wanbor5 04.07.08, 20:24 Dzięki podanemu linkowi natrafiłam na znane wzory Stochli(napracowałam się nad nimi) ciekawe czy autorka albumu wie czyje są? picasaweb.google.com/majka.karpinska/AMSTOCHLA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el.a1 Re: Wzory Stochli 04.07.08, 22:39 rozumiem że te obrazy były przerabiane przez Ciebie,koleżanka też przerabia obrazy na krzyżyki,ale podpisuje swoje dziełka : ))) Odpowiedz Link
wanbor5 Re: Wzory Stochli 04.07.08, 22:47 mogłam podpisać wzory, ale album w Picaso był podpisany, który zawierał te wzory. Odpowiedz Link
sanja3 Re: Wzory Stochli 05.07.08, 06:35 mam pytanie: podała w albumie - że to jej praca ??? czy tylko wrzuciła do swojego albumu ??? czy picassa maja mozliwość dodania komentarza - typu : moja przeróbka - proszę nie wstawiać do swoich albumów zazwyczaj autor prosi " don't repost" i ludzie starają się tego pilnować ))) Odpowiedz Link
wanbor5 Re: Wzory Stochli 05.07.08, 08:26 tylko wrzuciła do swojego albumu, przecież ja nikogo nie winię o to bo skoro udostępniamy wzory to zgadzamy się.Komentarz można dodać.poz wanda Odpowiedz Link
sanja3 Re: Wzory Stochli 05.07.08, 15:26 wanbor5 napisała: > tylko wrzuciła do swojego albumu, przecież ja nikogo nie winię o to bo skoro > udostępniamy wzory to zgadzamy się.Komentarz można dodać.poz wanda odebrałam to troche inaczej sorki Odpowiedz Link
bborowka Re: Wzory Stochli 05.07.08, 09:02 podobna sytuacja była ze schematem Jana Pawła II, po interwencji autorki jest dodany podpis informujący czyjego autorstwa jest schemat więcej na wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=80857287&v=2&s=0 wygląda na to że dziewczyna była nieświadoma, że posługuje się cudzymi schematami, napisz do niej, myślę, że odezwie się Odpowiedz Link
sanja3 Re: Wzory Stochli 05.07.08, 15:25 no cóż moge ci odpowiedzieć tylko jedno nie powinnaś ściągać wzorów - to nielegalne i karalne Autor obrazu wykonał go w określony sposób : olej, akwarela, ... a dziewczyna przerobiła go na inną technikę - haft krzyżykowy i to jest jej praca - i powinna sie pod tym podpisać Odpowiedz Link
bille Re: Wzory Stochli 05.07.08, 15:50 Już to kiedyś przerabialiśmy na forum ,ściąganie na własny użytek nie jest przestępstwem,itp.itd Odpowiedz Link
zawszeewcia123 Re: Wzory Stochli 05.07.08, 17:02 OMG...po co się kłucicie czy mozna sciagnąć czy też nie ja uważam gdyby nie mozna było ściagac to po co te fora są...to po co kazdy udostępnia te wzory....ja mam orginalne wzory Stochli z haftów polskich w chomiku jesli któras chce moge je udostępnic zreszta daję wam fory usuwam hasło z linka i dzisiaj mozecie pobierac do woli je taki mały prezent z okazji mojej wyprowadzki nad morze za tydzień przez jakiś czas mnie narazie nie bedzie bo nie wiem kiedy mi tam neta podłączą :0 więc miłego ściągania dzisiaj pozdrawiam serdecznie i niech nikt mi nie pisze ze to jest nie legalne ja je udostępniam Odpowiedz Link
amadobo Re: Wzory Stochli 06.07.08, 00:14 Prawdopodobnie właścicielka albumu umieściła wzory, które są dostępne w Haftach Polskich. Nie są to z pewnością jej przeróbki. Wiem o czym mówię, bo kupiłam kilka z nich własnie w Haftach Polskich. Odpowiedz Link
mariawalentyna Re: Wzory Stochli 06.07.08, 10:58 Witajcie! To jest mój album i mam trochę dosyć ciągłych pretensji. Tym razem nie ma powodu do przeprosin. Pod przeróbkami nie ma podpisów i nie przyznaję się do autorstwa tych przeróbek. Album tez nie ma nazwy wskazującej na to, że jestem ich autorką. Dziewczyny zastanówcie się o co w tym wszystkim chodzi? Mogę zlikwidować album bo i tak mam wszystko na swoim komputerze. Ale czy o to chodzi? Jak by zwracał uwagę na podpisy pod ściąganymi schematami to każdy powinien mieć dokładny opis: jaka firma to stworzyła, numer karatalogowy,nazwę obrazu itp. Macie tak opisane zdjęcia w swoich albumach? Jeśli nie,a nawet nadaliście własne nazwy wzorom, to przykładając tą samą miarkę, jaką przylepionomnie , robicie źle "bo przyznajecie się do cudzych wzorów". Pozdrawiam wszystkie miłośniczki xxxx Majka Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
wanbor5 Re: Wzory Stochli 06.07.08, 11:52 przepraszam że rozpoczęłam ten temat.poz wanda Odpowiedz Link
lacrima_2 Re: Wzory Stochli 07.07.08, 12:41 Zastanawiam się czy tego rodzaju rozważaniami nie robimy sobie, jak to się mówi, "dobrze"! Przecież niedługo nie będziemy miały skąd ściągać wzorów bo wszystkie właścicielki stron poblokują swoje zbiory i będziemy musiały udać sie do sklepów. a przecież mamy tu wspaniałe miejsce gdzie możemy wymienić się doświadczeniami, wzorami. Doświadczone forumowiczki pomagają tym które dopiero się wdrażają. Myślę ze byłoby trochę szkoda tak wspaniałej inicjatywy i wspaniałych dziewczyn, które tutaj sobie pomagają. Odpowiedz Link
ewabill Re: Wzory Stochli 07.07.08, 15:34 No właśnie!Mamy tyle możliwości do korzystania ze wzorków za friko,więc nie ma potrzeby rozstrząsać czyje to przeróbki itd.Grzecznie korzystajmy i nie twórzmy zbędnych kłótni.Wanbor się poprawi i nie będzie już taka dociekliwa! Odpowiedz Link