Dodaj do ulubionych

Kabriolety na każdą kieszeń

IP: 87.205.148.* 24.08.09, 13:25
he.. a ja już myślałem, spoglądając na miniaturkę zielonego cabrio, że to SAABa 900 wrzucili do worka 10 000 PLN, a to Pedauogejot ( 8 ALe całkiem całkiem ten 306. Ogólnie rzecz biorąc jedyny właściwy wybór z tych powyższych to 1. Megane 2. Mx-5 3. Audi 80
Obserwuj wątek
    • najlepszeblogi Re: Kabriolety na każdą kieszeń 24.08.09, 14:08
      Świetne samochody. W sam raz na lans w wiejskiej dyskotece:) Chyba nie jest prawdą, że ktoś kupuje coś takiego jako drugi samochód. Dla młodych użytkowników to jest samochód do wszystkiego.

tanisamochod.blox.pl
    • Gość: asd Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.zabrze.net.pl 24.08.09, 14:50
      Jesli chodiz o kabriolet, to tylko Mazda ! Jako TRZECIE auto, super.

Tylko ze tak naprawde gowniarze to chca kupic jako swoje pierwsze auto, to wtedy wybór przewaznie pada na BMW, i dlatego ta marka ma taka niedobrą opinie w polsce

• mzyo Re: Kabriolety na każdą kieszeń 24.08.09, 14:52
      1.E30 już się kojarzy dobrze. Teraz 'twardziele' kupują Audi no w ostateczności E34.
      Tylko mazda i fiat z tego zestawienia nie nadają się do całorocznej eksploatacji w Polsce. Reszta jest jak najbardziej wszechstronna. Zarówno Golf jak i BMW są ponadczasowymi autami i uważam że to one są warte zakupu najbardziej. Najtańsza (zarówno w eksploatacji jak i zakupie) ale wcale nie najgorsza będzie Astra cabrio. Ponadto ma dość dużo miejsca z tyłu i bagażnik!

2. W zestawieniu moim zdaniem brakuje Renault 19 cabrio.

3. W tekście są błędy językowe.
    • Gość: scarface Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.tiger.com.pl 24.08.09, 14:54
      Cpsi, jedyny wlasciwy wybor, to byl za socjalizmu. A z tych samochodow, to najlepszym wyborem jest ten, ktory bedzie w najlepszym stanie i jak najmniej powypadkowy.
    • Gość: asd Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.zabrze.net.pl 24.08.09, 14:54
      KAbriolet to z reguly nie jest przeznaczony jako auto do całorocznej eksploatacji, w polsce bez garażu albo twardego dachu Kabrioleta nie da sie utrzymać

Kabriolet racje bytu ma w niemczech albo gdzie indziej
    • Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 16:41
      Dobry temat , tylko szkoda ze na koniec wakacji :)
      miło by bylo zeby nasze cabrio z rynku wtórnego mialo niewielki przebieg - tak czesto bywa, jak znajdzim cos za zachodnia granicą...

Audi Cabrio - zgadza sie - Audi zawsze robilo "najlepiej wygladajace" Cabriosy :\
      Aktualnie A5 nie ma sobie równych - moze oprócz Saaba Aero Cabrio

Fiacik bardzo fajny dla Panien :)
      podobno za sprawa wysokiej awaryjnosci zyskał sobie przydomek "królowa lawet":)

Punto i Astra ? jedne z mniej udanych stylistycznie ayt "by Bertone"

Mazda zawsze cool, a nowa Miata to juz zupelnie wymiata ..!

PIZO 306 - moj ulubieniec (podobnie jak starsze 205 CTI) - iech sie Pizo zwróci ponownie do Pininfariny, bo auta marki(szczeggolnie przody wyglądają zanadto "surrealistycznie":)
      Megane -OK

GolF I Cabrio - ponadczasowy cool-car :) - mój ulubieniec (ale tylko I gen) , obok Cadeta GSI (cabrio) "by Bertone (takie auto kiedys mialem :)

A jakiegos zdezelowanego Saaba Cabrio nie da sie wyhaczyc za "dychę?"
    • Gość: Globy Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.aster.pl 24.08.09, 17:39
      Podpisuję się pod słowami stanczyka.

mzyo, szanuję Twoje komentarze, ale akurat Miatą da radę jeździć w Polsce cały rok :-) Moja przyjaciółka śmigała już trzecią zimę i to bez hardtopa, za to na seksownych zimówkach 14" z czarnymi felgami ;-) Jak to z tylnym napędem, trzeba tylko odrobinę rozwagi. Za to zasuwanie w lutym autostradą A4 ze zdjętym dachem - bezcenne.

Inna sprawa, że kabriolet warto ze względu na trwałość dachu i uszczelek garażować, chociaż nie brak już w Polsce firm dorabiających dachy. Najgorzej kupić tłuczka, bo sztywność nadwozia mocno siada, co słychać i czuć. Fajny artykuł i rzetelne opisy.

PS. Klimat w Niemczech tak mocno nie odbiega od tego u nas ;-)
    • Gość: Gość Olek Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 20:54
      Z posiadaniem kabrioletu w Polsce wiąże się jeden mały problem. Niektórzy życzliwi lubią wycinać dziury w brezencie. Osobiście preferuję twarde dachy.
    • Gość: plum Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.09, 04:17
      cała ta legenda mx5 przyszła do nas ze stanów, gdzie niemieckie auta trzymają cenę, moim zdaniem jak chcesz kupić mazdę mx za 25 - 35 tyś ? to pezjedz się clk albo z3 , a przestaniesz o niej myśleć.
    • Gość: ENERGETYK Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.zep.com.pl 25.08.09, 08:40
      Plum nie ma legandy mazdy to poprostu jest świetny roadster - auto do zabawy. Z3 jest brzydkie a CLK to auto dla emeryta:P Ta leganda przyszła z moich rozważań;)
      Artykuł OK ale to porównanie tylko cenami jest bez sensu bo przykładowo E30 a Barchetta czy Mazda to są zupełnie różne auta do różnych celów i takie wrzucenie ich do jednego wora powoduje potem natłok głupawych komentarzy w stylu "TYLKO DERS i E30" ;)
    • Gość: Rendy Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 15:09
      www.najauto.pl/ogloszenie/476929/audi-80-b4/
    • Gość: PrzeRuSco Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.acn.waw.pl 25.08.09, 15:11
      czy mi się zdaje czy ten tekst pojawił się po raz drugi w GW poprzednio jakiś niecały rok temu
    • Gość: dream28 Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.pg.com 25.08.09, 15:35
      brakuje troche autek... np CRX del sol albo nissan 100nx... to fajniejsze cabrio bo sztywniaki:)
    • Gość: rallye Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 15:35
      Golf jest piekny! 306 i BMW zreszta tez.
      Reszta.. no fajna ale mi sie nie podoba;) Fajny i tani jak ktos juz wspomnial jest tez 205CTi, mocny silnik, lekka buda, no i na 15'' speedlinach bo fabryczne 14ki jakos nie bardzo;)
    • Gość: Bart Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.interia.pl 25.08.09, 15:38
      @stanczyk

Zdezelowanego saaba 900 tak, ale fajnie utrzymany model, to raczej powyżej 20.000. Ale za to silnik miodzio - nawet do 185KM i prawie 300 niutkow, no i 8.0 do setki. I ta linia grubego, brzydkiego krokodyla - bezcenna :)
    • Gość: swoboda_t Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 15:57
      BŁĘDY:
      Audi 80: "W 1997 r. 2-litrowy silnik został zastąpiony pięciocylindrowcem o pojemności 1,8 l" - pięciozaworowcem jak już :)

Renault Megane: "Wyłącznie w wersjach coupe oraz cabrio oferowany był najmocniejszy silnik benzynowy o pojemności dwóch litrów" - dwulitrówka występowała również w Classicu i Sceniku.

• Gość: majkelek Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.cable.smsnet.pl 25.08.09, 16:57
      Miałem przez 2 lata Peugeota 306 Cabrio 2.0 121KM z obniżonym twardym zawieszeniem. Osiągi i trzymanie się drogi super. Awaryjność, masakra. Dach bez problemu da się utrzymać w idealnym stanie przez cały rok i bez garażu. Co do wycinanek w dachu to chyba na wiosce jakiejś mieszkasz bo mi w Szczecinie nic nie zrobili a parkowałem w każdej dzielnicy.
    • Gość: Gość Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: 213.180.137.* 25.08.09, 17:13
      Ale zgapione od Onetu! Panowie redaktorzy...
    • Gość: abc Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: 217.153.131.* 25.08.09, 17:15
      źródło: moto.onet.pl/122540,4864441,1,zdjecie.html?node=27#id4864453 ;)
    • pocalujta_wujta Re: Kabriolety na każdą kieszeń 25.08.09, 17:22
      Plum,

Miales kiedys Mazde Miate ze sie wypowiadasz? Ja nia startuje w USA na utocrossach a takze jezdze tutaj po ulicach. mam tez BMW i Acure (zony). Przeszedlem przez pare samochodow i mam porownanie. Otoz BMW i Mazda Miata to byly moje nalepsze zakupy samochodowe w zyciu. To zadna legenda tylko fakt. tak dla Tweoje informacji to Club Miata byla najwiekszym klubem jedengo modelu na swiecie. Ludzie tak bardzo cenili ja. Zreszta pogoogluj to sie sam dowiesz czegos o niej. Moze nawet znajdziesz moje posty na forach amerykanskich typu www.miata.net ;)

www.flickr.com/photos/autox4u/3801622515/in/set-72157621858787669/

A jezeli wciaz myslisz ze to legenda to powiedz mi dlaczego ta "legenda" moge tluc w autokrossach kierowcom dowolnych BMW (w tym nowemu BMW M3), Subaru WRX, Mitsubishi Evo i takim innym bezawaryjnie? Oczywiscie mowa o kretych autokrosach bo przy dlugich prostych nie ma co dyskutowac jesli silnik ma 2-3 razy wiecej mocy i momentu. Mowa o sytuacjach gdzie masy i jakosci zawieszenia nie da sie pobic niczym.
    • Gość: d Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: 89.72.31.* 25.08.09, 17:28
      swoboda: masz rację ale tylko w coupe i cabrio ta dwulitrówka miała 150 km, w innych wersjach bodajże 136
    • Gość: Emper Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.net.autocom.pl 25.08.09, 18:36
      Ja mam Astrę 1.8 ,115KM i pali tylko 8-9l gazu! Do tego full elektryka (szczególnie dach jest ważny!). Duży miejsca w bagażniku i sporo z tyłu.
      Zapłaciłem za nią 5k i jestem bardzo zadowolony.

NIE DAJCIE SOBIE WMÓWIĆ, że Cabrio nie da rady jeździć w zimie, bo u mnie jest tak samo jak w zwykłym samochodzie.

Może wam się wydaje, że wszyscy w Cabrio to szpanerzy. A ja po prostu lubie sobie zdjąć dach i delektować się wiatrem i słońcem. Tak samo mówili o snowboardzistach 10lat temu, gdy zaczynałem jeździć. A teraz co 3ci na stoku ma deskę.

Teraz jest najlepszy moment żeby kupić. Można z 2-3kk mniej dać niż na wiosne!
    • Gość: kondzio Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.kalisz.mm.pl 25.08.09, 19:05
      Audi, BMW i Golf kultowe auta reszta kicha :)
    • Gość: gosc LA Re: Kabriolety na każdą kieszeń IP: *.socal.res.rr.com 25.08.09, 20:10
      w Kalifornii kabriolet jest niebezpieczny , nie wiesz kiedy slonce cie spali przy jezdzie,nie przepadam za tymi samochodami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka