Dodaj do ulubionych

Ewa Bill !

07.10.08, 21:44
Miłe koleżanki mam nadzieję ,że nikt nie będzie miał mi za złe owego postu. Nie mogę jednak nie poruszyć tego tematu...tym bardziej ,że dotyczy osoby , która dla tego forum tak wiele zrobiła !
Pozwolę sobie tutaj przytoczyć komentarz Ewy Bill , który umieściła na moim blogu.Jestem jedną z nowszych osób na tym forum , dodam osobą dorosłą , która nie rozumie jak można w ten sposób potraktować kogoś...kto wiele serca i pracy zostawił tutaj wyłącznie dla naszej wygody.Nie wiem kto ostatnio mącił na tutejszym forum ale jestem przekonana ,że jest to cały czas jedna i ta sama osoba.
Wyrażam ogromne oburzenie , że osoba Ewy została z tego forum usunięta o czym niewątpliwie mogą świadczyć jej słowa !
Jest mi wstyd za osobę ,która tak postąpiła....
"
ewabill

Dziękuję za miłe słowa na forum.Jesteś jedną z sympatyczniejszych osób,jakie tam poznałam.I przy okazji podziękuj reszcie koleżanek z tegoż forum za usunięcie mnie z niego!Tego się raczej nie spodziewałam,takie małe hipokrytki!Może zrozumiesz moją gorycz,a do Ciebie nie mam nic.Pozdrawiam i zawsze myśl pozytywnie.Ewa
2008/09/29 23:43:50

dona2000

Małe sprostowanie!Miałam na myśli oczywiście NOWE panie hafciarki,czy raczej exhafciarki.Jak widzisz musiałam zalogować się pod nowym nickiem,gdyż poprzedni nie chciał działać od paru dni ,mogę tylko przypuszczać dlaczego.Pozdrawiam ciepło.Ewa Bill
2008/10/01 14:29:53 "
Obserwuj wątek
    • sanja3 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 07:57
      nieźle nieźle
      jak widzę wszędzie są osoby , które traktują dorobek innych jak prywatny folwark
      • elishafciarka Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 08:30
        Internet mnie nie przestaje zadziwiać - uwalnia w niektórych ludziach ogromną
        życzliwość, a w innych pokłady chamstwa i agresji. Frustracje wychodzą na
        wierzch... Jeszcze nie nauczyliśmy się "maskowania" w necie, czy jak to tłumaczyć?
    • ubike62 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 08:36
      To fakt niepodważalny- od czasu gdy nie ma Pani Ewy Bill na forum nie jest tu
      tak samo.Atmosfera nie taka no i posty to tylko prośby o... Szkoda,bo każdy
      ranek zaczynałam od zaglądnięcia tu.Pozdrowienia dla Pani Ewy Bill.
    • ta.bo Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 08:43
      Ale o co chodzi?! Przecież forum to forum. Już kiedyś była bezskutecznie
      poszukiwana założycielka j_asia21, żeby przyszpilić strony z wzorami, więc KTO
      tu jest moderatorem???? KTO decyduje co możliwości wejścia tu??? Forum jest
      otwarte, przynajmniej ja mam taką wiedzę.
      Ewcia, moze to jakiś kłopot z komputerem...
      Serdecznie pozdrawiam WSZYSTKICH! wink
      • asta6265 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 10:13
        Kurczę to naprawdę hamstwo. Zawsze w stadzie znajdzie się czarna
        owca, tylko przez taką jedną czy drugą wszyscy cierpią. Trzeba mieć
        tupet, żeby zrobić coś takiego. Brak mi słów!!!
    • gra.60 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 11:02
      Mnie też jest bardzo przykro, że Ewy tu nie ma.
      Któraś kobitka swoją "siłą przebicia" pozbawiła Forum, a tym samym nas pomocnej
      Koleżanki.
    • elmateba Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 16:07
      Dokładnie nie znam sprawy ,ale komu to wszystko przeszkadza - chyba
      tylko konkurencji.Jestem z Tobą czym sercem i duszą.Bardzo podobają
      się mi Twoje prace.Tak trzymaj.
      Miłośniczkahaftów xxx.....
    • elmateba Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 16:09
      Dokładnie nie znam sprawy ,ale komu to wszystko przeszkadza - chyba
      tylko konkurencji.Jestem z Tobą całym sercem i duszą.Bardzo podobają
      się mi Twoje prace.Tak trzymaj.
      Miłośniczkahaftów xxx.....
    • dona2000 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 16:27
      Jak mnie drzwiami wywalają,to ja oknem się pcham!Strasznie,ale to bardzo
      strasznie jest mi miło za te słowa,które tu przeczytałam.Czyli świat jeszcze nie
      zszedł na psy całkiem i są cudowne osoby na tym forum i nie tylko,do których
      warto wracać i warto pomagać.TO CUDOWNIE!(przepraszam za duże literki,ale to z
      radości).Odpowiadam na pytanko którejś z Was;to nie komputer nawalił,lecz
      człowiek.Żyję już trochę na tym łez padole,żeby wiedzieć jacy są ludzie,a mimo
      to czasami potrafią zaskoczyć.....A jakże ja mogłabym Was kochane sierotki
      zostawić same na pastwę internetu,też chcę się męczyć po nocach w poszukiwaniu
      wzorów dla pilnie potrzebujących.Myślę,że po dość długim czasie przebywania tu
      ze sobą utworzyła się pewna grupka prawdziwych krzyżykomaniaczek i tylko tym
      sprawdzonym paniom chciałabym pomagać.Są tego warte i wierzcie mi nie robię tego
      z musu, a z czystej przyjemności.Zapewne nadal będą się tu pokazywać osoby
      nieporządane,ale cóż...Ostatni tydzień był dla mnie i mojej rodziny dość
      przykry(pogrzeb 15-latki,brutalnie zamordowanej we Wrocławiu-to bliska koleżanka
      mojego syna-śpiewała w zespole,w którym on gra),doszłam już psychicznie do
      ładu,ale martwię się o syna,bo nadal bardzo to przeżywa.Smutki na bok,a ja biorę
      się do roboty tzn.szukania wzorków,jeśli nadal tego oczywiście chcecie miłe
      panie.Jak zwykle serdecznie pozdrawiam .Ewa Bill
      • elmateba Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 16:37
        Kilka dni temu zarzekałam się ,że już nigdy nikomu nie
        pomogę.Porządkowałam książki z jednej z nich wypadła karteczka z
        odręcznie napisanym tekstem ,zapewne cytatem a książki.Te słowa
        brzmiały tak :"Jeżeli komuś wyrządisz dobro ono powróci do ciebie
        podwujnie" ? Ładne,prawda? Trzymaj się!
        • dona2000 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 16:45
          Czasami w życiu to się sprawdza,ale sama satysfakcja z faktu ,że kogoś
          uszczęśliwisz to już dużo.Dzięki za wsparcie.Ewa
      • niska2005 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 17:03
        Bywa,ze czasem lepiej udawac obrazonego,niz byc obrazonym smile
        Zeby zataic wielki 'skandal' - najlepiej zainscenizowac maly' smile
        Dobrze,ze wrocilas na forum smile
        Pozdrawiam
        • dona2000 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 17:07
          ??????????????????????????
          • niska2005 Re: Ewa Bill ! 08.10.08, 17:37
            J.w.- Pani Ewo.
            Jak widze tym razem obylo sie bez komentarza co do bledu powyzej -
            'podwujnie'.Mam nadzieje,ze nie dlatego ,ze w poscie byly pochwaly
            ku Pani osobie? a zakladam ,ze osoba ta blad popelnila przez zwykle
            przeoczenie - bo tak tez sie zdarza.
            Z szacunkiem do Pani pracy na tym forum.
            Tyle tylko chcialam napisac,pozdrawiam.
            • czekoladziak do Pani Ewci :) 08.10.08, 17:45
              Cieszę się, że Pani wróciła smile), była Pani pierwszą osobą, która mi pomogła na
              tym forum i tak mi się spodobało, że zaglądam tu codziennie, a i w miarę
              możliwości też staram się pomagać smile. Pozdrawiam smile.
              • dona2000 Re: do Pani Ewci :) 08.10.08, 19:47
                Dziękuję czekoladziak(ale słodki nick),miło jest pomagać ,prawda?Ja też się
                cieszę ,ze jestem z powrotem,ale chyba nie wszyscy się radują(myślę o poście
                wyżej).Nie dam się sprowokować,na innych forach jest taka ikonka "ignoruj"albo
                "zablokuj"-szkoda,ze nie tu.Pozdrawiam ciepło.Ewa
                • xgalaktyka Re: do Pani Ewci :) 08.10.08, 19:53
                  Patrz Ewo na głos większości...jego treść widać w postach powyżej.
                  Zostań z nami...bo to osoby takie jak Ty tworzą specyfikę i atmosferę tego forumsmile
                  Pozdrawiam słoneczniesmile
                • ryznar13 Re: do Pani Ewci :) 08.10.08, 19:53
                  właśnie zastanawiałam się czy Ewa do nas wróci , jak odpowiadałam we
                  wcześniejszym wątku, a tu proszę - mówisz, masz - bardzo Ci dziękuję że jesteś
                  dalej na tym forum . Pozdrawiam , i po prostu nie zwracajmy uwagi na ,,dziwną''
                  krytykę.
                  • n83 Re: do Pani Ewci :) 09.10.08, 08:53
                    Cieszę się, że Pani wróciła.. forum bez Pani to jak żołnierz bez karabinu smile
                    pozdrawiam gorąco big_grin
                    • yosiko Re: do Pani Ewci :) 09.10.08, 09:58
                      Pani Ewo,
                      jestem tu krótko, ale już korzystałam z pani rad i linków.
                      Pomaganie daje wiele satysfakcji i jeżeli ktoś nam to odbiera w akcie zemsty jest bezduszny i prawdopodobnie sam nie pomaga innym bezinteresownie.
                      Proszę się nie poddawać, mam nadzieję, że nadal będę mogła korzystać z pani porad.
    • dona2000 Re: Ewa Bill ! 11.10.08, 11:54
      Wow!Chyba koleżance niskiej2005 zrobiło się jakoś dziwnie po waszych postach
      ,może będzie spokój.Dzięki za wsparcie.Serdecznie pozdrawiam.Ewa
      • justynahaft Re: Ewa Bill ! 11.10.08, 12:18
        Też przychylam się do tego co napisały koleżanki smile Bardzo się
        cieszę że Pani wróciła i dziękuję za pomoc, której wcześniej Pani mi
        udzieliła big_grin
        Pozdrawiam Justyna
      • niska2005 Re: Ewa Bill ! 11.10.08, 14:22
        Nie 'zrobilo sie dziwnie'P.Ewo-bo dlaczego?
        Gwarantuje,ze nie napisza te osoby co mysla podobnie bo przeciez
        krytyki Pani nie znosi...i juz wiecej im Pani nie pomoze smile
        • dona2000 Re: Ewa Bill ! 11.10.08, 16:26
          Jestem niestety samokrytyczną osobą,czego dowiodłam pisząc,że czepiam się ,bo
          taka jestem.Nie jestem ideałem,to wiem, a na pewno nie jestem osobą mściwą
          (nigdy nie przestałam pomagać komuś,kto powiedział,ze jestem jakaś tam...)Nie
          obrażam się o byle co,każdy w życiu popełnia błędy i po to jest krytyka,żeby się
          do niej odnieść i zmienić.Proszę nie buntować koleżanek ,one i tak dobrze wiedzą
          ,że zawsze im pomogę,niezależnie od tego co sobie o mnie myślą.!ps.pozwolę sobie
          zablokować pani posty,gdyż są one zbyt prowokacyjne.Pozdrawiam.Ewa
          • niska2005 Re: Ewa Bill ! 11.10.08, 17:46
            Pozdrawiam i zycze owocnej pracy na forum,
            z ktorej ja rowniez korzystam smile
            Nie jestem moze tak doswiadczona hafciarka jak Pani
            ale traktuje ludzi jednakowo bez wzgledu na sposob
            mowienia,pochodzenie,wiek czy miejsce siedzenia i dlatego nie moglam
            sie nie odezwac...

• okruszek444 Ewa 11.10.08, 20:55
              Dawno mnie tu nie bylo, od poczatku sierpnia, tez przezywalam trudne
              chwile..powoli wracam, jeszcze nie na calego ale nie moge nie
              odpisac na ten post. Ewo, pozdrawiam serdecznie!!! I dziekuje za
              Twoja prace wlozona w forum smile
              • lantas5 Re: Ewa 11.10.08, 22:29
                Ewo nie przejmuj się stałe od kilku lat xxxx - ja jestem na forum od 2 lat i do
                tej pory tego nie było. Przez ostatnie dwa miesiące forum zmieniło się na mało
                przyjemne. Większość postów to prośby o schematy a słowa krytyki, która może być
                bardzo konstruktywna jest traktowana jak napaść a nie zwrócenie uwagi.
                Dziewczyny trochę luzu i uśmiechu a nie złości. Ewo trzymaj się.Myślę ,że
                większość xxxxx jest z Tobą. Pozdrawiam Jolka
              • dona2000 Re: Ewa 12.10.08, 00:32
                Witaj okruszku444!Dawno Cię nie widziałam na tym forum,zastanawiałam się ,co się
                z tobą dzieje.Bardzo smutnie zabrzmiał Twój post.Życzę Ci dużo zdrówka i spokoju
                ducha.Tego,że niektórzy ludzie są okrutni i bezduszni sama niedawno
                doświadczyłam i fakt ten bardzo mnie dobił;bo najgorsza jest świadomość
                bezsilności i obojętność innych.To,że tu pomagam to zwykła rzecz,drobny gest i
                tak powinno być.Dla mnie to jest normalne i proszę wszystkie panie,żeby też to
                tak traktowały.Nie ma tu żadnej łaski czy komitywy,pomagam każdemu w miarę
                możliwości.Serdecznie pozdrawiam Cię okruszku444.Ewa
                • idun Re: Ewa 12.10.08, 19:53
                  Bardzo przepraszam. Dawno mnie tu nie było więc nie wiem co zaszło a propos
                  osoby Pani Ewy. Czy Ktoś może mi pokrótce wyjaśnić w czym rzecz? Cały wątek
                  brzmi dość nieprzyjemnie. Myślałam że forum to zostało założone, by służyć sobie
                  pomocą, a nie robić komuś przykrość. Tak było jeszcze kilka miesięcy temu - co
                  zaszło w tym czasie?
                  • niska2005 Re: Ewa 12.10.08, 20:38
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=85248414
                    zrobilo sie nieprzyjemnie a wcale nie musialao tak byc...
      • inna57 Re: Ewa Bill ! 13.10.08, 09:45
        Ewo.
        Z racji mojego wieku pozwolę sobie zwrócić się do Ciebie po imieniu. Od pewnego
        czasu obserwuję dyskusję w tym i innych wątkach i mogę tylko właśnie Tobie
        przyznać rację. Dla mnie te wszystkie wątki i dopiski "szukam", "pomocy", "ja
        też" są po prostu żenujące. Jest tyle wątków w których podane jest jak na
        talerzu gdzie można odszukać jakiś schemat czy wzór, że naprawdę można się choć
        troszkę zaangażować żeby uzyskać to co jest potrzebne. Mnie raz przytrafiło się
        że poprosiłam jedną z Pań na tym forum o przesłanie konkretnego wzoru, na który
        nigdy wcześniej nie natrafiłam w moich poszukiwaniach. Do dziś czuję się z tym
        nieswojo a koleżance z forum która zrobiła mi tą uprzejmość pragnę tą drogą
        jeszcze raz serdecznie podziękować. Jest tyle wątków w których są linki do setek
        wzorów że naprawdę można zdobyć prawie wszystko czego potrzeba. Hafciarstwo to
        sztuka, sztuka cierpliwości i wytrwałości, na efekt swojej pracy trzeba zwykle
        bardzo długo czekać, więc może warto wysilić się również przy poszukiwaniach.
        Dziękuję tym wszystkim Paniom które na forum wrzucają linki, tym które tworzą
        wątki porządkujące i tym wszystkim które nie krzyczą.
        Pozdrawiam Cię Ewo serdecznie, mam nadzieję że atmosfera na forum nieco się uspokoi.
        Iwonna
        • dona2000 Re: Ewa Bill ! 13.10.08, 10:59
          Było,minęło....Ja też mam nadzieję na święty spokój,najważniejsze
          nie dać się sprowokować,a ja popełniłam ten mały błąd i stąd cała
          afera.Ignoruję posty osoby,która nadal usilnie chce "dyskutować"i
          jest ok.Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i zawsze służę każdą
          pomocą.Ewa (nie przeszkadza mi to,że ktoś młodszy zwraca się do
          mnie po imieniu,chodziło mi wtedy o sposób użycia tej formy w
          stosunku do mojej osoby przez tę panią).
          • asti.76 Re: Ewa Bill ! 13.10.08, 14:59
            Szanowne Koleżanki smile Szkoda życia na nerwy smile Przyznaję rację Pani
            Ewie w kwestii, że z tymi wątkami zakładanymi co pół godziny jest
            straszny galimatias - ja wchodzę na to forum rzadko, ale co wejdę to
            już mam w plecy o jakieś 30 wątków smile Przyznaję, że niektórych już
            nawet nie chce mi się czytać. Również jestem za tym aby było ich
            mniej ale za to konkretne i bogatsze. Ale z drugiej strony, może
            odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości dla "nowicjuszek". Ja również
            kiedy weszłam tu po raz pierwszy to zakładałam wątki, żeby coś
            znaleźć. Dopiero z czasem odkryłam dzięki Wam zalety wyszukiwarki i
            teraz praktycznie korzystam już tylko z wcześniejszych wątków -
            okazuje się, że nie ma tu tematu, który nie byłby poruszony
            wcześniej. Ile ja się tu naczytałam i dowiedziałam dzięki Wam! wink
            Serdzecznie dziękuję Wszystkim Koleżankom za wyrozumiałość,
            cierpliwość i serdeczność. I oby jak najmniej nieprzyjemnych
            sytuacjismile pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka