Dodaj do ulubionych

The Lovers

05.03.06, 11:56
Drogie Forumki,
czy wyszywałyście może obraz The Lovers? Chciałabym wziąć się za niego a mam kilka wątpliwości:nie ma podanych ilości mulin tylko każdy kolor w metrach więc przeliczyłam sobie na sztuki.Obraz ma być wyszyty 2 nitkami na czarnej kanwie Aida 14 lub 16. I teraz moje pytania, czy podane metry mulin są wystaczające?Może zamiast czarnej kanwy kupić czarną muline?Wiem, że to byłoby dużo więcej pracy ale efekt lepszy?Co o tym sądzicie?Chciałabym usłyszeć Wasze opinie.
-----------
Asia
Obserwuj wątek
    • benita52 Re: The Lovers 07.03.06, 06:24
      Witam bratnią duszę, jezeli chodzi o "Lovers".Ja też własnie zastanawiam się co
      z tym począć.Nie wyszywałam jeszcze na czarnej kanwie,ale oglądałam 14 i
      wieczorami przy swietle slabo bedzie z wyszywaniem,tak mi się wydaje.Jesteś
      lepsza bo juz wyliczyłaś ilości mulin a ja jeszcze ciagle się zastanawiam.
      Obecnie wyszywam magnolie więc dopiero po ukończeniu pracy, "Lovers" pojdzie
      pod igłe.Jak masz ciekawe spostrzeżenia co do tego obrazu to podziel się,
      chetnie skorzystam.Czy bedziesz haftowć DMC? czy Ariadną?
      • joannapietak Re: The Lovers 07.03.06, 09:18
        Witaj, zadałam to samo pytanie na innym forum xxx i oto odpowiedz:"Witaj Asiu! Zwykle podane ilosci sa prawdziwe, ale pod warunkiem, ze
        haftujesz na wskazanej kanwie. W zadnym razie NIE KUPUJ CZARNEJ MULINY
        kup CZARNA KANWE.Jak skonczysz sama sie przekonasz dlaczego! Owszem
        trudno sie robi na czarnym tle, ale jaki efekt! Ja swoje obrazy robie
        na najdrobniejszej czarnej kanwie [18/20/24] Kupuje francuska za
        duze pieniadze i jak do tej pory nie zaluje! Powodzenia"

The Lovers jest wyszywany muliną Anhor.I pewnie zastosuje się do powyższych wskazówek.

Czy wyszywasz może magnolie z Haftów Polskich?Kupiłam już trzy miesiące temu kanwe, muliny ale jak to zwykle bywa najpierw dla kogoś a na końcu jak znajdzie się czas dla siebie.
        -----------
        Pozdrawiam Asia
        • red_artist Re: The Lovers 07.03.06, 10:50
          Racja, ja sama też wybrałabym czarną kanwę. Możesz wybrać sobie drugi obrazek
          do wyszywania, lovers robić w dzień, a drugi wieczorami, jak słabo widać wink
    • red_artist Re: The Lovers 07.03.06, 10:52
      PS. Joasiu jednak zrezygnowałaś z tej cybernetycznej laluni? Wiesz, schemat
      jest marny, ale przecież tam jest niewiele kolorów, może skusisz się i
      zaczniesz dopasowywać sama, "na oko"?
      • joannapietak Re: Do Red_artist 07.03.06, 11:43
        Witaj Red_artist,
        tą "cybernetyczną lalunie" wyszywa moja siostra.W kluczu były dwa błędy i dlatego nic się nie zgadzało.Kasia jest już w połowie i jak na razie nieźle to wygląda.A jaki będzie efekt końcowy...
        Dużo lepszy schemat dostałam od Forumki.Każdy sie uczy na błędach.Więc teraz najpierw drukowanie i ocena jakości schematu a dopiero potem zakupy smile

Jeśli chodzi o dopasowywanie "na oko" smile to oczywiście to robie w przypadku gdy nie ma odpowiednika w Ariadnie.

Na razie marze o obrazach (dla siebie) The lovers i Chaty zimą(Hafty Polskie).
        A oto moje wszystkie prace(wykonane od września ubiegłego roku): voila.pl/lgxkw
        Przy kartce świątecznej i przy śpiącym misiu sama dobierałam kolory.Poddaje się Twojej ocenie smile
        -------------
        Pozdrawiam Asia
        • red_artist Re: Do Red_artist 07.03.06, 11:55
          Jakbyś mogła się podzielić tym lepszym schematem byłabym Ci wdzięczna. Szkoda
          że nie mogłam Ci wtedy pomóc jak szukałaś.

Co do Twoich prac - masz chyba motorek w rękach! Pół roku i prawdziwa kolekcja.
          O Twoich górach już wypowiedziałam się gdzie indziej wink Prace są cudne.

Dopasowywanie hmm... Ja też małe motywy robię "na oko", zwłaszcza z resztek
          nitek, które wszystkie kłębią się w worku i czekają na zużycie. Dlatego moje
          hafty często nie pokrywają się kolorystycznie z zaleceniami. Misiu ideał, co do
          króliczka zrobiłabym mu jaśniejsze futerko (a może to zdjęcie jest za ciemne),
          ale to tylko moja opinia, nie przejmuj się, ja mam tak zawsze, że uczepiam się
          szczegółów. Pozdrawiam!
          • joannapietak Re: Do Red_artist 07.03.06, 12:10
            Red, kobietka poszła na priv.
            Nic nie szkodzi, że nie mogłaś mi pomóc. Na forum xxx jest tyle dobrych Duszyczek że zawsze któraś odpowie.
            Odnośnie kartki-też uważam że futerko króliczka jest za ciemne.Pierwsza kartka na pamiątke. Kolejne dla znajomych - z jaśniejszym kolorem futerka smile
            ------
            Asia
            • red_artist Re: Do Red_artist 07.03.06, 12:25
              Ja też tak robię, hehe. Te pierwsze kartki to tzw. prototypy. Żeby mi nie było
              żal że owoc moich prac mnie opuszcza, robię każdy wzór podwójnie. Jak porobię
              zdjęcia to kiedyś Ci się pochwalę. Kartki uwielbiam robić.
            • benita52 Re: Do Red_artist 07.03.06, 13:49
              Jeżeli chodzi o "Magnolie", to są z Haftów Polskich. Wyszyłam już bliźniaczy
              obrazek "Jabłoń". Jestem zadowolona z efektu.Obejrzałam Twoje gotowe prace i
              bardzo podobają mi się. Ja dotychczas wyszyłam:
              - 3 egz swojego Herbu Szlacheckiego,
              - 2 egz Jezusa - różne
              - 2 obrazki z misiami - różne
              - 2 bliźniacze obrazki Hibiskus i Tulipany
              - Ostatnią Wieczerzę (50x100 cm)
              - Jabłon i w 1/2 Magnolie. Kocham to zajęcie.
              • benita52 Re: Do Red_artist 07.03.06, 13:51
                Zapomniałam jeszcze o 3 różnych aniołkach - okrągły kształt
          • agatenka79 Prośba 07.03.06, 14:53
            Joasiu czy ja też mogłabym prosić o ten lepszy schemat, skoro mam ten z
            problemami? Na gazetowego. Dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka