simona1974 27.08.09, 14:58 Juz tylko z ciekawości bo decyzja zapadła- zamieniam Yarisa na Swifta. Wszyscy dookoła pukają się w głowę , że zwariowałam. A tak szczerze? Źle zrobiłam? Link Zgłoś Obserwuj wątek
des4 Re: zamiana 27.08.09, 15:08 a dlaczego się pukają??? oba samochody z tej samej pólki, przyznam, że swift mi się bardziej wizualnie podoba... rozumiem, ze zamieniasz starego yarisa na nowego swifta, bo inaczej się chyba nie da, no chyba że z faktycznym puknięciem... Link Zgłoś
ulubiony19 Re: zamiana 27.08.09, 21:25 Jak tylko Tobie taka decyzja odpowiada,tzn. że postąpiłaś słusznie!;) W moim przypadku nikt mi fury nie pochwali,że np. wygląda jak nówka,choć ma 20 lat i pukają się w czoło,ale jak widzą umytego i wyplakowanego VW Golfa(to tylko dużo mówiący przykład,do auta nic nie mam:)),to mówią: O Jezzzu,jak nówka! Ach,ta zawiść! Link Zgłoś
cloclo80 Re: zamiana 27.08.09, 22:05 Istnieją auta dla tych, którzy nie chcą mieć tego samego co inni. Należy do nich Swift. Dlatego znajomi pukają w łeb. Ale do czasu. Link Zgłoś
kontik_71 Re: zamiana 27.08.09, 22:12 Moja zona ma Swifta od stycznia i jest bardzo zadowolona. Autko nie jest jakies super zrywne czy pakowne (nazywam je mikron) ale jest idealne do jazdy w miescie... No i tanie w utrzymaniu. Link Zgłoś
cloclo80 Re: zamiana 27.08.09, 22:17 Ze względu na kształt najbardziej pasuje określenie "MicroMegane". Link Zgłoś
qqbek Re: zamiana 27.08.09, 22:55 simona1974 napisała: Zamienił stryjek kijek na kijek... autem bym tego nijak nie nazwał... co najwyżej "miejskim toczydłem". Decyzja moim zdaniem ze wszech miar słuszna... nówka za używany, do tego nówka z, powiedzmy to, "charakterem" w zamian za bezpłciowego Yarisa. Gratuluję zamiany :) Link Zgłoś
v-6 Re: zamiana 27.08.09, 23:21 Witam! Dopiero co zaliczyłem - w ramach obowiązków małżeńskich - próbne jazdy yarisem 1,4 diesel i swiftem 1,3 benzyna. Ku mojemu zdziwieniu, yaris diesel okazał się nie tylko zrywniejszy, ale i cichszy niż benzynowy swift. Jest też wygodniejszy i zdecydowanie lepiej resoruje. Jednak wybór mnie nie dziwi, bo mojej żonie swift też bardziej się podoba. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś