Dodaj do ulubionych

Hummer to nie taki CUD

18.12.03, 18:18
W"gazecie" jednym z "ulubionych"aut 2003 jest Hummer.Niestety legenda
przerosła prawdziwe oblicze Hummer'a.Na Pustyni Błędowskiej można Go
ZAKOPAĆ bardzo dokładnie pomimo nie małych umiejętności...wojtekwir
Obserwuj wątek
    • Gość: TO JA Re: Hummer to nie taki CUD IP: *.honeywell.com 18.12.03, 19:34
      Mowisz o Hummer czy Hummer2 (cywilny)?
      • Gość: Michal Re: Hummer to nie taki CUD IP: *.telia.com 18.12.03, 20:04
        Militarnych Hummerow w Polsce w rekach prywatnych niema.Zreszta kogo byloby
        stac na zatankowanie nie mowiac o czesci.
        Porownanie cywilnego z Militarnym to tak jak samochod zwykly i rajdowy jest
        duzo podobienstwa a glownie wyglad.Pzdr.Michal
        • Gość: TO JA Re: Hummer to nie taki CUD IP: *.honeywell.com 18.12.03, 20:24
          Militarny chyba latwiej zatankowac niz cywilny bo jest diesel. Cywilny ma tylny
          naped, sztywna os, automatyczna skrzynie i w ogole to jest GMC Yukon z inna
          buda. Ja bym sie trzymal z daleka od piasku. Pozdrowienia
          • marekatlanta71 Re: Hummer to nie taki CUD 18.12.03, 20:59
            Kochani:
            1) Istnieja obecnie 2 modele Hummera:
            - Hummer H1 kory jest ucywilniona wersja wojskowego Hummera
            - Hummer H2 ktory jest nowym "wynalazkiem" GM i z Hummerem H1 nie ma nic wspolnego.

2) GM szykuje sie do produkcji 2 nastepnych wersji:
            - Hummer H3 ktory bedzie oparty o GMC Envoy/Chevrolet TrailBlazer/Saab 9-7 itp.
            - ciezarowki Hummer opartej o H3

3) H1 w wersji cywilnej jest po prostu wersja wojskowa tego samochodu
            zaopatrzona w pare udogodnien (skora, radio, lepsze wykonczenie wnetrza). Ten
            pojazd rzeczywiscie daje sobie dobrze rade w terenie.

4) W piasku zakopac mozna kazdy samochod, nawet H1. A juz na pewno H2 :)

• Gość: TO JA Re: Hummer to nie taki CUD IP: *.honeywell.com 18.12.03, 21:28
              To bylo moje pytanie, ktory, "wojskowy" znaczy H1 czy "cywilny", H2, bo chyba
              nie prawdziwy wojskowy ktorego podobno zakopac sie nie da. Chyba ze w Polsce
              pustynie sa lepsze, bo ze kierowcy lepsi to kazdy wie:)
              • Gość: Michal Re: Hummer to nie taki CUD IP: *.telia.com 19.12.03, 04:02
                Panowie po piasku trzeba umiec jezdzic.Z tego co pamietanm z geofizyki ,to bylo
                duzo piaskowych przeszkod w terenie.I najlepsza metoda bylo rozpedzenie auta do
                duzej predkosci znaczy 30km-40km/h i wjechanie w piach i gaz na ogol udawalo
                sie przejechac.Dobra metoda jest a mialem taka mozliwosc automatyczne
                spuszczanie powietrza z kol do pol atmosfery ,kolo sie robilo o szerokosci do
                70cm i wtedy spokojnie na czterech napedach ze stala predkoscia tak aby nie
                zerwac przyczepnosci mozna bylo pokonac nawet kilkaset metrow w
                piasku.Najlepsza metoda na piasku miekkim jest (full szwunk).Nie za bardzo
                obciazony pojazd.Uwaga na pisaku latwo zeby powybijac raczej trzymac dobrze
                kierownice.Pzdr.Michal
        • Gość: Jachuu Re: Hummer to nie taki CUD IP: *.simr.pw.edu.pl / *.simr.pw.edu.pl 19.12.03, 13:18
          I tutaj sie mylisz. Osobiscie widzialem trzy prywatne wojskowe Hummery H1 w
          Polsce.
          Dwa "hatchbaki" i jeden "pickup"
          Pozdrowienia
          Jachu
          P.S. Nie wiem natomiast co "ujezdzal" autor watku, bo cywilny Hummer H1 na
          szosowych oponach to sie do d. nadaje
        • wielki_czarownik Militarne Hummery w Polsce są. 19.12.03, 18:58
          Na pewno przynajmniej 2 - w rękach prywatnych. Jeden widziałem w TV a drugi na własne oczy.
    • devote Re: Hummer to nie taki CUD 19.12.03, 04:12
      wojtekwir napisał:

> Na Pustyni Błędowskiej można Go
      > ZAKOPAĆ bardzo dokładnie pomimo nie małych umiejętności...wojtekwir

wielkie mi co
      we wojsku to mysmy nawet czolgi zakopywali

• x-darekk-x Re: Hummer to nie taki CUD 19.12.03, 14:05
      cos wam sie myli. wszystkie hummery to auta cywilne. wojskowe auto, ktore
      widzicie na zdjeciach z iraku to humvee a nigdy hummer.

humvee - rozne pick-upy (2 i 4-osobowe), softback pickupy, furgony i auta
      specjalizowane. silniki: wiekszosc to przeszlo szesciolitrowe turbodiesle o
      mocach od 175 do 195km. bylo tez troche diesli bez sprezarek i benzynowe v8 ohv
      z magazynow gm.

hummer h1 to lekko ucywilizowana wersja humvee. silniki: turbodiesle i v8
      benzyna j.w.

hummer h2 to samochod, ktory tylko nawiazuje do humvee wygladem (w duzej mierze
      to plastikowa atrapa), ale oparty jest na pick-upach chevrolet silverado hd /
      gmc sierra hd. z humvee czy hummerem h1 nie laczy go nic poza znaczkiem i
      nawiazaniami stylistycznymi. kosztuje polowe tego co h1. nadwozia: combi (suv)
      i 4-drzwiowy pick-up (sut) silnik: benzynowy v8 6,0.

hummer h3, ktory wkrotce sie pojawi, bedzie jeszcze tanszy, bo oparty na pick-
      upie chevrolet colorado (nastepca s-10). nadwozia: jak h2. silnik: v8 5,3 i/lub
      i6 4,2.

capito?
      • Gość: TO JA Re: Hummer to nie taki CUD IP: *.honeywell.com 19.12.03, 16:33
        Chyba masz racje. Nie jestem tylko przekonany co do benzynowej wersji Humvee bo
        regula jest ze wszystko wojskowe to diesel. To pochodzi od czasow czolgu
        Sherman ktory byl przezywany "zapalniczka Ronson"-zapala sie za pierwszym
        razem. Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka