Dodaj do ulubionych

Warszawa-Kołobrzeg

01.08.09, 18:24
Mam pytanie dla "doświadczonych" tą trasą: lepiej przez Toruń czy
też autostradą do Poznania? Różnica w długości trasy ok 50 km. opłata za
autostradę w sumie bez znaczenia dla budżetu. Bezpieczeństwo podróży
zdecydowanie lepsze na autostradzie, więc osobiście skłaniam się do podróży
przez Poznań. A może jest jakaś inna, lepsza trasa? Gdańszczankę raczej
pragnąłbym ominąć - za dużo wariatów.....
Obserwuj wątek
    • rickky Re: Warszawa-Kołobrzeg 01.08.09, 20:03
      tisi123 napisał:

> Mam pytanie dla "doświadczonych" tą trasą: lepiej przez Toruń czy
      > też autostradą do Poznania?
      Jadąc przez Toruń, można wybrać co najmniej 2 dalsze trasy: przez Bydgoszcz lub przez Swiecie, nie wiem więc, którą trasę masz na myśli.

Różnica w długości trasy ok 50 km. opłata za
      > autostradę w sumie bez znaczenia dla budżetu. Bezpieczeństwo podróży
      > zdecydowanie lepsze na autostradzie, więc osobiście skłaniam się do podróży
      > przez Poznań. A może jest jakaś inna, lepsza trasa?
      Skoro najbardziej odpowiada ci jazda przez Poznań, jedź przez Poznań.
      Ja wybrałbym przez Toruń, Świecie, Tucholę, Chojnice, Człuchów, Koszalin ...
      Wg mnie jest to optymalna trasa z Warszawy do Kołobrzegu.
      Wbrew pozorom, "siódemka" do Gdyni, a potem "szóstka" do Koszalina, też nie jest wcale zła.
      W Gdańsku można zrobić odbicie w lewo i przez Żukowo, Kartuzy, Sierakowice, wskoczyć na "szóstkę" przed Słupskiem, co nieco skraca trasę, a prowadzi przez piękne, kaszubskie tereny.

Gdańszczankę raczej
      > pragnąłbym ominąć - za dużo wariatów.....
      • tisi123 Re: Warszawa-Kołobrzeg 01.08.09, 21:52
        Pytanie generalnie miało na celu "dowiedzenie się" którędy można dojechać z
        Warszawy do Kołobrzegu najmniejszym kosztem nerwów. Jadąc z Warszawy do Torunia
        przed samym Toruniem w 8 miejscach ruch jest puszczany wahadłowo ze względu na
        przebudowę drogi. Wiem, bo ostatnio jechałem. Zapewne ktoś jechał ostatnio do
        Kołobrzegu i może się podzielić doświadczeniami tego typu na swojej trasie.
        Pozdrawiam
        • rickky Re: Warszawa-Kołobrzeg 02.08.09, 00:37
          tisi123 napisał:

> Pytanie generalnie miało na celu "dowiedzenie się" którędy można dojechać z
          > Warszawy do Kołobrzegu najmniejszym kosztem nerwów. Jadąc z Warszawy do Torunia
          > przed samym Toruniem w 8 miejscach ruch jest puszczany wahadłowo ze względu na
          > przebudowę drogi. Wiem, bo ostatnio jechałem. Zapewne ktoś jechał ostatnio do
          > Kołobrzegu i może się podzielić doświadczeniami tego typu na swojej trasie.
          > Pozdrawiam

OK.
          Jechałem tydzień temu, i na trasie całej "siódemki" i "szóstki" do Kołobrzegu
          nie ma remontów, poza dość krótkim odcinkiem przed Elblągiem, ale bez ruchu
          wahadłowego.
          • tisi123 Re: Warszawa-Kołobrzeg 02.08.09, 10:24
            I to jest konkretna informacja. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka