yutiubie Panda na gazie 400 tyś i hula dalej i to twoje BMW na gazie już byś złomował
    • Gość: gruby Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:48
      a ja jeżdżę cinquecento z 1998 r. i mimo przejchania 245 tys. kilometrów nic mu się nie dzieje - oczywiście wymieniałem już i amortyzatory i wydech i klocki, ale przy silniku nie robiłem jeszcze nic - a wciąż jadąc autostardą udaje mi się "zamknąć" licznik, na którym jest 160 km/h (nie, nie z górki ;-) ). Blacha niestety zaczyna już miejscami korodować (głównie w okolicach nadkoli), ale auto od nowości garażuje pod chmurką i chyba ma już do tego prawo. :-) Pod koniec lipca odbieram z salonu grande punto i mam nadzieję, że będę z niego zadowolony. :-) Tylko szkoda mi będzie rozstać się z moim szerszeniem - tyle razem przeżyliśmy... :-)
    • Gość: fd Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:49
      Miaciek, szkoda, że ci nie dali coś innego o podobnej wielkości z trzycylindrowym silnikiem i zawieszeniem typu Hyundai-Kia...
    • Gość: Gość Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 10:53
      206 wysoko, 307 nisko... nie marka, tylko model. A fiat sie mocno poprawil, ciekawe czy inne modele tez ma takie bezawaryjne, poki co marzy mi sie Peugeot 308 lub FIAT bravo
    • ready4freddy Re: Fiat najmniej awaryjny 13.06.09, 10:53
      co to znaczy, ze panda jest "malo skomplikowana"? w topowych wersjach ma i panoramiczny dach, i zintegrowana nawigacje, szesc poduszek, wszystkie systemy kontroli trakcji + hill holder, co mozna jeszcze bardziej skomplikowac? i w czym jest bardziej skomplikowany przecietny szmelcwagen z Wolfsburga, dajmy na to?
    • Gość: scuderia Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:56
      radosuaf, jeśli porównywać, to jabłka do jabłek... Jeśli już np. BMW "7", to Fiat S.p.A. sprzedaje np. Maserati Quattroporte...
    • Gość: Lukas214 Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.chello.pl 13.06.09, 11:13
      No bo to fiaty są robione na Niemcy, czyli klasa A na Polskę to segment hmmm Z jak już nikt nie chce to polakowi wcisną.
    • Gość: jedna prawda cenzxura? tytul jak w brukowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 11:15
      Dlaczego wykasowano moj poprzedni wpis?Nie lalam zadnego regulaminu !
      Tylko dlatego ze apelowalem aby nie robic przeklaman czy tez dlatego ze
      jest to tekst sponsorowany?
      Zachowujecie sie jak brukowce typu "fakt "
      Po pierwsze nie fiat jest liderem a Panda .Po drugie -dlaczego jedno
      zdarzenie ma cos obalac
      Po trzecie Panda liderem jest tylko w swojej klasie a nie rankingu ADAC i
      tylkow wybranym przedziale wiekowym
      Typowy dziennikarski belkot -ciekawe kiedy to znow wytniecie -
      zalosni manipulanci
    • Gość: fred Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.acn.waw.pl 13.06.09, 11:16
      Aby ranking mógł mieć znamiona wiarygodności auta powinny być podzielone na roczniki i dopiero roczniki powinny być porównywane między sobą.
      W zaprezentowanej wersji jest to zwykłe krętactwo i nąciąganie.

• Gość: ałtor Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.acn.waw.pl 13.06.09, 11:16
      Ale pszecierz sołtys muwił że siem psujom! A brata zony kolegi matka miała brawo i jej szfankowało wszystko.
    • Gość: hobo Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.cable.smsnet.pl 13.06.09, 11:22
      Taki "raport" to można sobie zwinąć w rulonik i zaaplikować....

Nie wiemy ani o jakie usterki chodzi, ani ile aut danego modelu zostało przebadanych. Radzę zajrzeć do poważnego raportu:

www.uzywane.mojeauto.pl/raport_awaryjnosci_dekra_2009/Fiat,Panda.html
    • Gość: misiu Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.chello.pl 13.06.09, 11:32
      A ja mialem jeszcze kilka miesiecy temu pandy z przebiegiem ok 320 tys km (nauka jazdy) czesc zagazowanych. Auta mialy po ok 4 lata. I faktycznie byly bezawaryjne i jedyne, oprocz materialow eksploatacyjnych, to po ok 150 tys km trzeba bylo zajac sie ukl wspomagania kierownicy. Ale to przypadlosc aut nauki jazdy, duzo krecenia na placu i parkowan. Teraz sa clio i... dzielnie sie sprawuja :)
    • Gość: porszak Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 11:42
      Co Ty mi tu z szyberdachem w topowej wersji Pandy:). Chcesz porównać to auto i jego ZAAWANSOWANIE TECHNOLOGICZNE do czołówki marek światowych? Nie przeczę Pandą na pewno da się długo jeździć ale Fiat już pokazał jak im wychodzi nafaszerowane elektroniką i dodatkowym wyposażeniem auto. Nie ma co się czarować. Fiat to kryzysowa marka. Sięgamy po nią gdy na rynkach panuje kryzys i nie ryzykujemy dużych wydatków albo wtedy gdy rząd dofinansuje nam sprzedaż naszego starego auta (niestety rzadko kto oddaje starego leciwego fiata bo mało który dożył tego wieku) ewentualnie dla przedstawiciela handlowego bo po co mu jakieś lepsze auto?
    • Gość: porszak Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 11:46
      Jaskółka wiosny nie czyni:
      www.uzywane.mojeauto.pl/raport_awaryjnosci_dekra_2009/
      www.auto-swiat.pl/artykuly,Raport-TUV-2009-Oto-najlepsze-i-najgorsze-auta-swiata,23031,1.html
    • Gość: gosc Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.09, 11:48
      Fiat poprawi swoje auta w ciągu paru lat trzy nagrody samochodu roku,wiem że dla nie których to auta kojarzone głównie z punto i seicento ale nowe fiaty to naprawdę dobre auta.I nie tylko według tego rankingu są też inne które fiata klasyfikują koło takich aut jak Toyota,czy Nissan.
    • black_code ADAC 2008 13.06.09, 11:57
      Fiat ostatnio w ogole naduzywa tytulow - a to lider sprzedazy , teraz ADAC
      Same manipulacje
      Tu caly ranking adac 2008 , sami wyciagnijcie wnioski
      tnij.org/2008adac
      • black_code Re: ADAC 2008 13.06.09, 12:00
        tu powinno dzialac
        ADAC 2008
        tnij.org/adacstatystyka
    • Gość: Aswad Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 12:00
      Jasne

Uhu

Kryzysowa 500 za 55.000 lub kryzysowe Bravo za 80.000 ?

Dlaczego baran jeden z drugim nie sprawdzi, że FIAT pozycjonuje się cenowo tak jak Renault, Nissan czy Suzuki - tylko wypisuje idiotyzmy ???

Naprawdę tak boli jednego z drugim że Panda jest najbardziej bezawaryjna?

A gdyby to była Toyota to co? Też byście pisali że tani, kryzysowy i badziewny???

Leczcie się ludzie ze swoich kompleksów, bo bardziej zakompleksionego narodu nie widziałem.

• Gość: yago Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.lanet.net.pl 13.06.09, 12:00
      @Zdziwko: ranking sprokurowali Niemcy na podstawie statystyki napraw samochodów, pretensje do nich. Urzędnika ADAC zbierającego raporty z pomocy drogowej i serwisów g... obchodzi, czy samochód X różni się od Y tylko drzwiami i znaczkiem. Jak inna marka, to inny samochód. Może kształt drzwi ma wpływ na awaryjność, a może to tylko rozrzut losowy. Gwoli ścisłości: Toyota Aygo nie jest identycznym technicznie samochodem, jak Peugeot 107, ma inne silniki...
      • black_code Re: Fiat najmniej awaryjny 13.06.09, 12:06
        Gość portalu: yago napisał(a):

> @Zdziwko: ranking sprokurowali Niemcy na podstawie statystyki napraw samochodów
        > , pretensje do nich.

Ale tu nie chodzi o wyniki statystyk ADAC tylko manipulacje Fiata.
        Powyzej podalem calosc statystyki - jak widac fiat lub/i obiektywni
        "dziennikarze" odpowiednio manipuluja faktami/tytulami itd

• Gość: wldi Re: Fiat najmniej awaryjny IP: 81.15.179.* 13.06.09, 12:06
      Posiadam Bravo rok2007 120 KM jest rewelacyjny!!! Jak na razie bezawaryjny i myślę że tak zostanie .nigdy niemieckiego wol ! Fiat to finezja miód dla zmysłów.
    • Gość: yago Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.lanet.net.pl 13.06.09, 12:17
      @black code: nie wiem, gdzie widzisz manipulację, w artykule również podano informację o 3 miejscu w "generalce", na samym początku...
      • black_code Re: Fiat najmniej awaryjny 13.06.09, 13:08
        Gość portalu: yago napisał(a):

> @black code: nie wiem, gdzie widzisz manipulację, w artykule również podano inf
        > ormację o 3 miejscu w "generalce", na samym początku...

Manipulacja jest caly artykul, lacznie z tytulem -jak trzeba byc glupim zeby
        tego nie zauwazyc? Manipulacja jest tez brak informacji o tym - czym jest
        komentowany artykul
        Fakt, robia tak wszyscy - nie tylko Fiat, ale to nieczego nie usprawiedliwia.
        "Obalono" stereotyp na podstawie miejsca tabeli nowego samochodu!-
        doprawdy fascynujace podczas gdy Fiat Punto /2003/ zajmuje jedno z ostatnich
        miejsc
        Po drugie sama tabela - umieszczeono Fiata na pierwszym miejscu, celowo nie
        podajac wartosci powniewaz Aygo uzyskal identyczna ocene.Pytam wiec-
        dlaczego Fiat jest pierwszy a Toyota Aygo druga?

W/g takich zasad liderow tego rankingu bedzie najmniej z 50-ciu he,he
        Podsumowujac
        Moto.plpowinno bardziej szanowac czytelnikow i traktowac ich
        uczciwiej przez odpowiednie oznaczanie takich "arykulow " jako tekst
        sponsorowany lub reklama .Wtedy kazdy bedzie wiedzial co czyta .
    • Gość: nieprzekonany Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.tpnet.pl 13.06.09, 12:18
      Nasi znaffcy i tak wiedzą lepiej: najlepsza jest 20 letnia bunia spawana u jurka z dwóch powypadkowych samochodów.
    • Gość: porszak Re: Fiat najmniej awaryjny IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 12:23
      Słuchaj no Aswad, ja rozumiem, że takie kwoty Cie szokują. Ale w normalnym kraju to nic szczególnego. Zdaje się, że Twoje podejście jest takie, że "mam Fiata i nie będę się tego wstydził" hahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka