Gość: ehehehehe IP: 77.255.241.* 23.08.09, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: plum Re: Mroczne Camaro IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.09, 14:18 przypomina mi pierwszy katalog jaki widziałem w kknie rozumiem tych oszczędności. ile by kosztowało zastapienie srebrnych plastików chromowaną blachą albo nawet auminium a dolnj części deski np skórą 50$ czy 100$ ? Link Zgłoś
Gość: plum poprawiony Re: Mroczne Camaro IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.09, 14:21 wnętrze przypomina mi zdjęcia z jakiegoś katalogu który widzziałem w dzieciństwie w latach 70, chyba cadilaka. Ale nie rozumiem tych oszczędności. ile by kosztowało zastapienie srebrnych plastików chromowaną blachą albo nawet auminium a dolnj części deski np skórą 50$ czy 100$ ? Link Zgłoś
Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Mroczne Camaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 17:46 wojna na moce trwa...oby jak najdluzej... ponizej 5 sek? SS camaro wg Motortren d 0-60 w 4,5 sek, to ten kolo 4 sek powinien smigac (jak Shleby GT500) na co czeka GM z modelem Z28 wie tylko GM..znowu sie spozniaja wzgledem Forda , a Ford jak to Ford kapitalizuje dobre pomysly... Link Zgłoś
mzyo Re: Mroczne Camaro 23.08.09, 22:55 A z manualem można kupić Camaro? Bo z automatem to auto nadaje się co najwyżej na autostradę i to też raczej zakorkowaną. Amerykanie robią jedynie rozsądne pikapy i przy tym pozostac powinni. Poza tym i tak nie ma możliwości osiągnięcia w Polsce 300km/h w samochodzie. Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: Mroczne Camaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 11:43 każdy skinhead będzie musiał mieć groźne i mroczne auto z napisem SS... Link Zgłoś
Gość: Alibaba Re: Mroczne Camaro IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 15:46 Nie ma mozliwosci osiagnac w Polsce 300km/h w samochodzie???????????? Bez komentarza. Link Zgłoś
Gość: Alibaba Re: Mroczne Camaro IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 15:46 Nie ma mozliwosci osiagnac w Polsce 300km/h w samochodzie???????????? Bez komentarza. Link Zgłoś
sselrats Re: Mroczne Camaro 24.08.09, 16:15 "Do nowoczesnego - jak na amerykańskie warunki - zawieszenia wielowahaczowego..." nie na "jak amerykanskie warunki" tylko jak na amerykanska motoryzacyjna mysl techniczna. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Mroczne Camaro 24.08.09, 16:43 I co z tego? Dalej fabryczny Chevy Corvette bez przerobek wali do setki duzo ponizej 4 sekund. W dodatku to samochody na prosta (poza Corvette). Trzeba widziec na wlasne oczy jak dostaja w dupe z tymi swoimi KM na zakretach od duzoi slabszych samochodow ale lzejszych i z lepszym zawieszeniem. Akurat dwuwahaczowe zawieszenie jest znane "mysli amerykanskiej", ale zapewne tansze jest w oparciu o "strut". Zreszta jak tak marudzicie to zorientujcie sie dlaczego Subaru WRX nie uzywa zawieszenia dwuwahaczowego ale wlasnie "strut". I jeszcze jedno, bo ludzie wciaz pieprza te bzdury o mocy: do przyspieszenia jest potrzebny moment obrotowy a nie moc. Moc maksymalna decyduje o predkosci maksymalnej silnika (czyli oczywiscie uwzgedniajac przelozenia skrzyni predkosc maksymalna pojazdu). Z USA... Link Zgłoś
Gość: aspik Re: Mroczne Camaro IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 24.08.09, 17:01 "I jeszcze jedno, bo ludzie wciaz pieprza te bzdury o mocy: do przyspieszenia jest potrzebny moment obrotowy a nie moc." to jest smieszne. akurat jedno wynika z drugiego posrednio. "Moc maksymalna decyduje o predkosci maksymalnej silnika" co to jest predkosc maksymalna silnika? Link Zgłoś
Gość: hnmg Re: Mroczne Camaro IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 17:05 raczej nie maja czym się chwalić skoro w corvette ten sam silnik osiąga 640 km z kompresorem wiec bez problemu powinni wycisnąć ok. 700km Link Zgłoś
Gość: dsdsdss Mroczne Camaro IP: 188.33.113.* 24.08.09, 18:48 Z zewnątrz superśny, ale w środku porażka totalna Link Zgłoś
Gość: zorba Mroczne Camaro IP: *.aster.pl 24.08.09, 19:40 kolejne auto dla onanistów internetowych. Link Zgłoś
Gość: dżordż Mroczne Camaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 19:56 Zawieszenie wielowahaczowe to ja mam w fokusie :P Link Zgłoś
Gość: sdv Mroczne Camaro IP: *.isp.tvkg.net 24.08.09, 20:59 a ja wielowahaczowe mam w 20 letnim BMW Link Zgłoś
sselrats Mroczne Camaro 24.08.09, 21:04 Na wypadek gdyby ktos nie zrozumial: "Do nowoczesnego - jak na amerykańskie warunki - zawieszenia wielowahaczowego..." nie na "jak amerykanskie warunki" tylko jak na zacofana amerykanska motoryzacyjna mysl techniczna. Link Zgłoś
cracovian Mroczne Camaro 24.08.09, 21:07 sselrats - uwazaj zeby sie szczury w twoim szrocie nie zalegly. Link Zgłoś
Gość: gore Mroczne Camaro IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 21:09 a ja moim Mustangiem V6 objeżdżam większość autek na mieście, i nie mówić mnie tu ćwoki, że to lipny wóz, bo: 1. takim autem trzeba umieć jeździć 2. chcielibyście nim jeździć 3. marzenia są od tego by je spełniać, a nie o nich mówić ;) Link Zgłoś
cracovian Mroczne Camaro 24.08.09, 21:10 Dla kogo porazka w srodku? Dla typowego konsumenta, dla ktorego wnetrze w calkiem niezly sposob nawiazuje do lat 60-tych? Przeciez ten samochod nie jest dla Polakow. Takie samochody BMW i VW juz 20 lat temu wlasnie wyprodukowal :-) Link Zgłoś
cracovian Mroczne Camaro 24.08.09, 21:13 Najwazniejsze, ze BMW jest nie bity, od pierwszego wlasciciela, a jak nowy samochod to Panda albo jakas fajna koreanska fura. Kto by sie za Camaro i ta stara technologia ogladal... Link Zgłoś
Gość: bobek Mroczne Camaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 22:16 Chce widzieć tych malkontentów na ulicy jak parkuje koło nich camaro, a oni sikają w majty po same skarpety ciepłym moczem stojąc koło swojego szrotu z nrd. I jak do właściciela mówią, że gó... sobie kupił i tylko szrot z nrd się nadaje do jazdy, a nie zacofane camaro. Link Zgłoś
Gość: oi Mroczne Camaro IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 24.08.09, 22:32 chevrolet... szajs nie samochód. Niech tyle mocy wyciagną z dwóch, no niech z trzech litrów. Z sześciu to żadna sztuka. Wielowahaczowe zawieszenie miałem już w starym civicu. Design deski rozdzielczej godny statku kosmicznego z filmu klasy C z 1987 r. Link Zgłoś
cracovian Mroczne Camaro 24.08.09, 22:56 Z 3,6 litra wyciagaja 304 konie - w zupelnosci wystarczy jak na samochod za $22 tys... W 6,2 liczy sie moment przy niskich obrotach (poza standardowymi 426 konikami) i zywotnosc tego silnika, nie wspominajac (o zgrozo!) o calkiem niskim spalaniu. To na pewno nie BMW i cale szczescie. Ten co chce niemca to sobie kupi niemca, a Polak tego samego za 22 lata. Link Zgłoś
Gość: qurarra Mroczne Camaro IP: 188.33.51.* 24.08.09, 23:03 Tak się zastanawiam, jeśli w F1 z 2400 cm? wyciskają około 750 KM i silnik wytrzymuje max 2-3 wyścigi, to może bardziej się opłaca mniej go obciążać ale dłużej jeździć? Ktoś wie ile taki amerykański silnik wytrzymuje? Jak mają tanią benzynę, to lepiej się kalkuluje zwiększać żywotność, nie? Inna rzecz, to ten specyficzny gang aut z USA, który może się podobać lub nie - rzecz gustu. Link Zgłoś