lutski 29.07.09, 12:42 zdjęcie na głównej przedstawia bolid Williamsa tłuki z GW. Link Zgłoś Obserwuj wątek
bushevik srodki przeznaczone na rozwój technologii chroniąc 29.07.09, 13:26 To wspaniale ze Prezes BMW chce środki zaoszczędzone na F1 przeznaczyc na rozwój nowych technologii chroniących środowisko. Ciekawy jestem o co konkretnie chodzi. Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: srodki przeznaczone na rozwój technologii chr 29.07.09, 13:35 O następne "przepiękne i przenowoczesne" samochody, które wyglądają jak skrzyżowanie zużytego mydła z torebką celofanową i mają żywotność 200 tys. km. Pozdrawiam Keep Rockin' Link Zgłoś
crame Re: srodki przeznaczone na rozwój technologii chr 29.07.09, 15:07 Co jest piekne w samochodzie- zdania sa mocno podzielone. Na temat nowoczesnosci w dyskusji pomocne sa liczby. Natomiast 200 000 km to 4 razy dookola Ziemi, srednio auto ma wtedy 10 do 12 lat. Zdecydowanie wtedy samochod nadaje sie do kapitalnego remontu lub na zlom. Link Zgłoś
johnny-kalesony F1 to nie miejsce dla ekipy BMW ... 29.07.09, 13:44 Być może BMW jest w stanie zaistnieć jako dostawca silników, ale na pewno w F1 nie ma miejsca dla Teamu BMW. To nie jest kwestia pieniędzy, organizacji, tradycji. To sprawa mentalności. Jeżeli głównym czynnikiem pobytu w F1 marki BMW, jak twierdzi kierownictwo, jest TESTOWANIE nowych rozwiązań dla produktów masowej motoryzjacji, to o czym my w ogóle mówimy ... F1 to nie miejsce dla niemieckich, drobnomieszczańskich dusigroszy-księgowych, skąpiradeł, którym wydatek dwóch euro więcej nie daje spać po nocach. Pieniądze to nie wszystko - są jeszcze wartości, których przeliczyć na pieniądze nie można: styl, charakter, rozmach, poezja, magiczna aura, która otacza ten wspaniały sport! Tego Niemcy nie zrozumieją! Dlatego właśnie w F1 tak wielkie sukcesy odnoszą dwie nacje z wielką fantazją: Anglicy i Włosi. Niech lepiej BMW startuje w wyścigach pokrak-samochodów na baterie słoneczne albo rajdach pokracznych wozideł, których celem jest zużycie jak najmniejszej ilości paliwa. F1 to seria dla arystokratów motoryzacji. Drobnomieszczańscy Niemcy do niej zwyczajnie mentalnie nie pasują. Pozdrawiam Keep Rockin' Link Zgłoś
reconquista Re: F1 to nie miejsce dla ekipy BMW ... 29.07.09, 14:05 BMW miało jeden z największych budżetów w F1, dodatkowo wydało ogromne środki na ALberta i tunel aero. W teamie BMW Sauber zabrakło kogoś kto potrafiłby tym zarządzać, a wąsaty Tajsen jest kompletnie bez charyzmy. Ciakawe czy ktoś kupi ich miejsce w F1, i czy powstanie Sauber XXX. Link Zgłoś
crame Re: F1 to nie miejsce dla ekipy BMW ... 29.07.09, 15:13 Niezly frustrat z ciebie, zlapali cie w sklepie na kradziezy, czy wyrzucili z pola truskawek? Ty caly tekst o BMW piszesz, aby sie wyladowac ze swoich niemieckich fobi. Zgadza sie? Link Zgłoś
nieprawomyslny hehe 29.07.09, 13:46 kolejnym "turystycznym, ekologiczym" wozem BMW będzie zapewne x7: ~3t, v10 i 5,0l, którego jedyny minus, to minus 22% vat. Link Zgłoś
ragnah A co z moją kurtką za 400 pałnds?! 29.07.09, 15:05 Se kupiłem i teraz obciach w niej chodzić. A na nową kurtkę z Ferrari mnie nie stać... Rzycie pżegrałem... Link Zgłoś
taka_prawda500 Nareszcie!!! 29.07.09, 15:57 Nareszcie Kubica trafi do zespołu, gdzie nie będą popełniać błędu za błędem i pozbawiać go miejsc na podium. Mam nadzieję że trafi do Ferrari. Link Zgłoś