trypel 31.07.09, 11:16 jazda nocą. Którędy lepiej? przez Wrocław (620 km) jak mówi nawigacja czy przez Ostravę (ponad 750) wyglądajaca na dużo szybszą. Środek tygodnia i start z Pragi koło 22 z góry dzieki Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 13:23 jureek 31.07.09, 11:50 Odpowiedz Prawie na jedno wychodzi. W nocy jechalbym ósemką, a w dzień przez Ostrawę, żeby nie musieć przepychać się przez Wrocław. Jura Link Zgłoś
trypel Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 13:30 Dzięki ze przeklejenie i wykasowanie :) Problem tylko z kawałkiem od Kudowy do Wrocławia - nie znosze tego fragmentu. Tak bym pewnie w nocy pojechał tamtędy. a może jakas 3 trasa? Link Zgłoś
soulshunter Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 13:36 > a może jakas 3 trasa? ta, dla bogatych, Okecie-Ruzyne. Link Zgłoś
trypel Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 14:01 czemu dla bogatych? to akurat najrozsądnieszy sposób i najtańszy dla mojego pracodawcy. Niestety w tym przypadku odpada. Link Zgłoś
jureek Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 14:05 trypel napisał: > Problem tylko z kawałkiem od Kudowy do Wrocławia - nie znosze tego fragmentu. Też nie lubię, szczególnie w niedziele. Nigdzie w Polsce nie spotkałem takiego nagromadzenia niedzielnych kierowców, jak na tej trasie. Gdz jednak ruch niewielki (w nocy), nie powinno być źle. > Tak bym pewnie w nocy pojechał tamtędy. > a może jakas 3 trasa? Praga - Drezno - Frankfurt nad Odrą i dalej dwójką do Warszawy? DO Drezna autostrada nie jest jeszcze do końca gotowa, no i dużo dalej jest. Można jeszcze Praga - Liberec i przez Jakuszyce do A4 stosunkowo prędko dojechać, ale też bym nie polecał. Jura Link Zgłoś
trypel Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 14:18 jureek napisał: Nigdzie w Polsce nie spotkałem takiego > nagromadzenia niedzielnych kierowców, jak na tej trasie. własnie o tym myslę. To tragedia jest. Sznurek 100 km samochodów jadących tak nieprzewidywalnie i nierównomiernie że wolę nadrobić na 100 km 50 ale pojechać do Wrocławia przez Wałbrzych :) Link Zgłoś
jureek Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 14:46 Gdybyś jechał po 10 sierpnia, to ciekawym wariantem byłaby droga ekspresowa (prawie jak autostrada) z Pragi do Liberca, stamtąd niedaleko jest polnymi drogami do Zgorzelca i dalej aż do Wrocławia autostrada A4. Jurek Link Zgłoś
trypel Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 14:55 i to jest fajne rozwiązanie :) tylko że niestety ja jadę wczesniej. I mam nadzieję że wiecej autem tej trasy nie bede musiał słuzbowo robic Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: trasa Praga - Warszawa 31.07.09, 14:12 Ale z Pragi Północ, czy Południe? Link Zgłoś
trypel Re: trasa Praga - Warszawa 06.08.09, 11:38 Dzięki za rady. Pojechałem przez Brno i Ostravę, w sumie 780 km do domu (z pólnocy pragi), jechałem dokładnie 7 h 30 minut wiec biorac pod uwagę jazdę zgodnie z przepisami to jednak warto wybrać autostrady. Nawigacja przez Wrocław mówiła o 620 km ale 9 h. Link Zgłoś
ps69 Re: trasa Praga - Warszawa 10.08.09, 12:29 Trochę już po czasie, ale może komuś się przyda: Całkiem fajnym wariantem jest droga Praga-Hradec Kralove-Kłodzko-Nysa- Opole-Olesno-Częstochowa i dalej gierkówką. 621 km, sporo 2-pasmówek, niewielkie ryzyko korków (no może poza okolicami Nadchoda). W Polsce drogi 1-pasmowe są relatywnie mało uczęszczane, więc jazda płynna. Omija wszystkie większe aglomeracje. Link Zgłoś